Gruppdiskussion

The Walking Dead-cirkeln om hårvård, lynchningar & Gråsmutsiga Huset

Sara: Vi bör väl börja denna nypremiär av The Walking Dead-cirkeln med att sända en tanke till familj och vänner till Scott Wilson (Hershel) som avled i helgen. Vi såg inget av Hershel i det här premiäravsnittet men vet att han kommer att dyka upp senare i säsongen, han hade spelat in sina scener innan han dog. Vila i frid!

Daniel: Hear hear.

Björn: Ja, vila i frid!

Sara: Så till avsnittet: Kul med miljöombyte! Vi börjar i Washington DC. Vi fick se den oundvikliga bilden med ett sargat Vita Huset.

Daniel: Ja, det var en inledning, eller vad säger ni? Kändes fint att återse gänget! Fick man verkligen se Vita Huset?

Sara: Jodå, visst fick man? Fast det var mer Gråsmutsiga Huset nu. Eller, det kanske inte var Vita Huset? Jag tittade lite slarvigt.

Linus: Jag har nyligen läst ifatt senaste årets The Walking Dead-serietidningar och älskar allt som är på gång där, så jag var väldigt peppad för premiären och tyckte det var jättebra! Finns så mycket potential denna nya värld när civilisation börjar uppstå. Ja, kul början på museet, och visst kunde man se Vita Huset?

Daniel: Dubbelkollade lite snabbt igen nu, och nej, man får bara se kongressbyggnaden Kapitolium och Washingtonmonumentet från lite olika vinklar, med den stora avlånga gräsmattan emellan, vad den nu heter igen, som Trump bråkade om storleken på sin publik på.

Linus: Äh, sak samma!

twd-omslagStefan: Ja, det började lovande! Trevligt att se att originalserien fortfarande ändå är strået vassare än Fear the Walking Dead.

Sara: Det där allra första introt förresten, där Rick sammanfattar läget, jag fick lite nostalgivibbar, typ Silver Fang-känsla? Vet inte alls varför, det var nåt med hans tonläge bara.

Björn: Men det kändes onekligen som ett helt nytt djur. Nya manusgänget. Fick lite sommarlovsmorgonfeeling med gamlingarna som losade sonen.

Daniel: Jag har tänkt på det många gånger under årets Fear-säsong, att det är något speciellt med originalgänget, trots att Fear blivit bättre på vissa sätt, tycker jag. Men de gick lite väl långt när de bytte ut typ hela casten. Det betyder trots allt något att man känner för sitt järngäng.

Linus: Utan att spoila någonting för jag tog mig aldrig för att se ifatt Fear the Walking Dead: hur gick det med att Morgan skulle gå över dit? Hur löste det sig med kronologi och etc, är serierna parallella nu eller?

Daniel: Nej, Fear inledde förra säsongen med ett tidshopp, så de är där The Walking Dead slutade förra säsongen.

Linus: Ah, ok, jag fattar.

Daniel: Fast de höll också på att krångla med tiden hela första halvan av säsongen med två eller tre tidsspår, som jag tyckte var onödigt tillkrånglade. Lite som The Walking Dead förra året, när man inte visste riktigt var i tiden Rick satt och yrade vid det där trädet.
Men för att återgå till nutiden – måste man verkligen bege sig till ett museum i Washington för att hitta en hederlig gammal plog? Det känns som att det borde stå en hel del gammalt jordbruksmateriel undanskuffat i fallfärdiga lador på landet lite varstans. Men visst, det blev ju några coola scener med vagnen när den skulle forslas ut.

Sara: Ha, det kändes lite långsökt. Men de åkte väl främst för den där frösamlingen eller vad det var.

Daniel: De skulle ha tagit en båt upp till det där tidsvalvet på Svalbard!

Linus: Nej det kändes väl lite som en ursäkt för att de skulle kunna börja avsnittet på denna utflykt.

Daniel: Jo. Och det får man väl ge dem. Kul att få komma ut och lufta sig lite.

Bland det första vi fick se i säsongspremiären var ju Zack McGowan från Black Sails som satte upp en zombiefågelskrämma.

Sara: Och Carol och Kungen har blivit ihop! Naaaw. Gillade Daryls syrliga »Does he snore fancy too?«

Björn: Daryl och Carols stund var en av höjdpunkterna.

Stefan: Bland det första vi fick se i säsongspremiären var ju Zack McGowan från Black Sails som satte upp en zombiefågelskrämma. Misstänker att han kommer att ställa till en del problem så småningom.

