Gruppdiskussion

The Walking Dead-cirkeln om Mupparna, Bröderna Marx & Eurovision

Sara: Jag skulle vilja börja med att fråga Linus om Lydia: har hört ett visst buzz kring den rollfiguren – utan att spoila, är hon särskilt bekant för de som läser serietidningen?

Linus: Ja, det kan man väl säga. Tv-serien följer serietidningen ganska väl med att Lydia fångas, men där är det förstås Carl som är den som pratar med henne istället för Henry.

Sara: Aha! Spännande.

Björn: Klurigt! Jag skulle vilja fortsätta med: Någon annan som fick lite The Other 48 Days-känsla. Lost-avsnittet, alltså.

Stefan: Minns inte vad The Other 48 Days var…

Björn: Det var Lost-avsnittet när man fick träffa »The Others«, med Ana Lucia och gänget som flöt i land på andra sidan ön (typ).

alpha3Linus: Jo, Björn, nu när du säger det så finns det ju lite likheter där. Jag tänkte dock snarare bara att det kändes mer som Fear the Walking Dead än vanliga The Walking Dead.

Björn: Tänkte genomgående: Varför har de inte haft fler flashbacks? Jag tyckte det lyfte enormt, även om jag räknade ut ganska snabbt att det var ombytta roller när hon tänkte tillbaka. Det blir ju svårt att backa nu, för huvudpersonerna, gissar jag, så det kändes som en skön grej i det här avsnittet.

Linus: Kul att du uppskattade flashbacksen. Själv blev jag snabbt ganska uttråkad, men det kan ju ha att göra med att båda Lydia och Alpha är karaktärer från serietidningen där man aldrig fått någon flashback om någon, så det kändes mer som filler. Jag tyckte länge att tv-serien kunde varit lite mer Lost och haft flashbacks till karaktärernas liv innan apokalypsen, men det känns lite som att vi växt ifrån det nu.

Sara: Ganska snygg switcheroo med skägget och håret måste jag säga, men annars är jag inget jättefan av flashbacks. Måste ha ett supertydligt syfte!

Stefan: Flashbacks med syfte är bra, men det får inte hålla på för länge.

Linus: Skägget/håret var en snygg twist!

slamsanSara: Gillar Alpha so far, mycket lovande figur överlag. Särskilt i slutscenen var hon mäktig.

Björn: Den var absolut snygg. Kanske den snyggaste presentationen av en rollfigur hittills?

Stefan: Svårt att lista ut vad som ska hända härnäst. Lydia vill inte gå tillbaka, vilket Alpha inte kan gå med på, är min gissning.
Och sen blir det slagsmål.

Linus: Ja, jag blev förvånad när Alpha kom fram i slutet utan mask och allt, vilket är väldigt annorlunda från serietidningen, men jag ser fram emot hur det kommer utvecklas nu.

Sara: Intressant att de kom för att hämta henne överhuvudtaget. Antingen är hon blödigare än vad Lydia tror, eller så är det bara en förevändning för att mucka med gänget och ta deras resurser. (»Blödigare« in this case: en helt normalt funtad människa som bryr sig lite om sitt eget barn). Eller så ljög Lydia för Henry och Daryl för att förvilla dem så att de skulle vara oförberedda. Också en möjlighet såklart.

Stefan: Men det verkar ju inte som om Alpha-gänget har resurser att rå på Hilltop precis.

Björn: Gissar att de vill visa hennes ansikte, även om hon inte verkade vara superkändis i vårt lilla gäng. Det kändes som Daryl hade fortsatt koll på hammar-Lydia i alla fall. Skönt!

Sara: Apropå Henry och Daryl kändes Henrys hobbypsykologiserande lite sådär. »Var det nån som slog dig när du var liten?« Tagga ner, Freud. Jag menar, han har ju rätt, men ändå.

Björn: Haha, »tagga ner, Freud«! Jag dör. (Det borde Daryl ha sagt.)

Linus: Jag tänkte också på det, och att Henry-skådisen överlag inte är så bra…

Sara: Nej precis, rollen gick ju mer i arv än att han fick den på meriter… »I just ate a worm«. Det var lite kul i alla fall. Så random.

