Gruppdiskussion

The Walking Dead-cirkeln om Madam Väs, Connyl & gör din egen zombiemask

Sara: Var började vi, med Viskarna va? Alpha fortsätter att vara läskig. Vi gavs en anledning till att hon kom tillbaka för Lydia och det var inte moderskärlek utan mer informationsutbyte? Kallt och strategiskt.

Björn: Och väsigt.

Sara: Madam Väs.

Björn: Jag fortsätter gilla och avsky henne på samma gång. Otroligt bra spelat!

Sara: Ja, mycket starkt tillskott, hela den där gruppen.

Ida: Beta! Så stor! Men vilket oerhört trist liv Viskarna har. Sitta där på huk i leran och glo och käka mask. Men!! Bästa scenen: DIY egen Walker-mask.

diy1Björn: Lite som Sverige på 1970-talet…

Ida: Ja, Björn, som trälarna!

Sara: Aldrig får dom se på bio! Veckans zombie måste ju vara den som blev Lydias nya skinn! Uäääääh.

diy2Ida: »Hemmapyssel. Slit av zombieskinn och gör din egen mask!«, och »Med snygga korsstygn där bak drar du lätt åt. One size fits all«.

Linus: Ja, det här följer serietidningen ganska väl, där Carl följer efter dem när de tagit tillbaka Lydia och han får följa med till gruppen där de lever som djur i skogen. Ganska stor skillnad när Rick kommer efter Carl dock, från hur Daryl gör för att hämta Henry.

Sara: Aha, spännande, Linus!

Björn: Berätta mer! Politiksnacket där alla är besvikna på Michonne är jag tyvärr väldigt ointresserad av.

Linus: I serietidningen pratar Rick med Alpha och får reda på mer om dem och varför de lever som de gör, vilket jag tycker är mer intressant, men de har säkert en anledning till varför de gör som de gör i tv-serien.

Ida: Michonne-grejen var urtrist. Ja, vi fattar att vi ska se skillnaden på ledarskap. Michonne tror på demokrati bla bla.

Sara: Apropå maskpysslandet tänkte jag direkt på den här videon som jag såg valsa runt på Twitter häromdan.

Linus: Ja, jag gillar verkligen inte det här med att Michonne sätter sig emot hela tiden. Det känns inte som att de gett en bra nog anledning för att det ska kännas trovärdigt.

Ida: Och haha – deras jävla country fair?! Ska det vara loppis och fiskdamm för barnen och band som spelar och pris för snyggaste pumpan?!

Sara: Det blir lite klyschigt med Michonne, »hon som blivit traumatiserad och därför hårdnat och blivit rädd och överbeskyddande«.

Ida: Om de svälter finns det väl lättare sätt att byta varor? Men jag ser fram emot vad de ska göra på sin fair. Kanske karusell och sockervadd.

Björn: Om det inte blir sockervadd slutar jag kolla.

Ida: Sockervadd gjord av damm och morötter.

Björn: Mmmmm.

Ida: Karusellen dras runt av slavzombies.

Sara: Jag är så kluven till hela marknadsgrejen. Det känns så himla futtigt och töntigt och larvigt att dom bygger det till värsta grejen, men jag kan också förstå det som metafor för att liksom börja leva igen, börja tramsa och förlusta sig och ta ner garden för ett ögonblick och alla faror/härligheter som ryms i det.

Linus: Jag tycker att det är kul att de ska ha marknad, men ja, det känns lite överdrivet att de försöker bygga upp dramat med att Kingdom typ svälter o.s.v. Från serietidningen minns jag det bara som att det är en kul grej som alla ser fram emot för att ingen har kul i deras värld.

Ida: Det är jag med på. Jag älskar när de vill ha normalitet – som bion och så vidare. Men bygg inte upp det med det där allvaret då, och det blir kris med Michonne.

Linus: Nej, precis.

Björn: Och jag vet att jag kommer sitta och klappa händerna när det väl kommer – man är ju Lilla huset på prärien-nörd och en marknad känns ju väldigt mycket Lilla huset.

Ida: Kaxig Judith var igen! »Go to your room!« #FreeJudith som jag såg nånstans.

Sara: Haha, Judiths blick och suck när hon blir skickad till rummet…

Björn: Judith-skådisen är grym!

Ida: Gullig. Och som sagt, världens mest tåliga hatt…

Linus: Ja, det var en fin scen mellan Judith och Michonne!

Sara: Jag gillar för övrigt Alphas klädstil, linne över tröja. Känns väldigt 90-talsretro.

Ida: Hur kan Alpha vara så fyllig när de bara käkar mask?

Sara: Jag har också tänkt en del på kroppar, även Ezekiels högra hand har ju stannat i sin fylligare form. Känns inte helt rimligt, det är ont om mat och hårt fysiskt arbete. Men folk är ju byggda olika. (Var det inte en liknande diskussion om han tjockisen i Lost?)

