Gruppdiskussion

The Walking Dead-cirkeln om strateg-Carl, zombiesåpa & vinterfinalens cliffhanger

Daniel: Avsnittet följde väl i spåren av hela säsongen hittills ända fram till slutet, skulle jag säga. Men då blev det ju lite hemskt, även om det gick att anas tidigt.

Stefan: Ja, ingenting har känts särskilt positivt den här säsongen. Varken för dem eller för oss.

Sara: Jag håller med. Vi kände igen stilen. Och min besvikelse fortsatte. Det tog sig lite mot slutet i alla fall, men jag tycker fortfarande det är vansinnigt onyanserat manus. Aarons sorg är banalt beskriven, Eugenes motiv och nyckfulla samvetskval är helt obegripliga, och så vidare och så vidare.

Daniel: Jo, det är verkligen all over the place, för att citera en annan gästrike.

Björn: Jag tyckte Caaaauuuurrrl vid gaten fungerade riktigt bra. Men det kan absolut vara att det passar mitt hjärnmos.

Daniel: Nej, det tyckte jag också.

Sara: Jag gillade Carls resa överlag i det här avsnittet, tyckte det var kul att han fick kliva fram och vara både strateg och actionhjälte – och kanske offrades på kuppen.

Stefan: Ja, Carl fick avsluta med att göra sin bästa insats!

Caaaauurrl har varit viktig för Ricks mentala hälsa, drivkraft och livsglädje…

Daniel: Kanske är det ju inte, de har ju varit extremt tydliga med att han dör i nästa avsnitt. Skönt ändå, att det inte blev månader av spekulationer, som med Glenn.

Linus: Ja, de har ju varit väldigt tydliga med det i media. Jag vet inte, det känns ju inte som att det kan finnas något sätt han kan överleva på, men kan man ändå tro på det 100 procent?

Sara: Är lite kluven kring att de skriver ut honom – förstår det fullkomligt på ett sätt, han har ju haft en hopplös funktion och inte gjort nåt vettigt på länge. Samtidigt har han varit lite kronprins och kunnat ta pappas plats (på ett ganska fint sätt i den där jämförelsen mellan avsnitt 1 och avsnitt 100 tex). Plus att han varit viktig för Ricks mentala hälsa, drivkraft och livsglädje…

michonne-darrylStefan: De har väl inte börjat spela in än? Allt kan hända! Men hur kunde en zombie få till ett sånt bett på Carl? Det fanns inte en massa fett att bita tag runt precis.

Björn: Det var bra bett i hans näst sista avsnittzzz. Det känns ju ändå som det är hans val.

Ida: Caaaauuuurl-skådisen ska börja på college. Det var den triviala anledningen!

Linus: Om Carl dör är det ju en stor ändring från serietidningen, men de har ju tidigare dödat karaktärer i tv-serien som fortfarande lever i serietidningen och tvärt om.

Daniel: Tycker nog att serieskaparna var 100 procent tydliga. Men skådisen ville ju inte skrivas ut! Han hade ju precis köpt hus i Georgia. Pappan lackade ju ur på Twitter.

Björn: Inte? Ouch! Trodde pappan hade blivit vidrig managerpappa.

Daniel: Gud, läser ni inte Hollywood Reporter, mina vänner? Det har ju varit 700 artiklar om det här den här veckan.

Björn: Kommer till cirkeln och hoppas på att någon ska sammanfatta vad Hollywood Reporter har skrivit senaste veckan.

Sara: Det enda lilla lilla krystade långsökta halmstrået jag kan se, om de vill lägga ut en smokescreen och låta honom överleva, är ju att det hänger ihop på något vis med prällens äta-zombie-slem-och-bli-infekterad-grej. Att det skulle fungera som någon sorts vaccination. Om prällen skulle överleva sin zombieinfektion (eller vad det nu är han har)… och den där läkaren med hjälp av det skulle hitta på nåt sätt att överleva ett mindre, ytligare bett… det vore ju nåt. Men nej, det är så monumentalt långsökt att jag inte ens orkar färdigställa resonemanget.

Daniel: Tror de skulle få så bisarrt mycket skit då, med tanke på att de uttryckligen sagt att nästa avsnitt blir hans sista. Känns ju mysko att de skulle ljuga alla rakt upp i ansiktet.

