Nyhet

Spotify utökar sin satsning på video – lanserar dussinet serier

Nu tar Spotify nästa steg i sin videosatsning. Bloomberg News rapporterar att den svenska streamingtjänsten är på väg att lansera ett dussin serier av kortare karaktär som på olika sätt tar avstamp i musikvärlden.

På Spotify ser man MTV som en förebild, och hoppas att utökningen av deras tjänst ska följa samma väg som då MTV gick från att bara visa musikvideor till att bli en bred tv-kanal för den unga målgruppen

Def Jam-grundaren Russell Simmons ska producera serien Rush Hour där två hiphopartister förs till en avlägsen plats för att skapa musik tillsammans och därefter uppträda ihop. Skådespelaren Tim Robbins har också kontrakterats som producent för en mockumentärserie om vad de hoppas ska bli nästa stora dansmusikakt, och i dokumentärserien Landmark ska viktiga händelser i populärmusikens historia berättas, som tillkomsten av Beach Boys album Pet sounds.

Avsnitten i de olika serierna ska vara allt från några minuter till upp till en kvart i längd. Premiär blir det senare i år i Sverige, USA, Storbritannien och Tyskland, och enligt uppgift ska tjänsten fungera både för premium- och gratisanvändare.

Den utökade satsningen leds av Tom Calderone, som tidigare jobbat med ett stort antal reality- och musikserier på mediejätten Viacom (som bland annat äger MTV och Comedy Central) och nu sedan några månader är chef för innehållssamarbeten på Spotify. Till Bloomberg News säger Calderone att det här bara är början på den utökade satsningen, som ska följas av komediserier och tecknade serier, alla fokuserade på en ung publik.

På Spotify ser man MTV som en förebild, och hoppas att utökningen av deras tjänst ska följa samma väg som då MTV gick från att bara visa musikvideor till att bli en bred tv-kanal för den unga målgruppen. De är dock medvetna om att de har en lång väg kvar att vandra, videorna som Spotify i dag erbjuder har haft svårt att få uppmärksamhet och Calderone är självkritisk i intervjun och medger att videodelen varit lika svår att hitta som knappen för att avregistrera sitt abonnemang.

Spotify är inte den enda musikstreamingtjänsten som med avstamp i musikvärlden tar sig in på videoområdet, såväl Apple Music som Tidal har nyligen tagit liknande steg, något vi på TVdags också rapporterat om.

Just nu på TVdags

Tips

Den stora älgvandringen – det mest rogivande du kan se nu

18 april, 2019
Gruppdiskussion

Premiär för Game of Thrones-cirkeln! Vi pratar om drakjagis, Smirk-Bran & klimathotet

17 april, 2019
Pop Culture Confidential

I veckans podd: dokumentärfilmaren Erin Lee Carr, dotter till David Carr

15 april, 2019
Game of Thrones

Inför sista säsongen av Game of Thrones – minns ni hur det slutade?

14 april, 2019
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Kvävande instängd spänning i The Act

14 april, 2019
Teaser

Wow! Första titten på Star Wars: The Rise Of Skywalker

12 april, 2019
Recension

Serietidningsaktigt våld i charmiga Hellboy – Gore det så gore det!

12 april, 2019
Kommentar

»För många kockar«-känsla i HBO:s överambitiösa miniserie Fosse/Verdon

11 april, 2019
Tips

Nu tillgänglig i Sverige! Skönhetsideal krossas i hyllad romcom

8 april, 2019
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: smarta, sanningssägande krigsflykting-komedin Home

7 april, 2019
Säsongspremiär

Du var ny, rapp & fräsch – nu gammal skåpmat… Vad hände, Killing Eve?

7 april, 2019
Pop Culture Confidential

I veckans podd: »Us«-aktuelle filmklipparen Nicholas Monsour

6 april, 2019

Sagt om oss

Gör som tusentals andra!

Följ oss på Twitter och gilla oss på Facebook!

Nästa artikel