Gruppdiskussion

The Walking Dead-cirkeln om kemiskt avfall, kingen & kompetenta Carol

Daniel: Jag vet inte varför, men jag måste säga att det här var första gången den här säsongen som jag faktiskt njöt av The Walking Dead. Och då gillar jag ändå inte ens kungen! Och trots att han höll ett så hopplöst tal där i början att det är ett under att någon stod kvar när han var klar. Men ja, jag tyckte det var intensivt på ett rätt bra sätt, en nerv jag saknat tidigare veckor. Eller så var jag bara på bättre humör.

Sara: Ha, jag hade kunnat skriva ordagrant samma sak! Jag var ju oerhört sur förra veckan, nästan avhopp-för-alltid-sur, men såg flera korn av hopp i detta avsnitt. Kungens brandtal i inledningen var enbart snark, men sen tyckte jag att de rättfärdigade hans teatraliska överdrift i och med berättelsebågen de tänkt ge honom: the rise and fall of the monarch på nåt vis.

Älskade Carols egna lilla äventyr, och korsklippningen mellan henne och Kungen som hade identitetskris och såg alla sina vänner bli mördade samtidigt. Jobbigt.

Daniel: Jo, det fanns något fint och mänskligt i hur han skildrades, även om det inte förlåter hans überbombastiska mässande.

Björn: Jag gillade ju förra veckans avsnitt också men det här var klart bättre. Gillar kungens trogne tjänare. Vilket tyvärr bara betyder att jag gav förra avsnittet ett för högt betyg… För ett ögonblick trodde jag att kungen skulle ryka – och kände till min överraskning att det skulle ha varit synd. Talet till trots.

Sara: Tycker det är intressant det där, hur tunn fernissan är mellan att han är »Your Majesty« och »some guy«. Det är ju bara en symbolisk makt, han är kung för att alla har bestämt att han är kung, och när någon kommer och ser igenom honom faller allt. Då är kejsaren naken så att säga. Är ju exakt vad monarkin är i vår värld också. (Förutom att det förstås hjälper att ha en tiger).

Daniel: Fast en sak måste jag säga – de måste sluta låta dem vara sådana värdelösa skyttar bara för att spänningen ska upprätthållas längre. Kulspruteskjutandet från bak från jeepen där i slutet, herre jösses. Och Rick verkade inte ens nervös, rattade bara glatt sin egen lilla gröna militärjeep där bakom.

Ida: Haha, sin lilla jeep! Det var ett kul inslag. Minns ni Rick and Daryls day of fun-avsnitt? Tror det var lite kul för grabbarna att göra nåt sånt ihop igen. Men jag håller också med om det helt otroliga i att ingen träffades av kulspruteknattret så klart.

Björn: Ja, där var det actionkomedi.

Sara: Haha, biljaktsscenen kändes absurt retro, som nåt ur Helgonet eller så. 1960-talseffekter.

Daniel: Jag fick lite A-Team-vibbar.

gift-ganget2Björn: Något jag alltid varit svag för. Vilket förklarar att jag fortsätter att gilla. Carol bakom bilen också.

Daniel: Det måste ju nästan ha varit medvetet. Och hur Rick sedan bara dök upp ur gräset efter att ha kvaddat nerför slänten, och han och Daryl gnabbades lite om vem som såg risigast ut.

Sara: Är också fortfarande lite besviken på manuset. Det där »Thanks your majesty« »For what?« »For being such a cool dude«: jag menar, blärk. Lite mer finess i replikerna tack.

Daniel: Ja, manuset tuggar verkligen på tomgång på det stora hela.

Sara: Men det var spännande. För första gången den här säsongen. Älskade Carols egna lilla äventyr, och korsklippningen mellan henne och Kungen som hade identitetskris och såg alla sina vänner bli mördade samtidigt. Jobbigt.

Ida: Jag tyckte också det var ett spännande avsnitt! Carol var den där kompetenta Carol som är min favorit. Håller huvudet iskallt. Och så många räddad-i-sista-sekunden-scener det var! Dessutom var det mycket zombies som för en gångs skull var ett riktigt hot. Man fick ju riktig panik när samurajen och Kungen inte kom in genom den där kedjade dörren.

Sara: Ja! Och vad störig han var, den där killen som lite påminde om Carries hackerkompis Max i Homeland.

Björn: Jag saknar guvernören…

Daniel: Men hur är det nu, är den här fyra avsnitt långa striden äntligen över? Eller finns det någon flank där de fortfarande pangar på? Ja det är ju Negan och prällen då, de sitter ju fortfarande i sin barack och väntar på att bli inskrivna i manus igen.

Sara: Automatvapnen de äntligen la vantarna på ska väl användas.

Björn: Hoppas Negan är med snart igen. Det blir så bra snack när han är med. Och all heder till tjänaren som klöv 1980-talstönten mitt itu.

80s-doucheDaniel: De har onekligen välvässade klingor. Väntar bara på att Negan och Ezekiel ska få munhuggas ett helt avsnitt. Kan bli episkt. De kan stå på varsin scen och battla.

Sara: Inte har vi nämnt fanteorin om prällen i någon cirkel tidigare? Jag tror vi enbart haft en intern diskussion om det inom redaktionen (extremt kort sammanfattning av vår diskussion: intressant teori men ganska långsökt). Den går alltså ut på att prällen är en spion/förrädare som jobbat för Saviors i lönndom sedan han blev kidnappad av skrothandlarna. Extraläsning för den som gillar sånt! Tillbaka till veckans avsnitt: Stackars tigern. Fick dö som hjälte dock.
Men det var nästan lika sorglig scen som när de åt hästen.