Stefan: Hur mycket Freud kan någon i hans ålder vara efter att ha vuxit upp i en zombievärld? Hur ofta har han hört om folk som vuxit upp i taskiga familjeförhållanden (med tanke på allas familjeförhållanden)?

Linus: De har väl inte så mycket att göra så han kanske har läst massor om det.

Stefan: Kanske inte fanns så många andra böcker att läsa.

Linus: Nej precis, psykologihyllan på bibblan var kanske den enda som var intakt när de hittade den.

Sara: Så sant! Svårt att komma undan med »taskig barndom«-ursäkten där. »Förlåt för att jag är en skitstövel men min pappa sa aldrig att han älskade mig«. Ok men min pappa blev itutuggad av ett halvt lik inför mina ögon så tough shit.

Linus: Om min bror följde The Walking Dead skulle han säkerligen påpeka att sången pappan sjunger för Lydia sjunger Kermit i säsong ett, avsnitt två, av The Muppet Show:

Sara: Ljuvlig trivia!

Björn: Fint, Linus! Det är därifrån jag minns den också.

Stefan: Jag fick »Lydia the Tattooed Lady« i huvudet direkt i förra avsnittet när hennes namn avslöjades, men jag minns den faktiskt mer med Groucho Marx. Från At the Circus om jag inte minns fel.

Björn: Kulturman!

Sara: Kommer här:

Sara: Vad hände mer då? Var det inte orealistiskt att vårt lilla utbrytargäng skulle lämna två av de sina i skogen så där? Jag trodde hela poängen med att leta efter Luke var att de skulle hålla ihop, och sen så splittras de lite lättvindigt bara för att en av dem får ett litet bryt?

Stefan: När de fyra diskuterade om de skulle smyga ut och leta efter Luke eller inte så sa de något typ »it’s Luke we’re talking about«, och då kändes det märkligt att de ändå begav sig ut.

Björn: Jag måste säga att jag zonade ut lite så fort det bytte till dem, det kändes helt ointressant.

lydia-skrikisStefan: Ja, först var han jätteviktig att leta efter, men när han inte fanns bakom första trädet så var han inte så viktig längre.

Linus: Ja, det kändes helt och hållet som utfyllnad.

Stefan: Kan ju vara så att hon den döva som gömde sig spelar en viktigare roll i nästa avsnitt. Och de var ju i så fall tvungna att få ut henne på utsidan.

Linus: Något jag vill påpeka är att den här Lydia i tv-serien känns lite nedtonad från serietidningen där hon är ganska mycket mer konstig och ociviliserad efter att ha levt typ hela sitt liv på resande fot iklädd zombieskinn, vilket man i och för sig kan förstå. Men vi får väl se mer av hur de lever och fungerar i kommande avsnitt.

lydia1lydia2Sara: Um, hånglar hon med hans ögonhåla? Det hade man ju velat se.

Linus: Ja, precis, jag tyckte bara ni behövde se den där bilden eftersom det aldrig kommer ske i tv-serien.

Sara: Tack, Linus, mitt liv är för alltid rikare nu. Tänkte osökt på denna:

Björn: Udda … men jag gillar't. Bra referens!

Linus: Haha!

Stefan: Ja, för att ha växt upp i skogen med en zombiemask sen hon var pytteliten är hon förvånansvärd normal.

Sara: Hon verkade ju få en liten PTSD-attack eller vad det var när hon var med Henry. Men ja, i övrigt, normal.

Björn: Det var spännande. Insikten att alla andra inte är lika uppfuckade som Viskarna är?

Sara: Var länge sen vi såg Carol nu. Jag saknar Carol.

Björn: Hon måste vara med i nästa avsnitt och säga nåt smart till Daryl.

Linus: Ja, det här avsnittet hade nog nästan rekordfå karaktärer, med tanke på hur många de har i rollistan.

Björn: Nu stod Samantha Morton med i rollistan i alla fall. Puh!

Linus: Ja, det hade varit konstigt annars.

Stefan: Rekordfå karaktärer och ganska få händelser… kommer inte på något mer värt att nämna.

Björn: Egentligen vill jag mest att cirklarna ska gå ut på att Linus berättar vad vi kan vänta oss härnäst.

Sara: Hehe, berätta allt, fast utan spoilers!!!

