Recap av sista säsongspremiären

True Bloods sista suck – blir det Sookie och Eric till slut?

Innehåller spoilers för True Blood, säsong 7, avsnitt 1, Jesus Gonna Be Here.

Bon Temps blodsugare, varulvar, voodoomonster, hamnskiftare och älvor är tillbaka – nu i sällskap av hepatit V-smittade zombievampyrer.

Premissen för den sista säsongen är att människorna måste samarbeta med de »vanliga« vampyrerna för att överleva smittan som planterats i Tru Blood-dryckerna som har spridits över hela världen. Avsnittet tar vid där säsong 6 slutade – på en fest på Bellefleur’s (f.d. Merlotte’s) där partykraschande hep V-vampyrer vill käka upp gästerna.

Tara möter sin sanna död och lämnar sin mamma traumatiserad. Eller? Hennes bortgång kändes allt för blasé för att vara absolut… Tror vi får se henne igen, på ett eller annat sätt. Min bästa gissning är att hennes mammas svammel om att hon inte är i himlen gör att vi kommer få se henne letandes efter pärleporten i något slags limbo.

Om inte Jessica hade dödat Andys döttrar hade detta kunna bli en härlig bromance…

Arlene, Holly och Nicole (Sams gravida aktivisttjej) har oturen att kidnappas av hep-V gänget och hålls fångna i Fangtasias källare medan en efter en av deras medfångar blir plockmat på bardisken ovan jord. Andy och Bill teamas motvilligt ihop och ger sig ut för att leta reda på dem. Om inte Jessica hade dödat Andys döttrar hade detta kunna bli en härlig bromance…

Samtidigt »hör« stackars tankeläsande älvan Sookie hur alla på Bellefleur’s, hennes hunkiga varulvspojkvän Alcide inkluderad, tycker att vampyrinvasionen är hennes fel och tycker den bästa lösningen är att storma ut själv i natten som ett skräckfilmsoffer, slänga mobilen i sjön, snubbla på ett lik och gå hem och sura (tills hon blir glad igen och kan krypa ner hos Alcide för lite nakenmys). Senare, i kyrkan, sätter hon sina antagonister på plats genom att förklara att hennes vampyrrelationer gett henne den kunskapen som behövs för att få stopp på eländet.

Jason, som är mitt uppe i sökandet efter kidnappade kompisar, tycker det är dags att vara en riktig »man« och sätta på sin vampyrbeskyddare Violet mot bilen på öppen gata. Hon hade dittills inte låtit honom komma till, men nu hade Violet hjälpt honom ur en knivig situation med en kringdrivande mobb som ville ta lagen i egna händer. Så Jason var så klart tvungen att bevisa att även om hon är en mäktig vampyr, så är hon en kvinna och alltså underlägsen honom som man. Suck.

Vad mer? Jessica plågas av dåligt samvete över sin hetsätning av Andys döttrar och beskyddar den som finns kvar. Lafayette verkar lealös och deprimerad och blir hopparad med Jessicas vampyrpojkvän som beskyddare (hoppas på en ny romans där). Villa får tillfälligt boende i kyrkans källare. Min personliga favorit, Pam, letar efter Eric på en marknad i Marocko och ägnar sig åt lite hederlig rysk roulett och blasfemi. Hon är blek och verkar hungrig, men tackar ändå nej till att smaka på en handlares dotter och nöjer sig med att få en karta som troligtvis sätter henne på Erics spår.

Vad tror ni om sista säsongen? Själv hoppas jag det blir Sookie och Eric till slut, och att tråk-Bill får möta sin »true death«.

True Blood visas på HBO Nordic med nya avsnitt varje måndag samt på C More och Filmnet.

Just nu på TVdags

Nyhet

Ursäkta röran, TVdags bygger om!

19 maj, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Line of Duty-sträckkollen på SVT Play

16 maj, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Kevin Bacon & 1990-talskänslan i City on a Hill

9 maj, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: The Handmaid's Tale reser sig igen

2 maj, 2021
Intresseklubben Antecknar #79

Nytt avsnitt av TVdags filmpodd: Terminator-sviten

1 maj, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Svärfar svävar fritt i Tumba-dokun

25 april, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Tortyrporr & rasism i kontroversiella Them

18 april, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Avancerade soc-thrillern Snöänglar

11 april, 2021
Söndagskrönikan med veckolista

Bäst i tv-världen just nu: Brittisk deppattack med Line of Duty & Unforgotten

4 april, 2021
Recension

Bert ligger kanske inte rätt i tiden – men han är fortfarande kul

1 april, 2021
Sverigepremiärer

Paramount+: Two Weeks to Live är bra – Everyone Is Doing Great är bättre

29 mars, 2021
Nyhet

Dags för Paramount+ att dra igång – men Apple får förtur

24 mars, 2021

Sagt om oss

Gör som tusentals andra!

Följ oss på Twitter och gilla oss på Facebook!

Nästa artikel