Nyhet

Nicole Kidman klar för roll i säsong två av Top of the Lake

Nicole Kidman, Elisabeth Moss, Gwendoline Christie och David Dencik har alla en sak gemensamt (förutom att vara grymma skådespelare givetvis) – de är alla klara för säsong 2 av urmysiga serien Top of the Lake. Väntan har varit lång nu och jag kan inte vara ensam om att för några år sedan undra om säsong två verkligen skulle bli av, och var ärligt talat inte medveten om att en andra säsong var klar förrän nu – men blev genast taggad på säsong två av det här stjärntillskottet i ensemblen.

Den andra säsongen utspelar sig fyra år efter händelserna i första säsongen och handlingen tar den här gången plats i Australien i stället för Nya Zeeland och handlingen kretsar kring ett oidentifierat mordoffer som spolas upp på Bondi Beach i Sydney – ett fall för vår hårdkokte polis Robin (spelad av Moss) som åter är i huvudroll.

De vackra Nya Zeeländska omgivningarna är seriens hjärta och spelar lika stor roll för Top of the Lake som den sömniga småstaden gör för Twin Peaks.

Top of the Lake har tidigare jämförts med Twin Peaks i sin mystiska framtoning, något som det nog kommer bli ändring på nu med tanke på bytet från Nya Zeeländsk grönska till Australisk betong, något som jag spontant inte riktigt vet vad jag ska tycka om. De vackra Nya Zeeländska omgivningarna är seriens hjärta och spelar lika stor roll för Top of the Lake som den sömniga småstaden gör för Twin Peaks. Så mycket av den trollbindande magin jag kände inför säsong ett låg i just de naturliga omgivningarna. Spontant känns det som att serien tappar mycket i och med flytten. Men som allas vår (förhoppningsvis!) favorit-deckare Ture Sventon brukar säga: det är för tidigt att uttala sig om den saken ännu.

Nicole Kidman har uppgett i en tidigare intervju med Daily Mail att hon dras till att spela »odd people, who live odd lives« – något som kanske talar för en roll likt den Holly Hunter hade som GJ. Ni vet hon ledaren för den radikal-feministiska gruppen i säsong ett. En coolare karaktär får man för övrigt leta med ljus och lykta efter. Frågan är om de kan toppa det i säsong två.

Det är återigen Oscarsbelönade Jane Campion som står för regin, denna gång med sällskap av Ariel Kleiman, en regissör som kanske är mest känd för den ganska sågade Partisan. Campion står också för manus, denna gång tillsammans med medskaparen Gerard Lee.

Nu till de dåliga nyheterna. Säsong två har inte premiär förrän 2017, så det är ett tag kvar innan vi får återförenas med Robin igen.

Hur känner ni, är ni peppade på en säsong två?

Just nu på TVdags

Nyhet

Ursäkta röran, TVdags bygger om!

19 maj, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Line of Duty-sträckkollen på SVT Play

16 maj, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Kevin Bacon & 1990-talskänslan i City on a Hill

9 maj, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: The Handmaid's Tale reser sig igen

2 maj, 2021
Intresseklubben Antecknar #79

Nytt avsnitt av TVdags filmpodd: Terminator-sviten

1 maj, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Svärfar svävar fritt i Tumba-dokun

25 april, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Tortyrporr & rasism i kontroversiella Them

18 april, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Avancerade soc-thrillern Snöänglar

11 april, 2021
Söndagskrönikan med veckolista

Bäst i tv-världen just nu: Brittisk deppattack med Line of Duty & Unforgotten

4 april, 2021
Recension

Bert ligger kanske inte rätt i tiden – men han är fortfarande kul

1 april, 2021
Sverigepremiärer

Paramount+: Two Weeks to Live är bra – Everyone Is Doing Great är bättre

29 mars, 2021
Nyhet

Dags för Paramount+ att dra igång – men Apple får förtur

24 mars, 2021

Sagt om oss

Gör som tusentals andra!

Följ oss på Twitter och gilla oss på Facebook!

Nästa artikel