Diskussion

The Walking Dead-cirkeln om skägg-Rick, uselt skytte & twizzlers

The Walking Dead är äntligen tillbaka, och precis som vanligt är vi här och kommenterar. Vi kör i gång direkt.

Björn: Old Man Rick. Vad tror ni? Och/eller – vet man om man har läst albumen?

Linus: Ja, detta är bekant om man läst serietidningarna. Men jag är lite kluven till hur de valt att presentera det här.

Stefan: Tycker de där tidshoppen är mest förvirrande. Är det framtid, dåtid, nutid eller drömmar…

Björn: Samma här, Stefan. Det känns som man kollar på Arrow

Per: Håller med. Bara förvirrande, tillförde inget mer än förvirring. Det softade fotot kändes som parodi, lösskägget som en Monty Python-sketch. Denna ständiga korsklippning fram och tillbaka i tiden. Funkar ibland, men i det här avsnittet kändes det helt överflödigt.

Monty Python-Rick med perukskägg och käpp. Och sedan snyft-Rick med rödkantade ögon. Var det två möjliga outcomes av striden med Negan, eller vad?

Linus: Är det en spoiler att bekräfta att det är i framtiden? I tv-serien presenterat som flashforwards men i tidningen var det ett tidshopp.

Björn: Nä, det tycker jag är rimligt. Det kan ju inte vara en flashback.

Linus: Det ger inte riktigt samma spännande känsla här tycker jag, som om de bara vill försäkra tittaren om att det kommer ett slut på kriget liksom.

Sara: Jag vet inte om jag tolkade det så, om man inte läst serietidningen är det ju mest obegripligt. Det ser ut som ett framtidshopp, men kan lika gärna vara en dröm? Eller en feberfantasi?

Ida: Monty Python-Rick med perukskägg och käpp. Och sedan snyft-Rick med rödkantade ögon. Var det två möjliga outcomes av striden med Negan, eller vad?

Per: Men vi vill ju inte ha ett slut på kriget? Då är ju serien slut!

Stefan: Kriget mot Negan fortgår, men det här slaget skulle överstökas fort som attan.

Björn: Håller med. Det jag är mest nyfiken på är när det fortsätter, efter tidshoppet. »Vi« (läs: jag) orkar ju med det här kriget i max några avsnitt till? Men jag gillar Negan fortfarande.

Linus: Jag skulle gissa efter halvsäsongen, eller hur många avsnitt har den här säsongen?

Björn: 16 avsnitt enligt IMDb.

Per: Jag gillade Negan… tills han återigen började snacka om att bajsa i brallan. Varifrån kommer den där fixeringen?

Björn: Hehe, mm, man undrar.

Daniel: Jag är lika anti Negan som vanligt. Bort med honom. Nu. Synd att det absolut inte kommer att hända.

Ida: Jag frågade mig själv innan; kommer Rick hålla tal, kommer Negan luta, kommer CAUUURL få sitt namn rätt uttalat? Man kan ju säga JA och JA med råge på de två första!

Björn: Första regeln i The Walking Dead: Alla håller tal i första avsnittet.

Per: Hehe, japp!

Ida: Ett sånt hejdundrande tal Rick höll på lastbilen! Jag tycker det var inspirerat av Vidstiges tal där utanför the Gates of Mordor: BUT THIS IS NOT THE DAY!

Per: Det var fint. Han stod väldigt fint också. Bra hållning!

Ida: Jättebra hållning faktiskt. Men sen fick dreadskungen prata lite också, men inte lika mäktigt. Maggie seglade upp som värsta ledaren! Speciellt Jesus verkade tagen av henne. Romans mellan Jesus och Maggie tippade vi ju först – men sen kom det fram han var gay va?

Björn: Och näääästan Bowie-citat: I »shot above (his) our head(s)«. Ricks korta frisyr gick inte av för hackor heller.

Linus: Jag läste det som att rödögda Rick är efter kriget och att han är vid gravarna av några som just dött, men den delen förvirrade mig också.

Daniel: Ja, det här att det var två olika tidshopp, det kändes lite overkill. Men det är klart, det är säsong åtta nu, de tycker väl att de kan ta ut svängarna med oss stackare som håller oss kvar.

Ida: Hmmm, jaha? Gud så förvirrande.

Björn: Det var verkligen förvirrande. Och när skägg-Rick kom ville man ju bara blunda.

Per: Kan stämma! Jag förstod inte alls när eller hur det var. Trodde först det var lååångt fram i tiden, men senare visar det sig att det ju max är typ ett halvår framåt? Michonne ser likadan ut och dottern ungefär lika ung?

Ida: Rödögde Rick och Perukskäggs-käpp-Rick. Michonne såg likadan ut i Skägg-Rick-versionen. CAURL bara skyndade förbi. Judith var cirka sju? Så det var bara fem år som Rick åldrats SÅ HIMLA MYCKET?

