Kommentar

Turnérande mammor & look-alikes i veckans Ensam mamma söker

Vi har kommit till säsongens femte avsnitt av det nionde årets ensamstående mammor som törstar efter kärlek och de törstande i år är:

  • den lite rockiga tjejen Jenny, 34 år, från Ängelholm som spelat trummor, skejtat och är, eller i alla fall har varit, lite wild and crazy,
  • den söta och rara Beatrice, 26 år, från Lidköping som pratar med ett gulligt tonfall och säger saker som »guuu va kul«, »mysigt«, »härligt« och »supermysigt« hela tiden.
  • den tuffa och kaxiga Johanna, 29 år, från Karlstad som uppvisar projektledaregenskaper och vet var skåpet ska stå.

Singelkillarna som varit med i programmet har under dejtingresans gång gått från en hel drös (åtta per mamma) till tre.

Jenny säger att hon verkligen gillar Dennis och det gör hon säkert. Vem vill inte vara tillsammans med någon som kan skicka energier genom händerna (jo, han säger faktiskt att han gör det när de sitter och blickar ut över Årstavikens vatten).

När det här avsnittet börjar så vet den som hängt med att Jenny verkar vara sugen på Tim, att Beatrice är tänd på Kim och att Johanna har hånglat med Fredric (som jag i rimmandets anda önskat hette Fim). Är det med andra ord så att resten av avsnitten bara är en långsam färd genom programtid när mammorna egentligen skulle kunna kicka ut de andra och gå igång med vad de egentligen har lust med? Ja, det tror jag. Så den del av den långsamma färden vi har kommit till är att mammorna ska hälsa på hemma hos de killar som är kvar.

60340F54-B09B-4C90-9C73-154DA8016571

Jenny turnerar från Anders i Göteborg till Dennis i Stockholm. Anders hamnar ofta i kompisfacket, han vet inte vad han gör för fel när han dejtar, men så blir det i alla fall. Det har han berättat för Jenny otaliga gånger och för säkerhets skull gör han det en gång till under kräftskivan som han bjuder med henne till. Det känns som att vi får en rätt tydlig ledtråd till vad han gör för fel faktiskt, han kanske får lite insikt och självhjälp när han ser programmet nu i efterskott.

Med Dennis blir det danskurs. På en dansbana uppe i Tantolunden på Södermalm i Stockholm gick han igång med dansmoves, och fick Jenny att hänga på med hjälp av hans danssnack. »Vi ska köra partydans, titta på varandra och skapa energi«. Jenny säger att hon verkligen gillar Dennis och det gör hon säkert. Vem vill inte vara tillsammans med någon som kan skicka energier genom händerna (jo, han säger faktiskt att han gör det när de sitter och blickar ut över Årstavikens vatten). Men vi vet ju alla att hon är tänd på Tim.

mamma-robin

Johanna gör först hembesök i Edsbyn hos Robin som är lik Gustaf Skarsgård och som bor i ett litet prydligt hus inrett med ord på väggarna (ett ord såg jag i alla fall och jag förutsätter att där finns fler). Robin tror att Johanna kan vara den rätta för honom säger han, Johanna säger efteråt att hon tror att hon kommer att få det tråkigt med honom, och utifrån det vi har fått se kan det säkert stämma.

Sedan sticker hon till Oscar i Stockholm, men inte hem till honom, utan de ses på en restaurang där Oscar har lite svårt att veckla upp menyn. Men han är redo att »stabilisera sig« och han kan byta blöjor berättar han. Han tror också att Johanna kan vara tjejen för honom, det tror inte Johanna får vi höra henne berätta efter dejten. Nä, hon vill ju hångla med Fredric.

Beatrice turnerar mellan Umeå och Stockholm. I Umeå träffar hon Pontus och har segway-dejt vilket innebär att de i rejäl snigelfart åker några varv runt en liten öppen plats och att Beatrice blir rädd och utropar att hon »får paniiik«, »guuuuu, va fort det går« och »guuuu, va läskigt«. När hon ganska snart kliver av segwayen säger Pontus »snyggt«. Oklart vad han kan ha tyckt var snyggt i den uppvisningen. Beatrice berättar efter dejten att hon inte tror att Pontus är så intresserad men det gör ju inget för vi vet ju att Beatrice inte heller är det.

kim

Så äntligen får hon träffa Kim. Han är lik Peter Dinklage utan skägg (referensgruppen jag provat detta påstående på håller inte med men jag vidhåller, se bild för egen slutsats). De går på Gröna Lund, käkar mat, sitter på en bänk på Djurgården, Beatrice bjuder in sig att sova över hos Kim och till sist morgonborstar de tänderna tillsammans. Det har pussats får vi veta (jag gissar att det är exakt bara det som de gjort). Allt de gör är kryddat med Beatrices gulliga små utrop och Kims korrekta prydlighet. De kommer nog att få det fint tillsammans. Men först ska Beatrice hälsa på hos Robin och det ska hon göra i nästa veckas avsnitt, Jenny och Johanna har bara hembesök kvar att göra hos Tim och Fredric. Jag gissar att det kommer att spraka.

Ensam mamma söker sänds på TV3 på torsdagar kl 21 & finns på Viafree.

Just nu på TVdags

Nyhet

Ursäkta röran, TVdags bygger om!

19 maj, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Line of Duty-sträckkollen på SVT Play

16 maj, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Kevin Bacon & 1990-talskänslan i City on a Hill

9 maj, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: The Handmaid's Tale reser sig igen

2 maj, 2021
Intresseklubben Antecknar #79

Nytt avsnitt av TVdags filmpodd: Terminator-sviten

1 maj, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Svärfar svävar fritt i Tumba-dokun

25 april, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Tortyrporr & rasism i kontroversiella Them

18 april, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Avancerade soc-thrillern Snöänglar

11 april, 2021
Söndagskrönikan med veckolista

Bäst i tv-världen just nu: Brittisk deppattack med Line of Duty & Unforgotten

4 april, 2021
Recension

Bert ligger kanske inte rätt i tiden – men han är fortfarande kul

1 april, 2021
Sverigepremiärer

Paramount+: Two Weeks to Live är bra – Everyone Is Doing Great är bättre

29 mars, 2021
Nyhet

Dags för Paramount+ att dra igång – men Apple får förtur

24 mars, 2021

Sagt om oss

Gör som tusentals andra!

Följ oss på Twitter och gilla oss på Facebook!

Nästa artikel