Nyhet

The Walking Dead-skaparens nästa serie – apokalyptiskt koreanskt drama!?

Förra veckans om inte underligaste så definitivt mest oväntade nöjesnyhet var att Robert Kirkman, skaparen av The Walking Dead-serietidningen som är förlaga till tv-serien, ska skriva en koreansk dramaserie. Han och hans produktionsbolag Skybound Entertainment har ingått avtal med streamingsajten Viki för att producera Kirkmans manus Five Year för koreansk tv, med koreanska skådisar, på koreanska. De två parterna söker nu en tv-kanal i Sydkorea som vill sända och samproducera.

Försöker lilla Viki plötsligt, kaxigt göra en Netflix? Det här är deras andra originalserie, efter den mer blygsamma Dramaworld.

Five Year handlar om hur en familj reagerar när de får veta att mänskligheten om fem år kommer gå under på grund av ett asteoridnedslag. Kirkmans Skybound-partner David Alpert säger »Det handlar om hur folk känner inför världens undergång. Det finns ingen Bruce Willis som vi kan skicka upp i en raket för att spränga asteroiden i småbitar.«

Kirkman till IGN:

»Vi är förälskade i alla serier och filmer som kommer från Korea. För oss har det bara varit en fråga om hur vi kan delta. Vi är två amerikaner som älskar koreansk kultur och underhållning, men som inte pratar koreanska, som inte är en del av den koreanska underhållningsindustrin – vad kan vi tillföra? Vi hade en historia som passade in på det vi är kända för – stora, episka berättelser – och försökte komma på var vi kan hitta korsningen mellan detta, och det k-dramer gör så bra: Att krama ur så många känslor som möjligt från karaktärernas relationer.«

Serien är planerad att ha fem säsonger, och den första säsongen ska vara på 16 avsnitt. Inspelningar påbörjas senare i år. Men det finns så klart en del frågor angående det här projektet.

Kommer Skybound och Viki att hitta en koreansk partner? Troligen, The Walking Dead är ju populär i Sydkorea också.

Kommer Kirkman ha en koreansk medförfattare? Eller kommer vi få stillahavs-versionen av den kulturellt urvattnade eurosoppan?

Kommer de casta unga, trendiga skådisar för att få kineserna att vräka ur sig pengar? Fakta: Casta en eller flera så kallade Hallyu-skådisar (Hallyu = den koreanska vågen) i din serie, så kommer kinesiska distributörer starta sinnessjuka budkrig för att få din serie. Kineserna älskar ju koreanska kändisar!

Fast älskar Robert Kirkman koreansk tv, eller är det bara pressrelease-trams? Å andra sidan, om det var skitsnack, varför skulle han då ta sin idé till Korea av alla ställen? Jag tror ju inte Netflix hade tackat nej, liksom. Eller så var det just det de gjorde.

Försöker lilla Viki plötsligt, kaxigt göra en Netflix? Det här är deras andra originalserie, efter den mer blygsamma Dramaworld: 10 avsnitt om en amerikansk universitetselev som älskar koreanska tv-serier och plötsligt, magiskt transporteras in i en. Dramaworld har premiär först i april, men om man fått Robert Kirkman på kroken, så kanske man inte vill vänta och se hur Dramaworld presterar innan man går vidare med honom.

Varför överdriver Vikis VD Tammy H Nam i Variety-artikeln länkad ovan? Hon säger att budgeten för koreanska dramer kan ligga var som helst mellan 30-300 miljoner kronor, och nu kanske hon vet något som inte jag vet, men mig veterligen kostade de dyraste serierna 150 miljoner kronor var.

Kan jag få vara med och casta!?!?  Skulle gärna se Kim Seul-gi, Lee Sun-kyun, och Gong Hyo-jin i några av rollerna.

Just nu på TVdags

Nyhet

Ursäkta röran, TVdags bygger om!

19 maj, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Line of Duty-sträckkollen på SVT Play

16 maj, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Kevin Bacon & 1990-talskänslan i City on a Hill

9 maj, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: The Handmaid's Tale reser sig igen

2 maj, 2021
Intresseklubben Antecknar #79

Nytt avsnitt av TVdags filmpodd: Terminator-sviten

1 maj, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Svärfar svävar fritt i Tumba-dokun

25 april, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Tortyrporr & rasism i kontroversiella Them

18 april, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Avancerade soc-thrillern Snöänglar

11 april, 2021
Söndagskrönikan med veckolista

Bäst i tv-världen just nu: Brittisk deppattack med Line of Duty & Unforgotten

4 april, 2021
Recension

Bert ligger kanske inte rätt i tiden – men han är fortfarande kul

1 april, 2021
Sverigepremiärer

Paramount+: Two Weeks to Live är bra – Everyone Is Doing Great är bättre

29 mars, 2021
Nyhet

Dags för Paramount+ att dra igång – men Apple får förtur

24 mars, 2021

Sagt om oss

Gör som tusentals andra!

Följ oss på Twitter och gilla oss på Facebook!

Nästa artikel