Diskussion

The Walking Dead-cirkeln om fattiga riddare, Lucille & vägspärr-zombies

Ida: Eeenie, meenie, miney, moe… Då har vi sett säsongsavslutningen. För alla läsare: vi har varit sjukt nojiga att spoila för varandra också.

Magnus: Fast det var ju inte så mycket att spoila… Tyvärr.

Sara: Björn, du hade rätt! Du var rätt ute i dina spekulationer när vi cirklade sist.

Björn: Jaaaa! Blev så nöjd.

Daniel: Nej, det var ju kul för er som trodde att vi skulle få vänta till i höst, men jösses vilket antiklimax. Jag blev mest irriterad på hela avsnittet.

Magnus: Antiklimax, ja. Men jag tyckte ändå att helheten höll hög klass.

Sara: Näe, Magnus. Nu har jag varit grinig tre veckor i rad men avslutningsavsnitten har verkligen varit svaga. Jag kan inte uppbåda så mycket energi till hela det här »vem blir det«-scenariot. Den enda jag bryr mig om är Daryl.

Ida: Nej, jag var inte heller så förtjust. Minst sagt.

Stefan: Jag tyckte att det var ett väldigt segt avsnitt. Så långsamt. Men samtidigt väldigt spännande.

Fatta hur mycket Ensam Hemma-planer han gjort upp med små skisser och pilar hit och dit. Spare no expenses, verkligen, bygga upp en kaxig mur med örti timmerstockar bara för att bränna ned den ögonblickligen igen.

Daniel: Det känns som att hela den här andra halvan av säsongen bara har varit ett enda långt förspel som gått ut på att Rick ska få äta upp sin kaxighet. Ett åtta avsnitt långt förspel!

Magnus: Wtf!? Segt, långsamt, ospännande? Nej, inte riktigt va. Och jag älskade Ricks kollaps, trodde först han höll på att bli sjuk, men det var ju bara stoltheten som han tvingades äta upp.

Ida: Hela avsnittet var extra långt. Ändå kändes det som att det hände väldigt lite. Om vi ska gå tillbaka till förra avsnittets cliffhanger: jag fattade inte varför de skulle teasa så där med Daryl? Vi fattade ju att han inte dött eftersom de mesade och Fattigmans-Gareth sa »du kommer klara dig«. Och vi förstod att han var sårad. Så vem annars skulle ligga i ett mörkt rum och flämta?

Björn: Det var ju inte ens en teasning? Jag var inte alls teasad av det.

Ida: Jo men Björn: man fick ju bara se någons POW i mörkret med ljusflashar. Det skulle ju avslöjas att hoppsan det var Daryl, annars hade man ju fått se honom.

Sara: Jag tyckte synd om våra vänner i Amerikat som såg avsnittet med tusen reklamavbrott. *gänget vänder med husbilen* REKLAM Tillbaka till The Walking Dead: *gänget vänder igen med husbilen* REKLAM

Daniel: Haha.

Björn: Vad tyckte ni om de här fattiga riddarna?

"Ursäkta, ligger Visbys medeltidsvecka hitåt?"
»Ursäkta, ligger Visbys medeltidsvecka hitåt?«

Magnus: Smarta killar.

Stefan: De vill vi se mer av!

Ida: Ja! Kung Arthur och sir Lancelot! I full tornerspelsutrustning.

Daniel: Ja det där hästfolket var lite spännande.

Stefan: Fantastiska rustningar! Fick lite Don Quijote-känsla.

Magnus: Fast de har glömt det där med »hjälmen på«. Blottar huvudet sådär, de förstår väl att zombiesarna kommer älska just den lilla svagheten.

Daniel: De rider till Hästarnas dal i nästa avsnitt!

Björn: Försöker komma på vad de påminner mig om… men minns inte.

Ida: Monty Python-riddarna i The Holy Grail?

Björn: Haha. Fattas bara kokosnötsskal.

Daniel: Okej, men det här med Morgan och Carol då? Hände det något intressant där?

Sara: Blir galen på Carols obefintliga logik. Varför försöker de ens låta henne argumentera med Morgan? Hennes agerande är så orimligt att det är skrattretande. Det enda som var vettigt var hennes skrattutbrott när hon trodde att hon skulle dö. Fast det vore ju rätt underbart om Morgan och Carol blir de som frigör gänget från Negans klor… Black Carol to the rescue – igen!

