TVdags testar

Nya Apple TV imponerar – men det är en start, inte ett slutmål

Det tog två år innan det gick att klippa och klistra med en iPhone. Möjligheten att kunna lyssna på Spotify samtidigt som vi scrollade igenom Facebookflödet fick vi vänta på ytterligare ett år.

Att Apple gärna skyndar långsamt är värt att ha i bakhuvudet vid en utvärdering av nya Apple TV. För även om det på papperet rör sig om den fjärde versionen av en produkt som såg sin födelse redan år 2007, så är Apple TV 4 – eller Nya Apple TV som de själva kallar den – till stora delar en helt ny produkt med helt ny funktionalitet – version 1.0 i dess tredje kapitel.

Det här är alltså inte Apples slutliga svar på hur framtidens tv ser ut, utan snarare startpunkten på en resa vi kanske förstår vart den är tänkt att leda oss om tre–fyra år. Företaget har en vision klar för sig, men vilken den är behåller de för sig själva. Det är så de jobbar, på gott och ont.

Hur bra är då det här grundfundamentet som deras nya plattform ska byggas på? Den är bra! På många sätt till och med mycket bra, men den kommer inte utan brister och vissa beslut som tagits kan ifrågasättas.

Att Apple gärna skyndar långsamt är värt att ha i bakhuvudet vid en utvärdering av nya Apple TV.

Den första tveksamheten infinner sig redan vid köpet. Varför de släpper två modeller – en med 32 GB minne för 1695 kronor och en med 64 GB för 2295 kronor – redan i detta skede känns svårt att förstå. Jag kan se att det på sikt när spelmarknaden för Apple TV kommer igång på allvar blir viktigt med lagringsutrymme, men frågan är om särskilt många har ett reellt behov av mer än 32 GB under överskådlig framtid, så varför inte göra det enkelt för potentiella köpare och satsa på en produkt inledningsvis och bredda utbudet längre fram? För även om jag är överlag är väldigt entusiastisk till att Apple TV nu är öppen för apputvecklare, så är det här en produkt som främst kommer att användas för streaming och molntjänster på olika sätt, och det äter inte utrymme. Relaterad bonusinfo: Det cirka en dussin appar jag själv hittills installerat på min Apple TV 4 (jag har ännu inte gett mig på några spel) tar inte upp mer än 95 Mb totalt. Jag har lite kvar att jobba med, således.

Väl inköpt och inkopplad möter vi den nya inloggningsprocessen, där man endera kan välja att ställa in den manuellt från grunden, eller låta Apple TV:n (som jag nu kommer att börja kalla ATV4) suga åt sig information som Apple ID och nätverksinställningar från ens iPhone.

Det andra alternativet gör att du inte behöver traggla med den nya inmatningsprocessen lika mycket som om du gör allt från grunden. Det nya sättet att mata in bokstäver och siffror har fått en del recensenter att gå i taket. Till skillnad från tidigare, då Apple TV använde sig av ett standardiserat rutbaserat textfält, har man nu lagt alla bokstäver i en lång rad, med siffror och andra tecken på en rad under. Det ger att man exempelvis måste passera 27 bokstäver om man vill mata in ett A följt av ett Ö, vilket på papperet är betydligt mer omständligt än tidigare, då det aldrig krävdes mer än maximalt 10 knapptryck att ta sig från ena hörnet av inmatningspaletten till den andra.

Inloggning
Den nya, avlånga inmatningslayouten för text. Många sidledssvepningar blir det.

Skillnaden är dock att den nya fjärrkontrollen är av touchtyp där man sveper sig fram i sid- och höjdled i stället för att klicka, vilket gör att det går mycket fortare att ta sig från ena änden till den andra. Till en början är det lite meckigt, men snart blir man ganska vass precisions- och hastighetsmässigt, och efter ett par dagars användning tyckte jag att den nya layouten fungerade ungefär lika bra som den tidigare. För att jämföra loggade jag ut från Netflix på såväl min gamla som min nya Apple TV och tog tid då jag matade in användarnamn och lösenord på respektive fjärr på nytt. Tid med bokstavsrutmönstret på ATV3 blev 59 sekunder och med det nya avlånga på ATV4 62. Rätt hugget som stucket.

