TVdags listar tv-året 2013

Magnus Blomdahl rankar de roligaste scenerna i de allvarligaste serierna

1. The Walking Dead, säsong 3, episod 15 (AMC)
Avsnittet This Sorrowful Life är synnerligen sorgligt och tungt. Men, rymmer även, paradoxalt nog, en av årets roligaste scener. Merle (Michel Rooker från Henry – Portrait of a Serial Killer och inget annat) kämpar med en tjyvkoppling, samtidigt som han råkar utlösa billarmet och x antal zombies dyker upp från ingenstans. Bokstavligt talat. Det är som om de stått bakom var sitt träd och bara väntat på en signal. Lyckligtvis räddar Michonne situationen! Klippet kan ni se här.

2. Mad Men, säsong 6, episod 11 (AMC)
Vem är egentligen Bob Benson? En rymdvarelse, hemlig agent eller helt enkelt bara en skön fördomsfri kille utan någon dold agenda? Spelar ingen roll, jag vill dricka min första Old Fashioned tillsammans med honom. Bob Benson (James Wolk) är nämligen väldigt rolig. Speciellt i en specifik scen där han finkänsligt teoretiserar över den till synes omöjliga kärleken mellan Pete Campbells mamma och hennes vårdare Manolo. »When there's true love, it doesn't matter who it is«, och rundar av med att låta sitt knä vidröra Petes. Ett intimt ögonblick delas och Internet går i taket!

3. Hemlock Grove, säsong 1, episod 2 (Netflix)
Eli Roth producerade och förväntningarna höjdes till skyarna. Jag tror inte att någon fick dem infriade. Det är en fruktansvärt dålig serie. Det enda som är bra med den är allt som är dåligt. En rätt vanlig företeelse som, mig veterligen inte terminologiserats ännu, men här är den i alla fall seriefierad. Ta till exempel den hypade varulvstransformationen från avsnitt två. Varulven växer liksom inuti honom och vidgar hans hud tills den spricker, ögonen ploppar ut och tänderna trillar ur. Sedan äter varulven upp sitt gamla skal, köttmos… Jag fattade aldrig poängen med något av det här. Och snart kommer säsong 2!

4. Breaking Bad, säsong 5, episod 6 (AMC)
Middagsscenen från säsong 5 säger väl allt. Isvatten har aldrig klirrat så högt och konversation aldrig gapat så tomt och tyst, men ändå talande. Walter bjuder in en intet ont anande Jesse till ett pågående krig och stämningen blir därefter. »These are great beans, Mrs White«, säger Jesse i ett lottlöst försök att få till en dialog. Hon svarar med ytterligare ett glas vitt vin. En av de mörkaste serierna någonsin visar upp humor när den är som allra bäst!

5. Hannibal (NBC)
När Bryan Fuller avslöjar att den spanska elitkocken José Andrés konsulterat matscenerna i snygga serien Hannibal kommer det knappast som någon överraskning. Frågan är väl ändå om han inte ansträngt sig för mycket. Visst blir man sugen på mat och säkerligen är det också meningen… men, vissa scener gränsar helt enkelt till gastronomisk porr och lockar mer till skratt än sofistikerad skräck. Inte för att det på något sätt förnekar seriens kvalitéer, att se Mads Mikkelsen smeka lungor till ljuvlig opera är bra på alla sätt och vis.

Mellan den 25 och 31 december utser vi allt det bästa från tv-året som gått. Håll koll på senaste artiklarna via taggen TV-året 2013!

Just nu på TVdags

Nyhet

Ursäkta röran, TVdags bygger om!

19 maj, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Line of Duty-sträckkollen på SVT Play

16 maj, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Kevin Bacon & 1990-talskänslan i City on a Hill

9 maj, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: The Handmaid's Tale reser sig igen

2 maj, 2021
Intresseklubben Antecknar #79

Nytt avsnitt av TVdags filmpodd: Terminator-sviten

1 maj, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Svärfar svävar fritt i Tumba-dokun

25 april, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Tortyrporr & rasism i kontroversiella Them

18 april, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Avancerade soc-thrillern Snöänglar

11 april, 2021
Söndagskrönikan med veckolista

Bäst i tv-världen just nu: Brittisk deppattack med Line of Duty & Unforgotten

4 april, 2021
Recension

Bert ligger kanske inte rätt i tiden – men han är fortfarande kul

1 april, 2021
Sverigepremiärer

Paramount+: Two Weeks to Live är bra – Everyone Is Doing Great är bättre

29 mars, 2021
Nyhet

Dags för Paramount+ att dra igång – men Apple får förtur

24 mars, 2021

Sagt om oss

Gör som tusentals andra!

Följ oss på Twitter och gilla oss på Facebook!

Nästa artikel