TVdags talar ut om sina tv-vanor

Sommartittarna: TVdags-redax om sina trotjänarserier

Vilka tv-program återvänder du till?

Kjell: Jag ser i stort sett aldrig om tv-serier jag redan sett, det finns ingen tid till det. Så det jag återvänder till blir program som The Daily Show och – hur mycket jag än vill sänka programledaren i ett badkar med ljummen urin – Real Time with Bill Maher.

Magnus: Nja, det skulle vara Adventure Time och The Simpsons då, annars försöker jag att inte se om serier jag älskar, det blir sällan lyckat. Ska dock göra ett undantag för nyinköpta Freaks and Geeks-boxen

Mattias: West Wing har jag sett fyra gånger nu. Det är mycket, jag ser sällan serier fler än ett par gånger på sin höjd. Råkar jag hamna i en Seinfeld-repris på TV6 fastnar jag, men det är inget jag ställer klockan efter.

Martin D: Har nästan aldrig tid eller tålamod att se om serier jag redan sett (undantaget Twin Peaks då), livet är för kort, men om jag ska slå ihjäl tjugo minuter framför teven i samband med en måltid eller när jag varvar ner efter en lång arbetsdag återvänder jag förvånansvärt ofta till Stella, Mr Show eller Xavier: Renegade Angel. Perfekt humor, perfekt längd. Vid slött kvällszappande hoppas jag nästan alltid att jag ska trilla över ett avsnitt av Simpsons eller The Mentalist, som jag nog aldrig sett ett helt avsnitt av men på något sätt ändå njuter av.

Björn: Dubbelavsnitten av Sex & the City som väl går året om på TV3 har jag svårt att värja mig emot. Lilla huset på prärien brukar jag se om i möjligaste mån även om det var länge sedan nu.

Linus: Jag ser på min stora The Oprah Winfrey Show: 20th Anniversary Collection-box regelbundet. Murder, She Wrote och The Golden Girls är klassiker jag aldrig någonsin tröttnar på. The Comeback och Mia & Klara om jag vill skratta så att jag gråter. Alias då jag fortfarande häpnas över hur cliffhanger-tät den är. Friends-repriser bangar jag aldrig och gamla svenska såpor som Rederiet och Tre Kronor är fantastiskt roliga att återvända till. Jag sörjer att den svenska såpans dagar är förbi.

Martin G: Stargate-repriser. Jag är en sucker för drömmen om bra morgon-tv, har varit det ända sedan jag först insåg att fenomenet fanns i USA, så jag slår ofta på Gomorron Sverige – tyvärr. Varken det eller Nyhetsmorgon är något för mig, eller andra tänkande människor. Jag sörjer att jag inte är mer radiomänniska och är sålunda avis på P1 Morgon-lyssnare. Lagom gamla kvalitetskomediserier är annars alltid bra. Just nu håller Vänner på att bli för gammalt. Joey skulle jag däremot kunna glana lite på.

Emma: Papphammar-sketcher och Pang i bygget. Har annars länge haft en plan att se om Six Feet Under från början, men jag vet inte om jag vågar.

Caroline: När jag vill garva lite åker Arrested Development på. Alltid. Behändigt korta, lagom komplexa avsnitt med imponerande många laughs per minute. Känner jag mig varm och nostalgisk, och det händer ju, så ser jag om Freaks and Geeks. Annars funkar de första sju, kanske åtta, säsongerna av Simpsons också. Eller förresten, skippa de första två säsongerna. Gå rätt på trean.

Ida: Är liksom Anna-Karin en omtittare. Det finns dock en som slår alla andra: Sex & the city. Sjuk, bakfull, hjärtekrossad - alltid när jag behöver tröst åker den på!

Anna-Karin: Jag är en omtittare, så jag återvänder ganska ofta till serier som berört mig. Högst i omtittsligan ligger Buffy, Firefly och Gilmore Girls. Oz ligger på en hedrande fjärdeplats.

Tobias: Dokumentärer om huruvida nazisterna hade UFOs. Mest för att de alltid verkar vara på tv när man väl tittar tablålagt.

Per: Jag är dessvärre fullt upptagen med att ha ångest över alla nya serier jag inte hängt med i för att hinna med att se om serier jag redan sett. Däremot fantiserar jag ofta om den där gången i framtiden när jag ska se om Band of Brothers på bluray.

Lisa: Som någon som har svårt att somna på nätterna uppskattar jag verkligen TV4:s repriser av House som går vid klockan 01 måndag till torsdag. Ser vanligtvis inte om de serier jag tycker är bäst – det tar för mycket på krafterna – utan snarare sådana som passar att ha på när jag diskar eller gör något annat tråkigt, till exempel de fyra första säsongerna av How I Met Your MotherThe OC, Summer Heights High (som i och för sig är briljant) eller säsong ett och två av Californication.

Jimmy: Sopranos och The Wire. Sen gillar jag att titta på Filips och Fredriks Grattis Världen. Det bästa programmet de gjort. Avsnittet på Cooköarna där de är fulla i stort sett hela tiden är fantastiskt. Nästan så man tycker lite synd om producenten Pål Hollender. Måste varit ett helvete att spela in det där.

Stefan: Det enda jag sett om i modern tid är Monty Python's Flying Circus, och hur ofta jag än säger att den och den serien måste jag se om så blir det aldrig av. Fast det händer ju att man hamnar vid något gammalt avsnitt av någon komediserie som Vänner och Seinfeld och då är det ju lätt att bli sittandes.

Sara: Jag är ingen omtittare, sträckser helst serier från första till sista avsnitt och det skulle ta alltför mycket tid att veva favoriterna flera varv på det viset. (Senast det hände var nog med Cityakuten när jag var student.) Det jag fastnar i om det repriseras är oftast gamla-goding-sitcoms som CheersFrasier eller Vänner (den senare har jag ett cykliskt förhållande till, långa perioder av extremtröttma följs av glatt trygghetstittande). Är även väldigt förtjust i brittiska panelprogram, exempelvis QI eller Would I Lie to You.

Sommartittarna återkommer sommaren ut på TVdags, varje dag kl 10.

Just nu på TVdags

Nyhet

Ursäkta röran, TVdags bygger om!

19 maj, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Line of Duty-sträckkollen på SVT Play

16 maj, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Kevin Bacon & 1990-talskänslan i City on a Hill

9 maj, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: The Handmaid's Tale reser sig igen

2 maj, 2021
Intresseklubben Antecknar #79

Nytt avsnitt av TVdags filmpodd: Terminator-sviten

1 maj, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Svärfar svävar fritt i Tumba-dokun

25 april, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Tortyrporr & rasism i kontroversiella Them

18 april, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Avancerade soc-thrillern Snöänglar

11 april, 2021
Söndagskrönikan med veckolista

Bäst i tv-världen just nu: Brittisk deppattack med Line of Duty & Unforgotten

4 april, 2021
Recension

Bert ligger kanske inte rätt i tiden – men han är fortfarande kul

1 april, 2021
Sverigepremiärer

Paramount+: Two Weeks to Live är bra – Everyone Is Doing Great är bättre

29 mars, 2021
Nyhet

Dags för Paramount+ att dra igång – men Apple får förtur

24 mars, 2021

Sagt om oss

Gör som tusentals andra!

Följ oss på Twitter och gilla oss på Facebook!

Nästa artikel