Snabbgenomgång

Inför kvällens säsongspremiär – vem är vem i Vår tid är nu

Nu är det dags igen!

I kväll ska vi få hugga in i restaurang Djurgårdskällarens och familjen Löwanders nya intriger. Jag har i och för sig lite svårt att föreställa mig vad för nytt som kan hända i den kommande säsongen eftersom det mesta redan har hänt. Säga vad man vill, men händelselösa liv har de inte.

Inför kvällen kommer här en sammanfattande snabbhjälp att komma ihåg vad vi varit med om hittills.

Allt som händer i den här serien slutar bra. Jag gissar att det är en stor anledning till att det går hem i stugorna. Man vet att det kommer att lösa sig. Det egna sänggåendet behöver inte få sällskap av grubblerier över hur det ska gå för karaktärerna.

Helga Löwander, mamman

Seriens matriark skrider omkring och bestämmer (tror jag) och har ett hemligt förhållande med kökschefen Stickan.

Nina Löwander, dottern

nina

Är inledningsvis ihop med den enkla kökspojken Calle, ett omöjligt förhållande såklart. Hon hinner under säsongen driva lite motarbetade jazzklubbskvällar i restaurangens övervåning, gifta sig, få barn, inte vara lycklig, supa, knarka, hoppa ut genom ett fönster och klara sig. Hennes dotter ramlade för övrigt också ut genom ett fönster när Nina tagit en sil och somnat, men klarade sig bra.

Gustaf Löwander, äldste sonen

Inledningsvis köksmästare, håller på med skumraskaffärer ihop med busen Ragnarsson, är hemligt homosexuell, lurar brorsan Peter att skriva på ett kontrakt när han är stupfull och inte minns ett dyft, blir utpressade med hjälp av avslöjande bilder på sig själv och en manlig älskare, avsäger sig till sist inflytandet i restaurangen.

Peter Löwander, yngste sonen

Tar hem en judisk väninna och sedermera flickvän, Suzanne, något som familjen, eller i alla fall Gustaf inte gillar. Suzanne har förlorat sin familj i kriget, man och två barn, men mannen kommer så småningom till Stockholm och hittar henne. Peter själv är en hederlig kille. Han reder såklart ut brorsans affärer med Ragnarsson. Han blir också lämnad av Suzanne, efter att hon fått ett rejält sammanbrott, blir nedbruten men reser sig upp, hookar upp med Ester och har avslutningsvis egna affärer ihop med Ragnarsson. Glorian ramlar på sned.

Calle, den enkla kökspojken

Har ett hopplöst förhållande med Nina Löwander. Hans mamma dör och han får ta hand om sin lillebror. Han gifter sig med en annan kvinna än Nina och får barn. Blir illa behandlad av den vikarierande köksmästaren Holger, säger upp sig men går till sist segrande ur striden och får jobb som biträdande köksmästare. Avslutar säsongen med att på sjukhuset gråtande pussa Nina (som ligger i koma efter fönsterhoppet) och bedyra henne sin kärlek.

Maggan, servitrisen

maggan o lilly

Har lämnat bort sitt barn, hämtat hem det, haft lesbisk relation med kollegan Lilly, blivit påkommen av grannen i öm situation tillsammans med nämnde Lilly, blivit granskad av barnavårdscentralen, kandiderat som fackordförande och vunnit omröstningen om posten.

Allt som händer i den här serien slutar bra. Jag gissar att det är en stor anledning till att det går hem i stugorna. Man vet att det kommer att lösa sig. Det egna sänggåendet behöver inte få sällskap av grubblerier över hur det ska gå för karaktärerna.

Det ska bli spännande att se om den andra säsongen vågar bjuda på lite mer skav och tråkiga slut, något jag faktiskt skulle uppskatta. Men det kanske jag är ensam om.

 

Säsong 2 av Vår tid är nu har premiär på SVT1 i kväll kl 20.

Just nu på TVdags

Pop Culture Confidential

I veckans podd: svenske succé-filmfotografen Linus Sandgren

20 oktober, 2018
Recension

Daredevils nya skurk gör tredje säsongen fantastisk trots en långsam start

19 oktober, 2018
Kommentar

I Bonde söker fru: bonniga bönder, en lookalike & kärlekssnyftande Lindorff

17 oktober, 2018
Streamingtips

Muppdiggare, kolla in Christine McConnells skräckdelikatesser

17 oktober, 2018
Premiärrecension

Filmisk kvalitet men ytligt tempo i nya Kristina Ohlsson-noir-deckaren Sthlm Rekviem

17 oktober, 2018
Gruppdiskussion

The Walking Dead-cirkeln om Bernard Butler, Mother Goose & prällesex

16 oktober, 2018
Kommentar

Nu på HBO Nordic – estetiskt & aptitligt fluff i A Discovery of Witches

16 oktober, 2018
Nyhet

Dracula ska bli Netflix-serie i händerna på Sherlock-skaparna

15 oktober, 2018
Recension

Lena Dunhams-serien Camping är inte helt oäven – både parodisk & småskruvad

15 oktober, 2018
Nyhet

Wu-Tang Clan blir dramaserie

15 oktober, 2018
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Nationalism en perversion av patriotism – Madam Secretary tuffar till tonen

14 oktober, 2018
Nyhet

Dystert besked – Netflix lägger ner Iron Fist

13 oktober, 2018

Sagt om oss

Gör som tusentals andra!

Följ oss på Twitter och gilla oss på Facebook!

Nästa artikel