Daniel: Jag gissade på knappt två år i nuet, och sex i flashforwarden. Rick måste ha haft några tuffa fyra, fem år för att vara så där redo för ättestupan redan.

Per: Ja, exakt? Jag tyckte det bästa i hela avsnittet var när Daryl, Rick och de andra tyst och effektivt mördade alla lookouts inför attacken. Så oerhört kliniskt och maskinellt. De har verkligen blivit psykopater.

Björn: Det var bäst.

Ida: Ja, vad hände med Morgans mission…? Bortblåst!

Sara: Morgan hade verkligen kommit över sin pacifism.

Stefan: Men jag fattar inte… hela planen funkade perfekt. Till och med zombiesarna traskade fram på sekunden när de skulle, och de visade ju på vakterna att de är hur träffsäkra som helst. Men när Negan & co radar upp sig så först skjuter de inte alls, och sen när de väl pangar på så siktar de sämre än när jag spelade Duck Hunt.

 

Per: Sjukt dåligt siktat! De stod redo men missade ändå på tio meters avstånd. Orimligt!

Ida: Alla ba peppra peppra peppra. Och ALLA kom undan – Negan, Fattigmans-Negan, Förrädar-Eugene, alla! Slösa bort kulor på typ panga doror i byggnaden?! SÅ meningslöst!

Daniel: De verkar fullständigt obrydda gällande ammunitionen helt plötsligt. Eviga magasin också, någon av dem pangade ju på i typ tjugo sekunder i kulspruteläge med ett vanligt 30-kulorsmagasin. Det tar väl typ tre sekunder att bränna slut på ett sådant på riktigt.

Björn: Men måste väl vara en plan, med att skjuta så där? Eller var de bara som stormtroopers: Usla skyttar.

Sara: Jag fattade det som att de siktade mot fönstren ovanför, avsiktligt. Vet inte varför de skulle göra det dock. De är väl rädda om Dwight och Eugene (kanske) men känns orimligt att inte sikta mot Negan.

Ida: Men hallå, hon vad-heter-hon som sög på en Twizzler i typ flera timmar?! 1. Har de godis kvar? 2. Varför tog den aldrig slut? Man ville ju spöa Rick för att han siktade så dåligt!! Vad FAN!

Sara: Jag tänkte på godisstången också! Har de lärt sig göra nya?? Eller var det nån sorts gummigrej hon lekte med?

Björn: Men det finns säkert en biljon twizzlers kvar.

Linus: Bra poäng, äckligaste godiset efter candy corn!

Sara: Jamen, de måste väl vara snustorra? Hur många år håller de?

Björn: Jag tror att de håller för evigt, Sara.

Sara: Hahaha! Magiska twizzlers! Tja, är de vakumförpackade på nåt vis så kanske.

Linus: Sånt godis kan väl inte bli dåligt i en oöppnad plastburk?

Per: Håller i 100 år, minst.

Ida: Twizzler kan väl va lite gott. Eller om det var en sån där röd lakritsstäng är det ju gott, men svårt att koka hemma. Och hallå, kan vi prata om Hilltop-fegis-borgmästaren!? Såg ni hur borgmästaren tittade på Negan som om han fått plugga ett tal!

Björn: Och eller hur, Ida! Underbara, vidriga borgmästarn!

Per: Hehe, ja det var kul när Borgmästarn drog sin innantill-läxa, och Negan bara: »….and?«

Björn: Där är ju Negan svinbra!

Per: Ja, mycket bra i den scenen.

Ida: Jävla borgmästare. Vi ska inte gå händelserna i förväg, men visst kommer han få prällen uppkäkad/dödad. Prällis ❤ Man gillar ju honom nu, steppat upp.

Björn: Har han verkligen det? Eller har alla andra steppat ner..?

Per: Till och med jag gillade honom, lite. Brukar annars hata.

Sara: Det känns lite too little too late med prällen för mig, bryr mig inte supermycket om att han ryker. (För det måste han ju, snart). Frågan är väl mer hur Negan ska utnyttja prällen. Jag trodde han skulle offras, det kändes rimligt att nån skulle dö i premiären, men när det inte blev så så kommer han väl i stället att fylla nån diabolisk funktion i Negans försvar.

Ida: Som mitt tittsällskap sa: nu får de en ny man med annan hudfärg än vit, så nu kan de döda en (han snubben som CAAUURL gav mat till vid bensinstationen). Prällen var ju jättemodig och ognällig!

bensinmackskillenBjörn: Men lite Lille Skutt ändå.

Per: Hehe, du menar att det är »en in, en ut« som gäller?

