Allt vi vet om MTV:s Scream

Vafalls? Får inte Ghostface-masken vara med i nya Scream-serien?

- Hello Sydney… Do you like scary movies?

Ja det gör hon, eller vi. Och inte bara läskiga filmer, utan också läskiga serier: The Following, Bates Motel och Hannibal är några av senaste årens framgångsrika seriemördarserier.

Som grädden på slasher moset blev det nyligen klart att MTV köpt in Wes Craven/Kevin Williamson-franchisen Scream. Roligt! Scream revolutionerade ju faktiskt skräckfilmsgenren och bidrog äntligen till något nytt i till den gravallvarliga (höhö) slashergenren med sin humor, popkulturella referenser och metaskämt. Toppen också att MTV gör den och inte till exempel svintrista CW som annars gör tonårsserier. MTV har ju stått för två av de bästa amerikanska tonårsserierna på länge: Awkward och Teen Wolf.

Serien ska följa ett gäng nya inte-än-knivmördade elever: den blyga populära Emma (låter inte så lite som filmernas Sidney, spelas av Willa Fitzgerald), datanörden Noah (John Karna), amerikanska drömmen-sportkillen Will (Connor Weil), festprissan Brook (Carlson Young), den mystiske nykomlingen Kieran, son till traktens polischef (Amadeus Serafini) samt konstnärliga enstöringen Audrey (Bex Taylor-Klaus). Lagom klyschigt. Som sig bör.

Bex Taylor-Klaus är ju vår älskade BULLET från The Killing säsong 3!

Sistnämnda: Bex Taylor-Klaus är ju vår älskade BULLET från The Killing säsong 3! Det kommer ju bli helt galet att se henne i en annan roll, men det ska bli himla härligt att se henne igen!

Jill Blotevogel (som bland annat skrivit ett avsnitt av slasherserien vi på TVDags gillar så mycket: Harper’s Island) har skrivit den en timme långa piloten, Wes Craven själv har regisserat den. Avsnittet drar igång med att en You Tube-video av något slag blivit viral och skapar problem för kidsen i en liten småstad (som jag är trött på de obligatoriska smygfilmningarna, virala videor, kusliga sms, men det är väl sådant man får leva med nuförtiden, suck hälsar tant Ida 95 år).

MTV:s svar på frågorna om masken har startat spekulationer om att den ska vara gjord av människohud. Urk.

Alla bra slasher-mördare har ju sitt signatur-plagg, om det nu är randig tröja och knivfingrar eller hockey-mask och »Ghostface«, den geniala blandningen av Munchs Skriet-fejs och en dödskalle är nästan mer känd än film-franchisen själv. Därför blev det ramaskri då det började ryktas att det på grund av rättighetsskäl inte skulle vara någon Scream-mask med i serien? Vad är Scream utan Scream-masken? Vafalls?

På MTV slår man bort att den skulle vara borta av rättighetsskäl och lugnar med att den ska vara med i någon form – men en »mörkare« version. Eftersom »mörkt« alltid är bättre i film- och tv-världen (min käpphäst).

Hursomhelst meddelar MTV kryptiskt att masken ska vara mindre »plastig«, vilket har gett upphov till spekulationer om att den ska vara gjord av människohud. Urk. Någon annan gissar att det ska vara ett riktigt spöke.  Dessvärre får vi vänta relativt länge för att få svar på våra frågor. Jag gissar på en passande Halloweenpremiär nästa år.

Serien Scream har premiär på MTV i oktober 2015.

Just nu på TVdags

Nyhet

Ursäkta röran, TVdags bygger om!

19 maj, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Line of Duty-sträckkollen på SVT Play

16 maj, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Kevin Bacon & 1990-talskänslan i City on a Hill

9 maj, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: The Handmaid's Tale reser sig igen

2 maj, 2021
Intresseklubben Antecknar #79

Nytt avsnitt av TVdags filmpodd: Terminator-sviten

1 maj, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Svärfar svävar fritt i Tumba-dokun

25 april, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Tortyrporr & rasism i kontroversiella Them

18 april, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Avancerade soc-thrillern Snöänglar

11 april, 2021
Söndagskrönikan med veckolista

Bäst i tv-världen just nu: Brittisk deppattack med Line of Duty & Unforgotten

4 april, 2021
Recension

Bert ligger kanske inte rätt i tiden – men han är fortfarande kul

1 april, 2021
Sverigepremiärer

Paramount+: Two Weeks to Live är bra – Everyone Is Doing Great är bättre

29 mars, 2021
Nyhet

Dags för Paramount+ att dra igång – men Apple får förtur

24 mars, 2021

Sagt om oss

Gör som tusentals andra!

Följ oss på Twitter och gilla oss på Facebook!

Nästa artikel