Gruppdiskussion

The Walking Dead-cirkeln om Bernard Butler, Mother Goose & prällesex

Sara: Inledningen, med det man ganska snabbt förstår är Ricks samtal med Negan, var inte särskilt övertygande skådespelad kan jag tycka. Det kändes väldigt mycket som en bandad provspelning? De där klippen man har sett ibland med stackars skådisar som försöker låtsas vara i ett sammanhang framför en ensam kamera. Men sen tog det sig, och andra halvan av avsnittet innehöll rätt stabil action ändå.

Daniel: Nej, det var extremt konstigt skådespelat? Som att han stod och repeterade framför en spegel. Jag trodde helt ärligt att det var det han gjorde först.

Stefan: Och ett konstigt samtal: han berättade om en dag som varit, dock inte igår (som jag uppfattade det). Så det kan inte hända något jättedramatiskt på ett litet tag nu…

Jag fick känslan av att Dwight red visslande in i solnedgången på riktigt.

Björn: Men visst var det det som var det första de visade från säsongen? I en teaser? (Spoiler alert: Jo, det var det.)

Daniel: Det har jag inte sett.

Linus: Det vet jag inte heller något om. Jag tänkte inte på att det var konstigt men gillade avsnittet. Jag älskar den här lugna känslan i deras nya värld.

Stefan: Ja, det kändes lugnt till skillnad mot den eviga striden som varit några säsonger.

Daniel: Jag satt faktiskt och tänkte under tittningen att »det här gillar nog Linus, mycket världsbyggande nu«.

Sara: Ha, »lugnt« vet jag inte om jag skulle kalla det. De försöker parera inbördeskrig, blev attackerade av en walkerhjord och fick amputera en arm… Men förstår vad du menar! Det är spännande att se dem fundera över sånt som att bygga rättssystem. Det är i såna här samhällsstrukturella spörsmål som serier som Battlestar Galactica var som mest intressanta.

Daniel: Åh, Battlestar… Det hade varit en cirkel, det!

Björn: Många förhållanden nu.

Daniel: Ja, jösses, de blir ihop till höger och vänster.

Sara: Ja, det är vi inte bortskämda med! Prällesex!

Daniel: Prällen och Skrotnissan! Har inte riktigt anpassat mig till att hon blivit normal.

»Är det en bibel du har i brallan, eller är du bara glad att se mig?«
»Är det en bibel du har i brallan, eller är du bara glad att se mig?«

Linus: Ja de måste ju para ihop en del nu så att det blir mer dramatiskt när folk börjar dö. Nej, absolut inte, jag kan inte ta henne på allvar.

Daniel: Å andra sidan är ju det extremt tröttsamt, för då betyder det samtidigt att de ska gå runt och sura i flera säsonger sedan för att deras älskade dör. Och det är ju sällan särskilt roligt att titta på.

Sara: Enkelt sätt att höja insatserna förstås. Vi hade inte så starka skäl att bry oss om varken prällen eller skrotnissan innan. Och man blir ju orolig när Carol håller på med sitt »du kan läsa det för mig sen«-grejs. Ser bara framför mig hur Ezekiel är näst på tur att dö och hon kommer att hitta något kladdskrivet friartal och få läsa det själv.

Björn: Vad tyckte ni om bråkstaken, då?

Daniel: Han var ju extremt yxig.

Stefan: Ja, som jag sa förra gången: han och Daryl ryker snart ihop.

Sara: Man blir ju nyfiken på de försvunna Saviorsarna. Har vi en utbrytargrupp på gång? Ett läskigt rebellgäng som samlar styrkorna?

Daniel: De verkar ju snarare bli bodysnatchade. De kommer väl drivandes i koppel som en hord snart.

Sara: Hur gick det egentligen med Dwight? Har redan glömt. För det var min första tanke, att det var han som plockade Saviors en och en.

Daniel: Nej, det tror jag inte. Han lyckades ju ge sig av på jakt efter sin fru. Väl? Jag fick känslan av att han red visslande in i solnedgången på riktigt.

 

Björn: Det blev för dyrt att lägga hans strykjärnsärr.