En fördel med det nya upplägget är att specialbokstäver i olika språk syns direkt på skärmen, gamla ATV visade alltid bara A-Z i rutmönstret och ville man ha fram exempelvis ett Ö fick man långtrycka på O och sedan klicka sig fram på en ny rad till den svenska Ö-varianten. En jobbig detalj är att suddgummit ligger längst ut till höger i bokstavsraden, men om du långtrycker när du slagit in en bokstav fel visas en ny rad med specialtecken som inleds med ett suddgummi, och om du i det läget inte klickar utan bara vänstersvepet kan du sudda bort så många bokstäver du önskar.

Svep och klick. Den nya fjärrkontrollen hämtar inspiration från iPhonens touchskärm.
Svep och klick. Den nya fjärrkontrollen hämtar inspiration från iPhonens touchskärm.

Med gamla Apple TV fanns möjligheten att para ett bluetoothtangentbord för att mata in text eller använda appen Fjärrkontroll på iPhonen i samma syfte. Inget av detta fungerar i ATV4. För de som nyttjade detta är det nya upplägget tveklöst sämre, men frågan är hur många normalanvändare som orkade ta sig an eller ens visste om att bluetoothmöjligheten fanns. Det är som Airplay-funktionalitet, jag vill minnas att jag läst att bland dem som tidigare haft både en iPhone och en Apple TV så brukade runt fem procent nyttja möjligheten att via Airplay spela upp det man startat på sin iPhone på sin ATV-kopplade tv.

Varför stöd för textinmatning från en annan bluetoothenhet saknas i ATV4 har inte Apple förklarat. En del har valt att se det som bevis på att företaget nonchalant lanserat en ofärdig produkt, men jag tror att det kan vara ett medvetet val eftersom stöd för extern textinmatning kombinerat med en öppen App Store med all säkerhet skulle leda till att utvecklare lanserade kontorsappar för ordbehandling, mejl och dylikt. Apple skulle då stå med en enkel skrivbordsdator för 1700 spänn i sin produktlinje (du kan lika gärna koppla en ATV till en datorskärm som en tv-apparat), något jag inte tror de är sugna på. Att Apple inte lanserat någon ATV-version av webbläsaren Safari följer samma tankespår, det här är en produkt tänkt att vara något annat än en datorersättare.

Varför stöd för textinmatning från en annan bluetoothenhet saknas har inte Apple förklarat, men jag tror att det är ett medvetet val.

Här hamnar dock som så ofta vi från mindre språkområden i kläm. Två av ATV4:s paradfunktioner är Siri och den universella sökfunktionen, men det är funktionalitet tillgänglig enbart för dem med amerikanska, kanadensiska, brittiska, australiska, tyska, franska, spanska samt japanska iTuneskonton. Med dessa funktioner blir behovet av textinmatning via fjärren mycket mindre, jag har testat en del med mitt amerikanska konto och sökningarna går väldigt smidigt och snabbt i de fem tjänster som »universell« hittills inkluderar – Netflix, Hulu, Showtime, HBO och iTunes (och där iTunes betal- och hyralternativ faktiskt pushas till bakgrunden i de fall titlarna även finns hos prenumerationstjänsterna). Därtill kan man starta appar via Siri och fråga om vädret, sportresultat och dylikt – resultaten glider upp på skärmens nederdel – men funktionaliteten är ännu begränsad jämfört med iPhone och Apple Watch. Man kan även sätta på och av textning, spola, få repliker sagda igen och info om skådisar och liknande under pågående film.

Men som sagt, det är de länderna det. Den som någon gång försökt få svenska Siri på iPhonen att fatta vad man menar när man ber henne spela upp en låt med engelsk titel anar hur långt borta en svensk Siri på Apple TV är, men tydligen ska orsaken till att vi utlänningar ännu inte ens tillåts använda engelskspråkiga Siri vara att hon just nu håller på att lära sig hur namn och titlar uttalas när vi försöker (men tydligen inte lyckas) uttala dem på engelska. På något sätt går det väl att sympatisera med en sådan strävan efter perfektionism, men jag hade personligen hellre givits tillgång till exempelvis amerikanska Siri, med en liten asterisk om att funktionaliteten för utländska användare än så länge bör betraktas som en beta.

Den som någon gång försökt få svenska Siri på iPhonen att fatta vad man menar när man ber henne spela upp en låt med engelsk titel anar hur långt borta en svensk Siri på Apple TV är.

