Säsongspremiär

Westworld tillbaka! Nu med smak av Terminator & Black Mirror

Christopher: Eftersom det var ett tag sedan säsong 2 avslutades så satte jag mig ner för att läsa en sammanfattning av säsongsfinalen innan det här. Jag kan inte påstå att jag blev mycket klokare. Det har ju varit några turer och kroppsbyten bland vissa karaktärer, och ju mer jag blev påmind om vad som hänt, desto mindre fattade jag.

Vi får hoppas på ett lagom tillfredsställande och lagom lättbegripligt slut, om det nu är slutet. Intellektuellt och tvetydigt i all ära, men det behöver göras med någon måtta för att inte bli självparodiskt.

Jag gillar hursomhelst miljöombytet i premiäravsnittet som flyttar oss mot en mer Black Mirror-minnande värld än den nöjespark där allting började. Det är absolut ingen nackdel utan känns som en naturlig väg för serien att gå framåt.  Det är svårt att inte heller göra paralleller till ett mer närtida Blade Runner.

WW_AaronPaulandGeorge_credit_HBO_ltBjörn: Jag snabbspolade igenom förra säsongsfinalen och började fundera på om jag surfkollade på hela säsongen (det gjorde jag inte). Jag tyckte att det var kul att se Aaron Paul i den här miljön, även om det blev lite för mycket Black Mirror i mina ögon. Appen som han får sina »uppdrag« från kändes både väldigt pajig och – kanske just därför – väldigt mycket Black Mirror. Det blir ju väldigt mycket Terminator också, när dödsmaskinen Dolores (Evan Rachel Wood) sätter fart. Svårt att inte gilla.

rico

Vad tyckte du funkade bäst?

Christopher: Jag tyckte att inledningen med Dolores var väldigt stark, men är också svag för Aaron Pauls karaktär, Calebs introduktion. Hela uppbyggnaden fram till att han knöts in i storyn tyckte jag fungerade bra, trots pajig uppdragsapp. Det ska bli spännande att se hur den relationen byggs vidare i serien.

Björn: Verkligen, och att Sons of Anarchy-Chibs är med känns som höjdarcasting. Över lag är skådisarna och castingen genomgående bra.

Christopher: Ja! Det var jättekul att se Tommy Flanagan igen, och så välklädd dessutom.  Vad har du för förhoppningar och farhågor kring kommande avsnitt?

Björn: Förhoppningen är att det blir lite mer Dolores och lite mindre Maeve. Men jag gissar att det blir ungefär lika mycket av dem. Mannen i svart (Ed Harris) är jag inte jätteintresserad av, men jag gissar att de knyter ihop den säcken med (om det nu är sista säsongen). Jag var ganska säker på att det var bekräftat att säsong 3 blir den sista, men nu hittar jag inga uppgifter som bekräftar det. Den största farhågan är att det blir (kvasi)intellektuellt, för det blir det ju alltid när Jonathan Nolan är i farten. Men jag tycker att det funkar. Själv då?

Christopher: Jag håller med angående Dolores och Maeve, men det känns som att Maeves del av historien är viktig i Nolan och kompanis manus. Jag gillar Thandie Newton och har inga problem med Maeves historia, men deras parallella utveckling tappar mig lite och där drar Dolores det intressantare strået.  Jag hoppas också på ett lagom tillfredsställande och lagom lättbegripligt slut, om det nu är slutet. Intellektuellt och tvetydigt i all ära, men det behöver göras med någon måtta för att inte bli självparodiskt.

Björn: När det gäller avslut har jag stort förtroende för Nolan. Även om vägen till slutet inte alltid var helt hundra, älskade jag hur han avslutade sin serie Person of Interest – och i värsta fall blir väl serien föremål för en SNL-sketch.

Säsong 3 av Westworld har premiär på HBO Nordic i dag.

Just nu på TVdags

Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Michelle Dockerys »vad fan är det som händer?«-blick

24 maj, 2020
Podcast

Nytt avsnitt av Chick Flick Fix: Pretty in Pink

18 maj, 2020
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Penny Dreadful-uppföljaren ett oväntat storverk

17 maj, 2020
Essä

Långläsning: Petra Werner gör en djupdykning i tidig svensk tv

16 maj, 2020
Recension

HBO Nordic-premiär för Greenaway- & The Favourite-doftande The Great

16 maj, 2020
Podcast

Nytt avsnitt av Salong 3: pausunderhållning

16 maj, 2020
Recension

Digital premiär för ytliga & själlösa filmatiseringen av Per Hagmans Pool

15 maj, 2020
Recension

Eva Green utomjordiskt bra i habila astronaut-rullen Proxima

15 maj, 2020
Recension

Amazons Tales from the Loop smärtar, tröstar & filosoferar

12 maj, 2020
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Penelope Wilton & Ricky Gervais på parkbänken i After Life

10 maj, 2020
Recension

Netflix-komedin Never Have I Ever – en uppfriskande tonårskomedi

10 maj, 2020
Säsongspremiär

Jen & Judy är tillbaka i Netflix snärjigt skruvade Dead To Me

8 maj, 2020

Sagt om oss

Gör som tusentals andra!

Följ oss på Twitter och gilla oss på Facebook!

Nästa artikel