TVdags talar ut om sina tv-vanor

Sommartittarna: TVdags-redax väljer ledmotiv till sina mobilsignaler

Vilken tv-series ledmotiv skulle du ha som mobilsignal?

Kjell: Andrew Golds Thank You For Being a Friend i specialinspelningen med Cynthia Fee för The Golden Girls (Pantertanter). The Rockford Files eller något annat av mästaren Mike Post – Hill Street Blues, L.A. Law, Magnum, The Commish… kanske något av den svenske Mike Post-epigonen Anders Neglin: Varuhuset eller Rederiet.

Magnus: Introt till Halt and Catch Fire får mig alltid på bra humör, men i och med att jag hatar att prata i telefon så får det nog istället bli något lite mer krypande, vemodigt och smått obehagligt i stället. Clownen Manne kanske.

Mattias: I don’t do mobilsignal, jag kör alltid ljudlöst. Men skulle jag ändå ha det, skulle det definitivt vara något gammalt. Med några få undantag (American Horror Story till exempel) är nutida ledmotiv rätt intetsägande. I bästa fall tråkiga, i värsta fall dåliga. Av äldre favoriter ligger MASH och Mike Posts underbara yuppie-saxofon från Lagens änglar bra till, men jag skulle nog ändå fastna för Skål-ledmotivet.

Martin D: Har aldrig haft nåt tv-tema som ringsignal, det skulle vara lite pinsamt tror jag. Eller jo kanske Rapport, det hade varit festligt. Eller Alf.

Björn: Telefonen är nästan alltid i ljudlöst läge men jag har ändå i princip alltid en tv-seriesignal. Nu Sherlock. Tidigare The Shadow Line, Fringe, Spooks, CTU-telefonsignalen från 24 (räknas, så klart). Snart: Halt and Catch Fire-vinjetten.

Linus: The Golden Girls! Eller vänta, om jag vill vara retro säger jag Cagney & Lacey. Eller, om jag vill vara lite kreddig säger jag Southland eller Ryan Binghams tema för The Bridge. Om jag dock ska vara helt ärlig skulle jag nog faktiskt välja Melrose Place. Eller Central Park West. Eller The Golden Girls. Äh, jag får ha olika ringsignaler beroende på vem som ringer.

Martin G: Spanarna på Hill Street. Castle funkar faktiskt också. Suits vore fan grym kom jag på nu! Och Tropical Heat

Caroline: Räknas det gamla nyhetsprogrammet 8 dagar som en tv-serie?

Ida: Jag hade Buffy  men tog bort då jag blir så extremt stressad av att det ringer (har telefonskräck) så ville jag inte förstöra mitt Buffy-tittande med att förknippa Nerf Herders (bandnamnet!!) slinga med förhöjd puls och en »neeej vem vill mig nåt nu då«-känsla.

Anna-Karin: Jag har haft Buffy, Twin Peaks och Game of Thrones som ringsignal, men min hund blir galen och skäller när jag ser om dem, då hon tror att det ska hända något spännande. Just nu har jag en av duetterna från min favoritfilm Master and Commander.

Tobias: Jag hade ett tag 1980-talsversionen av ledmotivet till Fringe. Är det ett svar?

Per: Arkiv X. En lagom spooky trudelutt för att spegla den lätta oro jag alltid känner när det ringer.

Lisa: Föredrar den »vanliga« signalen, men jag skulle kunna tänka mig It's Always Sunny in Philadelphia-vinjetten.

Jimmy: Ingen. Men just nu har jag visselsången från Robin Hood. Mest för att min systerson älskar den och dansar när det ringer.

Stefan: Hawaii 5-0 är perfekt som ringssignal. På jobbet hade jag ett tag Mission: Impossible som ett tecken på att det var dags att ge sig ut på uppdrag. Twilight Zone skulle jag kunna tänka mig funkar bra som meddelande-signal.

Daniel: Fem år efter att jag slutade ha introt i Pet Shop Boys-låten I Wouldn't Normally do This Kind of Thing som mobilsignal tror jag fortfarande att min telefon ringer varje gång jag hör den. Så jag har lärt mig av mina misstag och förstör inte längre några låtar på det här sättet. Men vore jag tvungen skulle det just nu bli ledmotivet till Halt and Catch Fire, eftersom det är så tufft.

Sara: Ett tag hade jag Big Girls Don't Cry med Frankie Valli and The Four Seasons som ringsignal enbart för att det är en av Ally McBeals styrkelåtar. Men jag insåg för många år sedan att man inte kan ha något ljud man tycker om som mobilsignal då det för evigt blir sönderspelat. Så det skulle vara något tv-program som jag avskyr då. Kanske vinjetten till Det okända?

Sommartittarna återkommer sommaren ut på TVdags, varje dag kl 10.

Just nu på TVdags

Nyhet

Ursäkta röran, TVdags bygger om!

19 maj, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Line of Duty-sträckkollen på SVT Play

16 maj, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Kevin Bacon & 1990-talskänslan i City on a Hill

9 maj, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: The Handmaid's Tale reser sig igen

2 maj, 2021
Intresseklubben Antecknar #79

Nytt avsnitt av TVdags filmpodd: Terminator-sviten

1 maj, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Svärfar svävar fritt i Tumba-dokun

25 april, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Tortyrporr & rasism i kontroversiella Them

18 april, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Avancerade soc-thrillern Snöänglar

11 april, 2021
Söndagskrönikan med veckolista

Bäst i tv-världen just nu: Brittisk deppattack med Line of Duty & Unforgotten

4 april, 2021
Recension

Bert ligger kanske inte rätt i tiden – men han är fortfarande kul

1 april, 2021
Sverigepremiärer

Paramount+: Two Weeks to Live är bra – Everyone Is Doing Great är bättre

29 mars, 2021
Nyhet

Dags för Paramount+ att dra igång – men Apple får förtur

24 mars, 2021

Sagt om oss

Gör som tusentals andra!

Följ oss på Twitter och gilla oss på Facebook!

Nästa artikel