Bortsett från att Siri saknas är det trist att den universella sökningen inte nått hit, för när vi nu tvingas traggla med fjärrisen för att söka hade det varit trevligt om vi åtminstone belönats med resultat som grävde djupare än bara i iTunes filmbibliotek – vi har ju faktiskt flera utmärkta internationella och nationella streamingtjänster i svenska ATV4 som borde kunna indexeras. Jag har försökt googla varför Siri och det universella söket verkar gå hand i hand, men utan att få några svar. Inte heller har jag hittat något gällande inkludering av lokala tjänster i det universella söket – kan till exempel en spansk motsvarighet till Viaplay indexera in sig i de universella sökresultaten i Spanien, där universellt sök funkar? Så verkar ännu inte vara fallet, men på lite sikt är det här så klart funktionalitet som måste implementeras om det ska vara någon mening.

Den nya startsidan, med de svenska och övriga skandinaviska streamingtjänsterna inlagda.
Den nya startsidan, med de svenska och övriga skandinaviska streamingtjänsterna inlagda.

Gränssnittet är uppbyggt enligt samma logik som i förra generationen men rejält uppfräschat. I stället för att styra runt en ram som markerar det du står på, poppar den markerade appen/titeln fram på ett väldigt tydligt sätt, samtidigt som appens namn dyker upp under de numera helt rektangulära apparna (hej då rundade hörn). Eftersom Apple öppnat upp en reguljär App Store för ATV4 står det utvecklare mer fritt att utveckla egna gränssnitt, vilket för de svenska aktörerna än så länge tyvärr inte inneburit några revolutioner. I toppen finns i regel en menylist där man kan välja kategorier, sök, inställningar och dylikt, och resten av skärmen upptas av kurerade toppvalskategorier som scrollas i sidled – på SVT Play är det exempelvis Rekommenderat, Populärast just nu, Senaste program, Sista chansen och Live precis som i deras förra app.

SVT Play i nya Apple TV. I princip samma utseende som på alla andra plattformar de finns på.
SVT Play i nya Apple TV. I princip samma utseende som på alla andra plattformar de finns på.

Netflix har däremot tagit chansen att införa samma app som de har haft ett tag i nya smart-tv-apparater, en visuellt tilltalande app som visserligen bygger på samma grundtänkande som de svenska apparna och som dessutom visar betydligt mindre innehåll på skärmen än exempelvis Viaplay, men som med hjälp av stora bilder och korta texter om varje titel gör det hela mycket mer inbjudande. En rejäl blunder är dock att sidan Min lista, som innehåller allt man själv favoritmarkerat, endast nås genom att man först scrollar igenom de 34 kategorier som Netflix pushar för. Så är det i grund och botten även i den Netflix-app som min Samsung-tv har, men i den är scrollningen ändlös åt båda hållen, vilket betyder att jag i stället för att klicka alla dessa steg nedåt bara behöver klicka uppåt två gånger, så når jag slutet på kategorilistan bakifrån. Ett steg uppåt ger såväl på ATV4 som på Samsung-tvn en meny för sökfält, profilbyte och inställningar.

Netflix startsida. Visuellt tilltalande och informativ, även om den inte visar särskilt många titlar åt gången.
Netflix startsida. Visuellt tilltalande och informativ, även om den inte visar särskilt många titlar åt gången.
Viaplays startsida rymmer betydligt fler titlar än Netflix, men gör å andra sidan inget för att försöka locka in tittarna med hjälp av bild och text.
Viaplays startsida rymmer betydligt fler titlar än Netflix, men gör å andra sidan inget för att försöka locka in tittarna med hjälp av bild och text.

Om jag får gissa så tillåter Apple inte ändlös scrollning eftersom man efter några snabba svepningar på touchfjärren lätt tappar orienteringen i listan om den bara går runt, runt. På Samsung-tvn uppstår aldrig samma effekt eftersom scrollningen hackar sig godmodigt fram, men ATV4 rullar lagglöst på i hög fart ett bra tag likt frukterna på en enarmad bandit. Vore jag Netflix skulle jag lägga in Min lista i toppmenyn bredvid sökfältet för att göra den lättnådd från startläget.

I övrigt är det tydligt att App Store är i uppbyggnadsfasen. Topplistorna dök upp först ett antal dagar efter försäljningsstart (rätt logiskt med tanke på att det krävs en viss mängd köp och nedladdningar för att få relevant listdata) och kategorier lyser ännu med sin frånvaro i den svenska butiken, men finns i den amerikanska (om än blott få).

