Häxor, ljussabel-isglass & yttepyttesmå pizzor

Märkligaste matlagningsprogrammen på YouTube… del 2

För ungefär ett år sedan scannade jag av YouTube efter de knäppaste matlagningsprogrammen som gick att hitta. Resultatet blev en vansinnig blandning av sexy nurse-matlagning, growlande vegan-dödsmetallare, kirurg-kockar, rappare och fattig-mat med gamla tanter.

Nu är det dags för del två! Men den här gången måste jag säga att jag är mer förtjust i de program jag hittat. Vem skulle inte vilja se geek-Rosanna baka Indiana Jones Brain Cake i ett vanligt program? Vem vill inte lära sig hur man välsignar rosmarin av två brittiska mys-häxor?

Nerdy Nummies – Geeky Cooking Show

Iförd Pikachu-dräkt eller Gryffindor-halsduk och till tonerna av dataspelsmusik bakar den bedårande Rosanna bakverk och efterätter med tema hämtade ur geek- och populärkulturvärlden. Det finns över hundra avsnitt, och recepten inkluderar bland annat Indiana Jones Brain Cake, Super Mario Cake, Light Sabre Popsicles, Harry Potter Cauldron Cake Pops, Nerdy Glasses Cake, Pi Pie och Lembas. Rosanna tar gärna emot önskningar! Här bakar hon Sharknado cupcakes:

Kawaii Cooking – a tiny cooking show

En liten liten liten ugn som värms upp av ett värmeljus. Ett litet litet litet bord med en liten liten liten tallrik på, och på tallriken…en liten liten liten liten äppelpaj! I Kawaii Cooking - a tiny cooking show tillagas helt vanliga rätter, men i ett yttsipyttsigt dockskåpsformat. Kocken själv är ingen älva, för vi ser hennes smala välmanikurerade fingrar mäta upp ett kryddmått av det ena och ett halvt kryddmått av det andra. Resultatet är de mest bedårande små pizzor, crepes och spaghetti Bolognese. Gulligt, men mina händer börjar skaka bara jag ser henne pynta det där pepparkakshuset, stort som en tummetott ungefär.

Så här gör du små små små små små varmkorvar:

Auntie Fee

Lagar mat till sju på bara 3,35 dollar och kryddar djupfrysta kycklingvingar med såväl svordomar som torkad persilja i sin diskho. Och det tog bara några månader för fotografen (hennes son) att vända telefonen rätt när han filmar. Auntie Fee's charm, nonchalanta attityd när det kommer till kökshygien och användandet av ordet »fuck« gjorde hennes matlagningsvideos till en viral succé och hon har nyligen varit med i Jimmy Kimmel Live.
Se Auntie Fee laga gotte!

The HedgeWitch Cooks – Food For Your Soul

Långt från American Horror Story: Covens taskiga häxor verkar de härliga Liz och Sam. Deras matlagningsprogram är mer än matlagning, detta är äkta feel good där de vandrar omkring på den idylliska engelska landsbygden och plockar ätbara saker från naturen som nässlor och fläder, som de sedan tillagar i ett ljuvligt lantkök. Men med en magisk bonus. De här godmodiga lanthäxorna lär också ut hur man ska inpränta goda tankar i rosmarinkakor, hur du tillagar Älvdamm (som de små liven i trädgården tydligen älskar) och hur du med senapsfrö och havssalt (»Pop it in to the old mortar!«) kan skydda ditt hem. Magi i köket! På riktigt.

Här kan du få lära dig att baka kakor som är bra för minnet.

Ras Kitchen

Ya man! I Sunning Hill, Jamaica, bor Rasta Mokko, och är kock i rastafari/ital-matlagningsprogrammet Ras kitchen. »Ital« syftar till »vital« och en ital-diet går ut på att äta så man ökar sin livsenergi - en del av rastafarireligionen (enligt mitt snabbgooglande i alla fall). I Ras kitchen får vi följa Mokko när han softar runt, letar efter passionsfrukt eller handlar på marknader. Allt i ett makligt tempo och kryddat med så väl lök som oräkneliga »ya man!« Lär dig vad callaloo kan göra för din mage och bästa sättet att tillaga brödfrukt. No fuckery!

Just nu på TVdags

Recension

På Netflix: Charlie Kaufmans absurda drama I’m Thinking of Ending Things

23 september, 2020
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: »Älska mig« – formperfektion i kuliss

20 september, 2020
Premiär

C More-premiär för Maskeradligan – lite som en radiodoku … men på tv

15 september, 2020
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: P-Valley är ett arbetsplatsdrama som kan lyfta till skyarna

13 september, 2020
Säsongspremiär

Yellowstone säsong 3 bjuder minsann på mjukisar, mys & melodrama

12 september, 2020
Nyhet

Slutet närmar sig för The Walking Dead – fast ändå inte

9 september, 2020
Kommentar

Yellowstone säsong 2: Familjedramat fördjupas & ranchkriget blir råare

8 september, 2020
Tips

En titt på svensk rollspelshistoria i Mot andra världar

6 september, 2020
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen: The Boys är tillbaka i stan – med psykopat-Homelander i täten

6 september, 2020
Recension

Nej, vilken rymdkrasch… Netflix Away kan du hålla dig borta ifrån

4 september, 2020
Recension

The New Mutants-premiär – i sina bästa stunder en Breakfast Club för 2020-talet

3 september, 2020
Recension

Karate Kid-uppföljaren Cobra Kai nu på Netflix!

1 september, 2020

Sagt om oss

Gör som tusentals andra!

Följ oss på Twitter och gilla oss på Facebook!

Nästa artikel