Björn: Jo, men de gjorde en grej av det flera gånger i Lost. Jag gillar också Alphas klädstil: Zombie-grunge!

Ida: Stackars Lydia som zombie-vandrar även i sina nya kläder från The Gap. Men hur mycket hatar man inte Henry? Jävla klåparkille. Alltså så korkade barn som ska göra dumma saker.

Sara: Han är typiskt tonårskille-störig.

Ida: Bara: vad trodde du? Trodde du verkligen du skulle kunna frita henne?

betaBjörn: Vilken tjusig entré Beta gjorde, förresten. Bara lyfte upp ungjäveln.

Linus: Här är en sida ur serietidningen när Carl släpper ut Lydia precis som Henry gjorde för ett par avsnitt sen. Där hade de en mycket bättre anledning till varför han ville skydda henne än de har i tv-serien.

twdIda: Oj hjälp… Lite mer brutalt….

Sara: Huh. Naturligtvis. Känns lite Ayla i Grottbjörnens folk. Jag har inget problem med att tv-serien låter bli den aspekten… Det är vidrigt nog ändå.

Ida: Men som jag sa förra gången: Alpha verkar inte ha koll på hur djuren i naturen faktiskt beter sig – de försvarar sina ungar till varje pris, sörjer sina döda osv. Och de tjatar inte om »intel«, Alpha! Ta en biologikurs.

Linus: Jag undrade om det skulle komma upp här när man fick se mer av hur dom lever, men istället fick vi en scen med att Alpha dödar ett par undersåtar för att visa hur grym hon är.

Sara: Man måste för övrigt vara hyfsat stark för att halshugga nån så där som Alpha gjorde? Med ett snöre typ?

Björn: Urk.

Ida: Eww, garotten…

halshuggning1Ida: Konstigt att huvudet gick av. Lätt att ta av strupe osv men ryggraden?!

Sara: Precis min tanke, måste varit typ en pianotråd eller nåt.

Linus: Ja, att zombies är lite överdrivet mosiga ibland kan man väl tänka sig men levande människor…

Ida: Mosiga!!!! Lydia hittade ju lite lämpligt ett snöre, va?

Sara: Jo, men till en jojo? Borde inte vara skarpt nog… Apropå halsar, kul att vi fick se tatuerad-hals-tjejen igen, var lite oväntat att jag blev glad av det men det blev jag.

Linus: Jaha Ja, henne minns jag bara att jag sett men inte vem det är.

Ida: Vad säger ni om Negan då?

Linus: Jag har förlåtit honom för allt han gjort. Man minns det ju knappt längre!

Björn: Jag gillar honom fortfarande men det känns lite som de »använder« både honom och Michonne fel.

Sara: Vet inte vad man ska tro. Har han förändrats, som lilla Judith verkar vara övertygad om? I så fall har han inte haft så mycket anledning till det? Men det var trevligt att se honom, trots att han var lite menlös i det här avsnittet.

Björn: Att sitta inlåst i 6 år utan tv!

Sara: Haha! Och utan sin Lucille!

Ida: Jag kände att jag förlät honom men sen…hallå GLENN. Fy fan vad iskallt det var!
Med Glenns öga…

Linus: Ja, så otroligt hemskt.

Björn: Vi kanske måste påminna oss med en bildkavalkad från när han slog ihjäl Glenn?

Ida: Ja, faktiskt! Kanske med en emoji över… ögat….

Sara: Neeeeeeeeeeääääääj, stopp här nu.

Linus: Nej, tack, jag minns det för tydligt som det är.

Ida: Men så vi inte låter oss luras och charmas av Negan!

Björn: En ögonemoji över ögat.

Sara: Ok, ta den här då:

Linus: Det här avsnittets jobbigaste scen var väl dock ändå när Eugene skulle prata med Gabriel. Om han bara kunde prata som en vanlig människa…

Björn: Tvivelsutan!

Sara: Det börjar bli tjatigt att klaga på Eugene, men nu är han väl ändå en karikatyr av sig själv? Den där planritningen han visade upp? Skönt att han iaf verkar fått lite självinsikt och tänker på Rositas bästa.

Ida: Jag fattade inte?! Ska de ha ett polyförhållande? Varför vill alla ha Rosita? Hur kan nån vilja vara med prällen???!!

Björn: Jag fick också den känslan. Hur kan nån vilja vara med nån!?!?!

Ida: Ja, det var så konstigt!

Sara: Scenen på trappan med Siddiq, Rosita och prällen, och Eugenes milda blick från håll… gud vilken töntvarning. Shippar ju Rosita och Siddiq nu ganska hårt bara för det.

Ida: Prällen, Sid och Eugene – »fuck, marry, kill«? Jag tar i alla fall och kill Eugene, han är för jobbig. Ligger med prällen så slipper man honom sen, gifter mig med Siddiq.