Linus: Ja, jag vet inte om det är spoilerigt att säga vad som händer ungefär här i serietidningen, men det verkar som att de undviker att göra samma sak i tv-serien.

Sara: Berätta, Linus! Vad gör de ungefär här i serietidningen?

Daniel: Do tell!

Björn: Jaa, berätta!

Kommer Rick få psykbryt eller fortsätta in på sin myspysflumvåldstvekarväg?

Linus: I serietidningen så skjuter Saviors personer med zombieinfekterade pilar, och de som blir skjutna blir infekterade och dör. Dwight skjuter Rick, men har vanliga pilar, så Negan (och vi) tror att Rick kommer dö, men Dwight har inte infekterat pilarna och Rick överlever. Med flit alltså, för att han förråder Negan som vi ser i tv-serien.

Sara: Aaaaah. Spännande!

Ida: Shit, vilken grej! Att inte det är med?! Istället snark i tv-serien!!!

Daniel: Det var coolt!

Stefan: Varför har de inte med det i tv-serien? Klåpare!

Linus: Ja, jag fattar inte riktigt vad det är de försöker göra i stället.

Sara: Ok, bye bye Carl, det tror jag vi kan slå fast. Frågan är då, hur påverkar det Rick? Kommer han att få psykbryt eller fortsätta in på sin nypåkomna mysflumvåldstvekarväg? Ta sig an den nya bebisen som sin egen? Eller adoptera in Siddiq som en ny Carl?

Daniel: Hade ju varit spännande att se en variant av det. Men något tänker de ju använda Carls död till, de var väldigt tydliga med att det som sker i nästa avsnitt har enorm betydelse för seriens framtid.

Stefan: Carl kan ju avsluta med att bli »tillfångatagen«.

caaaaauuuuurlDaniel: Ja, det tänkte jag också. Men å andra sidan har de ju redan gjort en variant på det med Sasha. Fört in en trojansk zombiehäst, alltså.

Linus: Ja, det är frågan vad de planerar och hur det kommer ändra Ricks framtid i tv-serien från i serietidningen. Å andra sidan har han ju kvar Judith som aldrig levde så här länge i serietidningen, så han har inte förlorat allt.

Stefan: Judith kanske är 15 år nästa avsnitt och tar över efter Carl.

Sara: Absolut. Judith är ju superviktig, jag vet inte hur Rick skulle vara som ensam och barnlös. Känns som att familjen har varit hans drivkraft sen dag 1. Kanske dags för Michonne att bli gravid också. (Nej, hoppas inte).

Daniel: Det är ju intressant dock att Carl faktiskt är med i den där framtidsscenen med Old Rick. Så den var troligen falsk, på något sätt.

Linus: Ja, det måste väl varit hans dröm, när han stod där vid gravarna.

Daniel: Vid Carls grav, kan man tänka.

Linus: Jag hoppas i alla fall att han inte kommer ha den där skitfula frisyren nästa säsong.

Daniel och Björn: Haha.

Sara: Haha! Den stod verkligen ut som gräslig. En helt annan sak: Varför skickade de Aaron till Oceanside? Hade det inte varit smartare att skicka endast kvinnor? Och vad hände egentligen där?

Linus: Ja, verkligen. Jag fattade inte heller vad som hände.

Daniel: De råkade väl döda tantbossen?

Stefan: Ja, varför sköt hon? Hon borde väl ha misstänkt vilka det var.

Sara: Var det Aaron som sköt? Eller Enid? Och varför? Jag var lite ouppmärksam i en sekund.

Björn och Stefan i kör: Enid!

Björn: Hon panikade, kändes det som.

Stefan: Eller slant med fingret.

Sara: Väldigt dåligt sätt att inleda en förhandling på.

Stefan: The Negan way.

Daniel: Kymigt läge, minst sagt. Stackars Enid, hon kommer ju att bli förtvivlad när Carl dör.

Ida: Mina vanligaste kommentarer den här säsongen: »vad sa dom?!«, »Vadå, vad är planen?!« och »Va, varför gjorde dom så där?!«

Stefan: Rumpnisse!

Daniel: Planen fattar man ju nada av. Bortsett från att allt är Daryls fel.

