Kommentar

Veckans Bonde söker mu, förlåt fru: sockerdricka & tips från soffcoachen

Blev det något råmande på tv-böndernas bondgårdar den här veckan? Nej det kan man faktiskt inte ens med bästa välvilja påstå även om både Dennis och Joacim skickar hem varsin tjej och kysser varsin tjej. Dennis skickar hem Mikaela, som inte blir förvånad och eller ens särskilt ledsen, verkar det som. Annie blir däremot ledsen över att Mikaela inte får stanna och gråter en skvätt.

De hinner inte prata så mycket när de är tillsammans, säger Marcus. »Vi är som två tonåringar«, fortsätter han. Linda Lindorff tycker att det låter »lite sexigt«. Jag vet faktiskt inte om jag håller med om det.

Efter hemskicket är det bara Annie och Liselott kvar. Dennis berättar att han tycker att Annie är helt underbar som person. Lugn och snäll och passionerad. Han säger också att han har ett gott öga till Liselott. Att hon grät i förra avsnittet fick honom förstås att fundera, fortsätter han, men han vill veta mer om henne.

Joacim skickar hem Jenny. Det gör han efter han berättat att han tycker att alla tre tjejer är helt perfekta och de i sin tur sagt att de är lite förälskade i honom alla tre. Lite ledsen verkar Jenny bli men det blir ingen dramatik. Vi får höra Joacim berätta att »skulle vi träffats utanför programmet och gett varandra mer tid så skulle hon kunnat vara rätt tjej för mig.« Jenny är 19 år. »Åk hem och lev«, säger jag – soffcoachen – till henne där hon står i TV-rutan.

DEF81CC3-8B21-43F1-82EE-A009EEC26F0D

Dennis kysser Annie. Till sist. Först åker de båt, dricker bubbel, smörjer in varandra med solkräm, badar och lägger sig på en picknickfilt. Men sen kommer kyssen och Dennis berättar att det känns fantastiskt att kyssa Annie. »Det hugger till härinne«, säger han, och slår sig för hjärtat. Det är lite sedligt och fint. Det är inte som när Jochen Schützdeller i Robinson i slutet på nittiotalet sa att »det inte var långt ifrån att det ryckte i baguetten«, även om vi alla vet att det var det som Dennis försökte förmedla.

2F896D49-81A9-4BDE-A75E-7DEF15BDDA76

Vem kysstes med Joacim då? Det var Caroline som fick gå på ensamdejt och kyssas. Alltså den ena av de två som båda heter Caroline. Det här var den som inte kallas Carro och som inte jagar. De har en mysig stund i en skogsglänta intill ett stort fält. Vi får höra Joacim säga till oss att han vill »ta henne om nacken och ge henne den där kyssen man drömt om«. Riktigt så hett går det inte till men deras munnar möts i alla fall.

De två andra bönderna, Johan och Marcus har ju redan gjort sina val så där är det inte många överraskningar att vänta.

Hos Johan är det frid och fröjd. Han och Sofie är kära fast de inte vet ett dyft om varandra. Johan är inte bara kär, han är jättekär, säger han och gråter lite.

23059690-0FBA-46E1-981F-B4EEC96AE141

Marcus och Erica har nu i flera dagar smugit undan, sovit ihop, ägnat sig åt varandra lite här och där på gården och varit oroliga för att de andra hört något när de är med varandra. Men de hinner inte prata så mycket när de är tillsammans säger Marcus. »Vi är som två tonåringar«, fortsätter han. Linda Lindorff tycker att det låter »lite sexigt«. Jag vet faktiskt inte om jag håller med henne om det. Så nu är det dags för Marcus att bekänna färg för de andra tjejerna, Heléne och Malin. Bekännelsen är kanske inte den mest livfulla tilldragelse vi fått vara med om. Det går lite trögt för honom att få ur sig det han vill ha sagt och det möts av en kompakt tystnad. Det blir härligt obekvämt. Sen tar Heléne bladet från munnen och säger »ge varandra en puss nu«. Vi får senare veta att Malin blivit lite besviken över att inte alla fått lika stor chans att lära känna Marcus och att Heléne tycker att Marcus är supermysig och ser bra ut och att hon inte bara är glad för de kära parets skull utan att hon även inte är särskilt förvånad.