Per: Håller med – rätt trött på både Morgan och Carol nu.

Magnus: Det var ju faktiskt helt idiotiskt, att alla skulle leta efter Carol.

Björn: Om man glömmer bort Cargan-delarna… Morol-delarna?

Sara: Har du fått en stroke Björn?

Björn: Hahaha. Carol/Morgan! Suck, bara Ida som får ge par-namn…

Sara: Jahaaa! Förlåt, nu fattar jag.

Ida: Carol. Alltså. Ligga där och gråta och vrida och vända sig och martyra.

Björn: Men sen kom fattiga riddarna och löjlade sig.

Ida: Om Carol nu känner för mycket för sina medmänniskor: varför inte stanna i Alexandria och försvara dem? Hon behöver ju inte följa med på kill missions. Hon har ju också hängt med Morgan och vet exakt hur han resonerar. Varför ska hon plötsligt martyr-dö »läääämna mig i freeed« när hon borde ba: Morgan, lär mig kungfu så kan jag slåss med trästav istället för att döda!

Björn: Håller med. Carol har kanske fått en stroke?

Ida: Och varför hade Morgan plötsligt inga problem med att döda? Pang i huvudet bara, istället för att skjuta i armen. Nänä, nu passar det.

Per: Ja, det var märkligt och ganska klumpigt gjort. Men jag och Magnus är de enda som bryter mot tråkkonsensus att det var ett b-asvnitt! Jag tycker det var ett toppenavsnitt. Långsamt och utdraget men enormt läskigt och obarmhärtigt spännande.

Magnus: Det var ett a-avsnitt.

Björn: Jag älskade avsnittet!

Stefan: Ja, långsamt, segt, men oerhört spännande!

Magnus: Det långsamma och sega går ju inte precis hand i hand med det oerhört spännande… Vissa saker var ju så klart utdragna, nästan komiskt, men för min del kändes avsnittet aldrig riktigt så långt som det ändå var. 

Sara: För oss var det ju inte så långt, vi som såg reklamfritt… Dryga timmen bara.

Stefan: Nej, jag uppfattade aldrig att det var extra långt. Eller så var det därför det kändes segt.

Björn: Svinbra med bilresan, tyckte jag. Först ett litet gäng med sprayfärg (what!?), sen större och större posse.

Magnus: Ja, bra skildrat hur de fastnade mer och mer i nätet och svettades allt mer i bilen.

Ida: Negan måste tänka ut exakt vilka vägar Rick & gänget skulle ta för att dramaturgiskt bygga upp med fler och fler soldater. Hur gick det till?! Overkligt!!

Stefan: Precis min tanke.

Björn: Äh, de kunde ju kartan? Inget konstigt alls. *Börjar rita karta.*

Ida: Men vad »inte konstigt«. Så de kunde räkna ut VARJE STEG?!

Magnus: Det enda som var overkligt var när Carol körde ett träspett igenom en livs levande människa, med ett litet barns kraft…

Daniel: Plus att han visste exakt var de skulle kliva ur husbilen och börja smyga genom skogen i stället, och landa exakt vid hans trailer.

Ida: Även att de skulle överge husbilen och gå genom skogen? Nä nä nä.

Björn: De hörde ju ljud från alla andra håll? Inget konstigt. Mindre konstigt än vilken skräckis som helst?

Ida: Varför försvarar du detta Björn?! Det är ju inte trovärdigt någonstans!

Daniel: Försök inte få det här att framstå som realistiskt nu, Björn…

Ida: Eeny meeny miney … Björn får lämna cirkeln.

Björn: Nu är ni ju knäppa. Skolkade ni från orienteringen hela högen? Kortaste vägen först, sedan nästkortaste, etc. Inte alls så overkligt. Det med zombiesarna var så klart helt sjukt men att lura folk i fällan kändes inte alls så konstigt.

Ida: Jag vill se den vägkartan. Alla vägar leder till Hilltop och gynekologen alltså? Björn: Du vet att jag inte är en sån som i onödan säger »det är inte verkligt!« men i det här fallet var det bara dumt.

Daniel: Bra Ida, vi släpper inte det här nu! Björn ska visa oss kartan!

Björn: Vi kan börja från avsnitt 1. Rick skulle ha dött redan på sjukan! Overkligt!

Ida: Vill du smaka på Lucille, Björn?

Björn: Hahaha!

