Gruppdiskussion

The Walking Dead-cirkeln om jordnötssmör, Negans dasslock & famnar med tarmar

Sara: Negan renrakad? Så utomordentligt fel det såg ut. Han blev om möjligt ännu spensligare.

Linus: Jag gillade det. Han är alltid rakad i serietidningarna.

Björn: Han såg så snäll ut.

Sara: Haha, dit skulle jag kanske inte sträcka mig, Björn. Nog har han fortfarande en rätt läskig look? Fast det handlar väl mer om utstrålningen i övrigt.

Ida: Tycker Negan var snyggare med skägg. Och vart tog scarfen vägen?

Björn: Precis så, Ida! … och jackan. På med jackan.

Stefan: Framförallt hans konstanta skrattande. Skulle bli galen om jag var i hans gäng.

Ida: Men han var sitt vanliga jag. Gud så trött jag är på hans swaggiga revykungsstil nu. Vi har sett det förut! Riktig lättnad när han blir arg.

Björn: Ja, när han blir arg brinner det ju faktiskt till. Men hans eviga mansplainande… hopplöst. Ingen skulle orka höra honom tjata på riktigt. Det kan vara det mest overkliga med The Walking Dead just nu.

Linus: Jag tror han försökte se ut som Rick så att Rick skulle bli extra häpen när han kom hem och såg Negan som hans ersättare vid matbordet.

Stefan: Men Rick är ju aldrig renrakad. Och Rick skrattar aldrig.

Ida: Roligt med Deannas jävla creepy son! Äcklades när han kom och smörade in sig med de andra och en tjej-Negansoldat bara yum yum kom och hälsa på. Förrädare!

Linus: Jag älskade Austin Nichols som Julian i supermysiga One Tree Hill, så jag har alltid gillat Spencer per automatik. Det sagt är jag ändå glad att de följde Spencers öde från serietidningarna för det blev så bra!

Ida: Var han med i One Tree Hill?!

Sara: Jag kommer inte sakna Spencer! Den räven klarar vi oss bättre utan.

Stefan: Och Spencer fick bli veckans zombie också!

spenceIda: Nej, men det fanns massa roliga i Walker Lake! Älskade Walker Lake, men de kom lite lätt undan… hur kunde Aaron klara sig i vattnet?

Linus: Jag älskade husbåten och hela den grejen, det var så något från ett tv-spel.

Stefan: Aaron dök väl. Tror att zombies har svårt för dyktekniken.

Sara: Fatta hur äckligt det vattnet måste varit? Alla simmande, halvruttna zombier… och han var under ytan superlänge.

Björn: Drog en lättnadens suck över att Aaron överlevde.

Linus: Jag tänker att det är ganska svårt och långsamt för människor att röra sig i vatten så zombies kan väl inte anfalla så bra under vatten.

Ida: Konstigt att köttet på dem satt kvar. Zombiesarna. Det borde väl varit uppluckrat? Uppätna av fiskar? Eller finns det ingen fisk? Zombiefiskar? Fan vad äckligt med en zombiefisk…
Aaron är så gullig!

Björn: Så vidrigt med zombiefiskar.

Linus: Älskar Aaron.

Björn: Yes, älskar Aaron nu. Då var vi klara då?

Ida: The Walking Dead-cirkeln älskar Aaron!!

Stefan: Andra vattenzombies har ju svullnat upp. Som han i brunnen i säsong 1 (eller 2).

Ida: Uuuh, han i avloppet. Minns ni han. Så svullen! Och gick sönder!

Linus: Aaron fick skina i första avsnitten han var med men har inte riktigt haft så mycket att göra sen dess. Mer av honom.

aarons-simskolaBjörn: Uff. Håller med, Aaron måste nästan steppa upp från och med nu.

Ida: I World War Z, boken, så dör de aldrig. Det är hundratusentals i havet, så många att de sliter sönder luckorna på ubåtar och käkar upp alla. Brrr.

Björn: Uääää.

Linus: Jag tycker havet är läskigt nog utan zombies.

Sara: Jag upptäckte ju det efter Negan-kliffen, att jag verkligen gillar Aaron. Han måste få större plats! Och pojkvännen lever fortfarande, det har ju varit lite »är han död eller hur var det nu« över honom ett tag…

Ida: Så vidrigt när Aaron fick stryk. Så mycket stryk! Av Knocke och Smocke. Så många vidriga, VIDRIGA typer Negan lyckats samla. De där äckliga brudarna också.
Jag undrade också över Aarons kille, Eric! Nu fick vi se honom: han lever. Tur.

