TVdags betygsätter tolkningarna

Miss Lis starka Ljungström-tolkning regerar i kvällens Så mycket bättre

Ebbot åker in i bild och Olle Ljungström saknas. Här är våra betyg.

Carola – You are the Beginning

carolaep6Linus: När tårarna rinner på Carola innan hon ens har börjat sjunga så vet jag att hon har feeling. Och det är ett utmärkt låtval med stark melodi och en text som passar henne. Hon gör den till riktigt innerlig gospelcountry och den bästa tolkning hon gjort i programmet.
Betyg: 4/5

Sara: Börjar som en mild och behaglig countryversion. Sen är hon ju extremskicklig på dramatisering, kan nån bygga mot ett crescendo så är det Carola. Stabilt, men når av någon anledning aldrig in till innersta hjärteroten.
Betyg: 3/5

Björn: Alla vet ju att Carolas pipa är grym, men för mig var det hennes mikrofonteknik och turen hon tog med Ebbot till affären som var det bästa med Carola i kväll.
Betyg: 2/5

Ebbot – När löven faller

ebbotep6Linus: Snygg retrorockig version av Carolas powerballad, men Ebbot sjunger ibland i märkliga tonlägen som gör att låten blir lite onödigt shaky på sina ställen. Och känslan i sången försvinner.
Betyg: 2/5

Sara: Älskar denna fina visa. Och i Ebbot har Carola en jämbördig när det gäller stegrande dynamik! Men han hade nog behövt repa den ett par gånger till för att vara trygg nog att äga texten fullt ut. Sången blir lite svajig.
Betyg: 3/5

Björn: Som redan sagts känns det inte helt hundra med tonarten. När han tar i gillar jag låten, och mot slutet tycker jag det snuddar på fyra pluppar. Men bäst är Mellotron-flöjten.
Betyg: 3/5

Magnus Uggla – Oslagbara

magnusep6Linus: Logiskt låtval som låter som en Uggla-låt. Så för honom är det en av de bättre versionerna. Men egentligen är det ju originalet med Uggla på sång. Inga oslagbara ambitioner.
Betyg: 2/5

Sara: Nej. De små melodiändringarna är helt obegripliga. Den blir platt och monoton.
Betyg: 1/5

Björn: Det låter klassisk Uggla. Lite synd på fadäsen in till första refrängen, men gapigt och roligt. Självklart måste de samarbeta i framtiden, Uggla och Niklas. Nästa VM-låt, kanske?!
Betyg: 3/5

Danny – Sånt är livet

dannyep6Linus: Danny är ju duktig, men han är inte en artist som känns genuin känslomässigt. Det är inte hans grej. Han kan göra snygga hits och vara showman. Och detta är ännu en hit som känns svängig och hyfsat modern.
Betyg: 3/5

Sara: Blir ganska upplyft av den här rejäla omarbetningen. Han har smugit in några intressanta nya rytmer, och på precis lagom nivå. Skön lyssning för stunden, men kanske inget man sätter på repeat.
Betyg: 3/5

Björn: Det är nog Södermalms-känslan jag får av Danny som gör att jag gillar det här. För mig känns han möjligen lite osäker men också väldig bjussig. Han vågar vara lite fjantig i sin »coolhet«.
Betyg: 3/5

Niklas – Det lyckliga slutet (I Finally Found It)

niklasep6Linus: Jag tycker ju inte att Niklas är någon poet direkt, men på något sätt funkar det i denna oerhört raka poprockiga version. Jag hatar det inte, vilket jag tenderar att göra med Niklas tandlösa versioner.
Betyg: 3/5

Sara: Han gör en egen Thank u, next? Oväntat. Skönt gitarr-ös, gillar att han kör med öppna spjäll.
Betyg: 3/5

Björn: Niklas bästa stund i kväll är ju Jennie Let Me Love You-tolkningen tidigare i kväll, men jag tycker det här är helt okej. Jag tycker det låter lite Tom Petty/Traveling Wilburys, som vanligt, och det är ju inte kattskit.
Betyg: 4/5

Miss Li – Kaffe och en cigarett

missliep6Linus: Den känslomässiga kopplingen är tveklöst där likt den var i Här kommer natten. Denna är mer modern, elektronisk, men lika innerlig och välsjungen. Och den växer och växer med snygg kör och stråkar. Miss Lis tveklöst bästa stund i år.
Betyg: 4/5

Sara: Ganska mellanmjölkigt avsnitt detta, men här är äntligen någon med en rejält ambitiös produktion! En strålande elektropopifiering. Fantastisk text som hon även hanterar varsamt. Gåshudsvarning.
Betyg: 5/5

Björn: Möjligen är jag lite vänligare inställd till Linda efter den fina Olle Ljungström-kavalkaden men vilken jävla version Miss Li gör! Texten, körtjejerna, stråkarna, bandet och Miss Li på svenska. Miss Li regerar i kväll!
Betyg: 5/5

Så mycket bättre finns på C More och TV4 Play.

Just nu på TVdags

Streamingtips

Missa inte febriga »I May Destroy You« på HBO Nordic

2 juli, 2020
Tips

Office Hours med Tim Heidecker – kul & kaotisk karantänkultur

30 juni, 2020
Premiär

På HBO Nordic: Följ Michelle McNamaras Golden State Killer-jakt i I'll Be Gone in the Dark

29 juni, 2020
Podcast

Nytt avsnitt av Salong 3: Pauline à la plage (1983)

29 juni, 2020
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Knutby! Svensk true crime på barnens sida

28 juni, 2020
Recension

Eurovision Song Contest: The Story Of Fire Saga – charmig, tramsig & småkul

26 juni, 2020
Trailer

Premiären för Fredrik Backmans »Björnstad« närmar sig

25 juni, 2020
Intresseklubben Antecknar #73

Nytt avsnitt av TVdags filmpodd: Ubåtar

23 juni, 2020
Söndagskrönikan med veckolista

Bäst i tv-världen just nu: Helgalna Marcella det perfekta sommargodiset

21 juni, 2020
Recension

Nu på C More: Love Life roar & oroar precis som en rom-com ska

15 juni, 2020
Söndagskrönikan med veckolista

Bäst i tv-världen just nu: Mästerliga & modiga Dispatches from Elsewhere

14 juni, 2020
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Falsk identitet – Kjell & Björn diskuterar

7 juni, 2020

Sagt om oss

Gör som tusentals andra!

Följ oss på Twitter och gilla oss på Facebook!

Nästa artikel