Magnus: Det var ju tur för Negans gäng att de inte stötte på den största gruppen först …

Ida: Jag är glad för Negans skull att planen gick vägen. Fatta hur mycket Ensam Hemma-planer han gjort upp med små skisser och pilar hit och dit. Spare no expenses, verkligen, bygga upp en kaxig mur med örti timmerstockar bara för att bränna ned den ögonblickligen igen.

Sara: Han måste ha extremt mycket mankraft i alla fall, det är ett som är säkert. De måste haft reservgäng ute. Med betoning på mankraft, såg ni överhuvudtaget några Negan-kvinnor? Tunnsått såg det ut som.

Ida: Palla även att 1. Leta upp de zombies som hade Daryl-pilar i sig 2. Nagla fast Michonne-dreads på en zombie 3. Väva in en kedja genom alla hungriga zombiekroppar, det kan fan inte varit lätt! Tänk att stå där och syslöjda medan tyget vill käka upp en.

Sara: Det var ett bättre avsnitt än de två senaste, det ger jag er. Men för att det ska vara riktigt spännande måste man ju vara känslomässigt investerad i rollfigurerna? Och de har tappat så mycket i mina ögon med karaktärsutvecklingen nu på slutet. Det var fint att Eugene fick steppa upp. Men helt plötligt var prällen den starka klippan Rick lämnar Alexandria till?? När hände det?

Stefan: Ja, det känns som om de anlitat en manusvikarie eller något som inte riktigt har koll på karaktärerna. Men ändå: Först sitter Rick och säger till Maggie att de är klarar och överlever allt, till att sedan ledas rakt in i fällan. Så bra!!

Ida: Sara: det var väl att prällen tog hand om Judith »do you trust me« och allt det där. Ändå konstigt att han anförtror Alexandria i hans vård!

Daniel: Eugenes skills när det gäller att vara på egen hand måste ju dock ifrågasättas. Han har ju tillfångatagits två av de tre senaste avsnitten nu.

Björn: Älskade kramen!

Ida: Och hur blev Eugene tagen?! Och varför?! Varför teasa med officiella avsked och »vi ses aldrig igen«-prat och kulstöpar-instruktioner?!

Björn: För att vi skulle få se gullegull-kramen!!! Vi kollar på den!

Magnus: Ja, Eugene har lurat alla, han är egentligen en före detta vaktmästare som gillar att campa och adoptera katter.

Sara: Maggie ser för övrigt verkligen inte pigg ut.

Magnus: Maggie och Rick…

Daniel: Hon måste ju ha haft ett dött foster som gnagt henne i magen i ett halvt dygn vid det här laget.

Stefan: Men igen, det som jag var inne på nyss: Det här att de verkligen ser sig själva som oövervinnerliga och klarar allt. De tvivlade inte det minsta på att det skulle gå vägen, tills de plötsligt satt där på rad allihop. Det var lysande!

Björn: Spot on det jag gillar, Stefan.

Magnus: Om Maggie inte är den som Negan slår ihjäl är chansen stor att vi får vår zombie-bebis till hösten! Ja, det var helt lysande. Verkligheten hann ikapp dem.

Daniel: Men det jag stör mig på är att det varit så uppenbart hela den här halvsäsongen att verkligheten ska hinna ikapp dem. Det var inte ett dugg oväntat, vi visste ju att det skulle gå så här.

Stefan: Inte det minsta oväntat, men ändå blev det så spännande!

Magnus: Det märkliga är ju att det inte är första gången som verkligheten hunnit ikapp dem, men det är första gången de reagerat på ett liknande sätt.

Sara: Jag tyckte Negan var lite underwhelming. Förlåt. Taggträt är ju coolt men när man byggt och byggt så vansinnigt en hel säsong gäller det att leverera också… Och det var bara halvhyfsat på den fronten.

Daniel: Svårt att spela baseball med den där taggtråden dock, när bolljäveln fastnar vid varje träff.

Ida: Nej det var verkligen väntat. Som de har hållit på med sitt "åh det är det mörkaste hittills, åååh alla är så chockade, vänta ni bara, det var så svååårt att spela in för det var så mörkt – så slutar det som en halvflopp.

Magnus: Svårt att vara overwhelming med de förväntningarna.

Ida: Precis Magnus: hade de inte byggt upp allt så satans mycket hade det varit mäktigare.

