Gruppdiskussion

The Walking Dead-cirkeln om viskare, optikerbrist & Ensam hemma-Daryl

Daniel: Frustrerande halvsäsongsavslutning!

Linus: Varför? Jag tyckte det var jättebra, men frustrerande förstås eftersom det slutade på en så spännande cliffhanger.

Daniel: Blev irriterad på att de bara talar i gåtor om vad som hänt som gör att Michonne beter sig som hon gör.

Sara: Den här veckan blir det lätt att utse Veckans zombie i alla fall! Eller »zombie«.

Björn: Precis, vi måste ju gå tillbaka och revidera tidigare utsedda (eller nästan) utsedda veckors zombier… Så mycket jobb. En eloge till Linus som inte spoilat något om viskarna!

Sara:  Ja, vad säger du Linus, följer de förlagan här? Alltid trevligt att få en jämförelse.

Linus: Ja, jag tycker de gjorde det väldigt bra och spännande! Själva avslöjandet var ju väldigt likt serietidningen, men där var det en helt annan karaktär som stöter på dem som inte är med i tv-serien.

oh-godStefan: Frustrerande med Michonne, att vi inte får veta vad som hänt. Men annars bra avsnitt! Var riktigt orolig för att det skulle vara tänkande zombies, men det var ju en trevlig överraskning! Undrar hur de lyckas styra zombiesarna?

Daniel: Men vi har ju varit inne på viskarna flera gånger tidigare, har vi inte det?

Sara: Vi har pratat om dem en del, men ingen har fört fram teorin om människoulvar i zombiefårakläder.

Björn: Jepp, vi har varit inne på dem men jag – som kanske är trög – har inte fattat att de var utklädda till zombier.

Daniel: Jaha, jag hade för mig det. Då måste jag ha läst det någonstans tidigare.

Björn: Sämst: ungdomsgänget.

ungdomarLinus: Jag gillade det med Henry och de andra ungdomarna!

Sara: Ja, gud, vilka tråkmånsar. Men jag gillar att Henry inte blev uppstudsig mot smeden och att han inte försökte spela med för att impa på tjejen. För att vara en tonårsrevolt var den väldigt kortvarig. Det var skönt.

Björn: Ja, »mamma grät«. Aj, min livmoder. Jag menade inte att det var dåligt, men de två killarna var sådana vidriga vidron.

Daniel: Nej, ungdomarna störde jag mig också på – slapp storytelling 1A att låta ungdomar göra osmarta saker så att de hamnar i trubbel. Men annars vet jag inte varför jag var så anti den här veckan.

Linus: Men Daniel, ungdomarna har ändå en bättre ursäkt än typ Rick och Daryl. Det kändes kul och mer logiskt än mycket annat där någon gjort något dumt och nästan blivit uppäten av en zombie.

Daniel: Ja, men det var ju det också – andra gropen på fyra veckor! Det var ju inte ens ett bra grepp första gången…

Stefan: Märkligt att smeden inte förstod vilka Henry hängt med. Hur många ungdomsgäng kan det finnas i Hilltop?

Sara: Haha, eller hur. Med tanke på hur svältfödd Henry verkade vara på tjejer i hans ålder så verkar det bara finnas typ två. Kul att Enid verkar få ligga lite också.

stackars-henryBjörn: Inte så kul att hon glömde Caaaaaaurrrllll så fort. Bara typ 7–9 år.

Sara: Haha!

Daniel: Men seriöst – trodde Henry att han hade en chans på Enid? Hon måste ju vara 6-7 år äldre än honom? Hon är ju vuxen nu, han typ 15.

Björn: Det nästan mest spännande är i mina ögon när/var/hur Henry kommer fucka upp totalt.

Linus: Ja, men det är ju en klassiker att en tonårspojke inte fattar att en ung kvinna inte är intresserad av honom på det sättet. Den har man ju sett i otaliga tv-serier

Sara: Att Henry trånade efter Enid gjorde ännu mer att ungdomarna kändes få. Typ, man kan inte vara så kräsen, vem som helt in the ballpark liksom.

Björn: Till och med glasögontjejen…

Daniel: Dock lite förvirrande, med tanke på att samma skådespelare gestaltade Enid som 7 år yngre för bara en halv säsong sedan…

Sara: Han gav ju upp befriande snabbt i alla fall. Såg en puss, det var det. Och inte skyllde han fyllan på det heller.

Linus: Jag gillar i alla fall att de får det att kännas att de här ungarna växt upp i den här världen och knappt minns hur det var innan.

Daniel: Jo, det gillar jag också.

Sara: Ja, det var lite intressant att det var första mötet på länge med priviligierade skitungar. Såna som ställer till jävelskap på pin kiv. Det har liksom varit några år där det inte varit på tapeten direkt.

Daniel: Enid var ju lite sådan i början, väl?

