Gruppdiskussion

The Walking Dead-cirkeln om förnumstiga Judith & Emmerdale i zombiemiljö

Sara: Då är vi tillbaka! Det var skönt med ett tydligt inledande avsnitt som tog vid i stort sett där vi slutade senast, tyckte jag. »Just ja, det var här vi var«, inga märkliga tidslekar och storyhopp. Det behövde jag.

Stefan: Ja, det har vi väl haft tillräckligt!

Björn: Dock lite lurigt. Först verkade det ju vara en vanlig recap! Men vad hände egentligen? Jag såg avsnittet direkt när det kom och har nog glömt mycket.

Linus: Jag såg just avsnittet och känns som jag redan glömt mycket också.

Björn: Hahaha. Ouch! Det kändes nästan inrepat.

Jag tror det är en lite hårdare barnuppfostran som är standard där. Lär dig att ta hand om dig själv eller dö, typ. Ingen curlingförälder så långt ögat kan nå.

Linus: Det började bra och påminde en om hur bra förra avsnittet var, men sen blev det lite långtråkigt.

Sara: Jag är försiktigt positiv. Roligt på nåt vis att se Negan på utflykt. Måste varit skumt för honom att se en zombie för första gången på sex–sju år. Han är inte bara ringrostig utan borde också vara rejält fysiskt försvagad efter livet i cellen.

Linus: Ja just det, det har gått sååå lång tid alltså, det tänkte jag inte på.

Björn: Gillade ni hennes svordom efter att först ha sagt »Language!«?

Sara: Judith var liiiite väl förnumstig här kan jag känna. Lite för mycket brådmogen sitcom-unge över henne. Och hyfsat orimligt att hon bara skulle låta honom sticka! Fast skådisen är fortfarande bra.

Stefan: Jag som tyckte det var ett riktigt bra avsnitt. Hände mycket och riktigt spännande emellanåt. Besviken på att Judith lät Negan gå i början, men hon tog ju igen det senare.

Sara: Och på nåt vis är det väl rimligt att de tvingas växa upp fortare i zombieverkligheten. Men det var lite väl »zingigt« manus över hennes repliker. Ska man tro att hon förutspådde att han skulle komma krypande tillbaka?

Linus: Det jag undrar är varför hon springer runt helt ensam utanför murarna. Jag får intrycket av att de vuxna typ inte ens går omkring ensamma så där.

Stefan: Hon har ju en märklig förmåga att smyga ensam omkring just där någon kommer.

Sara: Jag tror det är en lite hårdare barnuppfostran som är standard där. Lär dig att ta hand om dig själv eller dö, typ. Ingen curlingförälder så långt ögat kan nå.

Björn: Alla curlingföräldrar är zombier.

Sara: Kanske räknas som curlande att sticka en pistol i näven på sin unge och lära den döda i och för sig.

Stefan: Har för mig att andra fått ge sig ut i smyg tidigare. Men det visade sig ju inte funka i längden.

pil-i-benetLinus: Hatar det där uttrycket, föreställer mig bara kvastar och is.

Sara: Jag tror »helikopterförälder" är det nya.

Björn: Vill inte veta vad Linus tänker på nu…

Sara: Hahaha, inte den typen av helikopter, Björn! Det menas väl att man hovrar över barnen hela tiden och håller koll på vad de gör.

Björn: Aha, aldrig hört! Vad tyckte ni om att de släpade runt på Jesus då?

Stefan: Men klart att de ville ta hem och begrava honom.

Björn: Ja, hedervärt!

Sara: Förståeligt. Men det kändes som att de trummade in budskapet om traumat med den aldrig återfunna Rick en gång för mycket. Det var fint mellan Michonne och Aaron, men man hade kunnat slippa reprisen med Michonne och Daryl.

Björn: Instämmer! Är verkligen Daryl så populär att de kan räkna med att köra på med bara honom som lead?

Stefan: Han var ju det förr, men förstår inte hur han kan vara det nu.

Sara: Jag har gott hopp om Daryl men även här var han lite blek. Han hade en bra sekvens när han var både smart och strategisk nog att köra god cop-bad cop med den ovetande Henry och tillfångatagna tjejen, men i övrigt hade han inte så mycket att göra.

Björn: Just det. Det var snillrikt med planen att sitta utanför och tjuvlyssna.

Linus: Jag tycker att den stora mängden karaktärer gör att ingen känns för viktig för att försvinna.

