TVdags betygsätter tolkningarna

Orups reaktion & Petras popkaramell höjdpunkter i Så mycket bättre

Äntligen fick vi höra Orups bästa låt (enligt honom själv) Stockholm i Så mycket bättre. Men var det bästa låten i kväll? Vi kollar.

Orup – Händerna mot himlen

orup_ep2Linus: Petras lysande brottarhit blir än mer melankolisk i Orups elektroniska balladversion. Hans röst klarar dock inte av låten helt och låten klättrar lite utan att komma någonvart. Jag hade önskat mig ett förlösande crescendo.
Betyg: 3/5

Sara: Blir lite tveksam redan när jag hör låtvalet. Det bästa i originalet är pulsen, och den typen av dans-beat är inte Orups starkaste sida. Det märks även här när Petra försöker få igång en handklapp. Melodiändringarna är kreativa men såpass drastiska att det blir distraherande. Funkar dock bättre efter några lyssningar.
Betyg: 3/5

Björn: Det kommer lite som en överraskning men jag blir återigen påmind om att jag verkligen gillar Orup. Han sjunger för mig och jag gillar att lyssna.
Betyg: 4/5

Petra Marklund – Broarna som bar oss över

petra_ep2Linus: Jag tycker ju att Petra är en av de bästa tolkarna i programmets historia. Hon lyckas ständigt överraska på ett positivt sätt. Här blir det spoken word möter gitarrpop som faktiskt blir riktigt snyggt och modernt. Och refrängen svävar.
Betyg: 4/5

Sara: Hon plockar plötsligt fram något Lisa Ekdahlskt i sin röst i verserna, medan refrängerna lägger på en Laleh-doftande dramatik. Petra är verkligen bra på att utnyttja dynamiken i musiken, hon bygger och bygger låten igenom. Sista refrängen blir svulstigt mäktig.
Betyg: 4/5

Björn: Petra är en sån stjärna. Versen är lite tunn, i mina öron, medan refrängen är fantastisk. Vilken röst, vilket artisteri. Hennes blus är också fabulös.
Betyg: 4/5

Miss Li – I'm Gonna Love You (Until It All Ends)

li_ep2Linus: Miss Li tar Jills countryballad och gör den till powerrockballad. Jag gillar det mörka anslaget och tyngden, men vad har hänt med hennes röst? Det låter precis som förra veckan ganska illa emellanåt i refrängen. Inte på det raspiga livesättet, utan bara falskt. Synd då versionen är riktigt bra.
Betyg: 3/5

Sara: Ett uppsving från förra veckan helt klart. Så skönt att hennes köttighet är tillbaka! Grit och känsla. Hon är bäst när hon är lite opolerad.
Betyg: 4/5

Björn: Det kan hända att jag är ensam om det i Sverige, men jag tycker de två sista raderna låter nakna, bra och inte så Janis Joplinska. Där är det fyra pluppar, resten två. Men att döma av reaktionerna hon får varje gång hon tar i, förstår jag att hon skriker sönder rösten.
Betyg: 2/5

Jason Timbuktu Diakité – Bourgeois Shangri-La

jason_ep2Linus: Det låter väldigt mycket Timbuktu. Härligt energiskt med Outkast-vibbar. Inte min grej egentligen, men även jag stampar med foten. En självklar hit.
Betyg: 3/5

Sara: Som alltid när Jason kör önskar jag mest att jag vore på plats. En av Sveriges bästa live-artister. Underbart gung och en kompetent timbuktifiering av råmaterialet. Snygg melodislinga i refrängen. Men kanske lider han av att ha så hög lägstanivå, jag är inte säker på att just denna dänga är så minnesvärd?
Betyg: 3/5

Björn: Det här är precis min popmelodi. Ta en (stor) del Outkast och och en del Plastic Bertrand så blir det ett perfekt pop-kalas. Visst är det väldigt mycket Outkast, men hur bra som helst.
Betyg: 5/5

Jill Johnson – Are You Ready? (Är du redo?)

jill_ep2Linus: Inte min favoritlåt av Orup direkt, men som powercountryballad med #metoo-tema får den onekligen nytt liv. Tjusigt och innerligt, om än lite väl safe i produktionen.
Betyg: 3/5

Sara: Vilken skillnad i rösten, så mycket bättre tryck och kontroll jämfört med förra veckan! Tyvärr känns produktionen lite tunn och den engelska texten lämnar en del att önska. Men har alltid varit svag för en powerballad.
Betyg: 3/5

Björn: Efter suveräna Jills veranda har jag fått en annan syn på Jill. Men jag tycker hon är mer spännande som person än sångerska. Rösten är underbar och hennes röst passar powerballader mycket väl. Men det blir ändå inte helt bra. En extra plupp för temat och försnacket.
Betyg: 3/5

Petter – Stockholm

petter_ep2Linus: Håller med Orup, det här är min favorit-Orup-låt också. Obegripligt att ingen tolkade den förra vändan. Snyggt arrangemang, och såklart faller tårarna av att se Orup bli så berörd när sonen Kid och hans Tjuvjakt överraskar med inhopp.
Betyg: 3/5

Sara: Som han själv tillstår går det ju inte att komma ifrån att detta är ett billigt knep, men ack så effektfullt. Klockren låt, klurig uppbyggnad innan, stark överraskning med efterföljande reaktion. Ett sånt där Så mycket bättre-nummer där inramningen stjäl fokus från själva tolkningen.
Betyg: 3/5

Björn: Låten är guld men det blir lite för förutsägbart, trots överraskningen. Att se Orups reaktion är kvällens behållning.
Betyg: 3/5

Så mycket bättre finns på C More och TV4 Play.

Just nu på TVdags

Streamingtips

Dagens karantäntips – mysiga hämndmelodramen Itaewon Class

4 april, 2020
Streamingtips

Dagens karantäntips – Hemmabiospecial med Intresseklubben Antecknar

3 april, 2020
Streamingtips

Dagens karantäntips – Studio Ghiblis filmskatt på Netflix

2 april, 2020
Streamingtips

Dagens karantäntips – Kärlekens olidliga skörhet i »På Chesil Beach«

1 april, 2020
Streamingtips

Dagens karantäntips – Bara goda nyheter med John Krasinski

31 mars, 2020
Podcast

Nytt avsnitt av Salong 3: Road House (1948)

30 mars, 2020
Streamingtips

Dagens karantäntips – Netflix helt bananas doku-serie Tiger King

30 mars, 2020
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Det tunga vemodsregnet i Better Things

29 mars, 2020
Liveteater

Moment:teater live-streamar sin episka »Inspektionen 2020« på Youtube i kväll!

28 mars, 2020
Klipp

Lär dig korrekt handtvättning med Washmen

28 mars, 2020
Nyhet

SVT:s nya satsning Sällskap med SVT1 triggar nostalginerven

27 mars, 2020
Klipp

Uppfriskande klipp i väntan på bättre tider – Karantän-tv (tis 24 mar)

24 mars, 2020

Sagt om oss

Gör som tusentals andra!

Följ oss på Twitter och gilla oss på Facebook!

Nästa artikel