Säsongspremiär

Snurrigt i rutan! Fear The Walking Dead spoilar The Walking Dead-finalen

I dag är det premiär för den fjärde säsongen av Fear the Walking Dead på HBO Nordic. En bra premiär, jag har sett de två första avsnitten i förväg, en sorts reboot som sparkar serien i en delvis ny riktning. Nu har jag visserligen varit ett Fear the Walking Dead-fan sedan starten och tyckte att särskilt säsong tre stundtals var betydligt vassare än originalets två senaste säsonger, men publiken har inte riktigt strömmat till, så producenterna kände att en nystart var behövlig. Järngänget är kvar med Madison fortsatt i centrum, men sedan har man fyllt på med en del nya ansikten och förflyttat handlingen från gränstrakterna kring Mexiko till någonstans uppe i Texas.

Och gott så, det ska bli spännande att följa utvecklingen.

Men! Det här är inte tänkt som en regelrätt recension, utan snarare en sorts varning. För om ni följer såväl The Walking Dead som Fear the Walking Dead, så bör ni nog vänta med att se Fear the Walking Dead tills efter att ni sett säsongsfinalen av The Walking Dead, åtminstone om ni inte vill bli delvis spoilade. Det är också exakt så den amerikanska tv-kanalen AMC tänkt sig att man ska göra, i USA sändes Fear the Walking Dead-premiären i går kväll direkt efter The Walking Dead-finalen.

Problemet är bara att i Sverige visas serierna av olika aktörer, och här sitter HBO Nordic i detta nu med trumf på hand. Kanal 9 och deras streamingtjänst Dplay visar samt lägger ut The Walking Dead först på tisdagskvällarna. Fear The Walking Dead har dock HBO Nordic rätt att lägga ut nya avsnitt av dagen efter USA-sändningen, vilket de så klart också väljer att göra. Premiären kommer alltså en dag före finalen.

I Sverige visas serierna av olika aktörer, och här sitter HBO Nordic i detta nu med trumf på hand.

Orsaken till spoilern är faktumet att Morgan (Lennie James) ska byta skepp, han går från originalserien till spinoffen, och i inledningen av Fear the Walking Dead-premiären dyker flera ur The Walking Dead-casten upp jämte Morgan och andra nämns. Visserligen ges inte direkt några detaljer kring hur kriget mot Negans gäng The Saviors avslutats, men trots det fattar man rätt väl vad som har hänt bara utifrån hur snacket går mellan Morgan och de övriga.

Och just det, ja – ända sedan det blev känt att Morgan skulle byta serie, har det spekulerats rätt rejält kring hur det skulle gå till, och inte minst varför han väljer att ge sig av. De bakomliggande orsakerna kan jag inte säga något om för jag har ännu inte sett The Walking Dead-finalen, men den utlösande faktorn visar sig vara … tja, låt mig säga rätt banal.

Nya avsnitt av Fear The Walking Dead läggs ut varje måndag på HBO Nordic.

Just nu på TVdags

Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Detaljrikedomen i Better Call Saul

23 september, 2018
Nyhet

Ryktena var sanna: Veronica Mars återkommer!

20 september, 2018
Podcast

Äntligen tillbaka! TVdags-podden från Malmö filmdagar

20 september, 2018
Tablåtips

Kvällens måste-tv! Mia Skäringers berörande serie Kroppshets

20 september, 2018
Tips

Conner O'Malley på djupt vatten – se världens första flodbaserade talkshow

19 september, 2018
Kommentar

Kontrovers på barnens bästa gata – klart Bert & Ernie kan vara homo

19 september, 2018
Pop Culture Confidential

Mer podd: vi pratar Emmy & intervjuar skaparna av Netflix-aktuella Maniac

18 september, 2018
Klipp

Trailerfest! Här är Brie Larson som Captain Marvel

18 september, 2018
Lista

Vann din favorit? Här är alla Emmy-vinnare

18 september, 2018
Pop Culture Confidential

I veckans podd: Skaparna av nya Amazon Prime-serien Forever

18 september, 2018
Trailer

Mary Poppins kommer till jul – med Blunt som värdig arvtagare

17 september, 2018
Trailer

Snart dags för mörka Sabrina-rebooten!

17 september, 2018

Sagt om oss

Gör som tusentals andra!

Följ oss på Twitter och gilla oss på Facebook!

Nästa artikel