Sara: Ja, men det är ju länge sen nu. Innan Alexandria föll första gången, då fanns det också några såna. Som hade levt i skyddad verkstad, som hade råd att vara uttråkade.

Daniel: Jo.

Björn: 6–7 år sedan. Men har de typ Synsam (det finns även andra kedjor) där? Tänker på Lost där de var tvungna att elda ihop två olika brillor till Sawyer. Läsglasögon, förvisso.

Sara: Det är nog att prova sig fram som gäller.

Björn: Ja, och oaktat mitt gnäll: glasögontjejen gillade jag. Hoppas hon kommer vara med mer!

brillorSara: Men vem skvallrar för Negan? Det känns helt orimligt att folk skulle stå utanför fönstret och »glömma« att han är där. Och lät prällen dörren förbli olåst med vilje?

Stefan: Liten cliffhanger där också. Vad ska han nu hitta på!?

Sara: Måste vara nån typ av test va? De står redo utanför dörren för att stoppa tillbaka honom? Eller så hämtar han nåt han kan ha nytta av sen och går tillbaka och sätter sig igen.

Stefan: Verkar ganska osannolikt att det skulle gå att glömma att låsa.

Björn: Helt klart overkligt!

Stefan: Gabriel kanske »glömde« låsa för att kunna straffa »rymlingen« som gjorde att han inte kunde vara med Rosita. Men givetvis kommer Gabriel misslyckas med sin plan och så är Negan fri.

Björn: Jag hoppas nästan att det är Gabriel. Jag gillade Ensam hemma-Daryl! Både väckarklocka och smällare, trots inte nyår.

ensam-hemma-darylSara: Haha, ja, det var lite bus-Kevin över honom.

Stefan: Undrar hur många väckarklockor han samlat på sig. Eller så går han och samlar in dem efteråt.

Linus: Ja, jag tycker Daryl hade sitt bästa avsnitt på länge. Men jag har inte varit så stort fan av honom på senaste tiden.

Björn: Samma här, angående Daryl. Han visade framfötterna, som en mellanchef skulle ha kallat det.

Linus: Att Negans fängelsedörr lämnas öppen är också direkt från serietidningen, som omslaget från nummer 141 visar.

neganSara: Coolt! För att byta ämne: Tror vi att Jesus dog? Det såg ju ut så. Men lite snöpligt slut för en så pass stor rollfigur? Å andra sidan kan dom väl inte fejka nåns död mer, vilket talar för att han verkligen är stendöd.

Stefan: Han kan ju vara svårt sårad.

Björn: Jag vill inte att han ska vara död.

duckaLinus: Ja, det var en riktigt överraskning även för de som läst serietidningarna. Men det har bekräftats utanför serien att han är död.

Sara: Det känns som att han haft en mindre roll i tv-serien än i serietidningarna, så de kanske tyckte att det var en lagom »stor« död för en vinterfinal.

Stefan: Någon kan göra en zombiemask av honom och låtsas vara Jesus, återuppstånden.

Linus: Skådespelaren Tom Payne har sagt i intervju att han varit missnöjd med att Jesus haft så liten roll de två senaste säsongerna. Så han tyckte inte det gjorde så mycket…

Sara: Jag förstår honom. Och som sagt, med tanke på ramaskriet det blev kring Glenn och sen hela säsong-sex-cliffhangern, och Rick-fejkeriet… Vissa måste ju dö också när det ser ut som att de dör.

Björn: Oerhört provocerande och så snöpligt!

Linus: Ja, precis, man är bara så van att bli lurad att man vill ha det helt bekräftat på skärmen. I serietidningarna är han mycket viktigare; typ som den actionstjärnan i en värld full av amatörer. Kul att han i alla fall fick en cool fight här innan han dog.

Björn: Håller absolut med, men känner mig snopen ändå. Det är tre pers på så kort tid. The zed wedding…

Stefan: Men det var en bra scen, när han plockar zombie efter zombie, och plötsligt är det en som duckar. Höjdare!

Sara: Ja, vilken dissonans det blir i huvet av att se zombierna röra sig sådär. Fel fel fel fel! Obs, »zombierna«. Jag tyckte det var ett halvljummet men ok avsnitt innan men blev riktigt upplivad av dimstriden. Den var snygg!

Linus: Riktigt snyggt. En av få stora scener från serietidningen som jag tycker att tv-serien verkligen gjort rätta och till och med bättre. Tråkigt dock att Jesus död drar ner det hela med hur karaktären underanvändes.

Stefan: Undrar hur många viskare det är, och hur de lever. De kan ju inte bara hoppa ur zombiedräkten för att ta sig en tupplur eller sätta sig och grilla lite mat.

Daniel: Vem tar över på Hilltop nu då, med varken Maggie eller Jesus där?

