TVdags betygsätter tolkningarna

Pornstache, munspel & liggtempo i kvällens Så mycket bättre

Dags för sista ordinarie avsnittet. Icona Pop!

Eric Saade – I Got the World

saade-ep7Sara: Snygg synthslinga! Och han sjunger bättre än på länge. Det här är ingen superstretch för Saade, grundmaterialet var redan inom hans wheelhouse, men det är kompetent gjort. Gillar särskilt verserna medan refrängen hade mått bra av lite extra kräm. Men mycket lyssningsbart, kommer gå varm på radion.
Betyg: 3/5

Linus: Eric gör en av Icona Pops mest röjiga låtar i liggtempo. Jag gillar de instrumentala delarna, där svänger denna lite stompiga version till. Hade önskat lite bättre gung, lite mer dans i botten, men den starka melodin slarvas inte bort.
Betyg: 3/5

Per: Icona Pop presentar själva detta som sin ultimata »stökarlåt« vilket höjer förväntningsribban rejält. Saade levererar en habil version utan toppar.
Betyg: 3/5

Tomas Andersson Wij – All Night

taw-ep7Sara: Förlåt, men blir lite distraherad av fabulösa Pornstache som körar bakom Tomas… Hursomhelst: hade inte haft nåt emot en svensk version. Men okej då. Fint! Plus för munspelet och för Carro och Ainos genuina rörelse. Men ingen hundraprocentig hjärtkramare.
Betyg: 3/5

Linus: Tomas gör verkligen en Tomas-version av låten på bästa sätt. Genom att göra den lågmält akustisk tar han verkligen fram den fina texten och melodin och att han för första gången någonsin sjunger på engelska känns som ett nice statement. Superfint.
Betyg: 4/5

Per: TAW sjunger på engelska för första gången denna säsong, en minisensation i sig… men precis som Sara har jag svårt att hålla ögonen från killen i bandet, han med hipstermustach och seriemördarglasögon, som ger mig klara Mindhunter-vibbar. Vem är han? Önskade att Kaj Kindvall kunde göra en prata på hans liv och karriär! (Tomas låt var helt okej, men knappast värdig Icona-tjejernas gråtkalas.)
Betyg: 3/5

Uno Svenningsson – Ingen är som jag

uno-ep7Sara: Klubbigaste Uno vi sett hittills. Gillar det göteborgska bapaba-andet, denna hellströmska version kommer säkert funka utmärkt på dansgolvet. Men det blir lite för platt och odynamiskt för toppoäng.
Betyg: 3/5

Linus: Uno gör Icona Pops lite lugnare electrodebut till svängig poprock som känns befriande glad för att vara Uno. Det känns som att han har smittats av Icona Pops energi i versionen. En av hans bästa stunder.
Betyg: 3/5

Per: Yes! Uno gör ett superpoppigt och levnadsglatt glädjepiller som är så mysigt att både Aino och Caroline måste studsa upp på scenen. En av säsongens absoluta höjdpunkter.
Betyg: 4/5

Anders Wendin – I Love It

wendin-ep7Sara: Slipad garagepunk. Slamrigt, stökigt, skrikigt. Härligt om man gillar sånt. Det gör inte jag.
Betyg: 1/5

Linus: Ja, det är en svår uppgift att göra om en låt som är så självklar i sitt original. Risken med en ny version är att det som gör låten så bra förloras. Tyvärr är det fallet med Anders version, som känns väldigt mycket Moneybrother goes Nirvana. Han röjer på för att dölja det faktum att versionen egentligen är ganska idélös.
Betyg: 1/5

Per: Skönt att få denna release efter det ofantligt stela skogs-rejvet… Jag har ju klagat rejält på Wendins rockmans-sväng denna säsong men gillar detta oreserverat! Manchesterpop möter Clash i en rivig och helt självklar Moneybrotherifiering av originallåten.
Betyg: 4/5

Kikki Danielsson – Emergency

kikki-ep7Sara: Hårdrocksdansband! Underbara ooo-körer! Kikki Danielsson! Jag behöver aldrig höra detta igen men gud vad jag älskar det.
Betyg: 4/5

Linus: Älskar denna version! Kikki står för kvällens största utropstecken när hon sjunger shake that ass i en rockigt svängig version av en av Icona Pops mest banala låtar. Det svänger som fan och det är kul att se Kikki ge så mycket attityd. Så jävla bra.
Betyg: 5/5

Per: Kikki tuffar till sig rejält och levererar en ogenerat rockig låt som är bättre än originalet. Hennes mörka röst (med eko på sången) är helt perfekt till låtens snusktext. Kikkis bästa tolkning hittills!
Betyg: 4/5

Sabina Ddumba – Bright Side

ddumba-ep7Sara: Alltså, Sabina Ddumba är en sån jäkla stjärna. Säsongens överraskning utan konkurrens. Kul med gästrap, felfri leverans, klass-skillnad i scennärvaro. Egentligen är det nog inte hennes bästa insats, men hon måste få en fullpoängare som avslutning för att rättvist spegla hela säsongen.
Betyg: 5/5

Linus: Sabina gör en ursnygg funkig och soulig version som känns helt avväpnande. Härligt att hon bjuder in Näääk och Nimo som guest stars. Det visar hur mycket programmet har saknat hiphop de senaste åren. Sabina är dock alltid i centrum, som en superstar.
Betyg: 5/5

Per: Sabinda Ddumba can do no wrong. Ännu en fullträff, med gästrap som grädde på den redan väldigt lyxiga tårtan.
Betyg: 4/5

Mer Så mycket bättre-läsning: De 15 bästa tolkningarna genom åren.

Så mycket bättre visas på TV4 och finns på TV4 Play.

Just nu på TVdags

Recension

Netflix-premiär! Zellweger lyser i Revenge-skaparens mindfuck What/If

24 maj, 2019
Trailer

Spana in trailern till Terminator: Dark Fate

23 maj, 2019
Streamingtips

Nytt & kommande på Netflix i juni – Dark, Black Mirror & Jessica Jones

23 maj, 2019
Gruppdiskussion

Game of Thrones-cirkeln diskuterar & dissekerar serieavslutningen

22 maj, 2019
Trailer

Kungligt besök på Downton!

21 maj, 2019
Intresseklubben Antecknar #62

Nytt avsnitt av TVdags filmpodd: The Goonies

21 maj, 2019
Streamingtips

Joe Swanberg visar med säsong 3 av Netflix Easy vilken mästare han är

21 maj, 2019
Recension

Nerven slarvas nästan bort i The Rain säsong 2 – August & Følsgaard bäst

20 maj, 2019
Recension

C More-premiär för George Clooneys påkostade & realistiska Catch-22

20 maj, 2019
Analys

Uppsnack inför sista avsnittet av Game of Thrones

19 maj, 2019
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: drabbande polisskjutningsdramat The Red Line

19 maj, 2019
Klipp

Sabrina hjärta Nailed it!

18 maj, 2019

Sagt om oss

Gör som tusentals andra!

Följ oss på Twitter och gilla oss på Facebook!

Nästa artikel