Fantastisk fjärdesäsong i gång – med gratis stream!

Sakta ner, gudomliga Teen Wolf – föräldratjafset är bättre än hundra nya monster

Innehåller spoilers om inledningen av Teen Wolf, säsong 4.

Teen Wolfs fjärde säsongspremiär,  you had me at the were-jaguars.

Nej, vänta, you hade me at den inledande och efterlängtade screwballiga slänga käft-scenen med Stiles och Lydia. Och sedan följde du upp starkt med den nya fabulösa karaktären Araya, den skoningslösa mexikanska gängledartanten som ny…fiende? Vän? Lite av båda?

När nämnda minst sagt hårdkokta tant hånfullt hotar Stiles och Lydia och säger att de inte borde ha kommit ensamma och Stiles lugnt svarar »Vem sa att vi kom ensamma?«, ryser jag av välbehag och jag får inte direkt mindre gåshud av klippet till den snygga scenen på klubben där vi möter deras back up - Malia, Kyra, och Scott som alla tre får göra varsin cool presenterande säsongspremiär-rörelse i slow motion på dansgolvet. Rys!

När den hårdkokta tanten hånfullt hotar Stiles och Lydia om att de »inte borde ha kommit ensamma« och Stiles lugnt svarar »Vem sa att vi kom ensamma?« ryser jag av välbehag.

Första avsnittet fortsätter bra. Inte minst för att det är som att jag vill tvinga tv-skapare att titta på ett avsnitt av Teen Wolf och bara: Kolla!!! Det var inte så svårt, va, att skapa en jämställd himla serie där kvinnor och män har samma typ av roller – goda/onda/starka/svaga – och där en svincool mc-snubbe som kommer glidande på det där traditionella tuff-sättet, täckt i svart läder såklart, visar sig vara en ung svart kvinnlig tuffing… och utan att det görs en grej av det eller att någon i serien blir förvånad.

Andra favoritstunder var allt det där trasslet med att ljuga för föräldrar om var gänget varit. Stiles försök att slingra sig undan Scotts utfrågande pappa var klart bäst i avsnitt två. Dylan 0’Brien, som alltid briljerandes i rollen som Stiles, är förresten det bästa i alla avsnitt vad han är gör eller säger: »I’m always the little spoon«, hehe. Vilken stjärna! En reinkarnerad the OC-Seth, lik så väl till utseende som till älskvärd nördighet.

Men tyvärr har Teen Wolf inte lyssnat på mig och chillat med överavancerad plot och tagit in mer high school-intriger, i alla fall inte än.

Jag är faktiskt normalbegåvad, tittar numera med textning, och ändå har jag så orimligt svårt att hänga med! Öh okej…så aztektempel, Derek är ung, Kate är tokig, det dyker upp ett familjevalv, ögon blänker i massa olika färger, och så den där metallgrejen av stor betydelse…nej inte alls av betydelse…? Plus någon form av stöld av miljoners miljoner?

Snälla, bara sakta ner nu, Teen Wolf. Ni är roliga, snygga, modernt jämställda och smarta. Ni behöver inte dra på ett artilleri med 18 plottrådar och örtitusen nya monster. (När vi ändå talar om monster var det ju bland det sämsta jag sett, de där »berzerkers« som påminde om Buffys svagaste stunder, där man försökte hetsklippa i slagsmålsscenen för att skapa skräckstämning av tre utklädda statister med pålagda morrljud.)

Jag tror på er. Ta det lite lugnare så ses vi i nästa avsnitt.

Teen Wolf säsong 4 går på amerikanska MTV och kan ses gratis och utan regionslåsning.

Just nu på TVdags

Nyhet

Ursäkta röran, TVdags bygger om!

19 maj, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Line of Duty-sträckkollen på SVT Play

16 maj, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Kevin Bacon & 1990-talskänslan i City on a Hill

9 maj, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: The Handmaid's Tale reser sig igen

2 maj, 2021
Intresseklubben Antecknar #79

Nytt avsnitt av TVdags filmpodd: Terminator-sviten

1 maj, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Svärfar svävar fritt i Tumba-dokun

25 april, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Tortyrporr & rasism i kontroversiella Them

18 april, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Avancerade soc-thrillern Snöänglar

11 april, 2021
Söndagskrönikan med veckolista

Bäst i tv-världen just nu: Brittisk deppattack med Line of Duty & Unforgotten

4 april, 2021
Recension

Bert ligger kanske inte rätt i tiden – men han är fortfarande kul

1 april, 2021
Sverigepremiärer

Paramount+: Two Weeks to Live är bra – Everyone Is Doing Great är bättre

29 mars, 2021
Nyhet

Dags för Paramount+ att dra igång – men Apple får förtur

24 mars, 2021

Sagt om oss

Gör som tusentals andra!

Följ oss på Twitter och gilla oss på Facebook!

Nästa artikel