Det här försvårar tveklöst upptäckandet av appar, och det är irriterande att Apple inte har aktiverat kategorimenyn med tanke på att kategorier bevisligen existerar – går man in under menyvalet »Köpt« där alla appar du laddat ner till en iOS-enhet och som också finns för Apple TV summeras, radas kategorier som Foto och video, Nyheter, Resor, Sociala Nätverk, Spel, Underhållning och Verktyg prydligt upp. Varför inte ge möjligheten att botanisera bland alla appar i dessa kategorier, i stället för att bara visa upp de vi redan har?

Apple TV:s svenska topplistor en torsdagseftermiddag i november, där brasfilmer drar publik i höstrusket. Men kom igen Apple, lägg in en kategoriflik i toppmenyn även i den svenska butiken.
Apple TV:s svenska topplistor en torsdagseftermiddag i november, där brasfilmer drar publik i höstrusket. Men kom igen Apple, lägg in fliken Kategorier i toppmenyn även i den svenska butiken.

Till skillnad från i den förra versionen startar man i ATV4 helt utan appar, tidigare dök de appar som Apple gett tillträde åt i boxen automatiskt upp hos alla. Det ger en lite tom känsla vid uppstart, men de mest prominenta apparna står tydligt i fokus på App Stores startsida, så det går fort att ladda in de viktigaste. Du kan ange i inställningarna hur frekvent du vill att ditt Apple ID-lösenord ska knappas in vid köp, själv angav jag kaxigt »Aldrig« med tanke på den lite omständliga inmatningsprocessen. Bara att hoppas att femåringen i hushållet uppvisar gott omdöme när han lämnas själv framför teven, det är inte direkt iPhonenivå på priserna på betalapparna, Wii Sports-inspirerade Beat Sports kostar exempelvis 109 kronor.

Utan att ha djupdykt i det utbud som finns i det tidiga skedet är det tydligt att appar för att streama film/tv samt spel än så länge dominerar. Av de svenska stora aktörerna finns hittills SVT Play, TV4 Play, Viaplay och HBO Nordic vad jag kunnat se, och även Aftonbladet och Expressen har lanserat appar för sitt tv-innehåll. SBS-kanalernas app Dplay har dock inte dykt upp, och någon C More-app finns inte heller, kanske inväntar man den nya stora streamingtjänst som Bonniersfären jobbar på. Inte heller finns hyrvideotjänster som Plejmo eller SF Anytime, men där antar jag att det handlar främst om att de inte är så sugna på att ge Apple 30 procent av intäkterna för varje uthyrd film.

Bara att hoppas att femåringen i hushållet uppvisar gott omdöme när han lämnas själv med nya Apple TV, det är inte direkt iPhonenivå på priserna på betalapparna.

Det går att ladda ner grannländernas public service-appar även i den svenska butiken, men i NRK TV-appen verkar allt material vara regionsblockat, men i DR TV-appen går det åtminstone att se nyhetssändningar samt en del äldre dramaproduktioner – att kolla in tredje säsongen av Brottet med dansk text (så att även den som fattar noll av talad danska kan hänga med) gick utmärkt. Finska YLE verkar dock ännu lysa med sin frånvaro på ATV.

Så här ett par veckor in i ATV4:s levnad ser inte App Store-utbudet särskilt imponerande ut. Men jag tror man gör sig en rejäl otjänst om man tittar där i dag och tänker »vadå, var det inte mer?«. Alla jämförelser med den enorma floran i utbudet i App Store för iPhone och iPad (och Androids Google Play för den delen) haltar rejält, de har ju sju års försprång, och apputvecklarna till ATV-plattformen fick tillgång till systemet en månad före försäljningsstarten, de har knappast hunnit tänka klart gällande den här plattformens möjligheter.

Jag tror också absolut att Apple TV har potential att bli en spelkonsol att räkna med långt bortom enkla förströelsespel, inte minst inom familjesegmentet, det var knappast en slump att spelet Beat Sports som är en så tydlig Wii Sports-klon var bland de titlar som visades upp mest prominent när Apple presenterade ATV4. Original-Wiin har nio år på nacken, och det är ändå den konsol som än i dag brummar igång oftast i vårt hem, eftersom femåringen i familjen älskar Wii Sports-spelen och han drar med oss alla (plus sin mormor och morfar) i de här med dagens mått mätt rätt simpla spelen. Det är den publiken Apple är ute efter, inte den typ av gamers som köade när PS4 och Xbox One släpptes.