Linus: Nej, det hände inte mycket alls. Jag vet inte vad man kan förvänta sig från nästa avsnitt eftersom de verkar sätta upp saker och ting ganska annorlunda här. Kanske att vi äntligen kan få träffa Beta som ska spelas av Opie från Sons of Anarchy. Är det för mycket av en spoiler?

Björn: Inte för mig! Vi får se om någon kommenterar, lol. Vet ju inget om karaktären men älskade Opie, så det ser jag fram emot. Hoppas att han får mer att göra än Jesus fick. Men rätt osannolikt.

Stefan: Vad jobbigt om de har namn efter grekiska alfabetet. Det finns väl knappt någon som kan räkna längre än till gamma…

Linus: Ja, det är lätt att blanda ihop med det här också. Som karaktärerna i Dollhouse är döpa efter.

Björn: Just det. Helt plötsligt blandar de ihop! »Chaaaarlie!«

Stefan: Sit Hargreeves var smartare när han gav Umbrella-barnen siffror till namn.

Sara: Veckans zombie?

Stefan: Någon av hästätarna som utmärkte sig?

Sara: Hästätarna kan få bli en kollektiv veckans zombie. Eller egentligen borde det ju vara han som skrämde lill-Lydia såklart.

gangStefan: Helt klart veckans zombie, även om han inte såg värst zombie-aktig ut än. Alpha Beta, det var de som sjöng A-Ba-Ni-Bi. Undrar om vi får höra den i nästa avsnitt.

Björn: Hahaha, sänds nästa avsnitt när det är Schlagerfestivalen? Eller det kanske inte var en schlagerlåt?

Sara: Jo!

 

Sara: Tyvärr bara 36:a på min lista över alla Eurovision-vinnare.

Björn: Skärpning, Sara! Eller, jag måste läsa igenom listan igen. Det var ett tag sen jag läste den.

Sara: Haha, sorry! De förtjänade bättre helt klart.

Stefan: Minst 34:a!

Linus: Bra låt! Skulle hellre lyssna på den än typ alla årets bidrag från mellodeltävlingarna.

Sara: Det var 62 nummer på listan dock, så de ligger ganska tryggt i mitten. Inte så illa.

Björn: Inte alls så illa att komma 36:a. Otroligt bra discostråkar!

Linus: Jag ger veckans avsnitt tre stycken maskar att äta. Jag tyckte det kändes väldigt utdraget, men ni har övertalat mig om att det med Alpha och Lydia var bra. Det i skogen kunde vi dock skippat.

Sara: Jag ger tre Lydia-tatueringar. Solida avsnitt, både detta och förra, men inget som gör en superexalterad.

Stefan: Jag tyckte det var ett ganska trist avsnitt, nöjer mig med två hammare bakom ryggen.

Björn: Tre starka Alpha-dialekter (brr, vilken dialekt).

Sara: Greeejt! See you next time!

alpha2The Walking Dead visas på måndagar på Kanal 9 & går i repris på lördagar. Avsnitten släpps på Dplay kl 23 på måndagar och finns där i 7 dagar.

Just nu på TVdags

Nyhet

Ursäkta röran, TVdags bygger om!

19 maj, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Line of Duty-sträckkollen på SVT Play

16 maj, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Kevin Bacon & 1990-talskänslan i City on a Hill

9 maj, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: The Handmaid's Tale reser sig igen

2 maj, 2021
Intresseklubben Antecknar #79

Nytt avsnitt av TVdags filmpodd: Terminator-sviten

1 maj, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Svärfar svävar fritt i Tumba-dokun

25 april, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Tortyrporr & rasism i kontroversiella Them

18 april, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Avancerade soc-thrillern Snöänglar

11 april, 2021
Söndagskrönikan med veckolista

Bäst i tv-världen just nu: Brittisk deppattack med Line of Duty & Unforgotten

4 april, 2021
Recension

Bert ligger kanske inte rätt i tiden – men han är fortfarande kul

1 april, 2021
Sverigepremiärer

Paramount+: Two Weeks to Live är bra – Everyone Is Doing Great är bättre

29 mars, 2021
Nyhet

Dags för Paramount+ att dra igång – men Apple får förtur

24 mars, 2021

Sagt om oss

Gör som tusentals andra!

Följ oss på Twitter och gilla oss på Facebook!

Nästa artikel