Sara: Daryl är alltid blekare när Carol inte är i närheten. Apropå tillfångatagna tjejen så gissar jag att zombiemask-kvinnan på slutet är Lydias mamma? Vi får väl se hur det utvecklar sig.

Stefan: Ja, det måste det ju vara. Bra scen när zombierna kom och bara stannade så där.

Linus: Ja, jättebra cliffhanger.

Björn: Mm, läskigt! Och smart i början när Daryl sköt zombierna i benet.

Sara: De såg ut att vara supermånga? »The Whisperers« alltså. Om de är lika mordiska som hon antydde så ser det ju mörkt ut för Enids kille och musiknörden.

Stefan: De har nog inte ihjäl någon så länge dottern är fånge.

Sara: Nä, det vore lite förhastat. Kan bli intressant det där.

Björn: Helt klart. Men musikmajen (professorn) är ju nya prällen. Kill kill kill!

Sara: Ja, han är småstörig. Kommer säkert göra något bra snart och få visa sig på styva linan dock. Urtypen av en sån som är skriven för att antingen dö direkt eller få motbevisa alla i ett hjältedåd.

Stefan: Tyckte det var lite kul när han precis klarat sig från zombien och direkt börjar prata om den där musikgrejen igen.

Björn: Okej, Stefan, det var lite småskoj. Och när han-vad-han-nu-heter inte har hockeyfrilla måste de han in någon ny som »nog kommer dö snart«.

negans-kompisSara: Ja, speaking of störig så är ju Eugene fortfarande outhärdlig. Hjälper inte med stråkar och kärleksförklaring. Släpp Rosita god damnit! Och lägg ner encyklopedimonologerna.

Linus: Ja Eugene är fortfarande sämst. Så otroligt jobbig. Musikläraren Luke har jag inte direkt något emot, men håller med om att han nog kommer dö ganska snart.

Stefan: Two-hand-Luke.

Björn: Har ni läst något om casten? Eller, namnet kanske stod i förtexten. Viskarledaren, alltså.

Stefan: Nix… var bara glad åt att jag kom på att Luke spelas ju av han i Fantastic Beasts (som säkert någon av er påpekat tidigare). Hans roll här är ju inte helt olik.

Sara: Vad tycker vi om att Rosita är gravid med Siddiqs barn trots att hon är ihop med Gabriel…? Känns lite såpa över hela grejen? Varför slänger de in det helt obäddat liksom.

Stefan: Jag tycker Eugene ska få en son med någon. Det skulle bli en liten Karlsson på taket.

Linus: Mycket bra, tycker jag.

Björn: Stökigt, tycker jag.

Sara: Utveckla, Linus!

Linus: Jag gillar när de blandar vardagsdrama med zombieaction och så tycker jag att såpor är bra!

Sara: Kändes som tillräckligt mycket överraskning att hon dejtade Gabriel. Nu ska vi kastas in i ett triangeldrama också. Visserligen har det gått rätt mycket tid, klart att saker har hänt, men det kändes lite sökt. I och för sig gillar jag tanken på henne och Siddiq, så jag hoppas det är den typen av triangeldrama som de drar ut på i evigheter med det-är-egentligen-Rosita-och-Siddiq-som-är-menade-för-varandra som end game.

Björn: Jag känner att jag inte bryr mig om någon av dem. Håll på ni. Ungefär. Och apropå det: vem gillar ni mest just nu?

Stefan: Jag skulle inte ha något emot en säsong utan en massa krigande mot andra grupper. Som en Emmerdale i zombiemiljö.

Linus: Allt kärleksdrama blir ju extra förhöjt i deras hemska värld där det inte finns så mycket folk och alla känner alla, träffas hela tiden. Och så vidare.

Stefan: Som Emmerdale.

Sara: Ja, det är superrimligt att alla har legat med alla till slut. Man vet ju hur ens bekantskapskrets var när man växte upp i ett mindre samhälle. Vi släpper det. Kan man utse Alpha till veckans hederszombie? Lite fusk kanske. Här är en läskig teaser på viskarledaren:

Björn: Underbar! Just nu gillar jag henne mest.

Linus: Ja, väldigt äckligt. Ser fram emot att se mer av Alpha, och det ska bli spännande att se vad tv-serien gör med Lydia.

Stefan: Blir lite nyfiken på hur de gör rent praktiskt, som när de går runt med en massa zombies och plötsligt vill gå och sova, äta eller gå på toa.

Linus: Då går de väl och gör det någon annanstans? Eller om du är ute på stan och går bland en folkmassa, brukar du bara sova och gå på toa mitt på gatan eller?