Sara: Absolut Magnus, men där har de sig själva att skylla.

Björn: Pee-pee-vad sa han nu?

Magnus: Jag tyckte han skötte sig bra, Negan.

Björn: Jag tyckte han var precis-lagom-whelming.

Magnus: Fast han höll ju på för länge. Han slutade ju fan aldrig prata! Så blir man ju inte boss.

Daniel: De gjorde helt klart ett misstag när de började prata om att Jeffrey Dean Morgan skulle spela Negan redan förra sommaren.

Ida: Jo ja han var bra. Men om de inte hade tjatat så enormt om honom hade det varit bra mycket bättre.

Stefan: Han var tvungen att hålla på så länge eftersom det var extra långt avsnitt.

Björn: Jag såg om det tre ggr. Älskade monologen. Man såg att han kollade på klockan. »På minuten…«

Magnus: Jag gillade den också, men hade älskat den om de kortat.

Sara: Undrar hur han håller alla i schack? Är verkligen den där »mörda en av er«-'skräcktaktiken verkligen effektiv? Känns som att han borde fostra en massa hat och hämndbegär och bara bädda för myteri. Så många män, så mycket vapen…

Ida: Roliaste med Negans tal: när han pekade på CAAAAURL och sa »there's a future serial killer«. Hahaha!

Björn: Ja! Svinbra!

Magnus: Seriemördar-Carl! Haha!

Ida: Förresten: schysst att låsa in Enid, Caaauurl? Utan att säga till någon? Så om du dör får hon dö av hunger och törst och sedan bli zombie i garderoben? Hon är ju asjobbig men ett sådant öde…

Björn: Nu till det viktigaste. Vi vet ju fyra pers som han inte dödar.

Magnus: Jag tror på Abe, eller den där killen vars namn jag aldrig kommer ihåg.

Björn: Rick? (Höhö.)

Ida: Producenterna har sagt att det är någon »highly beloved«. Vi kan räkna bort Rosita, Abe och Eugene. Inte Carl, eftersom Negan retades med ögat. Inte Rick för då slutar alla se serien. Inte Maggie för hon är så risig. Måste vara Daryl eller Glenn. Och om det ska vara en död som påverkar kommande händelser väldigt mycket…då måste det bli Glenn, för Daryl har haft noll att göra den här säsongen. Förutom att galenskaps-ge sig av efter Fattigmans-Gareth som dödade doktor Denise.

Magnus: Inte Rick, Daryl, Glenn eller Maggie. Och inte Carl. Glenn blir det ju inte för det är ju vad alla förväntar sig.

Stefan: Jag förväntar mig Glenn!

Björn: Vi vet dock bara Rick och Carl (och Carol och Morgan… och prällen, men honom räknade jag inte). För han skulle mata Rick med Carls andra öga om de fortsatte bråka.

Sara: Och inte Eugene, om man ska tro på vilket håll han pratar åt.

Stefan: Haha, kul om det plötsligt är prällen som sitter där.

Daniel: Just därför tror jag det blir han, de har ju följt serietidningsmanuset till punkt och pricka hittills gällande Negan, väl?

Ida: Jag måste säga att jag avskydde den där billiga cliffhangern. Så otroligt dåligt. Under The Walking Dead:s värdighet. Inte bara för att jag är nyfiken, jag känner mig rabiat och vill sluta kolla. Kändes som vi tittade på en annan, dålig serie.

Björn: Jag var så inställd på cliffhangern. Och gillade det.

Ida: Jag fattar inte att ni gillar den! Nytt konstigt rollspel med »du är kameran«-grepp och så BILLIGT.

Magnus: Jo, cliffen var lite b, men ändå otroligt snygg. Men alla som läst serien vet ju att det är Glenn som kommer dö, inte en chans att de behåller det i tv-serien.

Sara: Jag slutar titta om det är Daryl. Sen har jag, av oklar anledning, börjat känna rätt varmstarkt för Aaron? Hoppas inte det är han. Resten kan kvitta.

Magnus: Ja, det är ju Aaron han heter. Aaron kommer att dö. Hej då Aaron.

Stefan: Nu kan vi ju träffas så här en gång i veckan till nästa säsong och fortsätta spekulera!

Ida: Aaron kommer inte dö! Vem bryr sig om det? De måste ju fläska på nu när alla är så stissiga! Ingen minns ens hans namn. Ingen minns om hans pojkvän lever eller inte.

