Världens mest cliffhangerkalkylerade seriemördarporr är tillbaka

Mördarslaskigt, korkat, Se7en-skadat & såpaskrubbat – därför älskar vi The Following!

Alla har vi en serie, eller två, som man sådär lite motvilligt tycker om och längtar efter. Min fula ankunge heter The Following och är så full av saker att hata att reaktionen i stället blir den motsatta. Det är urbota dumt, kalkylerat, Se7en-skadat, cliffhanger-smockat och såpaskrubbat. En riktig soppa. Man sitter bara och väntar på att Kevin Bacons snut Ryan Hardy ska vakna upp ur sin idiotiska dröm och gå till jobbet som brevbärare.

Man ser ju The Following för underhållningens skull. Och säsong 3 verkar inte bli något undantag – varför överge en väl fungerande formel?

Har man följt The Following vet man att det är ett fullt möjligt scenario. Nåväl, nog med negativt tyckande för den här gången, eller vi gör så här: copy/paste: »urbota dumt, kalkylerat, Se7en-skadat, cliffhanger-smockat och såpaskrubbat.« Det är ju just därför man ser på The Following. För underhållningens skull.

Och säsong 3 verkar inte bli något undantag – varför överge en väl fungerande formel? Ryan Hardy mår bättre än någonsin, tänka sig vad lite seriemördaraction kan göra för ett bokstavligt talat trasigt hjärta, och Joe Carroll sitter på death row. Livet leker, om det inte hade varit för att en av tvillingarna från förra säsongen, han som inte dog, återvänt with a vengeance. Eller ett protestinlägg skulle man kanske kunna säga på svenska. Han är lite upprörd över den kanske inte helt reglementsenliga avrättningen av hans mamma (bästa vänner för evigt, Norman Bates ligger i lä) i slutet av förra säsongen. Så nu måste alla FBI-agenter dö. Ja, alla måste dö, så är det.

Väl familjärt kanske, men jag rycks ändå med i vansinnigheterna. Kevin Williamsson & Co vet precis vilka knappar det skall tryckas på och vart The Followings styrkor ligger. De vet hur mycket vi tittare älskar den där gula FBI-loggan, morgonmötena (doften av termoskaffe går genom rutan) och osäkerheten. Vi vet aldrig egentligen vem som är god eller ond. Och så har vi ju det slaskiga mördandet… och här tar man verkligen i från tårna. Speciellt när »Neil med lådan« gör entré för att döda en FBI-agent. Och prata lite:

»This is a pithing needle used on cattle. I'll insert it in the base of the skull, you'll be paralyzed but fully conscious. Then I'll dislocate your joints, one at a time. That'll allow me to fold your body limb by limb on top of itself. You'll be aware every moment, hopefully you'll appreciate the artistry in what you're experiencing.«

Du kommer aldrig glömma Neil, inte lådan heller.

Så mot bättre vetande ser jag fram emot fler lådor, snygga kollage med tillhörande remixer av kända låtar som Stand By Me, och en skäggig Joe Carroll med truckerkeps.

The Following säsong 3 sänds med en veckas fördröjning på Sjuan, nästa avsnitt natten till tisdag kl 00:05.

Just nu på TVdags

Streamingtips

Missa inte febriga »I May Destroy You« på HBO Nordic

2 juli, 2020
Tips

Office Hours med Tim Heidecker – kul & kaotisk karantänkultur

30 juni, 2020
Premiär

På HBO Nordic: Följ Michelle McNamaras Golden State Killer-jakt i I'll Be Gone in the Dark

29 juni, 2020
Podcast

Nytt avsnitt av Salong 3: Pauline à la plage (1983)

29 juni, 2020
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Knutby! Svensk true crime på barnens sida

28 juni, 2020
Recension

Eurovision Song Contest: The Story Of Fire Saga – charmig, tramsig & småkul

26 juni, 2020
Trailer

Premiären för Fredrik Backmans »Björnstad« närmar sig

25 juni, 2020
Intresseklubben Antecknar #73

Nytt avsnitt av TVdags filmpodd: Ubåtar

23 juni, 2020
Söndagskrönikan med veckolista

Bäst i tv-världen just nu: Helgalna Marcella det perfekta sommargodiset

21 juni, 2020
Recension

Nu på C More: Love Life roar & oroar precis som en rom-com ska

15 juni, 2020
Söndagskrönikan med veckolista

Bäst i tv-världen just nu: Mästerliga & modiga Dispatches from Elsewhere

14 juni, 2020
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Falsk identitet – Kjell & Björn diskuterar

7 juni, 2020

Sagt om oss

Gör som tusentals andra!

Följ oss på Twitter och gilla oss på Facebook!

Nästa artikel