TVdags betygsätter tolkningarna

Petras framförande & Titiyos låt bäst i kvällens Så mycket bättre

Redan dags för tredje avsnittet. Här är våra betyg!

Magnus Uggla – Nacka (Solna)

magnusep3Linus: Åh, Titiyos lysande låt (om min hemstad, no less) blir som väntat teatraliskt och mossig i Ugglas version, men tycker tonåringsskildringen ändå är fin. Uggla funkar bara för mig när han sjunger om något som berört honom, men den töntiga refrängen drar ner låten.
Betyg: 2/5

Sara: Nu håller han på med det där barnramseriet igen. Tycker ofta att Uggla är en smula underskattad som textförfattare (på grund av några skamlösa magplask), och det finns fina fraser även här, men det blir aldrig något mer än en trallig bagatell.
Betyg: 2/5

Björn: Refrängen drar som sagt ned låten men det är något avväpnande med hans otroligt tydliga sång och uttal. Men bra är det inte. Jag blir ändå melankolisk av att se honom, och höra honom prata och sjunga. Helt klart har Magnus Uggla bidragit till att många som inte är stockholmare tror att stockholmare är störiga. Det är roligt.
Betyg: 2/5

Miss Li – Everything's Alright

missliep3Linus: Tycker verkligen om hur Miss Li alltid går all in känslomässigt. Det finns noll poserande. Samtidigt tycker jag hennes tolkningar hittills har varit ganska ljumma. Väldigt safe. Inte dåligt, bara inte så minnesvärt.
Betyg: 3/5

Sara: Stabilt pophantverk, men hade kanske önskat fler konstnärliga utsvävningar? Hon ligger lite för nära originalet för att det ska bränna till. Gillar verkligen hur hon hanterar sin röst i det här arret dock, bästa sånginsatsen hittills.
Betyg: 3/5

Björn: För mig känns det tvärtom som att Miss Li är poserande. Jag skulle önska att hon var mer som hon är vid middagsbordet. Där är hon kalas. Och, sjung på svenska!
Betyg: 2/5

Petter & Linnea – Sanningen

petterLinus: Petras starka låt blir lika stark i Petters vardagsnära skildring av uppoffring och kärlek. I alla fall textmässigt. Musikaliskt tycker jag den saknar tyngd. Den flyter liksom förbi på ett bananskal och Linneas sång når inte riktigt fram.
Betyg: 2/5

Sara:  Härifrån borde Petter hämta fler texter, ur upplevelsebrunnen om vardagslogistikens kompromisser. Men Linnea Henriksson är gravt underutnyttjad i den här versionen. Håller med Linus om att den mest glider förbi obemärkt.
Betyg: 2/5

Björn: Låten är helt klart bättre med Petra men Linnea lyfter upp. Älskar Petter, men mer när han inte sjunger/rappar.
Betyg: 3/5

Petra Marklund – Rosa moln (Drottningen är tillbaka)

petraep3Linus: Jag älskar ju denna låt och alla låtar från Titiyos senaste album. Och fan, Petra överraskar återigen med en sorts electrorockfunkig version som känns som den moderna och värdiga version av Titiyos coolhet vi har väntat på.
Betyg: 5/5

Sara: Gud, en sån överlägsen musikalitet som genomsyrar allt hon gör. Obegripligt att hennes karriär inte varit större. Artist ut i fingerspetsarna. Enda som saknas för full poäng är den där sista lilla känslosmällen i magen.
Betyg: 4/5

Björn: Säsongens hittills bästa tolkning. Petra är alltid bra och bandet med.
Betyg: 5/5

Orup – Hallå

orupep3Linus: Uggla var ju som mest intressant i sin karriärs början och Orup gör en sommarbris-version som varken gör mig exalterad eller förnärmad. Småtrevlig, men lättglömd.
Betyg: 2/5

Sara: Han skalar bort hundra procent av punkigheten och energin i originalet och gör en lounge-version som aldrig riktigt bär någonstans. Puttrigt och kompetent, men ointressant.
Betyg: 2/5

Björn: Här hade jag hoppats på att Orup skulle ha valt Ugglas Sommartid. Det här är lättlyssnat men inget som ger mig gåshud.
Betyg: 3/5

Timbuktu & Eye N'I – Början på allt

jasonep3Linus: Väldigt fint att Jason gör en version av sin mentors låt och att Petters gamle vapendragare Eye N’I gör gästspel. En kan verkligen känna kärleken i låten. Och svänget. Klockrent.
Betyg: 4/5

Sara: Sådärja, en energiinjektion som vi behövde. Underbar start och sen tuggar de fram på sedvanligt Timbuk-stuk. Möjligen lider han även här av sin höga lägstanivå, det finns ingen särskild hook som singlar ut denna ur mängden.
Betyg: 3/5

Björn: Mer fint som symbolhandling än bra som låt. Jag börjar förstå vad Sara med med hög lägstanivå, men visst var det fint.
Betyg: 3/5

Så mycket bättre finns på C More och TV4 Play.

Just nu på TVdags

Tips

Kolla här! Det blev ingen CD – det blev en dokumentär

12 november, 2019
Intresseklubben Antecknar #66

Nytt avsnitt av TVdags filmpodd: Poltergeist

12 november, 2019
BBC-premiär

Hårdkokt skotsk hit & run-rysare för rocknördar

11 november, 2019
Veckans streamingpremiärer

Premiärsammanfattning: Fem polare, flygpionjärer & Philip Pullman

11 november, 2019
Recension

Trevande start – men visst har Apple TV+ potential

11 november, 2019
Pop Culture Confidential

I veckans podd: Richard Lawson om streamingkriget

10 november, 2019
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Belöningen för oss som varit The Affair trogna

10 november, 2019
TVdags betygsätter tolkningarna

Titiyos klubbstänkare bäst i kvällens Så mycket bättre

9 november, 2019
Veckans streamingpremiärer

Premiärsammanfattning: Trakasseritvist, tvillingtrassel & Taiwantrams

5 november, 2019
Streamingtips

Salve, kung Timothée Chalamet! En ny generation tar vid i sevärda The King

4 november, 2019
Premiär

Nu på HBO Nordic: Ett hoppfullt första avsnitt av His Dark Materials

4 november, 2019
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Anna Merediths musik i Netflixhöjdaren Living with Yourself

3 november, 2019

Sagt om oss

Gör som tusentals andra!

Följ oss på Twitter och gilla oss på Facebook!

Nästa artikel