Sara: Fy, så sorgligt. (Byta ut PoC-person mot annan PoC-person alltså.) Men ja, det är ju en återkommande kritik mot serien. Nu är vi ju av med Sasha också.

Per: Jo, precis. Klart berättigad. Väldigt konstigt att de inte styrt upp den? Inte så svårt.

Ida: Jag är säker på att de tänker så. Vad tror ni om bensinmackssnubben då?

Björn: Det känns som en déjà vu, men jag tänkte på knäppa killen i Waterworld.

Linus: Han från bensinstationen är nog ingenting från serietidningarna så jag har ingen aning vad idén med att introducera en ny karaktär här är.

Ida: Någon pratade om planen och hur de tog ut alla lookouts ja, det var härligt! Bara bocka av på listan som i Ensam Hemma typ! Rick var så rå när han högg loss en walker och lät den gå loss på han i gräset. Men gillar att de planerat väl för en gångs skull och att det funkade. Blev skiträdd där när en walker gick nära snubbeltråden! Morgan räddade biffen.

Per: Ja, det var snyggt! Som lite hämnd för att snubben började hota hans familj i dödsögonblicket.

Daniel: Jag fattade dock inte varför prällen verkade hamna i underläge inne i baracken. Jag tolkade som att Negan och han var ensamma där inne, och till skillnad från Negan så hade ju faktiskt prällen ett skjutvapen. Han hade kunnat gjort processen kort med honom där inne.

Ida: Nu vill man veta vad som händer INNE hos Negan och alla Saviours. Tycker synd om alla oskyldiga! Veckans zombie måste väl vara den där anatomiplansch-zombien i början?

Per: Konstigt egentligen att INGEN dog (i bild), alltså inte ens någon statist?

Ida: Vad det ingen som dog i bild? Ingen alls?

Sara: Alla lookouts. Men det var lite tamt, kändes som en helomvändning från förra säsongspremiären…

Per: Ja, förlåt, menade under själva striden. När det pangades så in i vassen.

Ida: Ja, det var som en idiotstrid verkligen. Varför pepprade de egentligen? Så walkie-horden skulle hinna dit?

Sara: Men visst sköt de väl sönder alla fönster? Av nån anledning? Vet inte om de bara ville regna glas över dem så att de skulle gå in eller om det var någon annan tanke också.

Per: Tror också det var så: för att vinna tid, och hålla dem därinne sysselsatta.

Linus: Allt var väl för att släppa in horden.

Per: Ja, precis, det var min tolkning också.

Vi spekulerade väl sist om att Dwight kommer att få göra nåt hjältedåd och Eugene kommer att förråda dem in i slutet. Skulle gilla det.

Ida: Frågan är: vad ska Dwight göra? Han fick ju hemliga meddelanden av Daryl. Han måste ju ha en uppgift!

Sara: Det är jag också spänd på! Han kommer att spela stor roll tror jag.

Björn: Skrattade när Daryl satte sin pil i framdäcket på Dwights hoj.

Sara: Vi spekulerade väl sist om att Dwight kommer att få göra nåt hjältedåd och Eugene kommer att förråda dem in i slutet. Skulle gilla det.

Ida: Jäkla Förrädar-Eugene alltså. Han är som en sån som köper horor i Thailand och försvarar det med att »jag gör en god gärning för då kan de skicka pengar till sina familjer«.

Björn: Härligt när han ba: jag vet vad du heter, om Eugene.

Sara: Apropå veckans zombie: det fanns ju en skön närbild på en som typ bara var ett huvud också. Efter sprängningen.

Björn: Jättefin. Här är han:

no-body

Den som satt fast i ett rep och som Rick släppte lös för att äta upp dryg-lakejen var också fin.

Björn: Just det. Kommer här:

rep-zombieIda: Nej, men anatomiplansch-zombien i början!! Han som man såg precis halva fejset på! Som i såna läkarböcker! Eller Two Face-harvey i Dark Knight.

Per: Jag gillade honom också!

Björn: Veckans zombie kommer här:

anatomi-midStefan: Men förresten, vad var det där andra mot slutet, han som kastade en rökgranat, vad hände där?

Ida: Man såg några fina plåtniklas-zombies också i stängslet. Ärligt, vilken sjukt dålig vaktstryka. VAD ska man med dem till. De sitter ju ändå fast. Det är bara for show.

Ida: Brännskador eller nåt? Hade väldigt liksom krusig hy. Men hur ska det sluta då? Nåt måste ju gå fel. Prällen instängd med Negan. Å så jag stör mig nu igen på det taffliga skjutandet när de väl hade chansen!!!

Björn: Men Negan kan inte dö än. Så de måste skjuta dåligt.

Ida: Han blev skjuten i benet va? Nu lutar han väl mer än någonsin.

Sara: Blev han?

Björn: Eller fel ben, så han blir rak.

