Nyhet

Spotify utökar sin satsning på video – lanserar dussinet serier

Nu tar Spotify nästa steg i sin videosatsning. Bloomberg News rapporterar att den svenska streamingtjänsten är på väg att lansera ett dussin serier av kortare karaktär som på olika sätt tar avstamp i musikvärlden.

På Spotify ser man MTV som en förebild, och hoppas att utökningen av deras tjänst ska följa samma väg som då MTV gick från att bara visa musikvideor till att bli en bred tv-kanal för den unga målgruppen

Def Jam-grundaren Russell Simmons ska producera serien Rush Hour där två hiphopartister förs till en avlägsen plats för att skapa musik tillsammans och därefter uppträda ihop. Skådespelaren Tim Robbins har också kontrakterats som producent för en mockumentärserie om vad de hoppas ska bli nästa stora dansmusikakt, och i dokumentärserien Landmark ska viktiga händelser i populärmusikens historia berättas, som tillkomsten av Beach Boys album Pet sounds.

Avsnitten i de olika serierna ska vara allt från några minuter till upp till en kvart i längd. Premiär blir det senare i år i Sverige, USA, Storbritannien och Tyskland, och enligt uppgift ska tjänsten fungera både för premium- och gratisanvändare.

Den utökade satsningen leds av Tom Calderone, som tidigare jobbat med ett stort antal reality- och musikserier på mediejätten Viacom (som bland annat äger MTV och Comedy Central) och nu sedan några månader är chef för innehållssamarbeten på Spotify. Till Bloomberg News säger Calderone att det här bara är början på den utökade satsningen, som ska följas av komediserier och tecknade serier, alla fokuserade på en ung publik.

På Spotify ser man MTV som en förebild, och hoppas att utökningen av deras tjänst ska följa samma väg som då MTV gick från att bara visa musikvideor till att bli en bred tv-kanal för den unga målgruppen. De är dock medvetna om att de har en lång väg kvar att vandra, videorna som Spotify i dag erbjuder har haft svårt att få uppmärksamhet och Calderone är självkritisk i intervjun och medger att videodelen varit lika svår att hitta som knappen för att avregistrera sitt abonnemang.

Spotify är inte den enda musikstreamingtjänsten som med avstamp i musikvärlden tar sig in på videoområdet, såväl Apple Music som Tidal har nyligen tagit liknande steg, något vi på TVdags också rapporterat om.

Just nu på TVdags

Betraktelse

Oh mio Dio! Så skulle italiensk mat-tv som Little Big Italy funka i Sverige…

18 juni, 2019
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Shane Meadows katarsis-mästerverk The Virtues

16 juni, 2019
Trailers

Veroncia Mars flyttar hem – Frances & Robert i Divorce famlar vidare

15 juni, 2019
Recap

Förlupna ord & försonande sång i säsongsstarten av Younger

13 juni, 2019
Pop Culture Confidential

I veckans podd: Succession-stjärnan Jeremy Strong

12 juni, 2019
Streamingtips

Efter succén för Chernobyl – se svenska dokumentären Ljudmilas röst

12 juni, 2019
Säsongspremiär

Förra årets finaste serie! Ryan Murphys Pose är tillbaka

12 juni, 2019
Kommentar

Spännande om vetenskapen i HBO Nordic-serien Years and Years

10 juni, 2019
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: den otäcka briljansen i Chernobyl

9 juni, 2019
Recension

En helvetes förväxling & ett himla liv i Good Omens

8 juni, 2019
Premiärrecension

Spänningen lever i Fear The Walking Dead, men manuset haltar

7 juni, 2019
Trailernytt

Kinnaman tar täten i Ron Moores rymdkapplöpning hos Apple

3 juni, 2019

Sagt om oss

Gör som tusentals andra!

Följ oss på Twitter och gilla oss på Facebook!

Nästa artikel