Min prognos inför nästa avsnitt är att det inte kommer att hända så mycket på Johans och Marcus gårdar och att Joacim skickar hem Caroline (vattentätt tips!) Det enda hoppet om lite ovisshet finns hos Dennis. Frågan är om det blir gråtmilda Liselott eller lugna Annie som ska få åka på resa? Frågan är också kanske vem som egentligen bryr sig (förutom jag då, som verkar bry mig omotiverat mycket).

Jamen webbönderna då? Hur har det gått för Jörgen? Lugn! Sitt stilla i traktorsätet, webbönderna är inte bortglömda.

Jörgen har uppfört sig ganska väl, han var nämligen knappt med i veckans avsnitt, eller, vi får se honom säga hej då till Diana (som grät på toaletten) eftersom hon, trots att hon fått känslor, vill åka hem. VI får också se honom prata med Cattis (den arga och påstridiga). Hon vill inte åka hem men Jörgen säger till henne att han vill att hon åker, så det gör hon. Nu vill Jörgen ägna sig åt Linda som han tycker är mycket intressant.

bonde

Therése skickade hem hela bunten med killar. En av dem som kom sent hann hon prata med i sammanlagt fem minuter. Men Therése har inte känt någon sockerdricka i kroppen, säger hon. Anders fick ingen bonde den här gången heller.

Hos Wille får vi ta del av äkta bitterhet. Det är när Susanne fått veta att hon ska åka hem som hon säger »det var dina val och inte mina«, »går man i väg med samma tjej flera gånger så« och »det är du som förlorar på det«. Hon tar avsked av den andra Susanne med orden »du är värd det bästa så ta du en karl som vet vad han vill«. Underförstått är det inte Wille hon menar.

Erik är inte med alls. Honom sparas det på till nästa avsnitt då han tydligen ska ta ett svårt beslut. Jag gissar att han ska skicka hem hela bunten och försöka få kontakt med Charlotte som inte kunde komma.

Bonde söker fru visas på TV4 onsdagar kl 20 och finns på TV4 Play. Bonde söker fru – Kärlek åt alla finns på TV4 Play.

Just nu på TVdags

Streamingtips

The Cry på C More – isande drama om föräldraskapets värsta prövningar

21 oktober, 2018
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Den självklara oberäkneligheten i One Dollar

21 oktober, 2018
TVdags betygsätter tolkningarna

Bäst i kvällens Så mycket bättre: Albin Lee Meldaus inlevelse & quirky charm

20 oktober, 2018
Pop Culture Confidential

I veckans podd: svenske succé-filmfotografen Linus Sandgren

20 oktober, 2018
Recension

Daredevils nya skurk gör tredje säsongen fantastisk trots en långsam start

19 oktober, 2018
Kommentar

I Bonde söker fru: bonniga bönder, en lookalike & kärlekssnyftande Lindorff

17 oktober, 2018
Streamingtips

Muppdiggare, kolla in Christine McConnells skräckdelikatesser

17 oktober, 2018
Premiärrecension

Filmisk kvalitet men ytligt tempo i nya Kristina Ohlsson-noir-deckaren Sthlm Rekviem

17 oktober, 2018
Gruppdiskussion

The Walking Dead-cirkeln om Bernard Butler, Mother Goose & prällesex

16 oktober, 2018
Kommentar

Nu på HBO Nordic – estetiskt & aptitligt fluff i A Discovery of Witches

16 oktober, 2018
Nyhet

Dracula ska bli Netflix-serie i händerna på Sherlock-skaparna

15 oktober, 2018
Recension

Lena Dunhams-serien Camping är inte helt oäven – både parodisk & småskruvad

15 oktober, 2018

Sagt om oss

Gör som tusentals andra!

Följ oss på Twitter och gilla oss på Facebook!

Nästa artikel