Sara: Ja. Jag brukar hänga med rätt bra i plot/storyline, man har ju sett en del tv i sina dar. Men hela den här säsongen har jag känt mig dum för första gången i The Walking Dead-sammahang. Fattar ca hälften.

Linus: Eller hur, jag känner att jag minns det mesta i avsnitt av tv-serier jag ser, men i Walking Dead av någon anledning minns jag ingenting av varför de gjorde någonting ett par avsnitt efter jag sett avsnittet.

Jag läste någonstans att det här halvsäsongsavslutet hade 25 procent färre tittare än fjolårets. I USA.

Ida: Fattar ingenting. Ingenting! Dessa närbilder på ansikten. Bara för att fylla ut tid eller?! Både i början och i slutet?!

Stefan: Sen alla tidshopp och konstiga klipp gör det ju inte enklare.

Daniel: De har verkligen gått på en nit med den här nya rytmen de experimenterar med.

Sara: Ansiktsgrejen känns som ett nytt stilgrepp som inte funkar särkskilt bra. Mer för att påminna oss om vilka som fortfarande lever.

Linus: Man kan tycka, att som en av de mest sedda tv-serierna som görs, att The Walking Dead borde göras lätt att hänga med.

Daniel: Men det är väl det, de känner sig oövervinnliga. Och tar ut svängarna på fel sätt.

Linus: Ja, det är väl det, de gör säsonger längre än de borde vara etc.

Björn: De borde ju vara rätt rädda nu, serieskaparna. Det går väl inte alls lika bra längre?

Daniel: Jag läste någonstans att det här halvsäsongsavslutet hade 25 procent färre tittare än fjolårets. I USA.

Stefan: De gör en riktigt dålig säsong med flit för att kunna lägga ner sen.

Sara: Det där snacket dom körde med, att dom tänker sig The Walking Dead som en serie som går i 50 säsonger, känns ju lite oroväckande. Vad blir det av det då? En zombiesåpa?

Linus: Ja, jag tror Robert Kirkman när han säger att han kan fortsätta serietidningen hur länge som helst, men tv-serien känns det inte så troligt.

Daniel: Det är ju det också – de är ju så övertygade om sin långsiktiga överlevnad att de pratar om ett long game där antalet säsonger går in i tonåren!

Linus: Åhhhhh, tänk er en dagssåpa som utspelar sig i en zombieapokalyps. Så bra!

Sara: Haha, ja alltså det behöver ju inte bli fel. Men det blir definitivt något annat.

Linus: Ja, det är väl det, och även att där ligger ju även problemet att de skulle komma ifatt serietidningen om de inte drar ut på det som de gör nu.

Stefan: Jag tänker mig mer en Våra värsta år med Rick som Al Bundy.

Daniel: Fan, tänk er om 30 år, och vi fortfarande sitter här och zombiecirklar varje vecka.

Björn: Jag tänkte just fråga: är det någon som kommer sluta kolla nu?

Daniel: Nej, aldrig. Man kan ju inte bara ge upp.

Sara: Det har varit superkämpigt den här säsongen. Jag skulle aldrig i livet ha fortsatt om jag inte fått prata med er efteråt. Men har väldigt svårt att släppa det också.

Stefan: Säger som Sara. Och jag måste ju se hur Enid pratar sig ur situationen och hur de får Carl att överleva.

Sara: Jag har sett vissa avsnitt i fem-till-sjuminuterssjok för att jag dött av tristess och behövt pausa. Det är inte ett gott betyg.

Linus: Ja, jag skulle inte heller sluta. Jag har slutat följa serier jag gillade för att jag hamnat för mycket efter, men eftersom jag älskar serietidningen så mycket kan jag inte låta det hända med The Walking Dead.

Stefan: Vore det inte för cirkeln hade jag nog väntat tills hela säsongen finns utlagd någonstans.

Ida: Jag kommer fortsätta se. Men det känns som ett jobb! Nån borde betala för att jag ska se det här tråket! Men Fear The Walking Dead däremot. Tjena, vad bra. Och Morgan ska ju gå över till dem med! Alla lämnar det sjunkade skeppet!

Linus: Ja, det ska bli spännande att se hur det blir.

Sara: Veckans zombie? Är det den utanför bild, den som bet Carl?

Daniel: Men han blev ju biten för flera veckor sedan. Minns inga walkers alls den här veckan.