Sara: Mmm. Men ska man tolka sista scenen med bråkstaken så är det ju någon de känner.

»Kramiz!?«
»Kramiz!?«

Daniel: Jo, visserligen.

Björn: Det vore najs, tycker jag. Om det är han.

Daniel: Men han reagerade ju samtidigt som att det var någon som han inte tyckte att det var konstigt att se där. Lite som att det var någon han träffat bara häromdagen.

Sara: Kanske är Daryl. Som är missnöjd med Ricks ledarskap och utdelar egna dödsstraff. »Det finns bara ett sätt att hantera dem på«, eller vad han sa. Dark Daryl!

Daniel: Dark Daryl, ja. Det hade ju varit något. Verkligen extremt dålig personalpolitik att han sattes på tjänsten att vara deras chef.

Stefan: Fast han verkade glad att se honom, och han skulle inte bli glad av att se Daryl. Daryl har inte mycket till övers för integration, det går inte att lita på Saviors.

Björn: Nä, han blev alldeles för obrydd för att det skulle ha kunnat vara Daryl.

Sara: Jag tyckte han mest verkade lättad över att det var en människa och inte en walkerhjord?

Daniel: Ja, kanske.

Linus: Ja, det var väldigt mystiskt…

Björn: Möjligen överraskad. Därför tyckte jag Dwight skulle funka.

Stefan: Jag tror inte att vi någonsin kommer att få se honom glad.

Björn: Ja, nu är det nog för sent att se honom glad.

Daniel: Man kanske inte ska dra för stora växlar på hans reaktion. Jag skulle tro att det är nästa stora skurkgäng som lurar i skogarna redan. Vad är det det har sagts att det är dags för – The whisperers, eller vad heter de, Linus?

Linus: Det kan man ju förvänta sig, även om man kanske inte ska säga för mycket om det i förväg.

Sara: Kul att vinyltanten nämndes igen! Henne saknade vi ju. De verkar vara brevkompisar.

Stefan: Tänk att postgången fortfarande fungerar, trots allt!

Daniel: Ja, det verkar ju som att de har kontakt med henne, på något sätt. Och så flög helikoptern förbi. Det teasas en hel del hela tiden. Jag gillar att de håller tempot uppe, så här länge.

Linus: Ja, den där helikoptern vet jag inte heller vad man ska tro om. Om de följer serietidningen kan det nog ta lång tid innan vi får se vad det handlar om.

Daniel: Ja, okej, men det känns som att den dyker upp lite för ofta för att så skulle vara fallet. Vinjetten, nu i avsnittet, och så var det väl rätt sent i förra säsongen senast? Nåja, den som lever får se.

Stefan: Kan ju vara kul om det dröjer, om det är en eller två säsonger bort. Annars skulle vi då klaga på varför de inte sett och hört någon helikopter tidigare.

Linus: Sant, kanske lagom till säsongsavslutningen. Men något jag inte märkte under förra avsnittet var att tanten Tammy vars man nu sitter fängslad spelas av komikern Brett Butler som hade huvudrollen i 1990-talsserien Grace Under Fire, eller Inte bara morsa, som den hette på TV4.

Daniel: Oj, här drar vi upp trivia ur hatten! Läste först Bernard Butler, och tänkte att nu har gamle Suede-gitarristen minsann sadlat om.

Sara: Blev förvånad över att det gått en månad för övrigt! Lång tid för att ha någon inlåst i ett källarförråd utan att få träffa sin fru. (Och utan rättegång).

Linus: Han verkade ju visserligen bara glad att inte ha blivit avrättad, men de verkade ju inte ha någon som helst plan för vad de skulle göra.

Daniel: Ja, rejält hårt. Men också konstigt att hon inte hade kunnat tala med honom åtminstone hjälpligt, han hade ju ett fönster i cellen som hon borde ha kunnat ropa till honom igenom. Fönstret var ju precis bredvid trappan ner.

Linus: Det är som sagt intressant med upprättandet av lagar i nya världen. Kanske man kan hoppas på ett helt avsnitt som är en rättegång någon gång i framtiden? Inte just det här fallet, men något mer intressant.

Stefan: Någon som felparkerat, kanske.