Björn: Det är L-»zombien«. Alpha, Beta, …, Logistics

Sara: Andra kandidater till veckans zombie: brända torson i pickupen som grabbade Negans bälte? Eller Negans kompis som han blev så glad att se? Fanns några fina.

Linus: Ja den där brända var snygg och överraskande.

Stefan: Jag gillade den där bonuszombien som hängde i benet på den som Luke skulle fixa. Ovanligt bra zombieavsnitt!

Björn: Brända torson var min favorit. Luke fuckade ju upp.

lukeStefan: Men hur kunde han ana att det skulle finnas en hand nere vid foten?

Björn: Förvisso. Jag är hård med Luke.

Stefan: Men jag kan gå med på brännisen. Förresten, Negan: Jag gillade när han knallade iväg med keppan och såg trevlig ut. Så typiskt att han skulle hitta en skinnjacka i rätt storlek.

Björn: Han är ju duktig på sånt, Negan.

Linus: Just det, ska vi säga något om Michonne? Om nyheterna.

Björn: Ja! Vad säger du om det, Linus?

Linus: Jag tycker det är sjukt tråkigt att de offentliggör sån information. Att Michonne alltså bara kommer vara med i ett fåtal avsnitt nästa säsong och sen slutar hon. Det är ju inte direkt så att man någonsin hört hur många avsnitt någon i Game of Thrones kommer vara med i under en kommande säsong, till exempel.

Björn: Nä, precis. Undrar varför de gör så? Kraschade löneförhandlingar?

Stefan: Undrar varför. Är det för att det inte ska bli några plötsliga protester som tvingar dem att återuppliva någon typ J.R.

samanthaSara: Samantha Morton är det som spelar Alpha, för övrigt. Snyggare utan zombiemask.

Björn: Yes, men stod hennes namn? Inte vad jag kunde se.

Sara: Enligt IMDB är hon med i alla kommande avsnitt, så hon borde vara en series regular.

Björn: Gissar att de ville ha någon slags överraskningseffekt då. Men har inte trippelkollat förtexterna.

Stefan: Överraskningseffekt… är det någon jag borde veta vem det är?

Sara: Nej, mer att det är seriens nya »big bad«.

Björn: Agatha! I Minority Report!

Stefan: Kollar imdb nu och har visst sett henne lite här och var.

Linus: Nej precis, även om man kände till henne så såg man ju inte vem det var. Jag har nog bara sätt henne i Minority Report. Beta däremot… Men honom kanske vi får träffa nästa vecka!

Sara: Spännande!

Stefan: Hon borde ju känna igen Luke, de var ju båda med i Fantastic Beasts…!

Björn: Ooooh!

Sara: Betyg? Jag är som sagt försiktigt positiv, men som vanligt snål. Ger tre starka skinnjackor.

Stefan: Tror jag gillade (nästan) allt i det här avsnittet och ger det hela fyra stycken »language, I’m a kid, asshole«.

Björn: Tre starka pilar i fejk-zombie-ben.

Linus: Jag vet inte riktigt, det blir nog bara tre döda Jesus från mig. Tror att det kan bli riktigt bra härifrån!

The Walking Dead visas på måndagar på Kanal 9 & går i repris på söndagar. Avsnitten släpps på Dplay kl 23 på måndagar och finns där i 7 dagar.

Just nu på TVdags

Nyhet

Ursäkta röran, TVdags bygger om!

19 maj, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Line of Duty-sträckkollen på SVT Play

16 maj, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Kevin Bacon & 1990-talskänslan i City on a Hill

9 maj, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: The Handmaid's Tale reser sig igen

2 maj, 2021
Intresseklubben Antecknar #79

Nytt avsnitt av TVdags filmpodd: Terminator-sviten

1 maj, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Svärfar svävar fritt i Tumba-dokun

25 april, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Tortyrporr & rasism i kontroversiella Them

18 april, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Avancerade soc-thrillern Snöänglar

11 april, 2021
Söndagskrönikan med veckolista

Bäst i tv-världen just nu: Brittisk deppattack med Line of Duty & Unforgotten

4 april, 2021
Recension

Bert ligger kanske inte rätt i tiden – men han är fortfarande kul

1 april, 2021
Sverigepremiärer

Paramount+: Two Weeks to Live är bra – Everyone Is Doing Great är bättre

29 mars, 2021
Nyhet

Dags för Paramount+ att dra igång – men Apple får förtur

24 mars, 2021

Sagt om oss

Gör som tusentals andra!

Följ oss på Twitter och gilla oss på Facebook!

Nästa artikel