TVdags talar ut om sina tv-vanor

Sommartittarna: Vilka tv-program skulle TVdags-redax vilja vara?

Vilket tv-program skulle du vilja vara?

Kjell: The Newsroom, Studio 60 on Sunset Strip och Sports Night… jaa, jag vill leva i en Aaron Sorkin-värld, så skjut mig (dock inte Vita huset, för stressigt och stort).
Boston Legal, LA Law, Picket Fences, The Practice, Chicago Hope… jaa, jag vill leva i en David E Kelley-värld också, så skjut mig en gång till!
Kanske också den lite Twin Peaks-mysigt osannolika Pennsylvania-småstaden i Hemlock Grove. Och, förstås, Noel Fielding’s Luxury Comedy.

Magnus: En blandning av Project RunwayWork of Art och Breaking Bad. Jag begär inte mer än så.

Martin D: Anslagstavlan.

Mattias: Jag skulle vilja vara mer som MacGyver – alltid kunna se briljanta lösningar i alla situationer, hur omöjliga de än verkar vara, och kunna göra mycket av lite.

Björn: Antingen Lilla huset på prärien: Man har ett gott hjärta och om allt skiter sig så löser sig allt på bästa sätt till slut – om man inte blir blind (då löser allt sig ändå!), eller valfritt Hugh Fearnley-Whittingstall-program (bjussar på god mat och är sjukt mysputtrig).

Linus: The Golden Girls. Jag vill vara klädd i deras kläder, jag vill äta cheescake mitt i natten och jag vill att alla mina problem löser sig inom 21 minuter. Det är så jag vill ha det på ålderns höst. Det är fan så jag vill ha det nu. I alla Vem-är-du-i-The-Golden-Girls-tester jag gör blir jag alltid Dorothy, men jag vill helst vara Blanche. Inte bara för det frekventa sexets skull, utan även för de oerhört tjusiga kläderna och det oförbätterliga självförtroendet.

Martin G: Seinfeld – smart, roligt och älskat av alla. Eller The Great British Sewing Bee – kunnigt och ödmjukt om ett av mänsklighetens viktigaste hantverk. Men jag saknar något insvept i mystik … Första halvan av första säsongen av Lost får täcka den önskan (om inte True Detective minus sista avsnittets andra halva är ledigt).

Emma: Fame-introt. Och Hjärnkontoret! Vet inte exakt hur det skulle se ut, men en kombo av dessa två vore verkligen toppen om man kunde få vara.

Caroline: Jag skulle vilja vara brittiska The Office. Hysteriskt roligt, lite vackert och älskat av alla.

IdaThe Great British Bake OffVill gärna likt detta program vara sockersöt, kunnig, behärskad, lågmäld men ändå spännande. (Är rädd jag är mer som vilket program som helst med Gordon Ramsey - lättretad och högljudd.)

Anna-Karin: Jag skulle lätt vara Firefly alla dagar. Glida runt i rymden, snacka slang och skjuta pickadoll och göra det Rätta. Brukar leka rymdpilot när jag kör bil och har på riktigt funderat på om jag ska döpa min skruttiga bil till Stillheten.

Tobias: Tårtan, av skäl som stannar mellan mig och min terapeut.

Per: Jobba sena kvällar i dunkelt upplysta arbetsrum, sitta på långa möten i snygga konferensrum och äta bagels med uppkavlade skjortärmar, inte ha något liv, slänga käft med andra supersmarta workaholics utan liv… kort sagt, The West Wing.

Lisa: Jag vill vara en rik New Yorkare som bor på hotell året om – så jag säger Gossip Girl.

Jimmy: The West Wing. Vill vara så smart som serien är. Sen vill man ju vara Vincent Chase! Leva Entourage-livet!

Stefan: Man skulle ju kunna svara Glamour och få leva i alla oändlighet, men jisses så långtråkig man skulle vara. Man skulle också kunna svara The Cosby Show under dess storhetstid, rolig och älskad av alla, men vet inte riktigt om de där tröjorna passar mig… Firefly skulle också kunna vara ett bra svar; snygg och spännande och läggs ner när man fortfarande är som bäst, men kanske lite för kortlivad. Drar i stället till med Pang i bygget som är lika rörigt och roligt som jag själv, och trots alla år som gått fortfarande älskas och håller måttet.

Sara: The Daily Show with Jon Stewart. Smart, vass, rolig. Med uppdrag att underhålla – samtidigt som det i botten lurar en idealistisk idé om att göra världen till en bättre plats.

Sommartittarna återkommer sommaren ut på TVdags, varje dag kl 10.

 

Just nu på TVdags

Nyhet

Ursäkta röran, TVdags bygger om!

19 maj, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Line of Duty-sträckkollen på SVT Play

16 maj, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Kevin Bacon & 1990-talskänslan i City on a Hill

9 maj, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: The Handmaid's Tale reser sig igen

2 maj, 2021
Intresseklubben Antecknar #79

Nytt avsnitt av TVdags filmpodd: Terminator-sviten

1 maj, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Svärfar svävar fritt i Tumba-dokun

25 april, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Tortyrporr & rasism i kontroversiella Them

18 april, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Avancerade soc-thrillern Snöänglar

11 april, 2021
Söndagskrönikan med veckolista

Bäst i tv-världen just nu: Brittisk deppattack med Line of Duty & Unforgotten

4 april, 2021
Recension

Bert ligger kanske inte rätt i tiden – men han är fortfarande kul

1 april, 2021
Sverigepremiärer

Paramount+: Two Weeks to Live är bra – Everyone Is Doing Great är bättre

29 mars, 2021
Nyhet

Dags för Paramount+ att dra igång – men Apple får förtur

24 mars, 2021

Sagt om oss

Gör som tusentals andra!

Följ oss på Twitter och gilla oss på Facebook!

Nästa artikel