Linus: Zach McGowan från Agents of SHIELD och The 100 menar du? Älskar honom.

Stefan: Agents of SHIELD…? minns inte vem han var där.

Linus: Ryssen som blir robot.

Daniel: Ah, och jag som inte sett en enda av dem serierna missade honom helt.
Men Daryl var ju verkligen en partypooper mest hela avsnittet med sitt armborst. Satte skott i skallar i parti och minut.

Linus: Ja, jag gillade inte Daryls attityd alls. Gnäll lagom liksom att det skulle varit bättre förr eller vad försökte han säga?

Björn: Han ska ju ta över så han måste ju skärpa sig.

Daniel: Antar dock att han fick lite jobbiga flashbacks från Negans tid som boss, de använde ju walkers så där mest hela tiden.

Sara: Ja, jag tror det var det han reagerade på. Men de har svajat med karaktärsbeskrivningen av Daryl rätt länge nu, de måste få honom på en rakare köl snart.

Daniel: Men nu verkade det ju som att Daryl inte alls tänkte bossa över The Sanctuary?
Och få honom att tvätta sig. Han ser ju förfärlig ut. Alla andra hade ju liksom shejpat upp sig.

Stefan: Klart en shejpar upp sig inför en säsongspremiär!

Björn: Alla karlar hade skägg.

Sara: Aarons skägg! Jösses. Och Jesus man bun. Jag tror jag har sagt det förut men jag säger det igen: Daryl ser ut som Smeagol precis när han börjar bli Gollum.

snusisDaniel: Plus att jag undrar varför han plötsligt börjat använda snusnäsduk för munnen när han hojar? Har han ju aldrig haft förut. Och skrotkvinnan talade rent!

Stefan: Daryl och Zack-vad-han-nu-heter-i-serien kommer snart att hamna i luven på varandra. Kom ihåg var ni hörde det först.

Stefan: Hade Jesus man bun? Ska inte ens en zombieapokalyps få bort sådant elände?

Sara: Störde mig mest på Maggies perfekt fixerade lockar i början av avsnittet dock. En av mina absoluta pet peeves, när kvinnor lägger sjukt mycket tid på hårvård i helt orimliga lägen.

Daniel: Rick verkade ju vårda sitt skägg rätt bra också. Ska man leda ska man göra det med stil.

Stefan: Maggie hade ju samma frisyr som Carl.

Linus: Jag märkte inte så mycket hur deras frisyrer vad, men tur att Ricks hår inte såg ut som i förra säsongens drömsekvenser i alla fall.

Daniel: Haha, ja.

Sara: Hon har en bebis! Och är mitt i en zombieapokalyps! Inte en chans att hon letar rätt på hårprodukter och står och formar lockar.

Daniel: Nej, helt sant.

Sara: Bebisen hette Hershel förresten. Naaaaw igen.

Stefan: Varför kan inte Maggie komma tillbaka till Alexandria? Jag minns inte…

Daniel och Sara: För att Negan sitter fängslad där.

Linus: Pappa, Negan är en skurk och han dödade Glenn som var Maggies man.

Sara: Hahaha, regelrätt sonsplaining.

Björn: Snygg vinjett, förresten! Och Älskade Michonnes skratt i början.

skrattLinus: Ja jättesnyggt intro! Kusligt!

Daniel:  Negan sitter väl och ruttnar i Morgans fängelsehåla.

Stefan: Fånig anledning. Hade Negan gått fritt hade jag förstått det.

Daniel: Men det är väl hela grejen med att de vägrade döda honom. Och nu blir hon Dark Maggie!

Linus: Grejen är väl att vi inte riktigt ska veta exakt vad som hänt med Negan.

Daniel: Du menar att man inte ska veta om han lever?

Linus: Nja det sa de väl tillräckligt med saker för att indikera att han lever fortfarande.

Daniel: Jo, och jag skulle inte direkt tro att de vill försöka dölja det, Jeffrey Dean Morgans namn stod ju med i förtexterna. Trots att han inte ens var med i avsnittet. Jag är ju glad varje gång vi slipper lille Karl Gerhard.

Björn: Jag hade gärna sett lite Negan i avsnittet.

Sara: Jag trodde han skulle dyka upp i slutet. Men de suger på den karamellen.

Daniel: Vad hände med Lucille?

Björn: Just det, Lucille. Hade inte Rick det? När han smashade in zombieskalle. Nä förresten, det var en spikklubba.

spikklubbaSara: Ganska många bra zombier i det här avsnittet. Fågelskrämman som blev korsfäst, den utan käke, spindelzombien! Spindelzombien, och hela museitrippen för övrigt, kändes väldigt Indiana Jones, gjorde det inte?

