Premiär

Så mycket bättre-premiären: TVdags knäckta av Jill Johnsons version av Öppna din dörr

Äntligen dags för Så mycket bättre igen. Precis som de senaste två åren betygsätter vi tolkningarna. I premiäravsnittet är det Tommy Nilssons dag. Här är våra betyg:

Magnus Carlson – Allt som jag känner

magnus-carlsonLinus: En grym powerballad som görs till snygglounge. Det är stiligt, såklart, men också lite väl svalt emellanåt. Magnus sjunger så fint så fint, men jag saknar Tommys power i låten. Det är vuxenmysigt så det förslår, och stråkarna är ju magiska.
Betyg: 3/5

Björn: Magnus Carlson har en av Sveriges bästa sångröster. Tyvärr är sångljudet inte det bästa och jag saknar faktiskt några av Tommys röstkrokar. Bandet är som vanligt genomgående superbt, körerna är magiska.
Betyg: 4/5

Sara: Han har dragit en plattång över melodin, rätat ut dynamiken och har ett lite mer återhållet vibrato än i originalet. Jag förstår varför – han vill neutralisera de sentimentala pudelfrisyrselementen – men det är lite synd för oss som gillar åttiotalssvulstigheten. Bryggan och bygget inför sista refrängen är dock fem plus. Jag är lika förtjust som Tommy i stråkarna.
Betyg: 3/5

Lisa Ekdahl – Kom Amelia

lisa-ekdahlLinus: Ingen låter som Lisa, vilket är en gåva och en last. Hennes uttryck sitter så mycket i rösten att det räcker att hon sjunger för att låten ska låta som hennes. Det här låter exakt som förväntat. Quirky och folkligt lolligt, men på rätt sida av käckchock. Och det är ganska härligt!
Betyg: 3/5

Björn: Det doftar både Cornelis och Taube, på gott och ont. Rösten låter kanske ännu mer Lisa Ekdahl än till och med Lisa Ekdahl brukar göra men det passar låten.
Betyg: 4/5

Sara: Det första Så mycket bättre-programmet för säsongen är alltid lite trevande och stelt och det återspeglas även i denna version. Jag hoppas verkligen att Lisa Ekdahl kommer att få visa mer än detta. Det är småputtrigt och trivsamt men lyfter inte riktigt.
Betyg: 2/5

Little Jinder – Du vill ha sex med mig

little-jinderLinus: Jag älskar Little Jinder, hennes fantastiska popsnickeri och hennes grymma no bullshit-attityd. Hon är årets utropstecken, både som person och artist, jämte Wadling. Och hon väljer så klart Tommys sexlåt! Det är så jävla kul och coolt. Och det är en grymt snygg och suggestiv version som faktiskt gör denna skitlåt till något riktigt bra. Årets första hit!
Betyg: 5/5

Björn:  Modernaste soundet hittills och jävlar vilken refräng låten har. Det visste man inte när man hörde Tommy sjunga den… Det som drar ner betyget är babyrösten.
Betyg: 3/5

Sara: Klockrent val, suggestivt arrangemang, snyggt framträdande. Men det saknar… schvung? Och jag önskar hon hade gått in i det med lite mer attityd. Nåt är galet när man tänker mer på de snygga kameraåkningarna än på låten. Jag tror mycket på Little Jinder den här säsongen, men detta landade inte mer än på godkänt för mig.
Betyg: 2/5

Jill Johnson – Open your heart

jill-johnsonLinus: Att Jill gör den på engelska och tar vidare storyn textmässigt känns spännande, och hon sjunger den så klart magiskt bra. Hon bottnar i den känslomässigt, det hörs och känns verkligen. En berörande gospelhymn som kommer att bli otroligt poppis på Svensktoppen.
Betyg: 5/5

Björn: Jill är ett superproffs. Jag tycker det är tråkigt när svenska texter översätts till engelska i ett svenskt program, men när Jill drar på med sin fantastiska country-touch är det kvällens höjdpunkt. Vilken röst!
Betyg: 5/5

Sara: Man känner sig så trygg med Jill Johnson. Det märks att hon med sin programledarvana tagit ansvar för produktionen hela dagen samtidigt som att hon inte vill klampa på och stjäla Tommys thunder. Och mycket riktigt lyckas hon med att både hålla kvar balladstorvulenheten i Öppna din dörr och göra den till sin egen. Lite tråkigt att hon inte sjunger den på svenska, men med countryflare och proffsröst är det kvällens starkaste framträdande.
Betyg: 4/5

Danny Saucedo – Hon är snacket på stan

danny-saucedoLinus: Danny har ju den tilltänkta rollen som ung hitmakare à la Agnes, Darin och Miriam Bryant. I detta avsnitt slår dock Little Jinder honom, även om hans glada funkiga bagatell är väldigt skön och snygg. Kan egentligen inte anmärka på annat än att den känns lite omodern. Refrängen är dock urstark så detta blir lätt en Spotify-hit, helt enligt plan.
Betyg: 4/5

Björn: Danny låter som Orups och Eric Gadds kärleksbarn på en tidsresa till vit svensk souls gyllene era, tidigt 1990-tal. Charmigt!
Betyg: 4/5

Sara: Underbart!  »Äcklig feelgood« kallade han det själv, och ja, glad blir man. Retrovibbarna funkar utmärkt. Han balanserar farligt nära töntgränsen men han har tillräckligt med funkighet, soulsväng och självdistans för att komma undan med det. Och tonartshöjning! Jag som känt mig lite småsur och varit snål i bedömningarna smälter som en sliskig isglass.
Betyg: 4/5

Just nu på TVdags

Nyhet

Ursäkta röran, TVdags bygger om!

19 maj, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Line of Duty-sträckkollen på SVT Play

16 maj, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Kevin Bacon & 1990-talskänslan i City on a Hill

9 maj, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: The Handmaid's Tale reser sig igen

2 maj, 2021
Intresseklubben Antecknar #79

Nytt avsnitt av TVdags filmpodd: Terminator-sviten

1 maj, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Svärfar svävar fritt i Tumba-dokun

25 april, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Tortyrporr & rasism i kontroversiella Them

18 april, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Avancerade soc-thrillern Snöänglar

11 april, 2021
Söndagskrönikan med veckolista

Bäst i tv-världen just nu: Brittisk deppattack med Line of Duty & Unforgotten

4 april, 2021
Recension

Bert ligger kanske inte rätt i tiden – men han är fortfarande kul

1 april, 2021
Sverigepremiärer

Paramount+: Two Weeks to Live är bra – Everyone Is Doing Great är bättre

29 mars, 2021
Nyhet

Dags för Paramount+ att dra igång – men Apple får förtur

24 mars, 2021

Sagt om oss

Gör som tusentals andra!

Följ oss på Twitter och gilla oss på Facebook!

Nästa artikel