Streamingaktuell

Modern Love på Amazon Prime Video är charmig & rörande men för grund

Betyg 3 av 5

»Bara hjärta, ingen själ« löd rubriken på någon av de amerikanska tv-sajternas recension av Amazons antologi Modern Love, och utan att ha läst mer av den så kan jag bara konstatera att det var mycket bra uttryckt. Det är lite charmig och rörande oftast men sällan något djup. John Carney är ingen Joe Swanberg om man säger så. Bland avsnitten, baserade på läsares insända historier publicerade i New York Times, finns dock några som har fått till lite mera själ och andra som faktiskt saknar lite av båda. Här är min snabba synpunkter.

1. When Your Doorman Is Your Main Man

Modern love 1x01En helt igenom söt historia om en ung dejtande kvinna (Cristin Milioti) som hittar oväntat stöd av portvakten (Laurentiu Possa).

2. When Cupid Is a Prying Journalist

Modern love 1x02Med favoriter som Catherine Keener och Andy Garcia samt Dev Patel från Lion så är förväntningarna höga, men nej, varken rollfigurer eller berättelser lyfter nämnvärt, vilket bevisas av att jag mest sitter och funderar på när historien faktiskt utspelar sig, om Keener och Garcia verkligen ska porträttera personer inte ens fyllda 40 eller om det är något jag missuppfattat?

3. Take Me as I Am, Whoever I Am

Modern love 1x03 2Anne Hathaway kan gestalta en manisk, glamorös Rita Hayworth, men hon är oförmögen att spela motsatsen. Jag kommer ihåg hur jag led genom hela Rachel Getting Married och nu lider jag varje sekund av Hathaways amatörmässiga agerande som deprimerad. Det är synd, för historien hade klar potential.

4. Rallying to Keep the Game Alive

Modern love 1x04Varför är det så att när medelålders gifta par som krisar ska porträtteras så måste de vara så tråkiga, speciellt kvinnorna. Jag tänker på Netflix Wanderlust som jag såg nyligen, med Toni Collette som intetsägande, stereotyp kvinna utan hobby och intressen. Här är det Tina Fey som är, tro det eller ej, ointressant och gnällig. Hennes man, spelad av John Slattery, är en skitstövel, en ganska tråkig sådan. Trots att det är Sharon Horgan (Catastrophe) som regisserat så är det svårt att bry sig mycket om dessa två.

5. At the Hospital, an Interlude of Clarity

Modern Love 1x05Äntligen! När två mindre kända skådespelare (Sofia Boutella och John Gallagher Jr) kliver in så får vi både hjärta och själ. Plötsligt känns det äkta, uppriktigt och insiktsfullt när en andra dejt tar en helt annan vändning en någon kunde tänka sig.

6. So He Looked Like Dad. It Was Just Dinner, Right?

Modern Love 1x06Även detta avsnitt lyckas med själ utöver hjärta och det är mycket Julia Garners (The Americans) förtjänst. Det är inte en helt enkel roll att spela en ung kvinna som längtar efter den pappa hon förlorat. Shea Whigham (Homecomings) gör sitt till i en historia som i andra händer hade kunnat bli sliskig.

7. Hers Was a World of One

Modern Love 1x07Tobin (Andrew Scott) och Andy (Brandon Kyle Goodman) vill ha barn och hittar en något speciell gravid kvinna som vill adoptera bort sitt. Scott är aldrig fel och här kombineras hjärta med spännande dialog.

8. The Race Grows Sweeter Near Its Final Lap

Modern love 1x08Sorg och kärlek på äldre dagar porträtteras fint av Jane Alexander och James Saito. Vi får också träffa de andra paren igen i en snygg, hjärtevärmande avrundning.

Modern Love finns på Amazon Prime Video.

Just nu på TVdags

Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Kevin Bacon & 1990-talskänslan i City on a Hill

9 maj, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: The Handmaid's Tale reser sig igen

2 maj, 2021
Intresseklubben Antecknar #79

Nytt avsnitt av TVdags filmpodd: Terminator-sviten

1 maj, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Svärfar svävar fritt i Tumba-dokun

25 april, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Tortyrporr & rasism i kontroversiella Them

18 april, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Avancerade soc-thrillern Snöänglar

11 april, 2021
Söndagskrönikan med veckolista

Bäst i tv-världen just nu: Brittisk deppattack med Line of Duty & Unforgotten

4 april, 2021
Recension

Bert ligger kanske inte rätt i tiden – men han är fortfarande kul

1 april, 2021
Sverigepremiärer

Paramount+: Two Weeks to Live är bra – Everyone Is Doing Great är bättre

29 mars, 2021
Nyhet

Dags för Paramount+ att dra igång – men Apple får förtur

24 mars, 2021
Söndagskrönikan med veckolista

Bäst i tv-världen just nu: Jägarna vs Exit – svensk triumf, norskt fiasko

21 mars, 2021
Hyllning

I morgon är en annan dag – tack för allt Christer!

14 mars, 2021

Sagt om oss

Gör som tusentals andra!

Följ oss på Twitter och gilla oss på Facebook!

Nästa artikel