Bob & David + Netflix = sant!

Makalösa Mr. Show återuppstår efter 20 år

Mina olika sociala flöden slog i princip i taket igår när det meddelades att Netflix hade beställt ett nyproducerat sketchprogram av Bod Odenkirk och David Cross, With Bob and David. Stämningen var både extatisk och något skeptisk – vissa trodde de såg i syne och vägrade tro på nyheterna, andra korkade upp champagnen. Men det stämmer faktiskt. Och det var väl bara en tidsfråga innan Netflix utökade sitt egenproducerade utbud så att det även inkluderade sketchprogram jämte dramaserier och sitcoms. Med tanke på det känns det som ett logiskt steg.

För ett par månader sedan smögs det ut uppgifter om att det gamla gänget ånyo skulle samlas kring Bob och David, skriva något och kanske få till en turné – men en ny laddning TV-visade sketcher hade nog få hoppats på.

Av juridiska skäl kallas alltså inte det nya programmet för Mr. Show with Bob and David 2.0 (HBO äger rättigheterna till den gamla sketchshowen), men det hade lika gärna kunnat heta det. För enligt vad TVdags erfar är alla – verkligen, alla – tidigare inblandade personer ombord för den här nysatsningen. Hela Mr. Show-gänget: Paul F. Tompkins, Brian Posehn, Scott Aukerman, Jill Talley, Jay Johnston och de andra. För ett par månader sedan smögs det ut uppgifter om att det gamla gänget ånyo skulle samlas kring Bob och David, skriva något och kanske få till en turné – men en ny laddning TV-visade sketcher hade nog få hoppats på. Men här är vi nu! Netflix har beställt fyra halvtimmar och en timslång bakom kulisserna-dokumentär.

Inspelningen har precis inletts i Los Angeles, och flera av sketcherna regisseras av Jason Woliner (The Human Giant, Eagleheart), vars känsla för filmiskt berättande nog kommer att passa Bob och David väl. Dessutom står Tim & Erics bolag Abso Lutely för produktionen.

Men vad är då Mr. Show, och varför ska du bry dig? Tja, det är bara det absolut bästa sketchprogrammet som sänts på amerikansk TV de senaste 30 åren. Ett makalöst bra program som gick på HBO från 1995 till 1998, vände upp och ner på sketchvärlden och banade väg för en hel generation komiker. I år är det således 20 år sedan Mr. Show hade premiär, och att något skulle göras för att uppmärksamma jubiléet stod klart – men att det skulle innebära en ny sketchshow kom som en mycket trevlig överraskning.

Här är några snabba favoriter från när det begav sig senast. Om det nya materialet ens kommer i närheten av de här sketcherna blir jag överlycklig.

Och så, en av de allra bästa sketcherna, kanske någonsin:

With Bob and David har premiär på Netflix senare i år.

Just nu på TVdags

Nyhet

Ursäkta röran, TVdags bygger om!

19 maj, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Line of Duty-sträckkollen på SVT Play

16 maj, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Kevin Bacon & 1990-talskänslan i City on a Hill

9 maj, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: The Handmaid's Tale reser sig igen

2 maj, 2021
Intresseklubben Antecknar #79

Nytt avsnitt av TVdags filmpodd: Terminator-sviten

1 maj, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Svärfar svävar fritt i Tumba-dokun

25 april, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Tortyrporr & rasism i kontroversiella Them

18 april, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Avancerade soc-thrillern Snöänglar

11 april, 2021
Söndagskrönikan med veckolista

Bäst i tv-världen just nu: Brittisk deppattack med Line of Duty & Unforgotten

4 april, 2021
Recension

Bert ligger kanske inte rätt i tiden – men han är fortfarande kul

1 april, 2021
Sverigepremiärer

Paramount+: Two Weeks to Live är bra – Everyone Is Doing Great är bättre

29 mars, 2021
Nyhet

Dags för Paramount+ att dra igång – men Apple får förtur

24 mars, 2021

Sagt om oss

Gör som tusentals andra!

Följ oss på Twitter och gilla oss på Facebook!

Nästa artikel