TVdags talar ut om sina tv-vanor

Sommartittarna: TVdags-redax om tv-serierna som borde återupplivas

Vilken tv-serie vill du återuppliva?

Kjell: InvasionMen of a Certain AgeRubiconBlack Box, FireflyWork of ArtSports Night, Jake in Progress, Studio 60 on the Sunset Strip.

Magnus: Masters of HorrorHarper's IslandDamagesMagic City och Work of Art. Tv-världens svar på djurvärldens »Big Five«.

Mattias: Rent generellt håller för många tv-serier på alldeles för länge, men till exempel CarnivàleMitt så kallade liv och nu senast Hello Ladies avslutades ju i förtid och var värda lite mer tid.

Martin D: Förutom bra serier som på grund av abrupt nedläggning inte fått utrymme att berätta (klart) sina historier, som exempelvis Carnivàle, tror jag inte på att återuppliva serier. De flesta serier håller tvärtom på för länge. Var sak har sin tid. Det är sunt att undvika nostalgi. Dessutom kommer det alltid nya serier.

Björn: Rädd att jag glömmer någon uppenbar serie, men… Jag skulle gärna se några säsonger till av Terminator: The Sarah Connor Chronicles. Summer Glau var underbar som Terminator. Skippa gärna John Connor, dock. Trökunge.

Linus: Eftersom The Comeback faktiskt får en comeback i höst är nummer två på återupplivningslistan Mia & Klara. För mig är det en av de bästa svenska tv-serier som någonsin har gjorts. Det är precis min sorts humor. Sådan som gör att jag får ont i magen när jag skrattar. Så jag tycker att Mia Skäringer ska skita i trista Solsidan och skapa magi med Klara Zimmergren igen. I övrigt tycker jag fortfarande att briljanta Southland hade fler säsonger i sig, även om den fick ett värdigt bokslut.

Martin G: Studio 60 on the Sunset StripDoll & Em. En remake på The Wonder Years vore fint om det ryms under denna fråga. Och håller verkligen med Björn här ovan om The Sarah Connor Chronicles.

Emma: Det vore fint om någon defibrillerade Filmkrönikan eller gjorde någon ny säsong av Bergmans video.

Caroline: Varför var The Hour tvungen att dö efter bara två säsonger? Helt obegripligt. Återuppliva nu!

Ida: Resa tillbaka i tiden och låta Freaks and Geeks fortsätta så klart. Går inte det vill jag så innerligt gärna att Veronica Mars ska börja gå som serie igen!

Anna-Karin: Nån som blir förvånad om jag säger Firefly? Jag som så många tusen andra sörjer att den bara fick 13 avsnitt. Vilken jävla fantastisk serie det hade kunnat bli om den fått fem säsonger! Det kan aldrig lagas. Aldrig nånsin.

Tobias: En riktigt härlig sci-fi-procedural som jag tror man skulle göra något kul med idag är Sliders. Det var en rätt ostig serie om ett gäng som hoppade mellan olika dimensioner och träffade annorlunda versioner av sig själva som nog skulle kunnas göras intressant med, säg Vince Gilligan vid rodret.

Per: Spung. Jo, jag vet att Cilla Jackert med flera gjorde ett slags bokslut i och med den fina Spung-boken som kom ut i vintras (inklusive ett manus till en långfilm som aldrig blev av), men jag vill ändå se en ny säsong. Kanske den bästa tv-serie som gjorts i Sverige.

Lisa: Vill ge hjärt- och lungräddning till det fantastiska HBO-dramat Tell me you love me som under sin enda säsong gav mig lika delar ångest och glädje.

Jimmy: Fringe såklart! Känns som att det går att få ut mer av den serien. Och Schulman Show. Bästa talkshowen vi haft i det här landet. Hör du det Alex Schulman!

Stefan: Firefly borde definitivt ha fått några säsonger till. Och även om Damernas detektivbyrå inte var världens bästa så var den värd sin plats i tv-tablån. Annars skulle jag gärna se enstaka karaktärer komma tillbaka som biroller i andra serier. Typ John Munch i Homicide: Life on the Street och Law & Order: Special Victims Unit som även dök upp i både Arkiv X och The Wire.

Sara: Dexter. Det räcker med en miniserie, en tv-film eller vad som helst, gärna en som börjar med att Dexter kommer ut ur duschen och det visar sig att hela seriefinalen bara var en märklig dröm. Gör om, gör rätt, den serien är värd ett så mycket bättre slut. Sen kanske jag är blödig, men jag vill ha ett lyckligt slut för Jack (okej, who am I kidding) men i alla fall för Chloe i 24!

Sommartittarna återkommer sommaren ut på TVdags, varje dag kl 10.

Just nu på TVdags

Nyhet

Ursäkta röran, TVdags bygger om!

19 maj, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Line of Duty-sträckkollen på SVT Play

16 maj, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Kevin Bacon & 1990-talskänslan i City on a Hill

9 maj, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: The Handmaid's Tale reser sig igen

2 maj, 2021
Intresseklubben Antecknar #79

Nytt avsnitt av TVdags filmpodd: Terminator-sviten

1 maj, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Svärfar svävar fritt i Tumba-dokun

25 april, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Tortyrporr & rasism i kontroversiella Them

18 april, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Avancerade soc-thrillern Snöänglar

11 april, 2021
Söndagskrönikan med veckolista

Bäst i tv-världen just nu: Brittisk deppattack med Line of Duty & Unforgotten

4 april, 2021
Recension

Bert ligger kanske inte rätt i tiden – men han är fortfarande kul

1 april, 2021
Sverigepremiärer

Paramount+: Two Weeks to Live är bra – Everyone Is Doing Great är bättre

29 mars, 2021
Nyhet

Dags för Paramount+ att dra igång – men Apple får förtur

24 mars, 2021

Sagt om oss

Gör som tusentals andra!

Följ oss på Twitter och gilla oss på Facebook!

Nästa artikel