Sara: Hahaha!

Ida: Ja, fel ben, det vore bra. Han kanske har ett för kort ben? Taskigt att mobba honom för ett handikapp i så fall.

Björn: Ja, verkligen.

Ida: Han borde gå till naprapat och jämna ut, eller få en sån där sko med jättetjock sula. Negan med sko med tjock sula. Det vore nåt. Kunde han stå där och tjata om att bajsa på sig och vem som har störst kuk, han eller Rick. (Jag tror också Negan har störst?)

Per: Hehe. Känns så. Men Rick har störst skägg!

Sara: Han är väldigt penis- och bajsfixerad. Många barnstadier han verkar ha fastnat i den där Negan.

Björn: En under-bältet-sägning var 20:e minut, i genomsnitt.

Ida: Ja, plus gillar revy-show-stilen. han skulle passat som cirkusdirektör, eller ledare för freakshow på en sån där marknad förr i tiden.

Sara: Typiskt machomän att aldrig komma förbi den anala fasen de flesta av oss växer ifrån vid typ fem. *googlar* Förlåt, vid typ tre. Den anala fasen är tydligen år 1-3, sen kommer penisfasen år 3-6.

Björn: Livets hårda skola-Negan.

Stefan: Men lille Knut, han skrattar ut…

Linus: Skäggig Rick från efter tidshoppet i serietidningen, för referens:22782108_10154976372666297_1467658090_nSara: Snyggare frilla där än i tv-serien. Sjukt ful army-cut.

Linus: Ja, helt sjukt.

Ida: Jag fattar inte: förklara: det är alltså med i serietidningen med tidshoppet? Förklara för mig som om jag vore fem år. Eller för Negan som fastnat i bajsfas.

Björn: Frisyren i tv-serien är ju I wanna smoke crack-ful. Okej, kör! Spoilerkänsliga får komma tillbaka om en vecka, jag måste också få veta.

Linus: I serietidningen är det ett tidshopp efter All Out War-storylinen. Det är spännande som tidshopp ofta är för att man inte vet vad som hänt och hur vi kommit dit. 2 år tror jag. Min stora oro under All Out War i serietidningen var att Rick skulle dö, men det behöver vi inte oroa oss för här alltså.

Ida: Mitt betyg: Tycke det var spännande och action! 3,5 tjocksulade handikappskor till Lut-Negan.

Björn: Tre emoji-aubergine från mig. Daryl på biken ger alltid en extra plupp.

Stefan: Han heter Eugene, inte Aubergine.

Sara: Segt avsnitt tyckte jag, kändes mer mellanavsnitt än öppning. Men det var lite nervigt där i mitten, så en svag trea i alla fall. Tre svaga däckpilar.

Daniel: 2,5 gråskägg säger jag, det var för mycket dåliga lösningar kring hur de inte lyckades få kål på Negan (eller någon annan). Jag kom på mig själv med att sitta och tänka att Fear the Walking Dead banne mig är lika bra som moderserien nu, den har svingat sig uppåt, den här har trillat nedåt.

Linus: Jag gillade det men var inte imponerad av deras flashforwards. Tre twizzlers från mig.

Nya avsnitt av The Walking Dead släpps på Dplay Premium dagen efter USA. Varje avsnitt är tillgängligt i sju dagar.

Just nu på TVdags

Recension

Premiär för HBO Nordics klart hyggliga originalserie Beforeigners

21 augusti, 2019
Pop Culture Confidential

I veckans podd: Vilhelm Blomgren från »Midsommar« & »Gösta«

20 augusti, 2019
Nyhet

Ny trailer för Apples prestigeserie – och rykten om högt pris

20 augusti, 2019
Recension

C More-premiär för habila Fartblinda – spännande miljö men för övertydligt

19 augusti, 2019
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Netflix-dokun om The Family – kopplingar till KD i Sverige!

18 augusti, 2019
Recension

Once Upon a Time in Hollywood-premiär! Men vad vill du berätta, Tarantino?

16 augusti, 2019
Nyhet

Fantasynytt! En drös skådespelare klara för Wheel of Time

15 augusti, 2019
Recension

Snygga skådisar – men inget känns unikt i nya C More-serien Grand Hotel

13 augusti, 2019
Apples kommande prestigedrama

Första trailern till Anistons & Witherspoons The Morning Show

12 augusti, 2019
Podcast

I veckans Pop Culture Confidential: produktionsdesignern Barbara Ling

12 augusti, 2019
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Äntligen berör The Handmaid's Tale igen

11 augusti, 2019
Recension

1980-talsmysiga Scary Stories to Tell in the Dark: »En skräck-inkörsport!«

9 augusti, 2019

Sagt om oss

Gör som tusentals andra!

Följ oss på Twitter och gilla oss på Facebook!

Nästa artikel