Björn: Han är väl inte »beloved«, Magnus?

Magnus:  Jo, enligt serieskaparna är han säkert beloved. De kan ju inte säga att någon ingen bryr sig om kommer att dö … Jobbigt för Aaron om det är han som dör och ingen bryr sig, utan att alla istället blir lättade och nästan lite muntra.

Sara: Jag skulle bli ledsen! Som sagt. Konstigt nog.

Magnus: Han verkar ju snäll och så Aaron, men inte mycket mer, fast Daryl verkar ju gilla honom skarpt. Han blir ett foto på Negans vägg iaf.

Björn: Eller också ba: Haha, vi dödade ingen beloved!!!

Daniel: Men vem kan det då bli? Om det ska påverka framtiden mycket? Som sagt, en död Daryl skulle ju påverka tittarsiffrorna mycket, men knappast handlingen i serien?

Sara: Ingen har nämnt Michonne?

Daniel: Michonne skulle det ju kunna vara.

Björn: Då skulle Rick bli ännu mer batshit crazy.

Ida: Fast Rick har ju precis förlorat en brud.

Sara: De jävlarna kanske inte ens bestämt det. Läste att dödsscenen inte är filmad än. Kanske vill de bara skaffa sig ett hårt förhandlingsläge inför nästa säsong…

Björn: Precis det tänker jag med, Sara.

Stefan: De kommer att ha en tittaromröstning.

Björn: Vem är billigast att behålla, Daryl eller Glenn. Eller Michonne.

Stefan: De kanske klipper in en ny person som vi aldrig sett förut.

Ida: Veckans Zombie? Självmordszombien eller den där med segt ansikte som Carol slogs med? Eller Michonnes dread-pynt-zombien?

Sara: Den som de hade trätt kedjan igenom var ju fin.

Björn: Hela vägspärrsgänget kändes mysigt.

Magnus: Ska vi avsluta med »veckans zombies«?

Ida: Taskigt med delat pris men… det blir bra!

Sara: Ett helt radband av dem.

Ida: Betyg! Jag ger avsnittet tre kung Arthur men en sir Lancelot för den erbarmligt dåliga cliffhangern.

Sara: Jag är och harvar med mina två och en halvor. Kanske svag trea när jag är på mitt bästa humör.

Björn: Fyra pee-pee pants city-sägningar. Älskar att ha det citatet.

Daniel: Jag ger också tre någonting.

Per: Jag ger avsnittet fyra förtvivlade Rick-stirr.

Daniel: Ja, Ricks famlande, helt tomma blick var det enda jag verkligen älskade i det här avsnittet. Det var riktigt bra spelat av Andrew Lincoln.

Stefan: Jag ger tre fattiga riddare!

Magnus: Fyra baseballträn. Med taggtråd…

Det var allt för The Walking Dead-cirkeln för den här säsongen. Tack för oss! The Walking Dead finns på Dplay och Kanal 9.

PS Säsong 2 av Fear the Walking Dead har premiär på HBO Nordic nu på måndag. Mycket talar för en Fear the Walking Dead-cirkel.

Just nu på TVdags

Nyhet

Ursäkta röran, TVdags bygger om!

19 maj, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Line of Duty-sträckkollen på SVT Play

16 maj, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Kevin Bacon & 1990-talskänslan i City on a Hill

9 maj, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: The Handmaid's Tale reser sig igen

2 maj, 2021
Intresseklubben Antecknar #79

Nytt avsnitt av TVdags filmpodd: Terminator-sviten

1 maj, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Svärfar svävar fritt i Tumba-dokun

25 april, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Tortyrporr & rasism i kontroversiella Them

18 april, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Avancerade soc-thrillern Snöänglar

11 april, 2021
Söndagskrönikan med veckolista

Bäst i tv-världen just nu: Brittisk deppattack med Line of Duty & Unforgotten

4 april, 2021
Recension

Bert ligger kanske inte rätt i tiden – men han är fortfarande kul

1 april, 2021
Sverigepremiärer

Paramount+: Two Weeks to Live är bra – Everyone Is Doing Great är bättre

29 mars, 2021
Nyhet

Dags för Paramount+ att dra igång – men Apple får förtur

24 mars, 2021

Sagt om oss

Gör som tusentals andra!

Följ oss på Twitter och gilla oss på Facebook!

Nästa artikel