Sara: Ändå avsnittets mest framträdande zombie. Eller missade jag nån? Det var en fin närbild på en förresten! En utmärglad kille.

Stefan: Det kanske är själva serien som är veckans zombie.

Björn: Kommer här!

zombLinus: Jag har alltid hopp om att de ska skärpa sig och bli bra på riktigt, kanske efter tidshoppet, som väl måste hända snart? Kan de fortsätta kriget resten av säsongen?

Björn: Herregud, låt oss slippa. Jag vill gärna slippa Negans visslande också. Han får luta och säga könsord, men sluta vissla…

Daniel: Tänk om det inte blir något tidshopp? Att de sparar den till Fear i stället? Så att serierna hamnar i synk? Att vi bara lurades att tro det, av den där scenen med Old Rick.

Sara: Drömmer fortfarande om en sammanslagning. Synkning underlättar ju det.

Linus: Ja, vad som helst som gör någonting spännande med crossovers etc är jag för. Jag älskar tv-serier som har ett bra samspel. Har två tv-serier någonsin slagits samman förut? Som serietidningarna Luke Cage och Iron Fist på 1970-talet.

Daniel: Vet faktiskt inte, men det är en spännande tanke. Vad är motsatsen till spinoff? Roll-in?

Linus: Bra fråga!

Stefan: Det kan bli en ny trend. Alla möjliga serier slås ihop med varandra.

Linus: Ja, gärna, istället för att läggas ner alltså!

Stefan: De kan slå ihop The Walking Dead med till exempel Curb Your Enthusiasm. Larry skulle funka bra som Gregory.

Linus: Lägg av, jag tycker det är bra idé på riktigt, inte som ett skämt! Men betyg för avsnittet då? Jag ger den tre saftiga planer som inga tittare förstår.

Björn: Tre omöjliga bett.

Daniel: Jag säger också tre. De lyckades trots allt förvåna, och det ska bli spännande att se vad det leder till.

Stefan: Det känns som om Walking Dead-skalan är högre än för andra serier, när vi kan klaga hur mycket som helst och ändå ge en trea. Jag nöjer mig idag med 2 rökgranater.

Björn: Det är precis som med Så mycket bättre-betygsskalan.

Ida: En och en halv… jag vet inte. Inget var minnesvärt.

Linus: Det är som med vilken tv-serie som helst när man kollar betygen på imdb och alla avsnitt har typ 6–8, även när det är Charmed.

Stefan: Men då är det fansen som betygsätter.

Linus: Ja, precis, de som fortfarande vill följa serien, inte de som tycker den är så dålig att de slutar se.

Sara: Kan inte sträcka mig längre än till en tvåa. Två ursinniga nedsablingar av Michonne. Men jag kommer titta med spänning på nästa avsnitt!

Nya avsnitt av The Walking Dead släpps på Dplay 24 timmar efter USA. Varje avsnitt är tillgängligt i 7 dagar. Nu är det vinteruppehåll och serien återkommer i februari.

Just nu på TVdags

Nyhet

Ursäkta röran, TVdags bygger om!

19 maj, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Line of Duty-sträckkollen på SVT Play

16 maj, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Kevin Bacon & 1990-talskänslan i City on a Hill

9 maj, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: The Handmaid's Tale reser sig igen

2 maj, 2021
Intresseklubben Antecknar #79

Nytt avsnitt av TVdags filmpodd: Terminator-sviten

1 maj, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Svärfar svävar fritt i Tumba-dokun

25 april, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Tortyrporr & rasism i kontroversiella Them

18 april, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Avancerade soc-thrillern Snöänglar

11 april, 2021
Söndagskrönikan med veckolista

Bäst i tv-världen just nu: Brittisk deppattack med Line of Duty & Unforgotten

4 april, 2021
Recension

Bert ligger kanske inte rätt i tiden – men han är fortfarande kul

1 april, 2021
Sverigepremiärer

Paramount+: Two Weeks to Live är bra – Everyone Is Doing Great är bättre

29 mars, 2021
Nyhet

Dags för Paramount+ att dra igång – men Apple får förtur

24 mars, 2021

Sagt om oss

Gör som tusentals andra!

Följ oss på Twitter och gilla oss på Facebook!

Nästa artikel