Något som saknas i hårdvaran är 4K-stöd, vilket kan tyckas konstigt då årets iPhonemodeller kan spela in video i det formatet. 4K-avsaknaden bör dock kanske främst ses som en brist för dem som gillar att jämföra tabelldata, frågan är hur många som ser skillnad på den HD-bild som Apples låda skickar över till tvn och den 4K-uppspelning som exempelvis de nya versionerna av medieboxar som Amazon Fire TV och Roku ståtar med. Dessutom är utbudet av 4K-material ännu skralt, den enda tjänst i Sverige som mig veterligen har det i sitt utbud är Netflix, vars egenproduktioner och lite annat material är tillgängligt i 4K om man betalar för det dyraste av deras abonnemangsalternativ.

Men i takt med att antalet tv-apparater med 4K-stöd blir fler lär det komma i Apple TV också, troligen när nästa generation släpps om … ska vi gissa på 18 månader? Att skynda långsamt när det gäller teknikskiften och invänta hög mognadsgrad är som tidigare nämnts något Apple gärna gör – såväl 3G- som 4G-tekniken kom sent till iPhone.

På tal om hårdvaran så har »pucken« blivit mindre pucklik genom att den blivit 12 millimeter högre, något som estetiskt inte är till dess fördel. Turligt nog använder den nya fjärrisen bluetooth och inte IR, så det finns inget behov av att ha ATV4 stående så att du har fri skottsikt, den funkar lika bra inuti ett stängt skåp. Intressant nog har den dock ännu en IR-port på framsidan, så har du en ATV av äldre modell kan du använda den gamla gråa (eller ännu äldre vita) fjärren om den nya svarta touchfjärrisen försvunnit bland soffkuddarna. Med lite god (eller ond) vilja kan detta ses som ännu en indikation på att utökat bluetoothstöd inte är att vänta – förr kunde man kontrollera sin ATV från appen Fjärrkontroll på iPhonen om man förlagt sin fjärrkontroll, nu har man stängt den dörren men i stället byggt in ett bakåtkompatibelt IR-stöd så att den gamla fjärren kan användas om olyckan är framme. Förutsatt att man är ATV-användare sedan tidigare, vill säga.

Den nya fjärrkontrollen använder bluetooth och inte IR, så det finns inget behov av att ha nya Apple TV stående så att du har fri skottsikt.

På tal om olyckor så har den nya fjärrkontrollen, som inte behöver batteribyte utan laddas med lightningkabel, både för- och nackdelar. En nackdel är att touchytan är gjord av glas, så spruckna fjärrkontroller till följd av drullbeteende är att vänta och det har redan börjat poppa upp skal till försäljning på internet.

En annan nackdel är dess symmetriska form som visserligen är snygg men samtidigt rätt opraktisk, det är svårt att känna om man håller fjärrkontrollen åt rätt håll. Den klickbara touchytan på övre halvan har visserligen en mattare finish än den helblanka nedre halvan, men känslan i ytskikten är så snarlik att det är svårt att avgöra vad som är vad utan att titta på den. Den längre volymkontrollsknappen på höger sida är visserligen en indikator, men den sitter längre ner än där tummen naturligt vilar när man håller fjärrkontrollen i handen, så man måste aktivt känna efter om man håller den rätt.

En fördel är touchfunktionen i sig, den fungerar intuitivt och precist och kan likt en datormuspekare ställas in på olika känslighet. När det gäller knapparna är jag dock fundersam. Volymkontrollen är visserligen ett bra nytillskott – den stryper/förstärker dessutom inte ljudsignalen från ATV:n utan styr tv-apparatens huvudvolym – men varför lägga till en hemknapp utöver menyknappen, när det enda hemknappen verkar göra är att man vid tryck slussas tillbaka till huvudmenyn, samma funktionalitet som ett långt tryck på menyknappen tidigare alltid gett (och fortfarande ger)?

puckochremote

En annan irriterande detalj i fjärrkontrollens funktionalitet är play/paus-knappens beteende. Om jag pausar det jag tittar eller lyssnar på (Apple Music funkar utmärkt i ATV4) och sedan väntar så pass länge med att starta uppspelningen att skärmsläckaren hinner gå igång, så händer det inget vid tryck på play, ATV:n måste först ruskas till liv genom ett tryck på menyknappen och därefter play. Att det går utmärkt att göra det omvända – det vill säga pausa musiken direkt från skärmsläckaren – gör detaljen extra ologisk.

