Bakslag för jätten

Satsade 100 miljoner – nu skrotar Bonnier tanken på en stor streamingtjänst

Dagens Media skriver att Bonnier skrotat sin planerade streamingtjänst som varit under utveckling i över två år – långt innan den ens lanserats. Projektet har enligt Dagens Media kostat Bonnier över 100 miljoner kronor.

Tanken var storslagen, en »Viaplaydödare« som skulle samla Bonniers digra digitalutbud under ett och samma tak i stället för att som i dag ha dem spridda på flera plattformar. Men av det blir nu intet, enligt Dagens Media.

Beslutet att lägga ner projektet ska ha tagits av den nytillträdde CTO:n Henri Caddeo. Cecilia Beck-Friis som tidigare drev utvecklingsarbetet slutade förra hösten, och redan i vintras meddelade TV4:s vd Casten Almqvist att man tvingats ta ett par steg tillbaka, det pratades om en decennielång »teknisk skuld« hos TV4 som först var tvungen att tas hand om.

Från Bonnierhåll vill man inte medge att Dagens Medias bild av att projektet skulle vara skrotat stämmer. Henri Caddeo säger till tidningen att planerna på en samlad tjänst som ska lanseras i »big bang«-stil inte längre finns, men att de befintliga tjänsterna inom ett halvår kommer att upplevas som nya, och att C More Play ska växa till en allt mer kraftfull tjänst.

Oavsett om sladden nu dragits ur helt eller inte, så är det tydligt att Bonnier har stora problem med att få styrsel på sina digitala satsningar.

Oavsett om man väljer att se det som att sladden nu dragits ur helt eller inte, så är det tydligt att Bonnier har stora problem med att få styrsel på sina digitala satsningar. Detta har inte enbart varit tydligt på tv- och filmområdet utan även på bokmarknaden, där Bonnier i fem-sex år i flera satsningar misslyckats med att plocka marknadsandelar på den kraftigt växande marknaden för streamade ljudböcker, och först nu i vinter fått igång en fungerande tjänst i Bookbeat.

Strategin för Bonniers när det gäller film och tv verkar nu bli att vårda, utveckla och strömlinjeforma floran av plattformar de tidigare haft. De streamade tjänsterna inom C More-varumärket har till exempel dragits ner, C Sports ingår numera i »vanliga« C More och även den fristående tjänsten Filmnet försvann in i C More i fjol. C More har därtill spritts till fler plattformar, härom veckan lanserades en app för nya Apple TV.

Men räkna alltså inte med någon sammanslagning av de streamade flödena hos TV4 och C More inom överskådlig framtid.

Just nu på TVdags

Betraktelse

Oh mio Dio! Så skulle italiensk mat-tv som Little Big Italy funka i Sverige…

18 juni, 2019
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Shane Meadows katarsis-mästerverk The Virtues

16 juni, 2019
Trailers

Veroncia Mars flyttar hem – Frances & Robert i Divorce famlar vidare

15 juni, 2019
Recap

Förlupna ord & försonande sång i säsongsstarten av Younger

13 juni, 2019
Pop Culture Confidential

I veckans podd: Succession-stjärnan Jeremy Strong

12 juni, 2019
Streamingtips

Efter succén för Chernobyl – se svenska dokumentären Ljudmilas röst

12 juni, 2019
Säsongspremiär

Förra årets finaste serie! Ryan Murphys Pose är tillbaka

12 juni, 2019
Kommentar

Spännande om vetenskapen i HBO Nordic-serien Years and Years

10 juni, 2019
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: den otäcka briljansen i Chernobyl

9 juni, 2019
Recension

En helvetes förväxling & ett himla liv i Good Omens

8 juni, 2019
Premiärrecension

Spänningen lever i Fear The Walking Dead, men manuset haltar

7 juni, 2019
Trailernytt

Kinnaman tar täten i Ron Moores rymdkapplöpning hos Apple

3 juni, 2019

Sagt om oss

Gör som tusentals andra!

Följ oss på Twitter och gilla oss på Facebook!

Nästa artikel