Viaplay-nyhet

Tidig julklapp! Beppe och nya barn rövas bort till »Det stora experimentet«

Äntligen blir det jul igen! När Viaplay utmanade SVT:s julkalendermonopol i december 2016 med serien Det stora experimentet var det, ehm … ett stort experiment, få trodde väl att det skulle bli så framgångsrikt som det blev. Men serien där Beppe Singer och två barn kidnappades av professor Primus och hennes medhjälpare och tvingades klura ut hur 24 vetenskapliga experiment skulle lösas innan de släpptes hem till sina familjer lagom till julafton blev en succé, och belönades året efter med Kristallenstatyetten för bästa barn- och ungdomsprogram, ett pris som public service-jätten i regel abonnerar på.

Inför julen 2017 kom det ingen ny säsong av Det stora experimentet, vilket löstes i vårt hem genom att familjens sju- och fyraåring tittade på första säsongen en gång till vid sidan av vanliga julkalendern (det kan ha blivit en tredje vända i mellandagarna också).

Men i vinter! Då slipper de det, för nu meddelar Viaplay att den andra säsongen av Det stora experimentet, vars kommande tillblivelse redan antyddes av Beppe Singer i en intervju nyligen, blir Viaplays julkalender 2018, inspelningarna börjar i april. Hurra säger vi fans!

Den här gången kommer Beppe och ett par barn att kidnappas av professor Primus och medhjälparen Sigma och föras bort från jorden – hennes laboratorium har byggts om till rymdskepp.

Den här gången kommer Beppe och ett par nya barn – som inte har presenterats ännu – att kidnappas av professor Primus och medhjälparen Sigma (Ia Langhammer och Nina Hjelmqvist repriserar sina roller) och föras bort från jorden – hennes laboratorium har nämligen byggts om till rymdskepp, och den kidnappade trion måste genom att klara 24 experiment försöka ta sig fram till kommandobryggan och stoppa professorns megalomaniska plan.

– Jag är barnsligt uppspelt över att få gå in i Det stora experimentets värld igen och utmana professorn med två nya skarpa medhjälpare. Den här vändan har vi skruvat upp termostaten rejält. Jag vill inte avslöja för mycket än, men jag kan lova att säsong två av Viaplays julkalender kommer att vara fyllt av än mer galna utmaningar och en hel del oväntade vändningar. Utan min dotter Stella hade idén aldrig fötts om att en galen professor låser in mig och några barn och att det enda sättet att klara oss är om vi samarbetar och använder all vår samlade kunskap, säger Beppe Singer i pressmeddelandet.

Precis som i första vändan så spelas Viaplays julkalender även in i en norsk och en dansk version simultant med den svenska. I Norge och Danmark görs Beppes roll av Ole André Sivertsen respektive Niels Christian Meyer.

Danske Niels Christian Meyer (känd som "Bubber"), Beppe Singer och norske Ole André Sivertsen guidar sina unga uppfinnarvänner i respektive land.
Danske Niels Christian Meyer (känd som »Bubber«), Beppe Singer och norske Ole André Sivertsen guidar sina unga uppfinnarvänner i respektive land.

– Det finns ingen viktigare publik än barnen och att få producera humoristisk, spännande och lärorik underhållning för dem är en ynnest. Att dessutom få göra det genom att följa upp den Kristallenbelönade första säsongen av Det stora experimentet känns fantastiskt. Nu har vi möjlighet att skruva upp allt ytterligare ett steg och hoppas och tror att vi än en gång kommer kunna trollbinda de unga tittarna i ett roligt och nervpirrande rymdäventyr där stora delar av underhållningen tar avstamp i vetenskap och fakta, säger producent Julia Messelt på Nexiko Media i pressmeddelandet.

Första säsongen av Det stora experimentet kan streamas hur många gånger som helst på Viaplay. Andra säsongen får premiär 1 december.

Just nu på TVdags

Pop Culture Confidential

I veckans podd: Vilhelm Blomgren från »Midsommar« & »Gösta«

20 augusti, 2019
Nyhet

Ny trailer för Apples prestigeserie – och rykten om högt pris

20 augusti, 2019
Recension

C More-premiär för habila Fartblinda – spännande miljö men för övertydligt

19 augusti, 2019
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Netflix-dokun om The Family – kopplingar till KD i Sverige!

18 augusti, 2019
Recension

Once Upon a Time in Hollywood-premiär! Men vad vill du berätta, Tarantino?

16 augusti, 2019
Nyhet

Fantasynytt! En drös skådespelare klara för Wheel of Time

15 augusti, 2019
Recension

Snygga skådisar – men inget känns unikt i nya C More-serien Grand Hotel

13 augusti, 2019
Apples kommande prestigedrama

Första trailern till Anistons & Witherspoons The Morning Show

12 augusti, 2019
Podcast

I veckans Pop Culture Confidential: produktionsdesignern Barbara Ling

12 augusti, 2019
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Äntligen berör The Handmaid's Tale igen

11 augusti, 2019
Recension

1980-talsmysiga Scary Stories to Tell in the Dark: »En skräck-inkörsport!«

9 augusti, 2019
Recap

Så mycket kärlek i veckans Younger – The Debu-taunt

8 augusti, 2019

Sagt om oss

Gör som tusentals andra!

Följ oss på Twitter och gilla oss på Facebook!

Nästa artikel