Björn: Verkligen Indiana Jones. Inklusive blinkningen med att inte gilla spindlar (i det här fallet).

Sara: Apropå Dark Maggie: ska vi prata lite om lömske vesslan Gregory! Jag kände nästan en fysisk motvilja mot honom avsnittet igenom och tänkte att jag verkligen inte orkar med honom. Men det var ändå oväntat med en lynchning, var det inte?

Daniel: Jo, verkligen. Men samtidigt logiskt på något sätt.

Sara: Ja, de måste försöka upprätthålla någon sorts auktoritet nu efter kriget. Och Maggie vann ett val och måste cementera sin ledarposition. Så egentligen rätt rimligt. Men ändå hårt.

Daniel: Och han försökte trots allt mörda henne två gånger i avsnittet.

Sara: Ja, även det var oväntat hårt. Trodde inte han hade det i sig om jag ska vara ärlig. Även om han såklart inte ville göra dirty worket själv.

Stefan: Han har fått en ny chans flera gånger tidigare, så nu fick det vara nog!

Daniel: Ja, det gick snabbt i svängarna. Men det behövde väl etableras att det är en ny sheriff i stan.

Linus: Jag gillade att de försökte få det att verkar som att Gregory ändrats och sen sakta avslöjade hur han manipulerade Kens föräldrar, hällde upp sprit till den nyktra fadern etc.

Daniel: Ja, det var ett jävla sätt av honom. Det måste man ge dem, Gregory var verkligen en fint skriven ryggradslös usling från start till mål. Han överraskade aldrig positivt. Det var väl den där halva sekunden han tvekade innan han rymde ur den där buren i slutet av förra säsongen då.

Linus: Kan vi snacka om fader Gabriels öga???

Daniel: Vi kan väl snacka om hela hans utstyrsel? Med hatten och grejer. Han såg ju riktigt swag ut där på hästen i början.
Gabriel-season-nineLinus: Ja precis, riktigt cool karaktärsdesign, men till stor del för att han är blind på ena ögat, förmodligen från den där sjukdomen han hade förra säsongen som aldrig riktigt ledde någonstans.

Daniel: Ja just det ja, det hade jag glömt.

Stefan: Tänkte aldrig på ögat… hur såg det ut?

Björn: Över lag, lite väl amish över hela gänget. Carols hatt!

Sara: Mysigt med hästar tycker jag!

Daniel: Ja, de hade lärt sig rida fint hela bunten! Vår femåring har precis börjat på ridskola, så jag hänger ju i stall varje vecka nu. Är nere med hästar.

43500584_1948618358764125_3718888503728144384_nLinus: Väldigt lik en helt annan karaktär från serietidningarna som är en av Saviors som förmodligen inte kommer vara med så de gav ögat till Gabriel.

Sara: Oj, ja det var likt!

Björn: Human evolution-skämtet var lite mysigt också.

Daniel: Ja, det var roligt.

Björn: Men när blev han så rå, att han dödar zombies?

Daniel: Det var väl där i slutet av förra säsongen, som han liksom morskade upp sig.

Sara: Vad fint han sjöng förresten, David Krumholtz-lookaliken.

Stefan: Fast melodin var väl inte riktigt som den skulle… Men fint var det.

Sara: Var det någon låt man bör kunna?

Stefan: Låten var någon traditionell irländsk sak, Last Rose of Summer

human-evolution

Linus: De har inte så många artister i postapokalyptiska världen så han duger nog för att bli en av deras mest populära flickidoler.

Daniel: Han är flickidolen och Rick är den berömda statsmannen. Men överlag spännande med de olika falangerna och problemen som civilisation för med sig, som man inte riktigt behöver tänka på när man bara lever för att överleva. Precis som Linus var inne på i början, det finns mycket potential här. Sedan vill man så klart inte bara ha intrigerande mellan de olika grupperna, utan lite härlig action också.

Linus: Ja jag tyckte de balanserade det bra med både action och drama. Tittarna skulle väl inte vara glada om det blev för mycket politiskt drama, även om det för min del gärna kunde förlita sig mer på det i framtiden.

Sara: Ja, jag tycker det var en stabil inledning. Jag har lite svårt att uppbåda någon större entusiasm men det är inte seriens fel, det är mer mitt eget. Flöt iväg lite för långt i tanke och hjärta under förra säsongen, som var en så erbarmelig besvikelse för det mesta. Det här lovar bättre, även om jag tappat lite engagemang i våra hjältar.

