Halloween-tema i The X Factor UK!

Veckans bästa talangtävlingsklipp: Guldhorn, fladdermöss & Fantomen på operan

Nu när jag bara bevakar The Voice USA och The X Factor UK tänker jag att börja kommentera samtliga kvarvarande deltagare i The X Factor UK. Dessutom kommer jag att rangordna dem från det sämsta till det bästa framträdandet. Även om jag har mina stora favoriter (Hej Andrea!) så är det dagsformen som avgör. Det blir också ett sätt att se vilka som rör sig uppåt och vilka som är på väg ner. Denna säsong har förvisso en klar front runner i Andrea Faustini, men det finns många som inte har levt upp till sin potential ännu. När de börjar utvecklas åt rätt håll kan tävlingen förändras på en sekund.

The Voice USA

DaNica Shirey: Saving All My Love for You

Det är något med DaNicas röst som jag verkligen gillar. Detta är varken modernt eller nytt, men det är härlig hederlig skönsång. Ibland är det precis det en vill ha.

Jessie Pitts: Your Song

Hon har snott detta från Janet Devlin i The X Factor UK, eller i alla fall känns det så då deras röster är närbesläktade. Och jag älskar det, vilket som.

Luke Wade: Rich Girl

Jag har en stark känsla av att det här är årets vinnare. Han har en fantastiskt snygg röst och ligger i det komfortabla soulpopcountry-facket som typ alla tidigare vinnare har tillhört.

The X Factor UK

11. Only The Young: Monster Mash

Jag tycker denna grupp är ganska usel. I början var de bara tråkiga då de visade upp noll personlighet och valde skitgamla låtar som om de var rädda för allt som skulle få dem att låta 2014. Men de senaste veckorna har de dessutom sjungit kasst. Vem röstar på den här skiten?

10. Stereo Kicks: Everybody (Backstreet's Back)

Det här åttahövdade pojkbandsmonstret hade ett genombrott förra veckan då jag plötsligt tyckte de funkade, men denna gång är det samma besynnerliga pojkkör igen. Dessutom saknar hela framträdande energi. Och det får mig att inse vad som saknas: att de kan dansa. Om de var duktiga dansare skulle åtta pojkar i bandet-konceptet fungera. Nu blir det bara en ganska dålig pojkkör.

9. Jack Walton: Bleeding Love

Jag är inte förvånad över att han röstades ut direkt. Det har blivit allt tydligare att hans röst är ganska enerverande och gnällig, vilket denna låt blottar extra väl.

8. Stevi Ritchie: The Music of the Night

Åh Stevi, han är så lätt att gilla som person och jag har alltid gillat de här »joke acts« i tävlingen. Det kommer dock en punkt då bättre artister kommer ryka före honom och då är det inte lika kul längre. Med det sagt är detta has bästa framträdande hittills. Han sjunger liksom ok!

7. Ben Haenow: Highway to Hell

Ben sjunger ok, om än lite ansträngt och monotont, men han är totalt lost på scen. Som en valp som letar efter mamma. Nä, detta är inget minnesvärt.

6. Lola Saunders: Crazy

Lola är lätt att gilla, men har haft två stora problem hittills: vacklande självförtroende och mossiga låtval. Denna gång är det ett klockrent låtval och Lola försöker skaka av sig nerverna. Tyvärr hörs de fortfarande i den svajiga sången.

5. Jay James: Mad World

Denna låt körs varje år och Jay kommer trots bra sång inte i närheten av Aiden Grimshaws intensiva version. Och dansbeatet mitt i? Oh lord, det blir så fel. Tanken är god, att försöka modernisera den gamle soldaten, men det blir overkill och hela låtens essens slarvas bort.

4. Fleur East: Thriller

Jag gillar verkligen Fleur och hon har gjort skitbra framträdanden hittills, men denna gång blottas hennes relativt svaga sångröst. Det låter shaky shaky. Hon räddas dock av oerhört snygg dans.

3. Lauren Platt: Dark Horse

Lauren har jag länge trott är en möjlig finalist. Hon har allt: en utmärkt röst, en självklar utstrålning och något extra. Men jag har märkt av svajig sång och tråkiga låtval på sistone. Det var ett bättre låtval denna gång, och det låter riktigt bra, men av någon anledning känns inte Lauren lika självklar på scen längre.

2. Andrea Faustini: Relight My Fire

Det är bra att tävlingens bästa röst visar upp andra sidor och detta är en perfekt upptempo-låt för hans röst. Han sjunger flawless som vanligt och det är bra att höja upp låtens gospelvolym, men guldsminkningen känns mest weird och han borde ta scenen bättre. Scenspråket måste utvecklas, men jesus vad han är överlägsen sångmässigt.

1. Paul Akister: Bat Out of Hell

Paul håller alltid världsklass sångmässigt. Hans issue har varit utstrålningen och personligheten, men där har han faktiskt växt de senaste veckorna. Det här fåniga låtvalet är faktiskt smart då det tvingar honom ur hans comfort zone.Jag får lite rysningar när han går ner på knä i slutet, för där var det något som klickade.

De har åkt ut (och en till ryker senare ikväll):

Jake Quickenden
Jack Walton

Just nu på TVdags

Streamingtips

Missa inte febriga »I May Destroy You« på HBO Nordic

2 juli, 2020
Tips

Office Hours med Tim Heidecker – kul & kaotisk karantänkultur

30 juni, 2020
Premiär

På HBO Nordic: Följ Michelle McNamaras Golden State Killer-jakt i I'll Be Gone in the Dark

29 juni, 2020
Podcast

Nytt avsnitt av Salong 3: Pauline à la plage (1983)

29 juni, 2020
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Knutby! Svensk true crime på barnens sida

28 juni, 2020
Recension

Eurovision Song Contest: The Story Of Fire Saga – charmig, tramsig & småkul

26 juni, 2020
Trailer

Premiären för Fredrik Backmans »Björnstad« närmar sig

25 juni, 2020
Intresseklubben Antecknar #73

Nytt avsnitt av TVdags filmpodd: Ubåtar

23 juni, 2020
Söndagskrönikan med veckolista

Bäst i tv-världen just nu: Helgalna Marcella det perfekta sommargodiset

21 juni, 2020
Recension

Nu på C More: Love Life roar & oroar precis som en rom-com ska

15 juni, 2020
Söndagskrönikan med veckolista

Bäst i tv-världen just nu: Mästerliga & modiga Dispatches from Elsewhere

14 juni, 2020
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Falsk identitet – Kjell & Björn diskuterar

7 juni, 2020

Sagt om oss

Gör som tusentals andra!

Följ oss på Twitter och gilla oss på Facebook!

Nästa artikel