Linus: Michonne var väl advokat innan apokalypsen.

Daniel: Ja, just det, det var hon ju. Värsta hotshotten, därtill.

Björn: Oj, det hade jag glömt. Det skulle vara kul att se ett rättegångsavsnitt som utspelar sig innan apo:n!

Stefan: Ja, hon verkade ju sugen att ta sig an fallet redan nu, med vad han nu heter där i fängelsehålan.

Sara: Hoppsan, att hon inte fått i uppdrag att göra något tidigare? Är ju egentligen helt vansinnigt att det gått så långt utan någon som helst juridisk funktion.

Daniel: Hon borde ju helt klart kunna spela en avgörande roll i att skriva en sorts ny konstitution vad det lider.

Linus: Ja, det finns väl inte många som är mer kvalificerade.

Daniel: Fint med Enid för den delen, att hon slutat vara trumpen tonåring och axlat vuxenlivet med bravur! Även om hon fick en bister första uppgift.

Linus: Ja, intressant att se Enid i en roll där hon kan göra nytta. Hon var väl en av de mest hatade karaktärerna i säsongen hon introducerades men jag tror de kan få oss att gilla henne.

Daniel: Ja, absolut. Hon känns som en helt annan person. Men så ska hon väl inte fylla samma funktion längre, antagligen. Undrar om de för den delen försöker bygga upp Henry till att bli den nye Caurl?

Sara: Go Enid! Jag håller med om att hon känns som en helt annan person nu. Fast på ett trovärdigt sätt – som en mognadsprocess.

Daniel: Jo, absolut. Det har ju trots allt gått 18 månader. Annars hade skiftet varit lite väl drastiskt.

Linus: Bra poäng, de kan helt klart låta Henry fylla Carls roll.

Sara: Jag skrattade för övrigt högt åt »Mother Goose«. Mamma gås!

Björn: Det var ju lite rart när Carol bara menade att han glömde pinnen. Inte glömde att pussa henne på kinden.

Daniel: Henry känns dock rätt platt som person hittills.

ramlaSara: Och Ricks förorättade min efteråt. Hahaha! Förlåt, jag är kvar på Mother Goose.

Daniel: Välj glädjen, som Kay Pollack säger. Hände det något annat? Ja, Aaron blev ju av med armen. Trist att behöva gå runt enarmad resten av tiden han är med i serien. Lustigt att de för den delen inte verkade tro att han skulle behöva amputera den. Det var ju bara slamsor kvar.

Sara: Stackars Aaron. Han blev inte ens biten och fick den avhuggen, utan blev stock-klämd. Så snopet.

Linus: Ja, jag tyckte det kändes väldigt tråkigt först eftersom Aaron är en av mina favoriter, men jag kom sen på en konspirationsteori: Tidigt i serietidningen förlorar Rick ena handen. Nu vet vi att Rick inte ska vara kvar i tv-serien så länge.

Daniel: Gud, tänk om Andrew Lincoln hade gått runt enarmad i nio år.

Linus: Och Aaron ser exakt ut som Rick gör i serietidningen. Så jag tänker att han kanske kan ta över hans roll framöver.

Sara: Intressant!

Stefan: Hmm… smart Linus!

Daniel: Ja, det kommer ju onekligen lägligt.

Sara: Det rimmar ju även med Daryls utveckling, vi har ju spekulerat i att Daryl ska kliva fram i ledarposition men nu visar han sig från sin sämsta ledarsida.

Daniel: Han visar ju rättare sagt noll procent ledarskap.

Stefan: Daryl leder oppositionen som vill införa gränskontroller.

Linus: Här är Aaron i avsnittet och den officiella actionfiguren av Rick efter tidshoppet.

aronrickBjörn: Cool

Sara: Wow, definitivt likt.

Björn: Men Daryl fick väl grym lönehöjning för att stanna resten av livet, typ?

Sara: Daryl kan ju vara kvar och ha stor roll i serien, fast i en cementerad maverick-position. Bara det finns en lojalitet mot ledaren. Det är ju det som känns som att det svajar nu, att han tvivlar på Rick, tycker att han är slapphänt och därför opålitlig.

