SF Anytime blir Hyrbutiken i TV4 Play

TV4:s hyrbutik nu i både datorn och mobilen

TV4 breddade i veckan sin playplattform genom att inkorporera SF Anytime under paraplyet. TV4 Play får därmed tillgång till ett stort antal filmtitlar (och ett mindre gäng tv-serier) men inte som någon abonnemangstjänst, SF Anytime-tillägget »Hyrbutiken« erbjuder digital filmuthyrning. Priset blir i regel 39 kronor i standardupplösning och 49 kronor högupplöst. Enligt TV4 ska över 4 000 filmer finnas i biblioteket – bland de nyaste märks World War Z, The Heat och Känn ingen sorg – men tittar man på tjänstens egen titelräknare står den i skrivande stund på 3339. Kanske är fler på väg in.

Filmer måste hyras via TV4 Play i datorn, men kan ses också i tjänstens appar för iPhone och iPad, som dök upp i nya versioner i App Store i går kväll. Appar för Android ska finnas tillgängliga i Google Play Store i början av 2014. Att hyrfunktionalitet saknas i apparna är väldigt trist ur användarsynpunkt, troligen handlar det om att TV4 inte vill ge Apple 30 procent av intäkterna, något de måste om uthyrningen sker i appen. Förhoppningsvis får vi se hyrstöd i apparna för Android, Google har ju inget 30-procentskrav.

I ett inlägg nyligen kritiserade jag de svenska streamingtjänsternas bristande stöd för Airplay. Hyrbutiken blir tyvärr inget undantag. »Vad gäller Airplay fungerar det i dagsläget inte med innehåll som kräver kopieringsskydd, vilket hyrfilm gör. Men vi arbetar aktivt med att få en lösning på plats. Det kommer inte att gå lika snabbt som apparna, men vi hoppas nå dithän under det kommande året«, skriver Magnus Törnblom på TV4:s presstjänst i ett mejl.

TV4 Play finns sedan tidigare dels i en gratisversion, och dels i en premiumversion som kostar 99 kronor per månad där användaren slipper reklam och kan se TV4-Gruppens tv-kanaler live över nätet. De har även ett sportabonnemang för 349 kronor per månad, där man utöver premiumtjänsten får tillgång till hela C More Sport. För att använda Hyrbutiken behövs inget av premiumabonnemangen.

Uppdatering: I en första version av detta inlägg stod det att apparna för TV4 Play hade full funktionalitet gällande Hyrbutiken. Det stämmer inte. Man kan titta på hyrda filmer i apparna, men själva uthyrningen görs på webben.

Just nu på TVdags

Tips

Conner O'Malley på djupt vatten – se världens första flodbaserade talkshow

19 september, 2018
Kommentar

Kontrovers på barnens bästa gata – klart Bert & Ernie kan vara homo

19 september, 2018
Pop Culture Confidential

Mer podd: vi pratar Emmy & intervjuar skaparna av Netflix-aktuella Maniac

18 september, 2018
Klipp

Trailerfest! Här är Brie Larson som Captain Marvel

18 september, 2018
Lista

Vann din favorit? Här är alla Emmy-vinnare

18 september, 2018
Pop Culture Confidential

I veckans podd: Skaparna av nya Amazon Prime-serien Forever

18 september, 2018
Trailer

Mary Poppins kommer till jul – med Blunt som värdig arvtagare

17 september, 2018
Trailer

Snart dags för mörka Sabrina-rebooten!

17 september, 2018
Recension

Imponerande verklighetsflykt i Netflix Ultimate Beastmaster

17 september, 2018
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: snygga & hypnotiska Keeping Faith

16 september, 2018
Streamingtips

Grattis till guldrosen, Grotesco! Ny chans att se Flyktingkrisen – en musikal

15 september, 2018
Tips

Hurra! Conan O'Brien firar 25 år i etern

14 september, 2018

Sagt om oss

Gör som tusentals andra!

Följ oss på Twitter och gilla oss på Facebook!

Nästa artikel