TVdags betygsätter tolkningarna

Titiyos klubbstänkare bäst i kvällens Så mycket bättre

Pojkbandsspecial i kväll. Eller pojk och pojk, men ni fattar. Här är våra betyg.

Timbuktu – Regn hos mig

jasonep4Linus: Fan vad många bra låtar Orup har gjort. Och den här klassikern blir snygg, men ganska så oäventyrlig, i Timbuktus händer. Gillar blinkningen till Ann Peebles låt dock.
Betyg: 3/5

Sara: Det bästa med det här konceptet är när det tvingar artisterna utanför sina bekvämlighetszoner. Här blir det ett modernt sound, ovanligt synthigt för att vara Jason men som funkar utmärkt för låten. Snygga vokalsnitsar som han klarar av riktigt bra. Håller med Orup om att den blir än mer upp-poppad. Han lägger tyvärr aldrig in en högre växel, annars hade det blivit ett högre betyg.
Betyg: 3/5

Björn: Regn hos mig är en av mina svenska favoritlåtar. Jag tycker att den går några BPM för snabbt, och därför känns lite stressad. Är väldigt förtjust i det stulna synth-licket. Med mer lyssning kan den nog åka upp till 4 pluppar.
Betyg: 3/5

Titiyo – Soptippsvärld

titiyoep4Linus: En låt jag aldrig har hört tidigare, men Freddie var ju ett geni. Och vilken version! Supermodern, suggestiv och assnygg. Dessutom med Jonathan Johansson-skriven text (när fan ska han vara med?). Årets tveklöst bästa tolkning hittills.
Betyg: 5/5

Sara: Underbart klubbigt intro men hon tar inte riktigt kommandot över melodin i början. Det blir bättre nånstans i mitten när produktionen har svällt ut. Då kliver hon in med allt sitt artisteri och visar var skåpet ska stå. Skönt funkigt och snygga samplingar rakt igenom. Kvällens bästa insats.
Betyg: 4/5

Björn: En version som andas Christian Falk och som växer för varje lyssning. Älskar bandet, som vanligt. Utan tvekan bäst i kväll, kanske (som Linus skrev) bäst den här säsongen.
Betyg: 5/5

Miss Li – Stanna världen en stund

missliep4Linus: GES är ju inte riktigt min favoritgrupp, men det här ju en klassisk dänga. Som Miss Li stryker refrängen i. Och kvar är en smågapig (återigen, vad är grejen med hennes röst denna säsong?) men trallig version som känns ganska skön trots allt.
Betyg: 3/5

Sara: Hon har gjort om denna stänkiga popsmocka till ett Eurovision-bidrag från Ukraina? Och det menar jag på det bästa sättet. Vill dansa!
Betyg: 4/5

Björn: Miss Li är bäst på svenska. Och även om jag saknar refrängen så tycker jag det är hennes bästa bidrag hittills den här säsongen. Bra ny refräng – men varför?
Betyg: 3/5

Danny – Hon är min

emdep4Linus: Lite kul att EMD återförenas. Själva versionen känns dock ganska förväntat småmodern. Kommer säkert bli en stor hit, men känns ganska lättglömd.
Betyg: 3/5

Sara: Han behövde verkligen sina kompisar. Harmonierna gör hela låten. Lite trist dock att de ändrat texten från att hon har »pengar och charm« till att hon nu har »känsla«, tyckte det var lite uppfriskande könsrollsuppluckrande att lyfta hur man uppskattar en brud med egna resurser…
Betyg: 3/5

Björn: Har alltid varit lite svag för pojkband, men har också alltid föredragit de mindre R&B:iga banden. Så det här lirar inte helt i mina öron. Men duktigt.
Betyg: 3/5

GES – När jag var han (In the Club)

gesep4Linus: Ja, detta är ju intressant. En ganska tunn låt har blivit GES-schlager med lökig text. Det är ju fart och fläkt, men jag är inte han som någonsin kommer spela denna låt igen.
Betyg: 2/5

Sara: Man anar ju oråd när Glenmark börjar med att beskriva originallåten som »frejdig«. Men det går inte att förneka hantverksskickligheten i det här öset. Skönt med svulstigt stråk efter en kväll av slicka synth-arr. Känns som en låt som var skriven för GES redan från början. Köttig gubb-pop!
Betyg: 3/5

Björn: GES har aldrig varit min grej, men har älskat Anders Glenmark som producent sen jag såg en snutt i SVT när han och Eva Dahlgren var i studion sent 1980-tal. Han proddade ju hennes plattor på den tiden. Orup har jag också varit svag för länge, och Niclas Strömstedt verkar ju en najs människa. Men GES, som band, är inte min grej alls. Fint proddat, men öronen vill inte höra mer.
Betyg: 3/5

Så mycket bättre finns på C More och TV4 Play.

Just nu på TVdags

Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Motsatsen till genanshumor – hjärtliga Ted Lasso

27 september, 2020
Recension

På Netflix: Charlie Kaufmans absurda drama I’m Thinking of Ending Things

23 september, 2020
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: »Älska mig« – formperfektion i kuliss

20 september, 2020
Premiär

C More-premiär för Maskeradligan – lite som en radiodoku … men på tv

15 september, 2020
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: P-Valley är ett arbetsplatsdrama som kan lyfta till skyarna

13 september, 2020
Säsongspremiär

Yellowstone säsong 3 bjuder minsann på mjukisar, mys & melodrama

12 september, 2020
Nyhet

Slutet närmar sig för The Walking Dead – fast ändå inte

9 september, 2020
Kommentar

Yellowstone säsong 2: Familjedramat fördjupas & ranchkriget blir råare

8 september, 2020
Tips

En titt på svensk rollspelshistoria i Mot andra världar

6 september, 2020
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen: The Boys är tillbaka i stan – med psykopat-Homelander i täten

6 september, 2020
Recension

Nej, vilken rymdkrasch… Netflix Away kan du hålla dig borta ifrån

4 september, 2020
Recension

The New Mutants-premiär – i sina bästa stunder en Breakfast Club för 2020-talet

3 september, 2020

Sagt om oss

Gör som tusentals andra!

Följ oss på Twitter och gilla oss på Facebook!

Nästa artikel