Björn: Nån som orkar förklara det här:

mancaveBjörn: Hade han en mancave i skogen?

Linus: Haha.

Ida: Jag sa högt när vi såg det här avsnittet: »Kasta inte glasflaskan i väggen nu! «KRASH så gjorde han just det. Då är det väl inget mysigt, behöva sitta i krossat glas i sin mancave!

Stefan: Urkorkat.

Linus: Han kanske planerar att göra molotov cocktails med de där flaskorna, hörde jag någon spekulera.

Ida: Jag tycker Carol var så dryg och trist att jag ville ge henne en örfil. Saknar gamla fajt-Carol så mycket! Morgan också. Fy fan, de två. Ni kan lika gärna bli uppätna om ni inte spottar upp er.

Linus: Håller med.

Björn: Gillar mancave-killen.

Sara: Stackarn, han får inte anfalla. Lite läskigt att det är den aggressiva stridspitt-typen som har rätt i det här läget. Man håller ju helt på den mordiska planen.

Stefan: Så klart de spottar upp sig. Det blir ju storfajt senare!

Linus: Det var en skam att Ezekiel inte var med i avsnittet.

Björn: Ja, alldeles för lite King's speech.

Ida: Mancave-mannen var väl en av riddarna? Mer riddare till häst med lans, mindre kasta flaskor och övertala dåligt.

Björn: Japp! Han som blev örfilad för några avsnitt sedan.

Linus: Sir Richard!

I The Walking Dead vill vi alltid ha bråk. Eller är det bara jag?

Sara: Jo, alltså jag menade att det är killen med slaktidéer som plötsligt har rätt. Det är ju sällan man håller på den som vill bråka när det är frid och fröjd, fast i det här läget så backar man ju helt anfall-i-gryningen-och-ta-inga-fångar-planen. Vi som tittare alltså, inte Carol och Morgan.

Björn: Men nu blandar du ihop irl med The Walking Dead, Sara. I The Walking Dead vill vi alltid ha bråk. Eller är det bara jag?

Sara: Hahaha! Kanske det. Glömde att jag var scouten i blodtörstiga gänget.

Linus: Nej jag skulle hellre se uppbyggandet av en ny värld än att allt rasar ner varje gång de försöker.

Björn: Just det, ta ned de där scout's honor-fingrarna innan vi biter av dem.

Stefan: Jag vill inte ha bråk egentligen, utan nu skulle jag helst vilja se en jättejättesmart plan där de tar makten från Negan.

Ida: Vad skulle Michonne göra egentligen? Kan ni förklara det? Och varför ville Maggie inte använda bestick till pajen? Äckligt ju.

Linus: Michonne kunde för berättelsen inte vara kvar i Alexandria när Negan kom så de skickade ut henne på ett meningslöst uppdrag.

Ida: Och vad var era känslor inför att Daryl åt jordnötssmör med händerna i kissdressen?

Stefan: Michonne ville följa med Rick men kunde inte för hon var tvungen att göra något… Lägga upp 50 zombies på vägen ifall en bil kanske skulle komma.

Björn: Haha, tänkte just komma till kissdressen.

Ida: Att jag var så kär i Daryl alltså… det tog ju med den där spaghettiscenen och nu tycker jag bara han är svullen och äckligt och klibbig och flottig. Uhh.

Björn: Hans stackars ögon…!

Stefan: Jordnötssmöret fick fart på honom i alla fall! Gav honom lite energi!

Ida: Daryl fick ny dress, men den blev blodig och svettig på nolltid!

Björn: Elvis anno 1975 eller något.

Ida: Och apropå ögon… vilken jävla chock varje gång man ser Cauurls öga… Vad har hänt där liksom?! Ewww..

Björn: Jag tycker Cauuuurls öga är skitsnyggt gjort.

Linus: Jag vet inte, det ser ju inte ut som ett hål.

Björn: Förvisso inte.

Sara: Det bästa i hela avsnittet var skallningskramen mellan Daryl och Rick. Där blev jag nästan lite kär i honom igen.

Björn: Ja, mnåååå! Men sen kommer kisslukten smygandes…

Ida: Kramen! Kramas mer, Daryl!

Sara: Boxa-huvudet-i-axeln-kramen!

Linus: Jag tycker det var länge sen Daryl faktiskt var något att ha.

Ida: Men är det någon som kan komma med en skarpsinnig analys av allt som händer? Sara?