Sara: Tara, va.

Daniel: Ja, antagligen.

Sara: Hon verkade ju vara nån sorts »vice«, plus att det var hon som steppade fram när Michonne och gänget kom.

Linus: Jag gillade scenen mellan Michonne och Carol också, som gav lite inblick i hur relationen mellan samhällena är.

Björn: Ja, deras eyeballing var underbar. Jag gillade mycket av avsnittet men får ändå känslan av att de inte har någon riktig riktning.

Daniel: En ytterligare konstig grej med Michonnes problem med Hilltop – vad nu problemet är – är ju dock att hela ledningen från det lägret nu är borta. Hon får liksom ingen att göra upp med när det ska lösas. Jag tycker det är underligt upplagt.

Stefan: Förmodligen kommer det ett avsnitt med massor av tillbakablickar till vad som orsakat Michonnes attityd. Manusförfattarna ska bara hitta på orsakerna först.

Linus: En riktning tycker jag helt klart de har, men kanske är det eftersom jag läst serietidningen som jag tycker att allt som ungefär följer de berättelserna har riktning och resten mer bara känns som utfyllnad.

Björn: Det låter lite lugnande. Det är kanske mest att det går så pass trögt, trots att de offat tre viktiga rollfigurer. Jag är inte helsåld på någon av de nya än.

Linus: Det med att Michonne är jobbig mot de andra gillar jag inte och har ingen aning om varför det kan vara, men de ville väl skapa lite konflikt mellan samhällena som säkert kommer knytas ihop senare, kanske för att sätta upp någonting från serietidningen som de annars missar eftersom Saviors är borta från tv-serien nu. Jag tycker faktiskt att det funkar helt okej att Rick och Maggie försvunnit!

Stefan: Rick och Maggie? Vilka var nu det…?

dropkickBjörn: Beror inte det på att du är med på tåget vad det gäller… Magna och gänget?

Linus: Nja, Magna och gänget introducerades i serietidningen precis efter tidshoppet men Robert Kirkman själv har erkänt att han glömde bort dem lite och de har inte alls haft någon stor roll förrän väldigt nyligen. I tv-serien kommer de säkert få en mycket större roll.

Björn: Aha, cool! Veckans zombie är väl, som sagt, solklar?

Stefan: Det tycker jag!

Linus: Ja, utan tvekan.

Sara: Dimstriden var en stark fyra men resten av avsnittet var blaha så det blir återigen tre ihopsydda zombiemasker i betyg från mig.

Stefan: Jag tyckte att det förutom haltande Eugene var ett ganska bra avsnitt som får tre välfyllda flaskor hembränt i betyg.

Daniel: Jag sätter också en trea, trots att jag var lite grinig när jag såg. Har trots allt ofta gillat Jesus, har ingen lust att sätta en tvåa på hans hädanfärd.

Björn: Jag ger avsnittet tre »Carol ser ju nästan precis ut som Zelda i Zelda-spelen« för den depp-glada överraskningen med viskarna.

zeldaLinus: Jag tyckte det var jättebra. Jag älskar den här världen och tycker att det hela byggde upp till ett utmärkt avslöjande och cliffhanger. Fyra öppna fängelsedörrar från mig!

Sara: Hur länge måste vi vänta på fortsättningen nu då?

Linus: 10:e februari är nästa avsnitt.

Daniel: Ajöken. Hörs i februari!

you-will-fear-usThe Walking Dead visas på tisdagar på Kanal 9 & går i repris på söndagar. Avsnitten släpps på Dplay efter första visningen och finns där i 7 dagar.

Just nu på TVdags

Nyhet

Ursäkta röran, TVdags bygger om!

19 maj, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Line of Duty-sträckkollen på SVT Play

16 maj, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Kevin Bacon & 1990-talskänslan i City on a Hill

9 maj, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: The Handmaid's Tale reser sig igen

2 maj, 2021
Intresseklubben Antecknar #79

Nytt avsnitt av TVdags filmpodd: Terminator-sviten

1 maj, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Svärfar svävar fritt i Tumba-dokun

25 april, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Tortyrporr & rasism i kontroversiella Them

18 april, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Avancerade soc-thrillern Snöänglar

11 april, 2021
Söndagskrönikan med veckolista

Bäst i tv-världen just nu: Brittisk deppattack med Line of Duty & Unforgotten

4 april, 2021
Recension

Bert ligger kanske inte rätt i tiden – men han är fortfarande kul

1 april, 2021
Sverigepremiärer

Paramount+: Two Weeks to Live är bra – Everyone Is Doing Great är bättre

29 mars, 2021
Nyhet

Dags för Paramount+ att dra igång – men Apple får förtur

24 mars, 2021

Sagt om oss

Gör som tusentals andra!

Följ oss på Twitter och gilla oss på Facebook!

Nästa artikel