Sara och Linus: Same.

Björn: Det bästa med den frågan är att jag tänker på Die Antwoord-textraden: »Murder, murder, murderKill, kill, kill." Gifter mig nog hellre med prällen och petar ut andra ögat också, på honom.

Sara: Vad hände mer? Vi fick se Grace! Som blivit stor och Aarons adoptivdotter.

Ida: Vem var Grace?

Linus: Det undrar jag med?

Björn: Hittebarnet, väl?

Sara: Lilla bebisen de tog från Ricks gamla poliskompis?

Linus: Inget minne av…

Björn: Men gulligast! Vovven som bet av armborstpilen och hennes garv åt det.

connylSara: De bäddar definitivt för Connie och Daryl-romans!

Ida: Connyl!!

Linus: Jo, jag tänker hela tiden att det skulle bli triangeldrama för jag föreställer mig Daryl och Carol som ett par, men så är det ju inte. Så det skulle ju kunna bli intressant.

Sara: Vore verkligen bra för Daryl att få ligga lite.

Björn: Den som väntar på nåt gott…

Sara: Slutet då: Så väntat att Alpha skulle tvinga Lydia på Henry. Men hur kunde de bli överraskade av hjorden? Hade de ingen utkik? De kanske Daryl och Connie tagit hand om förresten… Men ändå, de väntade ju sig en attack, svagt försvarat.

Ida: Lite väl lätt att rädda honom.

Björn: Connyl jobbar bra ihop.

Ida: De lånade de ihoppysslade huvorna.

Linus: Jag antar att Daryl och Connie lett dit alla zombies? Och det verkar ju som att flera viskare blev dödade, vilket man kan anta att Alpha inte kommer förlåta om hon inser hur det hände.

Ida: Hur? Ljudlöst eller? Viskarna borde ju hört dem.

Sara: Ja, de borde varit beredda, borde märkt dem långt tidigare. Ah well, nu blev det så här.

Björn: Jag tyckte det var lite skönt.

Sara: Tyckte det var ett ganska bra avsnitt, gillar verkligen viskarna. De är långt intressantare än slitigheter i ett råd i Alexandria.

Ida: För mycket bla bla bla igen. Jag hatar när det är kommunalpolitik och onödiga slitningar.

Björn: Det känns som det blir bättre och bättre – om man bortser från kommunalråd Michonne. Hon borde ju tröttna snart och svärda loss!

Linus: Jag tyckte avsnittet var bra, men det känns så otroligt utdraget. Som att det knappt händer något på 40 minuter. Kan man hoppas på marknaden nästa avsnitt eller tar det ett par avsnitt till?

Sara: Hur mycket kan de dra ut på det… Nä, måste vara nästa va, eftersom Michonne äntligen kröp till korset?

Björn: Jag blev så glad över Beta och Connyl att allt kändes finemang.

Ida: Nån borde göra en mash up med Parks and recs skördefest-säsong. Lil Sebastian kommer till Hilltop.

Sara: Hahaha, ja! Underbart. Jag ger avsnittet tre starka halshuggningssnören i betyg.

Ida: Tre Gör-det-själv-zombie-masker.

Björn: Fyra avbitna armborstpilar.

Linus: Tre listor om för- och nackdelarna med att Gabriel ska uppfostra en annan mans barn.

Björn: Ånej. Jag ändrar till en trea.

The Walking Dead visas på måndagar på Kanal 9 & går i repris på lördagar. Avsnitten släpps på Dplay kl 23 på måndagar och finns där i 7 dagar.

Just nu på TVdags

Nyhet

Ursäkta röran, TVdags bygger om!

19 maj, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Line of Duty-sträckkollen på SVT Play

16 maj, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Kevin Bacon & 1990-talskänslan i City on a Hill

9 maj, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: The Handmaid's Tale reser sig igen

2 maj, 2021
Intresseklubben Antecknar #79

Nytt avsnitt av TVdags filmpodd: Terminator-sviten

1 maj, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Svärfar svävar fritt i Tumba-dokun

25 april, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Tortyrporr & rasism i kontroversiella Them

18 april, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Avancerade soc-thrillern Snöänglar

11 april, 2021
Söndagskrönikan med veckolista

Bäst i tv-världen just nu: Brittisk deppattack med Line of Duty & Unforgotten

4 april, 2021
Recension

Bert ligger kanske inte rätt i tiden – men han är fortfarande kul

1 april, 2021
Sverigepremiärer

Paramount+: Two Weeks to Live är bra – Everyone Is Doing Great är bättre

29 mars, 2021
Nyhet

Dags för Paramount+ att dra igång – men Apple får förtur

24 mars, 2021

Sagt om oss

Gör som tusentals andra!

Följ oss på Twitter och gilla oss på Facebook!

Nästa artikel