Sara: Jag vet inte, jag är lite besviken. Jag tycker det spricker i sömmarna nu. Jag ser liksom produktionen och inte illusionen, det är avig regi och lite skevt skådespeleri och ingen riktig tonträff. Det var ett okej avsnitt, men jag vill ha mer! Under slutminuterna, jo, man blev väl lite halvrörd och peppad, men det känns så konstruerat. Jag riktigt ser hur de sitter och lägger på musiken från klipprummet. Så ska det inte vara, man ska sugas in i berättelsen, inte fundera över redigeringsteknik. Det var ett så himla splittrat avsnitt, alla parallella historier på en gång. Och jag förstår varför, de laddar ju för fight, för storfight, alla vägar ska leda mot krig. Men det var inte förrän på slutet man kände nåt. Och då var det lite sent.

Björn: Men när de gick till huset i slutet tyckte jag det var 100 procent mäkt, ändå. Fick lite gamla The Walking Dead-rysningar då. Rick med pickan.

Linus: Jag tyckte avsnittet var riktigt bra med alla storylines, så de kan ju. Känns bara som att de försöker klämma ut för många avsnitt och måste hitta på några filler avsnitt varje halvsäsong.

Ida: Jag tycker att säsongen varit rätt gräslig. »Vidga världen«, jovisst, men det har bara blivit snuttigt av allting. Och de är så många nu! Är det för att kunna chockdöda dem alla? Jag saknar verkligen när de var ett litet gäng som snubblade i skogen och en walker var livsfarlig. Nu vet jag inte vad serien har blivit alls? Hel identitetslös. Åtta avsnitt tog det innan de kom på att de skulle fajtas tillbaka. Känns lite desperat och konstlat.

Björn: Jag har gillat säsongen men håller med om att den ändå går på tomgång, men i nedförsbacke.

Ida: Jag tyckte också om slutet. Men jag fattar inte ens vad de höll på med i sju avsnitt innan? Vad hände som fick Rick att sluta vara en broken man? Vad har egentligen ändrats?

Björn: Michonne trodde på honom? Hon borde ju ha dragit.

Stefan: Tyckte också att det var riktigt bra, bortsett från Michonnes och Ricks lilla samtal som kändes som en eeeevigheeet. Det känns äntligen som att det kommer att hända något snart!

Björn: Ni som har läst vet kanske mer nu men min förhoppning är att de ska vända på allt så vi börjar tycka om (well, jag tycker redan om) Negan.

Stefan: Jag vet inte om »tycka om« är rätt uttryck…

Sara: Tall order, Björn. Han måste jobba rätt hårt på sin likeability.

Linus: Grejen är ju att handlingen på stort följer serietidningarna medan mycket detaljer skiljer sig, och i serietidningarna var det alltid jävligt bra, genom allt det här.

Ida: Richonnes visksamtal jag inte hörde ett ord av.

Björn: Inte jag heller, inser jag.

Ida: Visk visk visk. Negan kan i alla fall tala så man hör! Och vitsa! Om »gut«. Men de sköt den snälla whats-her-name. Man ska inte vara snäll och svag! Då skjuts man!

Vad fan är oddsen?! Att kulan tog i brännbollsträt? Eh, baseball… Negan hade nog slagit mig för att jag sa brännboll…

Björn: Så random att hon sköt just henne… inte.

Sara: Olivia! Det hanns med lite mer bodyshaming för övrigt, innan hon rök.

Ida: Men Rosita då… vad fan är oddsen?! Att kulan tog i brännbollsträt? Eh, baseball… Negan hade nog slagit mig för att jag sa brännboll. Jag ska bli en ny Negan men ha brännbollens dasslocks-trä med taggtråd.

Sara: Klant-Rosita. Nu tog de Eugene bara för det.

Björn: Hans sjuka prat om sitt bollträ… lägg ner!

Stefan: Bättre att ha ett platt brännbollsträ för då träffar man lättare.

Ida: Ja, sluta tjata om Lucille och bära runt på det som en jävla docka! Egen plats vid bordet och allt?!

Stefan: Exakt, allt prat om Lucille och detta evinnerliga skrattande… hur orkar han?

Björn: … men ganska mäktigt ändå. Det enda jag tänker på när han pratar om Lucille är: »Ta platta, Negan!«

Ida: Hahah, »Ta dasslocket, Negan!«

Sara: Förresten, vad tyckte ni om Daryls psykbryt på runda killen då? Rätt brutalt det också. Ingen nåd där.

Ida: Ja, vad taskigt det var…

Stefan: Ja, det var onödigt.

Sara: Daryl känns inte hundra hel. Något gick nog lite sönder där. Hoppas han hittar tillbaka till sig själv.

Ida: Men Daryl har nog inte så mycket trust kvar. Och kanske lite hög av jordnötssmöret?

