Dagens 3 hetaste OS-tips

OS i dag: Äntligen dags för Tre Kronor

TVdags OS-bevakning i samarbete med

Ishockey, herrar: Tjeckien–Sverige (TV3, kl 18)
När det gäller våra största lagsporter är vinter-OS raka motsatsen till sommar-OS. Fotbollsturneringen är, i alla fall när det gäller herrarna, kanske en av sommarspelens mer avslagna tävlingar, något man inte riktigt tar på allvar eftersom så många av de stora lagen och spelarna saknas blir det aldrig ett riktigt mästerskap, Hockeyn däremot är både hyperintressant och en av spelens absoluta höjdpunkter.

Skadan på Henrik Sedin kom olägligt men det är ändå en av de starkare Tre Kronor-upplagorna vi sett, en närmast perfekt balans mellan ungt och erfaret.

Sverige går in i turneringen med ett par tunga spelartapp, skadan på Henrik Sedin kom synnerligen olägligt, men ställer ändå en av de starkare Tre Kronor-upplagorna någonsin på benen. En närmast perfekt balans mellan gammalt och erfaret och nytt och ungt. Zäta och Daniel Sedin (hur klarar han sig utan tvillingbrorsan?) kommer givetvis vara viktiga och det finns en tung offensiv, men hur ser det ut med defensiven? Egentligen? Och med tanke på den darriga säsong Henrik Lundqvist har bakom sig krävs det en rejäl uppryckning för att det här ska kunna räcka hela vägen.
Premiärmotståndaren Tjeckien är svårbedömt. Att Jaromir Jagr, 87 år, alltjämt förväntas vara en bärande del av laget är för all del fint, men också en aning oroande; det krävs nog en eller ett par genombrott av de yngre spelarna för att laget ska kunna utmana om medaljer.
Det ska också bli spännande att se hur Viasats hockeyredaktion klarar si när kostymen blir lite större. Niklas Jihde och de andra har lite i skymundan varit alldeles strålande under höstens NHL- och Hockeyallsvenskan-sändningar, nu måste de prestera också på bästa sändningstid inför en mycket större publik.

Alpint, damer: Störtlopp (TV3, kl 8)
När Anja Pärson (vad bekväm och bra hon börjar bli som expert nu när hejaklackandet dämpats, förresten, och när hon slipper prata politik) slutade var känslan att det skulle dröja innan vi skulle få fram en toppåkare på fartsidan. I stället tog Kajsa Kling ett jättekliv framåt, började utmana om pallplatser och kommer till Sotji med reella chanser till en topplacering.
Dock – vi ska inte lyfta upp förväntningarna till orimliga nivåer. Kling är en outsider och kanske ännu mer i super-g än i störtloppet. Tinorna Maze och Weirather blir farliga.

Snowboard, damer: Halfpipe final (Viasat OS, kl 18:30)
Efter den obegripliga bortdömningen av Sven Thorgren i Slopestyle är man kanske inte så sugen på fler olympiska bedömningssporter på ett tag, men Halfpipe är precis som Slopestyle en så jämrans spektakulär gren att jag bortser från resultatet och kollar ändå.

TVdags OS-bevakning i samarbete med

Just nu på TVdags

Recension

På Netflix: Charlie Kaufmans absurda drama I’m Thinking of Ending Things

23 september, 2020
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: »Älska mig« – formperfektion i kuliss

20 september, 2020
Premiär

C More-premiär för Maskeradligan – lite som en radiodoku … men på tv

15 september, 2020
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: P-Valley är ett arbetsplatsdrama som kan lyfta till skyarna

13 september, 2020
Säsongspremiär

Yellowstone säsong 3 bjuder minsann på mjukisar, mys & melodrama

12 september, 2020
Nyhet

Slutet närmar sig för The Walking Dead – fast ändå inte

9 september, 2020
Kommentar

Yellowstone säsong 2: Familjedramat fördjupas & ranchkriget blir råare

8 september, 2020
Tips

En titt på svensk rollspelshistoria i Mot andra världar

6 september, 2020
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen: The Boys är tillbaka i stan – med psykopat-Homelander i täten

6 september, 2020
Recension

Nej, vilken rymdkrasch… Netflix Away kan du hålla dig borta ifrån

4 september, 2020
Recension

The New Mutants-premiär – i sina bästa stunder en Breakfast Club för 2020-talet

3 september, 2020
Recension

Karate Kid-uppföljaren Cobra Kai nu på Netflix!

1 september, 2020

Sagt om oss

Gör som tusentals andra!

Följ oss på Twitter och gilla oss på Facebook!

Nästa artikel