Det här är egentligen inte nytt för ATV4 utan gällde även tidigare, men av någon anledning stör det mig mycket mer sedan jag börjat använda ATV:n som musikspelare i och med stödet för Apple Music. Jag jobbar ofta från vardagsrumssoffan och att bläddra med ATV-fjärrisen i musikutbudet och få det snyggt serverat på tv-skärmen är väldigt tilltalande.

Men det här, som så mycket annat jag tagit upp, är detaljer. Detaljer som jag hoppas och tror att Apple samt tredjepartsutvecklarna av appar kommer att fixa. Nu finns grunden på plats, och vidareutvecklingsprocessen startar. Och det är där Apple på sikt brukar excellera.

Apple Music på Apple TV fungerar utmärkt, och det är en fröjd att botanisera fram med touchfjärren på en stor tv. Irriterande nog finns ingen videoflik ännu, även om tjänstens musikvideor går att söka sig fram till via exempelvis artistsidorna eller manuell sökning.
Apple Music på Apple TV fungerar utmärkt, och det är en fröjd att botanisera fram med touchfjärren på en stor tv. Irriterande nog finns ingen videoflik ännu, även om tjänstens musikvideor går att söka sig fram till via exempelvis artistsidorna eller manuell sökning.

Är Apple TV 4 värd pengarna? Trots att det är en produkt som så tydligt befinner sig i starten av sin utveckling och där detalj efter detalj kan förbättras – är mitt svar utan tvekan ja. Introduktionen av en App Store som redan nu innehåller de svenska streamingtjänster jag använder och vars funktionalitet bara kommer att bli bättre, möjligheten att använda Apple Music (och Spotify snart hoppas jag, inget borde hindra dem från att lansera en app) samt den generella upplåsning som den nya plattformen innebär (som att kunna använda mediacenterlösningar som Plex utan krångel) gör investeringen väl värd för mig.

Att Siri och det universella söket saknas är rejäla minusposter, men när de väl kommer hit, kommer de inte att kräva en ny box, utan bara att man uppdaterar till en ny version av systemet.

Vill man prompt ha 4K-stöd går dock ATV4 bort – det är inget som en mjukvaruuppdatering kan lösa – likaså om man vill ha en optisk ljudutgång, den har rationaliserats bort i den nya versionen, det är enbart HDMI som gäller.

Men tillhör man inte dessa personer, är Apple TV 4 tveklöst den mest kapabla boxen på den svenska marknaden. Priset är högre än hos konkurrenterna och specifikationsmässigt vinner den inte alla gånger, men ingen annan kommer i närheten när det gäller bredd och framför allt framtida potential för ekosystemet.

Fakta: Nya Apple TV kostar från 1 695 kronor. Drivs av en A8-processor (samma som i iPhone 6). ATV4 ansluts via HDMI (version 1.4), vars kabel snålt nog måste köpas separat, däremot ingår lightningkabel som laddar fjärrkontrollen. Ethernethastigheten är 10/100, och bluetoothstödet 4.0. ATV4 stödjer ljudmässigt Dolby Digital 5.1 samt 7.1. Det finns även en serviceport av typen USB-C, som utöver diagnostiksyften bland annat kan användas för skärmdumpar (likt dem i detta test).

Just nu på TVdags

Nyhet

Ursäkta röran, TVdags bygger om!

19 maj, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Line of Duty-sträckkollen på SVT Play

16 maj, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Kevin Bacon & 1990-talskänslan i City on a Hill

9 maj, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: The Handmaid's Tale reser sig igen

2 maj, 2021
Intresseklubben Antecknar #79

Nytt avsnitt av TVdags filmpodd: Terminator-sviten

1 maj, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Svärfar svävar fritt i Tumba-dokun

25 april, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Tortyrporr & rasism i kontroversiella Them

18 april, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Avancerade soc-thrillern Snöänglar

11 april, 2021
Söndagskrönikan med veckolista

Bäst i tv-världen just nu: Brittisk deppattack med Line of Duty & Unforgotten

4 april, 2021
Recension

Bert ligger kanske inte rätt i tiden – men han är fortfarande kul

1 april, 2021
Sverigepremiärer

Paramount+: Two Weeks to Live är bra – Everyone Is Doing Great är bättre

29 mars, 2021
Nyhet

Dags för Paramount+ att dra igång – men Apple får förtur

24 mars, 2021

Sagt om oss

Gör som tusentals andra!

Följ oss på Twitter och gilla oss på Facebook!

Nästa artikel