Daniel: Jo, absolut. Lite svårt just nu att se vartåt det barkar med de där utskrivningarna. Tänk om Negan kommer ut och får sin hämnd på Rick. Fy fan, vad ovärt.

Sara: Hoppas verkligen inte att de skriver mot någon sorts uppgörelse mellan Daryl och Rick. Alltså våldsam sådan. Då skulle jag bli ledsen.

Daniel: Rick får slutligen sona för att han dödade Shane.

Sara: Hundra gånger hellre ser jag att Negan dödar Rick. Och att sen Michonne eller Maggie dödar Negan.

Daniel: Alla dödar alla. The end.

Stefan: Och sen kommer Dwight.

Björn: Jag tvivlar på att det skulle bli en Daryl vs Rick-strid. Och hoppas inte att det blir Negan som gör det heller. Hellre att Negan byter sida så att det blir lite knasig dynamik.

Linus: Jag vet verkligen inte hur de ska lösa det, men jag har större hopp nu om att serien kan överleva utan Rick och Maggie.

Sara: Negan kommer ut, dödar Maggie, Rick tar på sig skulden och tar livet av sig. Hipp hipp hurra. (OBS, ingen seriös gissning.)

Daniel: Jag tror absolut den kan överleva, men i nuläget ser jag inte några klockrena efterträdare som centralfigurer. Men det brukar ju ge sig. Skulle ju vara extremt snöpligt om Negan dödade Maggie. Hon måste ju få sin Glenn-hämnd. Och jag vill ju heller inte att hennes barn ska bli föräldralöst. Hon måste få rulla ut ur serien med barnvagnen framför sig.

Sara: Vi får vänta och se helt enkelt! Känns bara svårt att hitta något alls som är värdigt. Herregud, det är ju Rick!

Linus: Fanns det någon veckans zombie?

Björn: En av dem som blev överrullad av träd!?

veckans1veckans2Sara: Veckans zombie måste vara kollektiv: de som blev rullande-stock-mosade.

Daniel: Håller med.

Linus: Ja, jag gillade hur deras huvuden mosades av stockarna. Det kändes lite Tales from the Crypt.

Stefan: Ingen nämnd ingen glömd.

Sara: Ett stabilt avsnitt utan någon riktig topp, men en hel del hygglig dramatik. Jag ger tre avhuggna armar.

Björn: Mysrysigt! Och Rick fick vara sharpshooter.

Daniel: Tänkte just på det. Skallarna mosades som meloner, men inte kropparna. Det är som att all goja samlas i skallarna på dem. Jag sätter tre stabila skogssmygare i betyg.

Stefan: Underhållande avsnitt! Jag ger det fyra rullande stockar.

Linus: Jag tyckte det var riktigt bra. Fyra mystiskt försvunna Saviors från mig.

The Walking Dead visas på Kanal 9 i kväll kl 22. Efter sändningen släpps avsnittet på Dplay och finns kvar i 7 dagar.

Just nu på TVdags

Nyhet

Ursäkta röran, TVdags bygger om!

19 maj, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Line of Duty-sträckkollen på SVT Play

16 maj, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Kevin Bacon & 1990-talskänslan i City on a Hill

9 maj, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: The Handmaid's Tale reser sig igen

2 maj, 2021
Intresseklubben Antecknar #79

Nytt avsnitt av TVdags filmpodd: Terminator-sviten

1 maj, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Svärfar svävar fritt i Tumba-dokun

25 april, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Tortyrporr & rasism i kontroversiella Them

18 april, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Avancerade soc-thrillern Snöänglar

11 april, 2021
Söndagskrönikan med veckolista

Bäst i tv-världen just nu: Brittisk deppattack med Line of Duty & Unforgotten

4 april, 2021
Recension

Bert ligger kanske inte rätt i tiden – men han är fortfarande kul

1 april, 2021
Sverigepremiärer

Paramount+: Two Weeks to Live är bra – Everyone Is Doing Great är bättre

29 mars, 2021
Nyhet

Dags för Paramount+ att dra igång – men Apple får förtur

24 mars, 2021

Sagt om oss

Gör som tusentals andra!

Följ oss på Twitter och gilla oss på Facebook!

Nästa artikel