Streamingtips

Om ni har missat – duon har blivit med vinjett: Filip & Fredrik presenterar!

Under vinjetten Filip & Fredrik presenterar har duon fått ett eget tillhåll på Dplay. Ett tillhåll som tillägnas dokumentärfilmer. Det första nyckelordet som poppar upp i skallen är misär, inte minst tack vare två favoritdokumentärer: The Act of Killing, om bödlarna bakom massakern i Indonesion 1965–1966 (som vi har skrivit om vid ett flertal tillfällen), och det mycket drabbande svenska mästerverket Ett anständigt liv, Stefan Jarls uppföljare till Dom kallar oss mods.

Mest drabbande är det att se Stoffe, särskilt om du sträcktittar – de tio åren har varit obarmhärtiga.

Ett anständigt liv har det gått tio år sedan Dom kallar oss mods och vi följer Kentha och de andra från första filmen. Mest drabbande är det att se Stoffe, särskilt om du sträcktittar – de tio åren har varit obarmhärtiga. Så om du känner dig avundsjuk för att alla har det bättre än du – kolla in ögonöppnaren Ett anständigt liv. Eller, oavsett hur du känner dig – se den!

ett-anstandigt-liv

Förutom dessa betongtunga dokumentärer finns flera av Filip och Fredriks egna grejer, som Trevligt folk deluxe och De sista skälvande minuterna – Filip & Fredriks dag med statsministern. Dan före dopparedan har deras nya dokumentärserie Två nötcreme och en moviebox premiär, serien är baserad på boken med samma namn.

Just nu på Filip & Fredrik presenterar

Ett anständigt liv

Den Guldbaggebelönade andra delen i Stefan Jarls klassiska och hyllade Modstrilogi, där vi får följa missbrukarna Kenta och Stoffes liv och vardag.

The Act of Killing

Vad får en människa att döda en annan? The Act Of Killing följer människorna bakom massakern i Indonesien 1965–1966, då minst en halv miljon människor uppskattas ha mördats i en militär utrensning av misstänkta kommunister.

Boogie Man: The Lee Atwater Story

En politisk dokumentär om republikanen som låg bakom George W Bushs (d.ä.) presidentkampanj 1988 och i grunden förändrade hur amerikanska politiska kampanjer drivs.

Dig!

En film om rockbanden The Brian Jonestown Massacre och The Dandy Warhols, och om vänskapen och rivaliteten mellan de båda bandens frontfigurer Anton Newcombe och Courtney Taylor.

Into the Abyss – A Tale Of Death, A Tale Of Life

Legendariske filmaren Werner Herzog följer 28-årige dödsdömde fången Michael Perry i en serie intervjuer hela vägen fram till veckan före hans avrättning i fängelset i Texas 2010.

I Trumpland med Filip & Fredrik

Donald Trump väcker starka känslor med sina kontroversiella uttalanden. Men vilka röstade på Trump? Filip och Fredrik besöker Virginia och ett fattigt samhälle där Trump ses som räddaren.

Trevligt folk Deluxe

Filip Hammar och Fredrik Wikingsson följer bildandet av Somalia bandy i Borlänge. I den hyllade dokumentärserien Trevligt folk Deluxe gör Filip och Fredrik djupdykningar i de oväntade händelser som inträffade när 17 somaliska män skulle lära sig spela bandy på VM-nivå.

De sista skälvande minuterna – Filip & Fredriks dag med statsministern

Inför Sveriges kanske viktigaste val någonsin träffar Filip och Fredrik statsminister Stefan Löfven under slutspurten av hans valturné. De följer med statsministern till Örebro för att förtidsrösta, och därefter bär det av till Köping för att besöka gruppboendet där Filips syster Linda Hammar och hennes kompisar bor.

We Were Here

AIDS-epidemin drabbade San Francisco oerhört hårt på 1980-talet. I den gripande dokumentären We Were Here hör vi San Francisco-borna berätta om hur sjukdomen påverkade och förändrade staden och deras liv.

Kommande på Filip & Fredrik presenterar

Två nötcreme och en moviebox (premiär 23 december)

Att titta på Anslagstavlan bara för att få se lite tecknat. Ett helt land som stannade av när Ingemar Stenmark åkte. Skräcken inför att bli dålig på klassfotot. Hur var det egentligen att växa upp på 1980-talet, långt före mobiltelefoner, internet och kabel-TV? Filip och Fredriks bok Två nötcreme och en moviebox – hisnande generaliseringar om vår uppväxt i DDR-Sverige blev en omtalad storsäljare när den släpptes 2003. Nu blir den äntligen en dokumentärserie, här på Dplay.

Just nu på TVdags

Nyhet

Glöm Hill House – nu kommer »The Haunting of Bly Mansion«

22 februari, 2019
Streamingtips

Nytt & kommande på Netflix i mars – animerat ultravåld, Mötley Crüe & formel 1

21 februari, 2019
Streamingtips

Bruno Ganz på SVT Play – odödligt dödlig i klassiska Himmel över Berlin

21 februari, 2019
Klipp

Se bortklippta intervjun som gjorde mos av Tucker Carlson & Fox News

20 februari, 2019
Säsongspremiär

Snart dags för Gift vid första ögonkastet – med ny expert

19 februari, 2019
Säsongspremiär

Bonusfamiljen tillbaka! Men vad hände sist? Här är en påminnelse

18 februari, 2019
Streamingtips

HBO Nordic-serien Crashing – en sitcom om att stå upp

18 februari, 2019
Podcast

I veckans podd: Oscar-förutsägelser med Kyle Buchanan

17 februari, 2019
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Är The Passage årets bästa guilty pleasure?

17 februari, 2019
Teasertrailer

Det är romantik i den blodstänkta luften när Santa Clarita Diet sätter datum

16 februari, 2019
TVdags betygsätter & tippar kvällens startfält

Melodifestivalen 2019: Norrskens-Kygo, dockpop & en Modern Talking-flashback

16 februari, 2019
Gruppdiskussion

The Walking Dead-cirkeln om förnumstiga Judith & Emmerdale i zombiemiljö

15 februari, 2019

Sagt om oss

Gör som tusentals andra!

Följ oss på Twitter och gilla oss på Facebook!

Nästa artikel