I juni får vi äntligen möta Crazy Eyes igen

Orange is the New Black – allt du behöver veta inför säsong 2

Äntligen har vi fått ett premiärdatum – den 6 juni är Orange is the New Black tillbaka!

Vi lämnade Piper bankande skiten ur den bibelmässande och kariestandade Pennsatucky på fängelset Litchfields uteplats. Så går det när man försöker knivhuggas med hemmaslipat krucifix.

»Jag tror att Piper kommer vara lite skakis«, säger seriens skapare Jenji Kohan.

No shit. Det hade vi väl kunnat räkna ut själva. Kohan fortsätter med att Piper »överlever på grund av det hon gjorde och jag tror det blir konsekvenser av det hon gjorde«. Ja det fattar vi väl också!

Det är såklart fan-favoriten »Crazy Eyes« bakgrundsstory vi mest längtar efter, och den har vi blivit lovade.

Överhuvudtaget har Kohan (som just nu gör ett »provokativt kostymdrama« åt HBO, hur bra låter inte det) varit snål med informationen kring säsong två av Orange is the New Black. Hon har rentav vägrat säga om säsong två tar vid där ettan slutar.

Samtidigt som premiärdatumet blev officiellt släpptes en teasertrailer. En ynka sådan. Det där »teaser« betyder ju alltid »en otroligt kort och gåtfull trailer som berättar absolut ingenting förutom möjligen att vi ser att vissa karaktärer bytt frisyr så vi fattar att det har förflutit tid sedan sist«.

Vi vet i alla fall att den nya säsongen ska fokusera mindre på Piper och mer på ensemblespel. Vilket låter väldigt bra! Det som de flesta uppskattade med Orange is the New Black var ju att få lära känna Pipers alla medfångar, i tillbakablickar som alltid var rörande, ofta tragiska eller gripande.

Kohan har sagt efter första säsongen att de la till roll efter roll allt eftersom de såg nya auditionfilmer med fenomenala, arbetslösa skådespelare: »Even during the casting process, the pools of talent are so deep when you have a call for Latin women or black women or a middle-aged woman because they never get their shot.« Deppigt! (Och skärpning, branschen.)

Vissas bakgrundshistorier har vi fortfarande inte fått se, men det är såklart fan-favoriten Suzanne »Crazy Eyes« Warrens (Uzo Aduba) story vi mest längtar efter, och den har vi blivit lovade. Det vi vet om Crazy Eyes är ju egentligen väldigt lite (förutom att hon har vissa gyllene (hö hö nudge nudge) tankar kring hur man utför en bra hämnd: i en scen i besöksrummet såg vi att hon möttes av två vita föräldrar, så man kan anta att hon är adopterad. Hon har haft en tidigare flickvän i fängelset som gillar sin mat »spicy« och att städa toaletterna på natten är som terapi för henne, Crazy Eyes kan också sjunga överraskande vackert, vilket vi fick se i en otroligt rörande scen när fångarna hade ett julspel.

Kate Mulgrew, som spelar Red, har skvallrat om att vi ska få se Poussés (Samira Wiley) och Black Cindys (Adrienne Moore) bakgrund. Och apropå Red, som förlorade makten om köket, så kommer hon givetvis göra allt för att få tillbaka den. Hämnden blir säkerligen värre än den tampongmacka Red serverade Piper i ettan.

Det som det spekulerats allra mest om är hur mycket en annan fan-favorit, Alex (Laura Prepon), skulle vara med. Först skulle hon inte vara med alls, sedan ett avsnitt, sedan fyra men nu är alla fans av denna sval-heta kvinna med den alltid mycket mystiskt perfekt lagda eyelinern lugnade med att hon ska vara med i största delen av säsongen.

Larry (Jason Biggs) bryr jag mig inte alls om. Men tydligen ska vi få följa honom i hans ungkarlsliv – hur man kan tro att någon bryr sig om det förstår jag inte alls. Så fort man lämnade fängelset i ettan blev det ju trist.

Vakterna då? Jag skulle bara förlåta Pornstasch om han kom från mycket mycket olyckliga förhållanden, men Kohan säger att man kommer fördjupa sig i vakterna om det blir en säsong tre.

Personligen skulle jag vilja veta mer om latinan Marisol »Flaca« Gonzales som är besatt av The Smiths.

Vilka är era favoriter? Vem vill ni veta mer om i säsong 2?

Recension av säsong 2

Säsong 2 av Orange is the New Black kommer att finnas på Netflix från den 6 juni.

Just nu på TVdags

Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Blodet droppar i synd & skam-tyngda Miraklet

2 augusti, 2020
Podcast

Nytt avsnitt av Salong 3: The Swimmer (1968)

28 juli, 2020
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Grow tar dansk crime-tv tillbaka till täten

26 juli, 2020
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Michaela Coels mästerverk I May Destroy You

19 juli, 2020
Podcast

Nytt avsnitt av Salong 3: Little Fugitive (1953)

14 juli, 2020
Tips

Underbart dålig stämning när Ziwe gisslar kollegor om rasism

13 juli, 2020
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Sandis skojdissningar av Gyles Brandreth i QI

12 juli, 2020
Tips

Damer i burar! Amy Sedaris i otippad hyllning av obskyr 60-talsrulle

7 juli, 2020
Söndagskrönikan med veckolista

Bäst i tv-världen just nu: Perry Mason-skådisguldet – Lithgow, Rhys & Maslany

5 juli, 2020
Streamingtips

Missa inte febriga »I May Destroy You« på HBO Nordic

2 juli, 2020
Tips

Office Hours med Tim Heidecker – kul & kaotisk karantänkultur

30 juni, 2020
Premiär

På HBO Nordic: Följ Michelle McNamaras Golden State Killer-jakt i I'll Be Gone in the Dark

29 juni, 2020

Sagt om oss

Gör som tusentals andra!

Följ oss på Twitter och gilla oss på Facebook!

Nästa artikel