Stefan: Får hoppas att de kommit lite längre i handlingen bara när det är dags för säsongsavslutning!

Linus: Jag kände likadant för förra säsongen. Tyckte det var en stor besvikelse jämfört med serietidningens All Out War, men de har en ny chans här med en ny början.

Daniel: Känns ju lite konstigt dock när det redan aviserats att såväl Andrew Lincoln som Lauren Cohan ska sluta.

Björn: Jag har svårt att låta bli att tänka på just det.

Sara: Håller med, man ser bara uppbyggnaden mot avskedet hela tiden.

Linus: Ja det är den värsta spoilern på länge. Det om något gör att jag är väldigt skeptisk mot seriens framtid.

Björn: Jag hoppas att det gör att de tajtar till serien lite. Att Daryl och Michonne får mer att göra. Och Carol!

Daniel: Tycker dock att det verkar som att de försöker hålla dörren öppen lite för Maggie, alltså så till vida att de inte tänker döda av hennes rollfigur. Kanske hon bara blir alltför mycket Dark Maggie och får ta sin barnvagn och rulla iväg från Hilltop mot solnedgången.
Jag skulle föredra att ingen av dem dör.

Linus: Visst är det många karaktärer som dör i tv-serien som fortfarande lever i serietidningen och tvärtom men jag kan inte föreställa sig hur man ska kunna förlora Rick och Maggie och fortsätta utan att allt ska krascha samman. Kommer tv-serien gå HELT sin egen väg efter det?

Daniel: Ja, oavsett vad ska det ändå bli spännande att se hur de tänkt lösa det här. Plus att jag vill få se vad den där satans helikoptern betyder någon gång! Och hon som dök upp med vinylskivor! Nu är ju till och med helikoptern med i vinjetten, så den måste ju få betydelse snart. Eller ska de bara teasa den i ett år, precis som med Negan.

Linus: Visst är det väl spännande att se hur, men om det är tänkt att Rick och/eller Maggie ska dö hade det ju varit mycket bättre om vi inte vetat att skådespelarna ska sluta.

Daniel: Nej, absolut.

Björn: Ja, spoilerfria avsked är alltid bättre.

Stefan: Vad ger ni premiären för betyg då?

Sara: Svalt men hoppfullt inställd. Ger tre stadiga förlovningsringar i betyg.

Daniel: Jag ger fyra rätt nyskodda hästhovar!

Linus: Jag ger fyra spindlar i ett zombieansikte.

Björn: Tre hängningar.

Stefan: Jag drar nog till med fyra spruckna glasgolv.

Daniel: Fint att vara igång igen, men nu viker den här hästen in hovarna! Eller just ja, veckans zombie?

Sara: Spindelzombien!

Daniel: Ja, den var rätt skabbig. Vilket de ju alla är nu tänkte jag på, komna tre år in i apokalypsen börjar alla walkers se rätt raggiga ut!

spindelmannenStefan: Absolut spindelzombien! En zombie går väl an, men fytusan för spindlar!

The Walking Dead visas på Kanal 9 den 9 oktober kl 22. Avsnitten släpps på Dplay efter första visningen och finns där i 7 dagar.

Just nu på TVdags

Nyhet

Ursäkta röran, TVdags bygger om!

19 maj, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Line of Duty-sträckkollen på SVT Play

16 maj, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Kevin Bacon & 1990-talskänslan i City on a Hill

9 maj, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: The Handmaid's Tale reser sig igen

2 maj, 2021
Intresseklubben Antecknar #79

Nytt avsnitt av TVdags filmpodd: Terminator-sviten

1 maj, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Svärfar svävar fritt i Tumba-dokun

25 april, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Tortyrporr & rasism i kontroversiella Them

18 april, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Avancerade soc-thrillern Snöänglar

11 april, 2021
Söndagskrönikan med veckolista

Bäst i tv-världen just nu: Brittisk deppattack med Line of Duty & Unforgotten

4 april, 2021
Recension

Bert ligger kanske inte rätt i tiden – men han är fortfarande kul

1 april, 2021
Sverigepremiärer

Paramount+: Two Weeks to Live är bra – Everyone Is Doing Great är bättre

29 mars, 2021
Nyhet

Dags för Paramount+ att dra igång – men Apple får förtur

24 mars, 2021

Sagt om oss

Gör som tusentals andra!

Följ oss på Twitter och gilla oss på Facebook!

Nästa artikel