Kommentar

Romantiken spirar bland koblajjorna i veckans Bonde söker fru

Det blev lillördag och med andra ord dags att bliga in i bondgårdarna och se hur det går för de kärlekskranka bönderna.

Hela säsongen spelas in under tio dagar. Eftersom det inspelade materialet sedan klipps och sänds i tretton avsnitt så förstår man att det inte är så lätt att hitta intressant material som ska räcka till ett helt avsnitt. Därför är det också fyllt av upprepningar och en handling som går långsamt, långsamt. Efter varje reklampaus tas det som hände före reklamen om en gång till (eftersom reklampauserna är långa så är det inte att ta för otroligt att man hunnit glömma vad man tittar på när programmet äntligen fortsätter).

På »snyggbonden« Joacims gård har de mest bara trevligt ihop hela tiden, vilket onekligen känns ointressant. I alla fall om det nu skulle förhålla sig så att tittaren är ute efter lite stel och obekväm stämning.

En rutinerad såpatittare börjar såklart titta ungefär 20 minuter efter utsatt tid och snabbspolar sig sedan igenom reklamen. Det medför att tjatighetsfaktorn ökar något men vi får höra Erica – som bor hos Marcus – säga att eftersläntraren (Linda med rattmuffen) inte är något hot för att »hon var ju en gammal morsa« mer än en gång, och det kan ju vara bra ifall det skulle hunnit blekna ur minnet.

D50C7D32-A2BE-40D8-8656-94FA44E2845E

I det här avsnittet får vi också följa med på en riktig glädjelös »räkfrossa« med Marcus och hans entourage, fast de äter lax på frossan. Helene berättar att hon och Marcus har samma typ av humor och de skojar till de med de andra tjejerna. »Jag och Marcus sa att laxen var från sjön här men det var ju inte riktigt insjölax…« Deras skämt gick dock de andra vid bordet rakt över huvudet.

»Snyggbonden« Joacim fick 1 500 (!) beundrarbrev. Varför är han med i det här programmet? Han verkar inte ha några dejtingbekymmer eller blyghetsbekymmer. På hans gård har de mest bara trevligt ihop hela tiden, vilket onekligen känns ointressant. I alla fall om det nu skulle råka förhålla sig så att tittaren är ute efter lite stel och obekväm stämning. Han röstade ut Emma eftersom hon »bor så långt bort«. Det skulle han kanske förstått när han läste hennes brev.

E75CF96B-44D8-4A95-82E4-0B171D55E668

Liselott, som grät i slutet på förra avsnittet repetitionsgrät i början på det här också. Men sen fnittrade hon och det fortsatte hon med under hela resten av avsnittet.

Timide Johan har ju haft lite otur. I förra avsnittet fick Therese nog och drog, efter speedejten tackade Linda med rattmuffen för sig (och drog sen till Marcus) och där tackade även Moa nej till att hänga med till gården när hon blev tillfrågad om hon ville följa med. Linda Lindorff frågar om hans manliga ego (!) fått sig en törn med anledning av det här? Innan han svarar får vi se klippen där de tre tjejerna nobbar honom, endast sorgsen fiolmusik fattas. Så Johan fick inte rösta hem någon själv, tjejerna har fixat det åt honom. Men det gick lite bättre för honom i ladugården. I en till synes smygfilmad sekvens frågar Sofia Johan: »Är allt det här bajs de står i?« (Kossorna alltså.) Johan svarar ja, och en stund senare pussas de, eller Johan »stjäl en puss« som han själv beskriver det. Romantiken spirar bland koblajjorna.

Men om jag skulle gissa vilken blivande fru bönderna väljer lyder mina högst okvalificerade gissningar som följer:

  • Marcus väljer Erica.
  • Dennis väljer fnissiga Liselott.
  • Johan väljer Sofia.
  • Joacim… ja, vem han till sist väljer är fullständigt ogissningsbart, men jag måste ju dra upp ett namn ur fodersäcken. Det får bli… Jenny!

Kommer jag att få alla rätt i det vinstlösa Bondelotteriet?

Bonde söker fru visas på TV4 onsdagar kl 20 och finns på TV4 Play.

Just nu på TVdags

Nyhet

Ursäkta röran, TVdags bygger om!

19 maj, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Line of Duty-sträckkollen på SVT Play

16 maj, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Kevin Bacon & 1990-talskänslan i City on a Hill

9 maj, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: The Handmaid's Tale reser sig igen

2 maj, 2021
Intresseklubben Antecknar #79

Nytt avsnitt av TVdags filmpodd: Terminator-sviten

1 maj, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Svärfar svävar fritt i Tumba-dokun

25 april, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Tortyrporr & rasism i kontroversiella Them

18 april, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Avancerade soc-thrillern Snöänglar

11 april, 2021
Söndagskrönikan med veckolista

Bäst i tv-världen just nu: Brittisk deppattack med Line of Duty & Unforgotten

4 april, 2021
Recension

Bert ligger kanske inte rätt i tiden – men han är fortfarande kul

1 april, 2021
Sverigepremiärer

Paramount+: Two Weeks to Live är bra – Everyone Is Doing Great är bättre

29 mars, 2021
Nyhet

Dags för Paramount+ att dra igång – men Apple får förtur

24 mars, 2021

Sagt om oss

Gör som tusentals andra!

Följ oss på Twitter och gilla oss på Facebook!

Nästa artikel