TVdags-krönikan, 3 juni

The Sex Factor är här – talangtävlingen för blivande porrstjärnor

Det finns en scen i lysande tv-serien The Comeback där huvudkaraktären Valerie Cherish, en avdankad sitcomaktris som försöker göra comeback med hjälp av en egen realityserie, är på The Upfronts där tv-kanalerna visar upp sina kommande tv-satsningar. Bland annat visar de upp Take That, en realitytävling där gifta par i skyddsdräkter slår varandra med plankor, spadar och rör för att vinna priser. I en annan, America's Next Great Porn Star, tävlar kvinnor, precis som titeln säger, om att bli porrstjärnor, bland annat genom att springa upp för trappor med crème fraiche i munnen. Allt detta är såklart parodiskt överdrivet för att illustrera hur reality-tv har passerat etiska, moraliska och kvalitetsmässiga gränser och att Valerie Cherish nu hoppar in i den världen med huvudet före.

Det som får mig att tvivla på om det är på riktigt är prissumman. Jag menar, en miljon dollar? Så mycket pengar ger inte ens en vanlig talangtävling sina vinnare.

Ett lustigt sammanträffande är att samtidigt som The Comeback gör sin comeback med en ny säsong på HBO i höst (yay!) så lanseras en »talangtävling« för porrstjärnor, med namnet The Sex Factor (en uppenbar ordlek med The X Factor). Till skillnad från den fiktiva showen i The Comeback så kommer inte den här att sändas i någon stor tv-kanal, utan på webben. Själva tävlingen går ut på att åtta manliga och åtta kvinnliga deltagare, som aldrig gjort porr tidigare, får utföra olika tävlingsmoment. Vad det är för sorts tävlingsmoment kan ni säkert lista ut…

Programmet leds av porrstjärnan Belle Knox, som skapade stor skandal i USA tidigare i år då hon avslöjades göra porr samtidigt som hon var student vid fina Duke University. Juryn är såklart även den full av porrstjärnor med namn som Tori Black, Lexi Belle, Keiran Lee och Remy LaCroix. Precis som i vilken annan talangtävling så kommer publiken att kunna rösta fram sina favoriter som vinner priser värda en miljon dollar. Dessutom kommer publiken att få ge deltagarna deras porrnamn. Hur var det en gjorde det nu igen, genom att ta sin förälders mellannamn och gatan en växte upp på? Eller är det för ens dragnamn? Vilket som så skulle mitt bli Einar Klippa.

Skämt åsido så är jag högst tveksam till om detta är på riktigt. Inte så mycket på grund av själva idén, jag är faktiskt förvånad över att det inte redan har gjorts (men såklart inte på de seriösa stora tv-kanalerna). Det som får mig att tvivla är prissumman. Jag menar, en miljon dollar? Så mycket pengar ger inte ens en vanlig talangtävling sina vinnare. Och det känns osannolikt att den blödande porrindustrin har den sortens pengar.

Mainstreamporrbranschen har precis som musik- och filmbranschen skadats allvarligt av fildelningen de senaste åren. Porrfilmerna som förut bara kunde ses på betalkanaler vid midnatt och i undangömda porrbutiker finns nu tillgängliga gratis överallt på nätet. Dessutom har den växande amatörporren blivit en allt större konkurrent till de stora porraktörerna. Att i det läget satsa miljontals kronor på en sådan här serie känns inte helt logiskt. Jag menar, den skulle kunna göras mycket billigare och säkert nå sin kåta målgrupp ändå.

Oh well, oavsett om den kommer eller inte (pun intended), så säger jag som Valerie Cherish i The Comeback: »I don't want to see that!«

(Och nej, nedanstående klipp innehåller inga porrsekvenser.)

Just nu på TVdags

Nyhet

Ursäkta röran, TVdags bygger om!

19 maj, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Line of Duty-sträckkollen på SVT Play

16 maj, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Kevin Bacon & 1990-talskänslan i City on a Hill

9 maj, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: The Handmaid's Tale reser sig igen

2 maj, 2021
Intresseklubben Antecknar #79

Nytt avsnitt av TVdags filmpodd: Terminator-sviten

1 maj, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Svärfar svävar fritt i Tumba-dokun

25 april, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Tortyrporr & rasism i kontroversiella Them

18 april, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Avancerade soc-thrillern Snöänglar

11 april, 2021
Söndagskrönikan med veckolista

Bäst i tv-världen just nu: Brittisk deppattack med Line of Duty & Unforgotten

4 april, 2021
Recension

Bert ligger kanske inte rätt i tiden – men han är fortfarande kul

1 april, 2021
Sverigepremiärer

Paramount+: Two Weeks to Live är bra – Everyone Is Doing Great är bättre

29 mars, 2021
Nyhet

Dags för Paramount+ att dra igång – men Apple får förtur

24 mars, 2021

Sagt om oss

Gör som tusentals andra!

Följ oss på Twitter och gilla oss på Facebook!

Nästa artikel