Ida: Jag tyckte det var så fruktansvärt med den ädla tigern. Jag var tvungen att titta bort. Finns ingenting jag tycker är så hemskt och sorgligt att se som när djur räddar sina människor och offrar sig själva. Buhuhuhuhuhu! Tusen gånger sorgligare än människor.

Björn: Jag har alltid gillat tigern.

Daniel: Var de kemskadade hela högen, de där vitingarna?

Sara: Ja, det var väl det som planterades för ett par avsnitt sen, zombien med »hudsjukdomen«. Kommer det kemiska avfallet att spela en roll framöver?

Ida: Åh hoppas det! Låter sjukt kul med muterade kemskadade zombies! Men man kan undra var det ska ta berättelsen nånstans…förutom att det är kul att de är vita och guckiga.

Daniel: Det minns inte jag riktigt?

Sara: Carol kommenterade en zombie som såg extra muterad ut.

Daniel: Ah.

gift-ganget1Sara: Hur de nu kan se skillnad på en »vanlig« halvrutten typ och en kemskadad halvrutten typ.

Daniel: Verkligen. En grej till – det där stängslet. Skulle man verkligen inte kunna ta sig över det även med skadad fot om ens liv hängde på det? Kingen hade ju värsta överkroppen, nog hade han väl kunnat fixa det med armkraft och ett ben att stödja på, särskilt med sin bastanta tjänare som puttar på underifrån? Han försökte ju inte ens.

Sara: Jo, det tror jag också. Att riva sig på lite taggtråd är en smal sak när man har zombieflock efter sig.

Björn: Han hade tappat livslusten, som kungar gör i sagans värld.

Sara: Var fler grejer som brast i rimlighet tycker jag, Carols gisslantagande, till exempel. Såg superkonstigt ut.

Daniel: Jo. Killen med yxan hade ju banne mig kunnat kasta över honom.

Björn: Det hade varit en härlig syn. Kast med kung!

Daniel: Bara för att sedan fastna med dreadsen i taggtråden.

Ida: Jag blir riktigt irriterad här. Det är samma sak som alla tjejer som har långt utsläppt hår under apokalyps. Man har inte långt hår eller dreads då det är så extremt drag/hålla kvar-vänligt!!

tydligtBjörn: Det känns som det är lite mer »overkligt« den här säsongen.

Sara: Det var gulligt när han smörjde sina dreads i alla fall.

Daniel: Viktigt att ta väl hand om utrustningen när man ligger ute i fält.

Sara: Många tjusiga zombier den här veckan, flera göttiga närbilder på de som förföljde Kungen, men blir veckans zombie kanske horden som åt Shiva? Har ni några andra förslag?

Daniel: Nej, nog bör väl Shivas frånfälle förtjäna att giffas.

Björn: Japp, stackars Shiva. Nu får Ida blunda.

shivaIda: Neeeeej, jag vill inte se det! Kan vi inte ta den där ny-zombien från början, en som var Kungen-anhängare? Han låg på marken, öppnade munnen för att väsa, och ut kom en ström av blod, så jäkla äckligt! Jag nominerar bloddregelzombien pga kul och inte hjärtskärande för alla oss vänner av dataanimerade fina djur.

Sara: Sammanfattning: Fortfarande stora brister, men ett klart uppsving från förra veckan! Det fanns ett driv och en framåtrörelse och jag brydde mig om vad som skulle hända. Mitt betyg blir tre svaga 60-talsbiljakter.

Daniel: Tre normalstarka uteblivna kungakast från mig!

Ida: Tre starka kompetenta Carol:ar.

Björn: För mig passar det rätt bra att det går mer åt actionkomedihållet. Tre oppätna tigrar.

Nya avsnitt av The Walking Dead släpps på Dplay 24 timmar efter USA. Varje avsnitt är tillgängligt i 7 dagar.

Just nu på TVdags

Recension

C More-premiär för habila Fartblinda – spännande miljö men för övertydligt

19 augusti, 2019
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Netflix-dokun om The Family – kopplingar till KD i Sverige!

18 augusti, 2019
Recension

Once Upon a Time in Hollywood-premiär! Men vad vill du berätta, Tarantino?

16 augusti, 2019
Nyhet

Fantasynytt! En drös skådespelare klara för Wheel of Time

15 augusti, 2019
Recension

Snygga skådisar – men inget känns unikt i nya C More-serien Grand Hotel

13 augusti, 2019
Apples kommande prestigedrama

Första trailern till Anistons & Witherspoons The Morning Show

12 augusti, 2019
Podcast

I veckans Pop Culture Confidential: produktionsdesignern Barbara Ling

12 augusti, 2019
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Äntligen berör The Handmaid's Tale igen

11 augusti, 2019
Recension

1980-talsmysiga Scary Stories to Tell in the Dark: »En skräck-inkörsport!«

9 augusti, 2019
Recap

Så mycket kärlek i veckans Younger – The Debu-taunt

8 augusti, 2019
Podcast

I veckans podd: Mary Ramos, chefen för Tarantinos musikläggning

8 augusti, 2019
Intresseklubben Antecknar #64

Nytt avsnitt av TVdags filmpodd: Sommarondska

7 augusti, 2019

Sagt om oss

Gör som tusentals andra!

Följ oss på Twitter och gilla oss på Facebook!

Nästa artikel