Björn: Jordnötssmörshög. »Kill, kill, kill!«

Stefan: Men Jesus, hur kunde han komma springande? Borde han inte vara lite mer försiktig att inte bli sedd?

Ida: Jesus såg så ren ut bredvid Daryl. De kanske kan ha lite hygienkurs ihop. Men jag är förtjust i Ninja-Jesus! Kapabel och kompetent. Jag skulle vilja att han låg med någon.

Sara: Sasha kanske! Hon kan behöva ett ligg.

Linus: Mer Jesus tack.

Björn: Ja, Jesus kommer väl ligga med Sasha?

Ida: Ja hoppas på Sasha + Jesus-ligg, de är båda två rena och kapabla.

Björn: Och det är därför man ska ligga!

Ida: Ren och kapabel! Det är de två viktigaste ingredienserna i sex.

Sara: Haha, Tinder i zombielandet: är du ren och kapabel? Yes, då kör vi!

Björn: Hahahaha. Underbar kravspec!

Ida: »Har du kissdress och äter direkt ur jordnätssmörsburken behöver du inte höra av dig.«

Björn: Zombiecirkeln i dag är sponsrad av KD.

Ida: Vadå, vi uppmuntrar ju till ligg? Utom äktenskapet.

Björn: Just det. Sponsrad av MUF.

Ida: Blä!

Sara: Äsch, Daryl behöver bara ett par gurkskivor till ögonen och ett par dagars vila så är han fit for ligg igen. Men tillbaka till Veckans zombie: måste väl bli Spencer ändå?

walkingdead111agutsIda: Blir det Spencers tråk-zombie KRÄVER jag en rolig gif på en äcklig vattenzombie!

simskolaaarons-gfBjörn: En sak till bara. Mysteriska känginnehavaren i slutet (och början). Någon vi sett förut?

Ida: Just ja! En ny skurk har jag hört? Kan någon serieläsare berätta ?

Stefan: Tror det är han med bränt ansikte… vad heter han?

Björn: Dwight? Eller nya med bränd fejs?

Ida: Nej inte Dwight! Det hade vi sett. han börjar ju krackelera fö, väldigt långa blickar mellan honom och Daryl.

Sara: Det borde väl vara någon helt ny? Jag fick den känslan.

Ida: Ja, ny!

Björn: Mm, hoppas. En vit man.

Sara: Om inte kungen är ute på strövtåg. Det kanske var Ezekiel?

Stefan: Jag tror inte någon ny, men jag säger inget mer.

Björn: Spännande!

Ida: Men varför lurendrejeri och inte visa för tittarna?! Förresten var det här ju midseason-final. Så dåligt påfund!

Sara: När är de tillbaka?

Stefan: Februari va?

Sara: Suck.

araStefan: Mitt betyg: Fyra Euguene-tillverkade kulor.

Ida: Tre starka rena och kapabla ligg i Zombielandet.

Sara: Jag säger tre stadiga famnar tarmar.

Linus: Mycket bättre avslut än halvsäsongsfinalen förra säsongen. Jag ger fyra One Tree Hill-hunkar.

Björn: Tre burkar jordnötssmör. Drar av en burk för att Negan var nyrakad.

The Walking Dead sänds måndagar på Kanal 9 och finns på Dplay Premium, nya avsnitt läggs ut dagen efter USA-sändning. The Walking Dead-cirkeln är tillbaka i februari.

Just nu på TVdags

Nyhet

Ursäkta röran, TVdags bygger om!

19 maj, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Line of Duty-sträckkollen på SVT Play

16 maj, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Kevin Bacon & 1990-talskänslan i City on a Hill

9 maj, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: The Handmaid's Tale reser sig igen

2 maj, 2021
Intresseklubben Antecknar #79

Nytt avsnitt av TVdags filmpodd: Terminator-sviten

1 maj, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Svärfar svävar fritt i Tumba-dokun

25 april, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Tortyrporr & rasism i kontroversiella Them

18 april, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Avancerade soc-thrillern Snöänglar

11 april, 2021
Söndagskrönikan med veckolista

Bäst i tv-världen just nu: Brittisk deppattack med Line of Duty & Unforgotten

4 april, 2021
Recension

Bert ligger kanske inte rätt i tiden – men han är fortfarande kul

1 april, 2021
Sverigepremiärer

Paramount+: Two Weeks to Live är bra – Everyone Is Doing Great är bättre

29 mars, 2021
Nyhet

Dags för Paramount+ att dra igång – men Apple får förtur

24 mars, 2021

Sagt om oss

Gör som tusentals andra!

Följ oss på Twitter och gilla oss på Facebook!

Nästa artikel