Kommentar

Säsongens sista Ensam mamma söker kryddat med gråt & kval, frieri & val

Det var något med det här avsnittet som skavde lite i mig. Även om det för mammorna och oss som tittat varit uppenbart vem som i slutändan kommer att väljas så kändes det under programmets gång som att två av de femte hjulet under vagnen-killarna faktiskt ändå hade en förhoppning kvar. De måste ha anat gissar jag, men de verkade bli så genuint ledsna att jag också blev lite ledsen. Jag må vara raljant, men jag har också känslor – under den cyniska ytan.

Vi hör honom berätta: »Jag mår inte bra. Det var jättehårt att höra och jag vill inte behöva älta i det men det känns som att jag kommer att göra det ändå. Men känner hon så som hon gör så känner hon så. Det är ingenting jag kan påverka mer än vad jag redan har gjort. Men det är jätteledsamt det här.«

Jenny dejtade den energiske dans-Dennis. Han tog inte fram några utlovade sexualiteter för han hade redan förstått vartåt det barkade eftersom Jenny inte gav honom något gensvar på annat än ett vänskapligt plan.

Beatrice dejtade Robin och han ansträngde sig i vanlig ordning.

robin

Vi fick höra honom berätta att målet med dagen var att komma Beatrice så nära som möjligt och att Beatrice skulle behöva få upp lite mer känslor för honom och för att åstadkomma det skulle hon behöva se lite mer av vem han är. Det gjorde han genom att turista runt lite i stan med henne, kolla krimskramsaffärer och gå upp i ett utsiktstorn. Lite krasst får vi höra honom konstatera att han visat sina bästa sidor under det här programmet. »Jag har skrivit brev, jag har skickat blombud, jag har gjort lite allt möjligt men jag vet inte. Jag har lite tankar på att Kim ligger lite bättre till än mig.« Det är ändå lite skönt att höra honom säga så där, han verkar ju inte ligga helt begravd under en sten i alla fall.

Under den »romantiska« middag de får avnjuta tillsammans känns det som att Beatrice försöker att hinta lite att de kanske inte skulle vara så bra för varandra. Hon säger att hon själv är så full av energi och att Robin tydligen har ännu mer av den varan. Är det så att han skulle kunna tycka att hon var lat om hon hade lägre energi än han? Det skulle han såklart inte. Han påpekar att hon nog är mer energisk än vad han upplever att han är. Bollen hon kastar faller som en kall och stum squashboll mot marken.

Johanna dejtar också Robin (Skarsgårds-Robin). De åker lift upp på en fjälltopp och Johanna är fylld av fasa på grund av sin höjdrädsla. Robin är lugn som en filbunke och peppar henne för att hon var så modig och vågade.

robin o getterna

Uppe på toppen klappar de getter och Robin verkar ha en särskild kontakt med de illaluktande djuren som svärmar omkring honom och slickar honom i nyllet. Det imponerar på Johanna, så pass att hon står och gapar intill, »aaah maj gadd jag döööööör«. På kvällen äter de middag och pratar om hur det kommer att kännas imorgon till exempel om Robin inte skulle bli vald. Han berättar att han skulle respektera hennes val men att det skulle vara lite hårt eftersom han fått känslor för henne. Vi får också veta att han stinker get om fingrarna fast han tvättat sig, enligt uppgift, femton gånger.

Så blir det dags för Beatrice att berätta för Robin att det inte blir han. Han håller upp en god min framför henne men sen får vi veta hur han egentligen känner.

ledsen beakille

»Det är fruktansvärt tungt just nu. Det var inte så här jag hoppades att det skulle sluta. Men så är det. Kärleken är nog ganska död ett litet tag framöver. Jag kommer nog att vara ganska kräsen framöver (ja, det är han som upprepar «framöver», det här ett ordagrant citat) för det är svårt att hitta någon tjej som är lika fin som Beatrice.« Till tonerna av melankolisk musik får vi se Robin stänga sin hotellrumsdörr, snyftande.

Kim (Thyrion Hellenius) blir glad när han får veta att de ska fortsätta träffas. Det finns inte så mycket att tillägga till det. Vi får se Beatrice och Kim vandra hand i hand på stranden.

Nästa man till rakning! Johanna berättar för Robin att hon tycker att han har fantastisk på alla sätt men att det inte blir han.

ledsen johannakille

De kramas. Johanna gråter lite och Robin går iväg. Vi hör honom berätta: »Jag mår inte bra. Det var jättehårt att höra och jag vill inte behöva älta i det men det känns som att jag kommer att göra det ändå. Men känner hon så som hon gör så känner hon så. Det är ingenting jag kan påverka mer än vad jag redan har gjort. Men det är jätteledsamt det här.«

Men när Johanna senare berättar för Fredrik att hon vill fortsätta träffas så blir han i stället så glad att han till sist ger henne den efterlängtade kyssen. Den enes död den andres bröd skulle man kunna säga om man skulle vilja vara lite dramatisk och det vill man så klart.

friare

Dennis blir inte överraskad när Jenny berättar för honom hur det ligger till och när han travat iväg visar det sig att Tim inte bara är lika kär i Jenny som hon är i honom, han går dessutom ner på knä och friar till henne och hon säger naturligtvis ja.

Hej då, alla före detta ensamma mammor. Nu skulle jag kunna ägna mig åt att googla loss en stund för att se hur det gått sen men det skulle aldrig falla mig in.

Ensam mamma söker finns på Viafree.

Just nu på TVdags

Streamingtips

The Cry på C More – isande drama om föräldraskapets värsta prövningar

21 oktober, 2018
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Den självklara oberäkneligheten i One Dollar

21 oktober, 2018
TVdags betygsätter tolkningarna

Bäst i kvällens Så mycket bättre: Albin Lee Meldaus inlevelse & quirky charm

20 oktober, 2018
Pop Culture Confidential

I veckans podd: svenske succé-filmfotografen Linus Sandgren

20 oktober, 2018
Recension

Daredevils nya skurk gör tredje säsongen fantastisk trots en långsam start

19 oktober, 2018
Kommentar

I Bonde söker fru: bonniga bönder, en lookalike & kärlekssnyftande Lindorff

17 oktober, 2018
Streamingtips

Muppdiggare, kolla in Christine McConnells skräckdelikatesser

17 oktober, 2018
Premiärrecension

Filmisk kvalitet men ytligt tempo i nya Kristina Ohlsson-noir-deckaren Sthlm Rekviem

17 oktober, 2018
Gruppdiskussion

The Walking Dead-cirkeln om Bernard Butler, Mother Goose & prällesex

16 oktober, 2018
Kommentar

Nu på HBO Nordic – estetiskt & aptitligt fluff i A Discovery of Witches

16 oktober, 2018
Nyhet

Dracula ska bli Netflix-serie i händerna på Sherlock-skaparna

15 oktober, 2018
Recension

Lena Dunhams-serien Camping är inte helt oäven – både parodisk & småskruvad

15 oktober, 2018

Sagt om oss

Gör som tusentals andra!

Följ oss på Twitter och gilla oss på Facebook!

Nästa artikel