Förföriska färger, hypnotisk musik och störda barn i mängder – men vart är blodet?

Nu är trailern här till American Horror Story: Hotel!

American Horror Story går snart in på sin femte säsong! Häpnadsväckande med tanke på hur svajig den första var, visserligen njutbar men helt utan tillstymmelse till originalitet. Sedan dess har serien rotat sig djupare och hårdare i skräckens mylla, den delen av åkern där bonden kört i diket med gödseltraktorn, här finns så mycket skräck att vi snackar borderline komedi. Vilket självfallet också är meningen. American Horror Story har alltid varit mer »lustiga huset« än Huset som Gud glömde. Och vi som gillat har uppskattat den skenande mixen av skräck, humor och surrealistiska chockmoment.

Manson-morden, A Clockwork Orange, Motorsågsmassakern och till och med Lucio Fulcis The Beyond. Det är helt enkelt roligt att kolla på American Horror Story

Själv har jag tyckt bäst om säsong tre – Häxor, läxor och dödliga lektioner liksom – men lyckats få ut något av alla – psychoclownen från säsong circus slår nog rekord vad gäller obehag. Har man inte sett hans bror i någonting också, hmm, jo vänta nu, det är ju Captain Spaulding från Rob Zombies House of 1000 Corpses och The Devil's Rejects!

Ännu en grej jag uppskattar med American Horror Story: det ändlösa refererandet, Manson-morden, A Clockwork Orange, Motorsågsmassakern och till och med Lucio Fulcis The Beyond. Det är helt enkelt roligt att kolla på American Horror Story, dock inte helt förlösande … det har alltid saknats något, ingen säsong har gått i mål som perfekt. Kanske beror det på att tretton avsnitt är tre avsnitt för mycket? Eller så är allt Jessica Langes fel? Lange som valt att hoppa av och kommer alltså inte att checka in när FX slår upp portarna till American Horror Story: Hotel den sjunde oktober. Tack Satan! Nyligen släpptes också den första riktiga trailern till den femte säsongen.

Och visst ser det bra ut, som vanligt när det gäller serien så är allt polerat in i minsta detalj, stiligt och snyggt med Kubricks The Shining som främsta anspelning, men även så klart Lady Gaga och hennes artistiska bakkatalog. Jag tycker det ska bli kul att se henne som chef för hotellet, men ska man vara lite grinig så skulle ju trailern lika gärna kunna vara en reklamfilm för hennes nya skiva. Kitschiga monster.

Hoppas inte så är fallet, för spelplanen som sådan är ju ypperlig: långa korridorer, stängda dörrar, kåta bellboys och synska barn. FX är inte bara »fearless« utan även grymma som härmapor och vet hur man säljer godisskräck till kidsen – med rakblad mitt i – förhoppningsvis kommer jag sitta där och tugga på min egen avskurna tunga när American Horror Story: Hotel tagit slut, för jag vill verkligen köpa det här!

American Horror Story: Hotel börjar sändas på amerikanska FX 7 oktober. 

Just nu på TVdags

Nyhet

Ursäkta röran, TVdags bygger om!

19 maj, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Line of Duty-sträckkollen på SVT Play

16 maj, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Kevin Bacon & 1990-talskänslan i City on a Hill

9 maj, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: The Handmaid's Tale reser sig igen

2 maj, 2021
Intresseklubben Antecknar #79

Nytt avsnitt av TVdags filmpodd: Terminator-sviten

1 maj, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Svärfar svävar fritt i Tumba-dokun

25 april, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Tortyrporr & rasism i kontroversiella Them

18 april, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Avancerade soc-thrillern Snöänglar

11 april, 2021
Söndagskrönikan med veckolista

Bäst i tv-världen just nu: Brittisk deppattack med Line of Duty & Unforgotten

4 april, 2021
Recension

Bert ligger kanske inte rätt i tiden – men han är fortfarande kul

1 april, 2021
Sverigepremiärer

Paramount+: Two Weeks to Live är bra – Everyone Is Doing Great är bättre

29 mars, 2021
Nyhet

Dags för Paramount+ att dra igång – men Apple får förtur

24 mars, 2021

Sagt om oss

Gör som tusentals andra!

Följ oss på Twitter och gilla oss på Facebook!

Nästa artikel