TVdags tippar & betygsätter kvällens startfält

Melodifestivalen 2019: Skogscountry till finalen, tack!

Förra veckan fick vi en ännu större favorit till slutsegern än Hanna Ferm & Liamoo, nämligen John Lundvik och hans moderna gospellåt som fick sån power med den grymma gospelkören på scenen. Jag tror den skulle funka utmärkt i Eurovision och ge oss ännu en topp 10-placering. Ett hot mot hans seger är förra veckans andra finalist, Bishara.

16-åringen, som aldrig hade stått på en scen innan, var fantastisk och kommer att bli en storstjärna. Dock hoppas jag att han inte vinner. Låten är för stillastående och generisk, och skulle definitivt inte funka i Eurovision. Vi glömmer ibland att Europa inte alls har samma känslomässiga koppling till vissa bidrag som vi själva har.

Ikväll är det Andra chansen och det finns bidrag där som jag tycker hör hemma i finalen, nu när vi har hört alla bidrag. Anna Bergendahl har tveklöst en av årets bästa låtar och kan hamna på övre halvan i en final. Nanos låt är betydligt starkare än Vlad Reisers, detsamma gäller Lisa Ajax låt jämfört med Martin Stenmarcks. Arvingarna lär till slut do:a sig förbi Rebecka Karlsson i den sista duellen.

Här är mina betyg på kvällens startfält:

Duell 1

Andreas Johnson: Army Of Us

Betyg: 2
Andreas Johnson har varit med några gånger för mycket för att en ska bli glad att se hans namn i startfältet. Men detta är ett av hans piggare bidrag där versmelodin påminner om någon av alla EDM-låtar som finns på Spotifylistan och allt känns som Coldplay möter valfri DJ. Det är inte dåligt, men refrängen är inte den arenavältare som hade behövts.

Anna Bergendahl: Ashes To Ashes

Betyg: 5
Anna återvänder med riktigt tjusig countrydoftande gitarrpop som är riktad till en mognare publik. Annas röst har så tydligt id att detta sticker ut direkt. Låten spelas flitigt på radio och går bra på listorna, så detta borde vara en lätt vinst för Anna.

Duell 2

Vlad Reiser: Nakna i regnet

Betyg: 2
Jag är ju lastgammal så jag har ingen aning om vem Vlad är, men tydligen poppis bland kidsen på YouTube. Låten är dock ingen buskis, utan en ganska vanlig danslåt. Den känns helt menlös, men Vlad har verkligen utstrålning på scenen, kameran älskar honom.

Nano: Chasing Rivers 

Betyg: 4
En logisk, men inte lika hittig, uppföljare till Hold On. Det är mycket Hozier, gospeldrama och Nanos känslofyllda sång. Det är snyggt, fastnar direkt och scenshowen är starkare denna gång med Nanos son på scen och en gospelkör som kommer in och höjer pulsen.

Duell 3

Martin Stenmarck: Låt skiten brinna

Betyg: 1
Martin Stenmarck har ställt upp med de här bredbenta svenska balladerna några gånger för mycket nu. Den här Uno-skrivna dängan passar bättre på Svensktoppen och känns oerhört mossig och daterad.

Lisa Ajax: Torn 

Betyg: 2
Om Loreen hade gjort denna låt, som det har ryktats om, hade den vunnit allt. Men Lisa är ingen Loreen, de är snarare motsatser. Hon är fortfarande en gapig och opersonlig sångerska som tyvärr gör att denna snygga och dramatiska ballad blir alldeles för generisk. Men mot Stenmarck bör det inte bli någon match.

Duell 4

Rebecka Karlsson: Who I Am 

Betyg: 3
Rebecka har en Disney-ballad som växer och växer och växer, och faktiskt levererar. Är lite trött på ballader i år, men denna är betydligt starkare än Wiktorias. Dock är jag inte överförtjust i scenshowen med en boxare, ballerina och andra kvinnotyper på scenen. Det åldrar låten hopplöst mycket.

Arvingarna: I Do 

Betyg: 2
Arvingarna gör gladdansband och i sin målgrupp kommer detta att gå hem ordentligt. För det går inte att säga något om att detta är en medryckande låt, som till och med kidsen kan gilla. Tror denna lätt tar sig vidare till final.

Så hur kommer det att gå?

Duell 1: Anna Bergendahl
Duell 2: Nano
Duell 3: Lisa Ajax
Duell 4: Arvingarna

Andra chansen sänds på SVT1 i kväll kl 20.

Just nu på TVdags

Streamingtips

Missa inte febriga »I May Destroy You« på HBO Nordic

2 juli, 2020
Tips

Office Hours med Tim Heidecker – kul & kaotisk karantänkultur

30 juni, 2020
Premiär

På HBO Nordic: Följ Michelle McNamaras Golden State Killer-jakt i I'll Be Gone in the Dark

29 juni, 2020
Podcast

Nytt avsnitt av Salong 3: Pauline à la plage (1983)

29 juni, 2020
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Knutby! Svensk true crime på barnens sida

28 juni, 2020
Recension

Eurovision Song Contest: The Story Of Fire Saga – charmig, tramsig & småkul

26 juni, 2020
Trailer

Premiären för Fredrik Backmans »Björnstad« närmar sig

25 juni, 2020
Intresseklubben Antecknar #73

Nytt avsnitt av TVdags filmpodd: Ubåtar

23 juni, 2020
Söndagskrönikan med veckolista

Bäst i tv-världen just nu: Helgalna Marcella det perfekta sommargodiset

21 juni, 2020
Recension

Nu på C More: Love Life roar & oroar precis som en rom-com ska

15 juni, 2020
Söndagskrönikan med veckolista

Bäst i tv-världen just nu: Mästerliga & modiga Dispatches from Elsewhere

14 juni, 2020
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Falsk identitet – Kjell & Björn diskuterar

7 juni, 2020

Sagt om oss

Gör som tusentals andra!

Följ oss på Twitter och gilla oss på Facebook!

Nästa artikel