Streamingtips

Om ni har missat – duon har blivit med vinjett: Filip & Fredrik presenterar!

Under vinjetten Filip & Fredrik presenterar har duon fått ett eget tillhåll på Dplay. Ett tillhåll som tillägnas dokumentärfilmer. Det första nyckelordet som poppar upp i skallen är misär, inte minst tack vare två favoritdokumentärer: The Act of Killing, om bödlarna bakom massakern i Indonesion 1965–1966 (som vi har skrivit om vid ett flertal tillfällen), och det mycket drabbande svenska mästerverket Ett anständigt liv, Stefan Jarls uppföljare till Dom kallar oss mods.

Mest drabbande är det att se Stoffe, särskilt om du sträcktittar – de tio åren har varit obarmhärtiga.

Ett anständigt liv har det gått tio år sedan Dom kallar oss mods och vi följer Kentha och de andra från första filmen. Mest drabbande är det att se Stoffe, särskilt om du sträcktittar – de tio åren har varit obarmhärtiga. Så om du känner dig avundsjuk för att alla har det bättre än du – kolla in ögonöppnaren Ett anständigt liv. Eller, oavsett hur du känner dig – se den!

ett-anstandigt-liv

Förutom dessa betongtunga dokumentärer finns flera av Filip och Fredriks egna grejer, som Trevligt folk deluxe och De sista skälvande minuterna – Filip & Fredriks dag med statsministern. Dan före dopparedan har deras nya dokumentärserie Två nötcreme och en moviebox premiär, serien är baserad på boken med samma namn.

Just nu på Filip & Fredrik presenterar

Ett anständigt liv

Den Guldbaggebelönade andra delen i Stefan Jarls klassiska och hyllade Modstrilogi, där vi får följa missbrukarna Kenta och Stoffes liv och vardag.

The Act of Killing

Vad får en människa att döda en annan? The Act Of Killing följer människorna bakom massakern i Indonesien 1965–1966, då minst en halv miljon människor uppskattas ha mördats i en militär utrensning av misstänkta kommunister.

Boogie Man: The Lee Atwater Story

En politisk dokumentär om republikanen som låg bakom George W Bushs (d.ä.) presidentkampanj 1988 och i grunden förändrade hur amerikanska politiska kampanjer drivs.

Dig!

En film om rockbanden The Brian Jonestown Massacre och The Dandy Warhols, och om vänskapen och rivaliteten mellan de båda bandens frontfigurer Anton Newcombe och Courtney Taylor.

Into the Abyss – A Tale Of Death, A Tale Of Life

Legendariske filmaren Werner Herzog följer 28-årige dödsdömde fången Michael Perry i en serie intervjuer hela vägen fram till veckan före hans avrättning i fängelset i Texas 2010.

I Trumpland med Filip & Fredrik

Donald Trump väcker starka känslor med sina kontroversiella uttalanden. Men vilka röstade på Trump? Filip och Fredrik besöker Virginia och ett fattigt samhälle där Trump ses som räddaren.

Trevligt folk Deluxe

Filip Hammar och Fredrik Wikingsson följer bildandet av Somalia bandy i Borlänge. I den hyllade dokumentärserien Trevligt folk Deluxe gör Filip och Fredrik djupdykningar i de oväntade händelser som inträffade när 17 somaliska män skulle lära sig spela bandy på VM-nivå.

De sista skälvande minuterna – Filip & Fredriks dag med statsministern

Inför Sveriges kanske viktigaste val någonsin träffar Filip och Fredrik statsminister Stefan Löfven under slutspurten av hans valturné. De följer med statsministern till Örebro för att förtidsrösta, och därefter bär det av till Köping för att besöka gruppboendet där Filips syster Linda Hammar och hennes kompisar bor.

We Were Here

AIDS-epidemin drabbade San Francisco oerhört hårt på 1980-talet. I den gripande dokumentären We Were Here hör vi San Francisco-borna berätta om hur sjukdomen påverkade och förändrade staden och deras liv.

Kommande på Filip & Fredrik presenterar

Två nötcreme och en moviebox (premiär 23 december)

Att titta på Anslagstavlan bara för att få se lite tecknat. Ett helt land som stannade av när Ingemar Stenmark åkte. Skräcken inför att bli dålig på klassfotot. Hur var det egentligen att växa upp på 1980-talet, långt före mobiltelefoner, internet och kabel-TV? Filip och Fredriks bok Två nötcreme och en moviebox – hisnande generaliseringar om vår uppväxt i DDR-Sverige blev en omtalad storsäljare när den släpptes 2003. Nu blir den äntligen en dokumentärserie, här på Dplay.

Just nu på TVdags

Kommentar

Här är alla anledningar till att På spåret spårat ur – går det att rädda?

9 december, 2018
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Beat, Dogs of Berlin & det nya tyska tv-undret

9 december, 2018
Streamingtips

Kan Andrev få en vän? Intressant om manlig ensamhet… och vänskap

8 december, 2018
Kommentar

På SVT i kväll: Morran och Tobias-biofilmen som blev orättvist sågad

8 december, 2018
Trailer

Äntligen! Avengers: Endgame har fått både titel & trailer

7 december, 2018
Nyhet

Nyårsmys eller nyårsrys? Mikael Persbrandt läser Ring, klocka ring

7 december, 2018
Recension

Roma – ett mästerverk om ett Mexiko i förändring

7 december, 2018
Recension

Netflix-premiär för Serkis Mowgli – klart godkänd men ingen klassiker

7 december, 2018
Premiär

Pappslöjd, spritsenap & After Eight – Jul med Ernst är tillbaka

6 december, 2018
Recension

HBO Nordics Min fantastiska väninna är handlingsförlamande fantastisk

6 december, 2018
Kommentar

Värst i tv-världen just nu: Julia Davis gränslösa Sally4Ever

5 december, 2018
Fråga

Vår tid är nu-mysteriet med arvet efter Helga – hur går det ihop?

5 december, 2018

Sagt om oss

Gör som tusentals andra!

Följ oss på Twitter och gilla oss på Facebook!

Nästa artikel